Įkraunama...
Įkraunama...

Ilgo ir sėkmingo žindymo paslaptys

QUOTE(Sindy @ 2005 06 05, 03:36)
Saunuolis kudikis - protingesnis uz mama  thumbup.gif
mirksiukas.gif

Gal tu ir teisi blush2.gif Bet bonkutė palengvintų gyvenimą, nes jau namie atsibodo sėdėti, nes išeiti ilgiau niekur negalim cry.gif . Pas mus dar nėra prekybos centruose pritaikyta mamytėms maitinti schmoll.gif
Nu bet kaip nors išgyvensim biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Neringa78 @ 2005 06 05, 17:25)
Gal tu ir teisi blush2.gif Bet bonkutė palengvintų gyvenimą, nes jau namie atsibodo sėdėti, nes išeiti ilgiau niekur negalim cry.gif . Pas mus dar nėra prekybos centruose pritaikyta mamytėms maitinti schmoll.gif
Nu bet kaip nors išgyvensim biggrin.gif

Vaiksciojau su savom panelem ir po trumpai ir po ilgai biggrin.gif paprasciausiai uzeidavau i kavine ir paprasydavau kokio kampucio savo alkaniete pamaitint blush2.gif zinok labai maloniai priimdavo i koki kambariuka. Na mes veliau ten kavos ar arbatos isgerdavom. Visiems labai linksma buvo, mazyle zavedavosi ax.gif Na kartais savam automobilyje pamaitindavau smile.gif Yra teke ir parduotuveje prieglobscio paiprasyt. Zinok tikrai visi draugiskai reaguoja kai tokia "beda" ir noriai padeda. Svarbu nekompleksuot ir pasiprasyt i svecius mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Sindy @ 2005 06 05, 18:41)
Vaiksciojau su savom panelem ir po trumpai  ir po ilgai  biggrin.gif  paprasciausiai uzeidavau i kavine ir paprasydavau kokio kampucio savo alkaniete pamaitint  blush2.gif  zinok labai maloniai priimdavo i koki kambariuka. Na mes veliau ten kavos ar arbatos isgerdavom. Visiems labai linksma buvo, mazyle zavedavosi  ax.gif  Na kartais savam automobilyje pamaitindavau  smile.gif Yra teke ir parduotuveje prieglobscio paiprasyt. Zinok tikrai visi draugiskai reaguoja kai tokia "beda" ir noriai padeda. Svarbu nekompleksuot ir pasiprasyt i svecius  mirksiukas.gif

Nu dėkui už padrasinimus tongue.gif 4u.gif Nes važiuodavau tik su vyru į miestą, kad mašinoj pamaitinti galėčiau. Tai dabar jau bandysiu ir viena išsiruošti ax.gif Kaip suprantu reikia tik noro ir nekomplekstuoti doh.gif
Ačiū ačiu ačiū thumbup.gif
Atsakyti
O aš šiltą dieną ir parke ant suoliuko pamaitindavau. smile.gif O mašinoj tai be problemų. Žodžiu, maitni galima visur. smile.gif Tik reikia, kad kitiems i akis neužkliūtu, kad nekristu į akis. Kad būtų estetiškai gražiai. smile.gif Įvairiose situacijosse pamaitindavau.
Atsakyti
QUOTE(ausyte @ 2005 06 06, 08:38)
O aš šiltą dieną ir parke ant suoliuko pamaitindavau. smile.gif  O mašinoj tai be problemų. Žodžiu, maitni galima visur.  smile.gif  Tik reikia, kad kitiems i akis neužkliūtu, kad nekristu į akis. Kad būtų estetiškai gražiai. smile.gif Įvairiose situacijosse pamaitindavau.

Visiškai pritariu drinks_cheers.gif Šiltuoju metų laiku iš viso nėra problemų mažylį lauke pamaitinti. Mamytės, nekompleksuokit -- pažindyti kūdikį -- šventas reikalas. Turėtų gėdytis ne žindyvės, o tie, kam tokia madona su mažyliu užkliūna. Nors aišku, Lietuvoje vietų pamaitinti kūdikį tikrai mažai kur yra įrengta. doh.gif Kartą net vienoje poliklinikoje man paklausus, kur galiu pažindyti praalkusį sūnelį, jokio kambarėlio nepasiūlė. Teko tai padaryti tiesiog foje. blink.gif Na, ten buvo tuščia, o ir atsisėdau nuošaliau ax.gif
Atsakyti
As vaika beveik iki dvieju metu maitinau, ir dariau tai visur kur tik jis uzsigeisdavo. Jei labai drovi mamyte tai reiketu nusipirkti tokispec drabuziuka kur ant papo prasisegti galima ir "nematom" kitiems pamaitinti. Mudvi su drauge (jos sunelis jaunesnis uz mano 7men) karta buvom labai nemaloniai nustebintos kai Akropoli paprasius rakto nuo kudikio kambarelio kad pamaitinti vaikucius mums buvo pasiulyta "atlikti" tai bendram tualete!
Atsakyti
Sveikos , mamytes,
patarkite , prasau , ka daryti... mums dar tik 1,5 savaites. Mano mazius istisai miega , labai retai atsikelia pats pavalgyti (tada jau garsiai paverkia) ir pavalgo sociai ir uzmiega. O nakti tai is vis beveik nevalgo , tik gargalioja , razosi , karkia... Tai bandau duoti kruti , bet jis zaidzia ir nevalgo ir atrodo noretu zysti , bet nesigauna jam, tada toliau per miegus gargalioja ir razosi... Ar tai jam pilvo diegliai? Bet jis neverkia...
Ar man ji zadinti , kad pamaitinti? Bet pazadintas jis buna piktas ir beveik nieko nevalgo... cry.gif Nezinau , kaip elgtis... verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Aurea @ 2005 06 07, 19:33)
Sveikos , mamytes,
patarkite , prasau , ka daryti... mums dar tik 1,5 savaites.  Mano mazius istisai miega , labai retai atsikelia pats pavalgyti (tada jau garsiai paverkia) ir pavalgo sociai ir uzmiega. O nakti tai is vis beveik nevalgo , tik gargalioja , razosi , karkia... Tai bandau duoti kruti , bet jis zaidzia ir nevalgo ir atrodo noretu zysti , bet nesigauna jam, tada toliau per miegus gargalioja ir razosi... Ar tai jam pilvo diegliai? Bet jis neverkia...
Ar man ji zadinti , kad pamaitinti? Bet pazadintas jis buna piktas ir beveik nieko nevalgo... cry.gif Nezinau , kaip elgtis... verysad.gif

Sveika 4u.gif
Nors mano mažius ir pats visada parodydavo norą valgyti, o kai toks mažiukas buvo,tai labai net dažnai valgydavo, kas 1.5val kartais. Bet iš draugių patirties žinau, kad reikia būtinai žadinti leliuką, kad valgytų, nes kitaip nepriaugs reikiamo svorio. schmoll.gif Naktį žadinti nebūtinai reikia, bet dieną, tai pasistenk maitinti nors kas 3val.
Dar pasižiūrėk, ar iš krūties lengvai pienas bėga, nes gal jam sunku traukti, o kai toks mažiukas,tai jis dar jėgučių neturi sad.gif Tada tegu valgo po mažai, kiek pajėgia, bet dažniau.
Geriausiai būtų, kad pasiskambintum savo vaikučio pediatrei, jinai tikrai patartų ką daryti. Pasvertų leliuką,pažėtų, ar svoris nekrenta.
Sėkmės. Tik nepasiduok ir stenkis maitinti krūtimi 4u.gif Kantrybės tikrai daug reikia rolleyes.gif Jums tikrai pavyks thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Neringa78 @ 2005 06 07, 19:53)
Sveika 4u.gif
Nors mano mažius ir pats visada parodydavo norą valgyti, o kai toks mažiukas buvo,tai labai net dažnai valgydavo, kas 1.5val kartais. Bet iš draugių patirties žinau, kad reikia būtinai žadinti leliuką, kad valgytų, nes kitaip nepriaugs reikiamo svorio.  schmoll.gif  Naktį žadinti nebūtinai reikia, bet dieną, tai pasistenk maitinti nors kas 3val.
Dar pasižiūrėk, ar iš krūties lengvai pienas bėga, nes gal jam sunku traukti, o kai toks mažiukas,tai jis dar jėgučių neturi sad.gif Tada tegu valgo po mažai, kiek pajėgia, bet dažniau.
Geriausiai būtų, kad pasiskambintum savo vaikučio pediatrei, jinai tikrai patartų ką daryti. Pasvertų leliuką,pažėtų, ar svoris nekrenta.
Sėkmės. Tik nepasiduok ir stenkis maitinti krūtimi 4u.gif Kantrybės tikrai daug reikia rolleyes.gif  Jums tikrai pavyks thumbup.gif

Na , pas mane tai pienas upemis liejasi tongue.gif , pilna lova pastoviai ir tikrai lengvai bega. Ir mazius jau kai valgo , tai atrodo visa kruti suvalgys , net per nosi jam viskas bega , i burnyte netelpa...
Sverti , dar nesverem , bet seimyna sako , kad vaikas akyse keiciasi ir auga , tai tikiuosi dideja jam tas svoris.
Tai tada taip ir darysiu ,- nakti nezadinsiu , o diena meginsiu ji kelti dazniau, kad nors truputi "uzkastu" rolleyes.gif
Aciu , Neringa78 4u.gif !
Atsakyti
QUOTE(Aurea @ 2005 06 07, 21:38)
Na , pas mane tai pienas upemis liejasi tongue.gif , pilna lova pastoviai ir tikrai lengvai bega. Ir mazius jau kai valgo , tai atrodo visa kruti suvalgys , net per nosi jam viskas bega ,  i burnyte netelpa...
Sverti , dar nesverem , bet seimyna sako , kad vaikas akyse keiciasi ir auga , tai tikiuosi dideja jam tas svoris.
Tai tada taip ir darysiu ,- nakti nezadinsiu , o diena meginsiu ji kelti dazniau, kad nors truputi "uzkastu" rolleyes.gif
Aciu , Neringa78 4u.gif !

Na as tai tikrai nezadinciau. Matomai jam uztenka kiek privalgo, o kai miega mazylis - auga mirksiukas.gif
Jei butu alkanas - verktu. O jei sotus, kam trukdyt zuikiukui miegot ir dar maitint per prievarta? g.gif
Atsakyti
Aš vis dar taip pat maitinu pati, nors aplinkiniai sako, ko tu čia vargsti , tik nutrauk tą maitinimą. Bet man joks čia vargas, man pačiai patogiau, nereikia mišinių taisyti. O ir vaikas priprato prie krūties ir prieš užmigdamas labai nori prie jos "prisiglausti" . Nors kartą įkando su savo dantuku. tada tai supykau ir maniau kad tikrai nebemaitinsiu. Bet pieno pas mane gana daug, tai ir vėl tęsiau maitinimą. Nors dabar Kristupui 8 mėnesiai, bet jaučiu kad po truputį pienas mažėja, gal kaip nors dings savaime. Tik nežinau kaip reaguos vaikas, kai nebegaus krūties. Tikiuosi kaip nors pavyks susitarti smile.gif
Atsakyti
smile.gif Ir as manyciau, kad neberta zadinti vaikucio valgyti. matyt jis bus is tu , kurie is karto daug prisivalgo ir sau laimingas miega.smile.gif gal veliau, kai maziau miegos, tai ir dazniau valgys. O dabar jam svarbiausia gerai pamiegoti ir gerai uzvalgyti mamytes pienuko.wink.gif O kad naktim miega, tai tik dziaugtis reikia.wink.gif Manoji dar dabar naktim po kokius 3 kartus papuko praso.smile.gif
Rasve, vaikiukai karatias netycia krimsetli dantukais. Tik tada nerikia labai audringai reaguoti cry.gif , o tik svelniai parodyti niu niu niu. rolleyes.gif
Atsakyti