Sveikos, mamytes,
Perskaiciau sita tema nuo pradzios iki galo ir supratau, kad as ne vienintele tokia pasimetus ir niekur nerandanti pagalbos ir atsakymu, nors teoriju kruva prisiskaiciau... Sutikit, kad pas mus truksta kvalifikuotos pagalbos - grizus namo su naujagimu ir iskilus maitinimo problemu juk nera kur kreiptis - ten kur gimdei? pas seimos gydytoja? pas vaiko gydytoja? Neaisku...
As buvau tvirtai nusistacius maitinti tik pati, bet nuejau kancios kelius ir tik dabar, kai kudikiui du menesiai, viskas lyg tai arteja prie laimingos pabaigos. Dar ligoninej idube speneliai buvo apgrauzti, gydytojom ir seselem tai nerupejo, grizus, po triju savaiciu maitinimo vienas spenelis tapo istisa atvira kraujuojancia zaizda. Prasiau pagalbos ir gimdymo namuose, ir vaiko gydytojos, (aisku, ne uz aciu), kazkokius patarimus gaudavau, vis naujais tepalais speneli gydziau. Galiausiai teko maitinima is tos kruties uzbaigt, nes visas spenelis tapo ziauria, uzdegimine zaizda. Tada nutraukinejau pientraukiu ir gydziau, ir taip visa menesi. Tame tarpe, dar krutis buvo uzsidegus, temperatura uzkilus. Tad antraji menesi kudiki maitinau sveikaja krutimi ir nutrauktu pienuku. Bet... mergyte atsisakydavo imti buteliuka, o kruti griebte griebdavo. Tik retkarciais pavykdavo isiulyti buteliuka. Per para is buteliuko isgerdavo tik apie 200 ml, toliau tik is vienos kruties. Per dvi savaites priaugo tik 250 g.
As buvau ziauriai pasimetus ir issigangus - vaikas badauja, o as nesugebu jo pamaitinti. Viena krutis baigiasi, buteliuko neima... Kada speneliui baigiant gyti, nusprendziau duoti kita kruti, per viena diena vaikelio galvoj kazkas apsiverte, matyt suprato, kad buteliukas lengviau (bet suprato po menesio), nustojo imti kruti, is vis... Ir butent tada, kai zaizda uzgijo, pienuko tikrai sociai buvo (nutraukdauvau po 150 ml) - kudikis neima kruties!!! Norejau mesti visus maitinimus krutim ir duoti buteliuka, bet griebdamasi paskutines vilties, paskambinau vienai gydytojai i gyvybe.lt ir ji patikino, kad dvieju menesiu kudiki galima "perlauzti" ir issiulyti kruti. Tris dienas as ja "lauziau", buvo daug asaru - mano ir jos - bet siandien jau ketvirta diena ir, panasu, kad pavyko. Nors dar bijau is anksto dziaugtis...
O juk reikejo tiek nedaug... tik kad kas pamokintu deti kudiki prie kruties... arba patare anksciau duoti zaizdai sugyti, kol ji nebuvo tokia ziauri. Tik nedaug reikejo, bet...
Taigi, tokia istorija. siandien pirma diena kai kudikis normaliau valgo, tik mane persekioja ta pati mintis - ar pakankamai?? Pieno tikrai yra, bet zisti ne visada labai nori. Po savaites eisim svertis, tai bus aisku.
Sekmes visoms maitinancioms.