AsMona. Labai dėl tavęs džiaugiuosi.
O Janike, gal tavo mažylis pavalgęs verkia todėl, kad jam tiesiog pilvuką pučia ir skauda? Gal jis visai ne alkanas? O čia kur kažkuri rašėt, kad reikia žarnytę į užpakaliuką kišti, kad išsituštintų -- man bent jau gydytoja sakė, kad tuo piktnaudžiauti negalima -- po to vaikutis išvis be "pagalbos" gali nebesituštinti. O tai, kad kūdikis kokią parą nesituština -- normalu.(Aišku, jei jis elgiasi normaliai, nėra neramus).
merepopins
Cia as rasiau Ir rasiau, kad ta zarnele skirta ne issitustinimui, o nuo viduriuku putimo, nes per ta skylute iseina oras. Bet buna kad kai pilvukui palengveja, tuo paciu ir issikakina. Piktnaudziaut zinoma negalima niekuom, bet jei kudikis raitosi is skausmo - padet reiketu.
asMona
Labai dziaugiames, kad sugebejai islaukt Man irgi visada atsirasdavo ryte na kiti "prisimatavimai" netruks taip ilgai, bet mazdaug kas menesi ar kas pusantro bus sumazejimai, tik jie nebebus tokie baisus. Na gal 4-ojo menesio man tokie stipresni buvo, bet cia gal tik man. Kitoms gal ir sitie praeina lengvai.
O su baime stebet nereikia - vistik neuzmirsk, kad pienukas "galvoje" gaminasi. Tad nekoduok sau problemu
Na sunkiausia jau praeityje, tad kisk tuos misinukus kuo toliau
Sveikinam tave
Varvara
Na dabar jau gaminami geros formos ciulptukai (NUKO atrodo). Jie tokie plokstesni ir galiukas kyla link gomurio. Mano antroji toki ciulpe nuo pat gimimo ir jokiu problemu neturejom. Na jei nerimauji, kad gali trukt pienuko - gal kuri laika geriau pakaba ant to papuko, bet veliau tikrai nera ko baimintis
O jei pienuko jau dabar uztenkama, tai ir dabar galit pereit prie ciulptuko. Svarbu pasirinkit teisingos formos.
O čia kur kažkuri rašėt, kad reikia žarnytę į užpakaliuką kišti, kad išsituštintų -- man bent jau gydytoja sakė, kad tuo piktnaudžiauti negalima -- po to vaikutis išvis be "pagalbos" gali nebesituštinti.
Cia as rasiau Ir rasiau, kad ta zarnele skirta ne issitustinimui, o nuo viduriuku putimo, nes per ta skylute iseina oras. Bet buna kad kai pilvukui palengveja, tuo paciu ir issikakina. Piktnaudziaut zinoma negalima niekuom, bet jei kudikis raitosi is skausmo - padet reiketu.
asMona
Beje, norėjau pasidžiaugti, kad pas mane atsirado pakankamai pienelio! Tiesiog prieš keturias dienas ryte pribudau ir krūtinė buvo pilnut pilnutėlė - buvau apakus !
Nors pasiūla atitiko paklausą tik per keturias savaites - sakyčiau ilgokai ta krūtinė tikrinosi, kiek jai pieno gaminti reikia . Aišku, kol kas su baime stebiu, ar vėl nebus taip, kad ateina vakaras, o mano krūtinė vėl tuščia . Labai ačiū jums visoms už palaikymą - jei ne jūs, tai per tą laiką tikrai būčiau primaitinti mišinėliu pradėjus .
Nors pasiūla atitiko paklausą tik per keturias savaites - sakyčiau ilgokai ta krūtinė tikrinosi, kiek jai pieno gaminti reikia . Aišku, kol kas su baime stebiu, ar vėl nebus taip, kad ateina vakaras, o mano krūtinė vėl tuščia . Labai ačiū jums visoms už palaikymą - jei ne jūs, tai per tą laiką tikrai būčiau primaitinti mišinėliu pradėjus .
Labai dziaugiames, kad sugebejai islaukt Man irgi visada atsirasdavo ryte na kiti "prisimatavimai" netruks taip ilgai, bet mazdaug kas menesi ar kas pusantro bus sumazejimai, tik jie nebebus tokie baisus. Na gal 4-ojo menesio man tokie stipresni buvo, bet cia gal tik man. Kitoms gal ir sitie praeina lengvai.
O su baime stebet nereikia - vistik neuzmirsk, kad pienukas "galvoje" gaminasi. Tad nekoduok sau problemu
Na sunkiausia jau praeityje, tad kisk tuos misinukus kuo toliau
Sveikinam tave
Varvara
O dar sako kad del ciulptuko formos vaikas nebemoka teisingai kruties paimti po to Kodel ten kus skaiciau Unicefo berods sekmingo zindymo taisyklese parasyta, kad negalima ciulptuko vartot?
Na dabar jau gaminami geros formos ciulptukai (NUKO atrodo). Jie tokie plokstesni ir galiukas kyla link gomurio. Mano antroji toki ciulpe nuo pat gimimo ir jokiu problemu neturejom. Na jei nerimauji, kad gali trukt pienuko - gal kuri laika geriau pakaba ant to papuko, bet veliau tikrai nera ko baimintis
O jei pienuko jau dabar uztenkama, tai ir dabar galit pereit prie ciulptuko. Svarbu pasirinkit teisingos formos.
QUOTE(egliuke @ 2005 05 03, 10:59)
Pirmą mėnesį soskė tikrai turi įtakos. Gal ne visoms- kurioms pieno upės teka, tai aišku, kad jokių problemos nebus Bet kitoms dėl to gali pieno nepasigamint tiek, kiek vaikiuikui reikia. Be to, kai vaikas čiulpia, juk tuo metu ir gaminasi pienas, pirmą kartą girdžiu, kad reikia daryt pertraukas tam, kad pienas pasigamintų Na nebent mama yra tikra, kad pas ją pieno daug, o vaikas tik "žaidžia" čiulpdamas, tada čiulptukas nepakenks.
Reikia to laiko, tikrai, min pora val. Aš irgi galvojau, jei vaikas visą laiką bus prie krūties- tai lyg signalas, kad dar daugiau reikia gamintis pienukui. Nieko panašaus. Mėnesį gyvenom, kol susireguliavo gamyba, kol nenutraukiau jo nuo krūties. Turiu profę akušerę su 7 vaikais, ji man viską ir išaiškino. Per tas pertraukas, jei sunkiai gaminasi pienas, labai gerai pamiegoti, lauke pasivaikščioti ir nepamiršti valgyti ir dauig gerti (geriau ne vandens, o kaloringesnių gėrimų, bent kol jau susireguliuos)
QUOTE(Varvara @ 2005 05 03, 11:09)
O dar sako kad del ciulptuko formos vaikas nebemoka teisingai kruties paimti po to Kodel ten kus skaiciau Unicefo berods sekmingo zindymo taisyklese parasyta, kad negalima ciulptuko vartot?
Nesiginčysiu, nežinau, gal ir gali taip būti Vistiek krūtį išmoks paimti, gal ir trukdo čiulptukas
QUOTE(Kopa @ 2005 05 03, 14:44)
Reikia to laiko, tikrai, min pora val. Aš irgi galvojau, jei vaikas visą laiką bus prie krūties- tai lyg signalas, kad dar daugiau reikia gamintis pienukui. Nieko panašaus. Mėnesį gyvenom, kol susireguliavo gamyba, kol nenutraukiau jo nuo krūties. Turiu profę akušerę su 7 vaikais, ji man viską ir išaiškino. Per tas pertraukas, jei sunkiai gaminasi pienas, labai gerai pamiegoti, lauke pasivaikščioti ir nepamiršti valgyti ir dauig gerti (geriau ne vandens, o kaloringesnių gėrimų, bent kol jau susireguliuos)
Na jei vaikas nori valgyti, tai neina laukti 2 val., kadangi jis tokiu atveju rėkia. Tiesa sakant, neįsivaizduoju kaip jo tada nelaikyti ant krūties. Bent jau aš tai ir iki tualeto negalėdavau kada noriu nubėgt, nes iš karto rėkdavo, o apie 2 val. laisvo laiko dieną, tai tik pasvajot galėjau
QUOTE(egliuke @ 2005 05 03, 14:54)
Na jei vaikas nori valgyti, tai neina laukti 2 val., kadangi jis tokiu atveju rėkia. Tiesa sakant, neįsivaizduoju kaip jo tada nelaikyti ant krūties. Bent jau aš tai ir iki tualeto negalėdavau kada noriu nubėgt, nes iš karto rėkdavo, o apie 2 val. laisvo laiko dieną, tai tik pasvajot galėjau
Na tas kabojimas ant kruties gal nebutinai alki reiskia. Gal mazylis tik gimes konors issigando ir jauciasi saugus tik kai prigludes prie mamos? mano pirmoji manes irgi nepaleisdavo, tad spjoviau i visas tvarkas ir praguledavom mes su ja ir knyga lovoj dienu dienas. Pavalgyt tai i kavine nuvaziuodavom, tai tetis susirupines padarydavo (nes man darytas cezaris buvo su spinaline narkoze ir vaistai buvo tie, nuo kuriu atima apetita), tai siaip kazka greitai sumesdavau pati Ir abiems buvo gerai
Mano mažulis tai praeitą savaitę buvo streiką paskelbęs - nevalgė iš krūties. Realiausia priežastis - viršutinių dantukų kalimasis. Oi blim, galvoju, negi dabar teks nusitraukinėti pieną visada arba pereiti prie mišinukų... Nu bet, sakau, ne, nepasiduosiu taip greitai, puoliau konsultuotis su gydytoja, skaitinėti supermamoj apie kūdikių streikus . Tai nusitraukinėjau pieną, daviau gerti iš buteliuko su snapeliu, pradėjau tepti dantenas tepaliuku ir vis siūliau krūtį. Tai streikas tesėsi lygiai parą Po to pradėjo valgyti iš krūties
Tiesą pasakius, man tas maitinimas iš krūties buvo jau kaip ir kokia rutina pasidariusi, bet po to streiko tai įgavau antrą kvėpavimą ir galvoju - "tik tu valgyk, vaikeli, valgyk iš krūties kiek tik nori"
Tada kaip tik prisiminiau anytos žodžius, kad vienos pažįstamos dukrelė irgi panašaus amžiaus nebeėmė krūties, atseit dėl to, kad pradėjo primaitinti kietu maistu, tai ji perėjo prie mišinukų. Dabar aš kokiu 90% įsitikinusi, kad ne dėl primaitinimo tai galėjo būti, o dėl dantukų. Ir manau, kad jei ji būtų turėjusi daugiau kantrybės, tai vaikutis vėl būtų pradėjęs imti krūtį. Čia, manau, vienas iš tų atvejų, kai nežinojimas priveda prie ne visai teisingo sprendimo.
Tiesą pasakius, man tas maitinimas iš krūties buvo jau kaip ir kokia rutina pasidariusi, bet po to streiko tai įgavau antrą kvėpavimą ir galvoju - "tik tu valgyk, vaikeli, valgyk iš krūties kiek tik nori"
Tada kaip tik prisiminiau anytos žodžius, kad vienos pažįstamos dukrelė irgi panašaus amžiaus nebeėmė krūties, atseit dėl to, kad pradėjo primaitinti kietu maistu, tai ji perėjo prie mišinukų. Dabar aš kokiu 90% įsitikinusi, kad ne dėl primaitinimo tai galėjo būti, o dėl dantukų. Ir manau, kad jei ji būtų turėjusi daugiau kantrybės, tai vaikutis vėl būtų pradėjęs imti krūtį. Čia, manau, vienas iš tų atvejų, kai nežinojimas priveda prie ne visai teisingo sprendimo.
.. Na mano mazoji kartais patraukdavo tutuko. Labai nenoredavo, bt kartais paciulpdavo. O kai tik uzmiega ir ismeta lauk. O nuo 7 men. visai nebenorejo soskytes. Siaip, jeigu vaikas nenores, tai ir neigrusi jam soskes. Spjaus lauk ir reikalaus papuko. O jei retkarciais nusiraminimui paciulps, tai manau nieko blogo. Mama bent iki tualeto nueis, ar arbatikes uziplikys. Siaip, patarimai viena, o kiekvienas vaikas kitoks ir kiekviena mama turi ziureti i savo vaikuti. I papuka nebus isikabines visus du metus. Paskui jam atsiras kitokie pomegiai.
mes ką tik iš gydytojos su diagnoze, kad per pimąjį mėnesį per mažai priaugom svorio ir kad blogai laikom galvytę. Ir griežtas paliepimas: PRIMAITINTI.
Ką tik užsisakiau pagalbinę maitinimo sistemą, bandysim dar pažaisti ir su krūtimi.
QUOTE(Janike @ 2005 05 05, 12:55)
mes ką tik iš gydytojos su diagnoze, kad per pimąjį mėnesį per mažai priaugom svorio ir kad blogai laikom galvytę. Ir griežtas paliepimas: PRIMAITINTI.
Ką tik užsisakiau pagalbinę maitinimo sistemą, bandysim dar pažaisti ir su krūtimi.
Janike,
o kiek tas "mazai"? per pirma men normalu mazai priaugti, nes vaikas is pradziu svorio siek tiek numeta.
as tai po tokio tipo gydytojos pasiulymu pasikonsultuodavau pas kita ir finale pirmaja pakeiciau. jei nori, galeciau duoti fainos gydytojos tel., mane ji labai nuramino, kai vaikiukas, mano nuomone, is "tusciu" krutu nieko neisvalgydavo ir svorio nepriaugo.
gal nepulk dar primaitinti? maniskis gime neisnesiotas, man pieno, kaip atrode, visai nera, svorio 1 men priaugo l mazai, o ir valge tik is buteliuko, nes atseit nemokeo ciulpti. bet dabar vyras drutas, ne karto nesirgo ir papuka kerta apsilaizydamas (nors nesakau, kad baimes dingo).
QUOTE(Janike @ 2005 05 05, 13:55)
O kiek tas "per mažai"? Labai tave užjaučiu, nes ir man tokios pačios problemos su maitinimu buvo .
O kiek tas mazai?? gal nera labai mazai? Daktarams daznai atrodo vienaip, jie turi ziureti i visokias lenteles...
Jei jau primaitinsi, tai kiek zinau, geriau pima duoti savojo, o po to dar is buteliuko... Svarbu, kad jam nebutu taip, jog is buteliuko patinka gerti daugiau, nei is papuko. Tada gal meginti nutraukti reiktu. Stengtis kiek gali tiek duoti jam pienuko.... Kazkodel kartais buna taip, jog mamike labai nori tureti pienuko, bet jo nebuna pakankamai... Liudna, bet nenusimink!! Gal viskas dar susibalansuos... Nepergyvenk, tikek savimi! Tu gali maitinti ilgiau!!! Net iki kokiu 2 metu!!..
Jei jau primaitinsi, tai kiek zinau, geriau pima duoti savojo, o po to dar is buteliuko... Svarbu, kad jam nebutu taip, jog is buteliuko patinka gerti daugiau, nei is papuko. Tada gal meginti nutraukti reiktu. Stengtis kiek gali tiek duoti jam pienuko.... Kazkodel kartais buna taip, jog mamike labai nori tureti pienuko, bet jo nebuna pakankamai... Liudna, bet nenusimink!! Gal viskas dar susibalansuos... Nepergyvenk, tikek savimi! Tu gali maitinti ilgiau!!! Net iki kokiu 2 metu!!..
mumis teisingai surase... neskubek dar primaitinti... jei butu nieko nepriauges, butu blogai, o dabar kiek priaugo??..gal ne kritinis svoris.?. juk vaikiukai taip individualiai auga...