Įkraunama...
Įkraunama...

Ilgo ir sėkmingo žindymo paslaptys

zhaliai kakoti gali del to, ka mama suvalge (dazhniausiai nuo darzhoviu, vaisiu sulchiu ar pan.)
Atsakyti
QUOTE(MELA @ 2005 05 07, 13:11)
Labutis 4u.gif . Mano mažylis taip pat blogai valgo jau kelinta diena  cry.gif . Traukia krūtį, nervojasi, paleidžia, po to - nebepaima. Krūtys minkštos, bandžiau su pientraukiu nutraukt pienelio - nieko daug ten nėra  cry.gif . Dar vakar mažylis žaliai pradėjo kakoti, o tai kiek žinau, vienas iš požymių, kad neužtenka pienelio ir vaikas badauja cry.gif . Na nebežinau, ką daryti, vakar pavalgė 23  val., tai kitas valgymas buvo 4.30val., 10 val., dabar vėl miega. Taip ir ketalioju krūtis - tai viena, tai kita. Jau vakar buvau pasiryžusi duot mišinuko, bet atsilaikiau, šį rytą vėl pasidariau, o jis tik burnoj palaikė ir išspjovė  g.gif . Tai gal jam užtenka MP, tačiau neramina tai, kad žaliai kakoti pradėjo  cry.gif .

o kiek kartu per para kakoja? ar viduriuoja?
Atsakyti
QUOTE(Janike @ 2005 05 07, 10:01)
Ačiū mielosios už palaikymą ir patarimus. Bandau vis dar maitinti pati. buvau padariusi kelis buteliukus mišinuko, bet kadangi mažius atrodė pasisotinęs ir po manokrūtų bei +mano pienuko iš buteliuko, tai sėkmingai mišinį išpyliau.  biggrin.gif
Aš vis save raminu, jeigu tai tokia kaina, kad vaikiukasvalgytų iš krūtų ir gerai jam augtų svoris, tai aš pasirengus mokėti už mišinukus tongue.gif

Kitą savaitę jau turėčiau gauti "Maitinimo sistemos pagalbininką" ir bandysim mokytis valgyti iš krūtų intensyviau.

Dėl gydytojos: net nežinau, ką ir daryt. Pirmąjį mėnesį ji liepė griežtai maitinti tik savo pienu, o per paskutinįjį vizitą man irgi nepatiko jos nuomonė. Bėda tik ta, ad kiek domėjausi, na, nežinau Kaune gero pediatro. Aišku yra, bet neturiu koordinačių. Kai tikrino Klinikose, tai gydytoja, turinti didesnę su neišnešiotukais patirtį, irgi siūlė mišinukus.

Šį mėnesį planuojam savaitei išvažiuot pas senellius, tai pagyvensim be svarstyklių.

Janike, taviskis neisnesiotukas?
Mano Matukas gime 33 savaiciu.Didzioji dalis gydytoju jiems siulo misinius, kad greiciau augtu, tada problemu maziau ir atidziai sebet nereikia.
Jei neisnesiotukas per pirma men priaugo 400 g., tai jau beveik rekordas. O visi tavo aprasyti pozymiai labai budingi neisnesiotuku elgesiui, jie tikrai jautresni ir irzlesni, maitinimo rezimas, jei negulejai ilgai ligoninej, ilgai nenusistovi. Tai nepergyvenk, jei taip yra, maniskis kartais ir 2 val. ant kruties kabodavo..
Saunuole, kad maitini pati. Neisnesiotuku mamas gydytojai kazkaip sugeba itikint, kad jos pieno neturi ir vaikui reikia misiniu.
O gydyojai gali paskambint ir nevaziuojant pa ja i Vilniu.
Tiesa, jei taviskis neisnesiotukas, ar rodotes neurologui? jis tau paaiskintu apie vaikiuku elgesio ypatybes. Vilniuj zinau labai gera, o va del Kauno...
Atsakyti
400gr tikrai daug, keista kad gydytoja liepia primaitinti blink.gif Na aš tai net negalvočiau apie primaitinimą tokiu atveju. Kad mano tiek būtų pirmą mėnesį priaugusi rolleyes.gif Gerai pamenu, kaip čia viena mamytė anksčiau rašė, kad jos dukrytė priaugo 300gr, bet niekas neliepė primaitinėti, o antrą mėnesį daug daugiau priaugo thumbup.gif Tiesa, jei vaikutis neištraukia viso pienuko, gal jis greit pavargsta, ir dėl to sunkiai eina padauginti pienuko. Tada gali nusitraukinėti po kiekvieno maitinimo ir sugirdyti jam pienuką iš sistemos, taip tikrai pieno padaugės, o kai mažiukas sustiprės ir pats ištrauks ir galės pats pareguliuoti kiek pienuko turi pasigaminti.
Atsakyti
QUOTE(Varvara @ 2005 05 03, 09:10)
Sakykit o tikrai vaikui negalima duot soskes norint sekmingai zindyt? Nes praktiskai visa diena jis kabo ant papo, dabar tai nieko man net malonu, bet visus metus taip istvert bus sunkoka, kartais net valgyt nebuna kada pasidaryt apie kambariu tvarkyma is vis patyliu doh.gif

Mano leliukas tik gimęs taip pat vis kabėjo ant papo, jam buvo labai stiprus čiulpimo įprotis, todėl nuo 8 gimimo dienos jis gavo soskę, tačiau iki šiol jis nėra prie jos stipriai prisirišęs ir ji mums reikalinga tik 5 minutėms prieš užmiegant naktį.
O dėl maitinimo, tai nuo to jis mažiau nevalgo, nes pati pagalvos 7 mėnesių mes sveriam 11 kg ir tik maitinamas mamos pienu. O valgom taip 8 MP, 11 daržovių košė, o 14-17-20 ir 22 MP ir miegam iki 8 ryto. Tarp valgių gauna banano arba obuolio. Maitinu kiekviena krutimi po 8 minutes (vaikas valgytu gal ir daugiau), tačiau jam užtenka.
Atsakyti
QUOTE(MELA @ 2005 05 07, 14:11)
Labutis 4u.gif . Mano mažylis taip pat blogai valgo jau kelinta diena  cry.gif . Traukia krūtį, nervojasi, paleidžia, po to - nebepaima. Krūtys minkštos, bandžiau su pientraukiu nutraukt pienelio - nieko daug ten nėra  cry.gif . Dar vakar mažylis žaliai pradėjo kakoti, o tai kiek žinau, vienas iš požymių, kad neužtenka pienelio ir vaikas badauja cry.gif . Na nebežinau, ką daryti, vakar pavalgė 23  val., tai kitas valgymas buvo 4.30val., 10 val., dabar vėl miega. Taip ir ketalioju krūtis - tai viena, tai kita. Jau vakar buvau pasiryžusi duot mišinuko, bet atsilaikiau, šį rytą vėl pasidariau, o jis tik burnoj palaikė ir išspjovė  g.gif . Tai gal jam užtenka MP, tačiau neramina tai, kad žaliai kakoti pradėjo  cry.gif .

mano lelius iki 2,5 mėn kakojo į kiekvieną pampersą, bet po to kas 3 paras, o maitinamas MP. kai pradėjo gauti daržovių košės ir vaisių, kakoja mažiausiai 1 kartą per parą, o dėl kakojimo nesijaudink, nes mes turėjo ir žalio ir jodo kakučio, labai kautį veikia šviežias agurkas, tai gal jo užvalgei? g.gif
Atsakyti
Manyciau, kad tas nuolatinis sverinejimas veikia psichologiskai. Vis pergyveni, galvoji ar priaugo, kiek priaugo. geriau maziau sverineti.smile.gif Maziau zinosi, bus geriau.wink.gif Reikia stebeti amziuka. Ar jis vangus? Ar verkia, praso valgyti??? Jei jis jauciasi gerai, tai matyt jas viskas gerai, jam nieko netruksta...smile.gif Laikykis, Janike!! Tu tikra saunuole!!!
Atsakyti
vėl prašau patarimo: mažulis, kai šiek tiek pavalgo iš kairės krūties, pradeda zirzti, verkti, tampo krūtį, išmetinėja; ištraukiu, pasižiūriu, lyg dar pienelio yra, bet jis verkia. aišku, dar po to duodu (apie 30min.) ir kitą krūtį, bet vis tiek lieka praktiškai nedavalgęs, nes labai verkia.
Nežinau, ką daryt, ir vaiko gaila, ir nenoriu įpratint prie mišinukų.
Atsakyti
asMona, noriu taves paklausti, kiek tavo leliukas priaugo per pirma ir per antra men. Tu, kaip ir mes cia daugelis, irgi turejai problemu del pienuko.

Janike, sunku tau ka nors patarti. As irgi nuolat gyvenu su ta mintim, ar uztenka pienuko. o kiek tavo vaikiukas kartu kakoja?
bet linkiu laikytis.
Atsakyti
mano vaikiukas kakoja kartais 1 karta per dien1, kartais-2, o kartais tik 1 per 2 paras
Atsakyti
QUOTE(Auksta @ 2005 05 09, 15:42)
asMona, noriu taves paklausti, kiek tavo leliukas priaugo per pirma ir per antra men. Tu, kaip ir mes cia daugelis, irgi turejai problemu del pienuko.

Man pirmą mėnesį pienuko netrūko - mažiukė priaugo 1,100 kg. Dieną valgydavo kas 3 val., naktį kas 4-4,5, o pavalgydavo per 10-15 min. Vieną maitinimą valgydavo iš vienos krūties, kitą - iš kitos.
Pienelio pradėjo trūkti antro mėnesio pradžioj verysad.gif - pradėjo valgyt kas 1-2 val. ir kabodavo po pusę valandos ant vienos krūties, o po to dar pusę val. ant kitos. Po 18 dienų pasvėrėm ir paaiškėjo, kad priaugus tik 350 g. Tai tikrai nėra labai mažai - labiausiai gąsdino tas faktas, kad pieno kiekis niekaip neatsistato, dukrytė išvalgo abi krūtis ir dar valgyt ieško, o neradus verkia, aš nervuojuosi, vyras ir mama primygtinai siūlo primaitinti ir taip užburtas ratas.
Labai džiaugiuosi, kad pienelio gamyba susitvarkė (pfu, pfu, pfu), nors reikėjo laukti beveik 4 savaites clap.gif. Važiuosim rytoj svertis, tai žinosiu, kaip mums sekasi svorį auginti.
Atsakyti
Aš maitinau ilgai iki 2 metų, žinoma nuo pusės metų pradėjome valgyti košes. pirmus 5 mėnesius pieno turėjau tiek kad per parą litrą išpildavau lauk, neatsirado norinčių, siūliau padovanoti, vėliau ant savo pienelio viriau košes, buvau ir užsišaldžiusi kameroje. O maitinausi įprastai, tik gėriau daug skysčių, labai troškino. linkiu sėkmės essen.gif
Atsakyti