Įkraunama...
Įkraunama...

Ilgo ir sėkmingo žindymo paslaptys

JANIKE,o gal jis meta krūtį ,kad šiaip kas nepatinka...Maniškė siaučia,kai nori atsirūgt arba šlapia.Tada jau papuko neims tol ,kol nepasitaisys situacija.
Bet gal ir mažokai taviškis kakoja g.gif O gal pakeisk tiesiog maitinimo padėtį g.gif Bet čia aš pagal savąją sprendžiu ,nes ji labai dažnai kakoja ,dažnai tiesiog pirst ir pakakoja...Girdėjau ,kad tai gali būt disbakteriozės požymis,lėksim pas gydytoją...
Atsakyti
QUOTE(Janike @ 2005 05 09, 17:26)
mano vaikiukas kakoja kartais 1 karta per dien1, kartais-2, o kartais tik 1 per 2 paras

Kai aš pati buvau va tokia mažytė, tai mano mama pasakoja, kad kakodavau tik kas 3-4 paros blink.gif. Bet mano mamai tai jau tikrai pieno užteko ir mano svoris gerai augo ax.gif.
Tarp kitko, praeito mėnesio "Tavo vaikas" žurnale skaičiau kažkokio docento komentarą dėl trijų mėnesių vaikiuko, kuris kakoja tik kas 7 dienos. Anot jo, tai čia viskas tvarkoj!
Atsakyti
smile.gif As dar dabar maitinu... manau, kad laikas baigti, nes ji jau piktnaudziauja tuom, kad gali bet kada ir bet kur paprasyti papuko. Tik, aisku, negauna bet kur, nes jau nebe kudikis...wink.gif Ir siaip, jau gana. Tik nelabai beisivaziduoju kaip atpratinti...!!...??... Labai tikiuosi jos samoningo poelgio, kai pati pasakys, kad nebenori... blush2.gif
Janike, pamenu ir as ta pacia situacija. Kai budavo patampo patampo kruti ir verkia. Pieno lyg ir yra, bet ji zirzia... Kaip man paskui paaiskino, tai gal vaikutis tingi traukti, nes tam reikia jegeliu. O jis priringi... Kazkakip ta situacija issiprende... Dabar jau ir pati nebepamenu kaip... rolleyes.gif Kas svarbiausia, likti raamiai paciai. Ir gerti skysciu. Sultys geriau kokios morku. Tokios, kurios maziau alergizuoja... Gerti kmynus su pienu. As net kartais gerdavau ir metu su pienu. Kai jausdavau, kad reikia ko raminancio... Ramuneles su pienu. Viska su pienu..wink.gif Ir dabar man skaniau arbata ar kava su pienu, nes taip jau pripratau gerti. Laikykis Janike!! 4u.gif
Atsakyti
Skaičiau ,kad kaip tik su morkom reikia atsargiai elgtis g.gif
Atsakyti
QUOTE(LINCE @ 2005 05 11, 13:08)
Skaičiau ,kad kaip tik su morkom reikia atsargiai elgtis g.gif

Iš tiesų, dabar gydytojai morkas priskiria prie galinčių alergizuoti daržovių. Bet, manau, jei vaikutis nėra linkęs į alergiją, visko mamytei reikia valgyti, tik su saiku. Pavyzdžiui, galima morkų sultis skiesti kitokiomis ir lašelį aliejaus įlašinti, kad vitaminai geriau pasisavintų 4u.gif Nors aš pati, pamenu, kai sūneliui pilvą pirmaisiais mėnesiais pūtė, ėjau iš proto -- produktus stengiausi derinti, jokių ankštinių, duonos su mėsa ir pan. Bet vis tiek iki trijų mėnesių jam pilvuką paskaudėdavo doh.gif
Atsakyti
QUOTE(asMona @ 2005 05 10, 19:00)
Kai aš pati buvau va tokia mažytė, tai mano mama pasakoja, kad kakodavau tik kas 3-4 paros  blink.gif. Bet mano mamai tai jau tikrai pieno užteko ir mano svoris gerai augo  ax.gif.
Tarp kitko, praeito mėnesio "Tavo vaikas" žurnale skaičiau kažkokio docento komentarą dėl trijų mėnesių vaikiuko, kuris kakoja tik kas 7 dienos. Anot jo, tai čia viskas tvarkoj!

mano vyresnelis varydavo kartais ir 10 kartu per diena. o mazhiukas - 2 kartus i savaite, o kai kada - net karta i 5 dienas... teko skaityti, kad maitinant mp, tai normalu.
ir vienam, ir kitam viduriai susitvarke, kai pradejau duoti "kieto maisto" (nuo 5.5 menesio).
Atsakyti
Taip, ir morkos gali alergizuoti. Su saiku reikia ir ju gerti. Isviso sulciu daug negerdavau. daugiau arbatu. Su maistu irgi visokiu bajeriuku budavo. Valgai ir ziuri...smile.gif O jei paskaudeddaavo pilvuka, tai prisiglausdavau prie nuogo pilvuko mazule ir sildydavau, nesiodavau. Mums padedavo... Su kakiukais visaip budavo. Tai dazniau, tai reciau. Gal priklausydavo nuo to ka valgydavau... Kas ryta darydavom mankstele, masaziuka. Tai dideliu problemu kaip ir nebuvo.smile.gif
Atsakyti
Janike,

gal tavo maziukui pienlige? paziurek, ar liezuvelis ir burnyte nera balksvi, jei taip - gali buti pienlige. Mano mazius, kai turejo pienlige, irgi taip pat elgesi. Gydyoja israse tepaliuko (jei ka, galiu paziuret koks, dar kazkur tebeturiu) ir per pora dienu viskas susitvarke.
Atsakyti
na patarkit, kaip elgtis per tokius karscius? mes valgom tik kruti, namuose as net neturiu buteliuko, dabar sako, kad per karscius reikia duot papildomai prie kruties vandenuko arba arbateles. kaip is tikruju, reikia ar ne? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Varvara @ 2005 05 24, 21:19)
na patarkit, kaip elgtis per tokius karscius? mes valgom tik kruti, namuose as net neturiu buteliuko, dabar sako, kad per karscius reikia duot papildomai prie kruties vandenuko arba arbateles. kaip is tikruju, reikia ar ne? 4u.gif

Nesamone! Nieko papildomai nereikia, jokiu budu! Maniskes gime irgi unt vasareles, o mazoji aplamai liepos menesi. Nieko papaildomo nereikia, jei nores atsigert - dazniau kruties pasiprasys thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Varvara @ 2005 05 24, 21:55)
vat man irgi taip atrodo, norejau tik pasitikslint  4u.gif

Protinga Supermamyte thumbup.gif
Nors kazkada ir as apie tai galvojau, bet man gydytoja patare nieko papildomai neduoti iki 5-6 menesiuku, tai ir gyveno is mamos pienuko mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Varvara @ 2005 05 24, 22:19)

Taip ir Dievo surėdyta, kad iš pradžių krūtyje pienelis liesas, beveik vandenėlis, skirtas atsigėrimui, po to riebesnis pavalgymui. Tad per karščius nebijokite dažniau, jei tik vaukutis jaučia troškulį, pamaitinti. Jei kūdikėlis nori tik gerti, jis žįs trumpiau, kol pienelis liesas. Jei dar nori gerti, duokit ir kitą krūtį. Jokių arbatėlių! O kaip patogu kur nors keliaujant! Nereikia apsikrauti jokiais buteliukais.
Atsakyti