Įkraunama...
Įkraunama...

Ilgo ir sėkmingo žindymo paslaptys

QUOTE(egliuke @ 2005 05 01, 07:28)
Na tikrai negalima taip sakyti, kad būtinai turi baigtis pienas blink.gif . Jei teisingai primaitini, tai pienas tikrai nesibaigs, jo ir padaugėti gali. Aš mišinuką duodu nuo 3 savaičių  ir sėkmingai iki šiol maitinu krūtimi, mišinuko dalis nuo to laiko netgi sumažėjo. Bet aš tikrai ne už tai, kad kai vaikas verkia, begt daryt mišinuko biggrin.gif Nebent svoris neauga...

Duok dieve, kad issipildytu tavo zodziai... Tik va aplinkiniu patirtis liudija kakita. Jos kudikeliui dabar menesiukas. Kaip tik tas laikas, kai sumazeja pienuko, nes krutine tikrina kiek jo reikes sekanciam menesiui.. Ir krutinei nepaaiskinsi, kad kudikelis is vienos krutines valge tik 10 minuciu todel, kad jau sotus nuo misinuko. Ji manys jog ir taip perdaug prigamino pieno - vadinasi norma reikia sumazinti.. Ir gausis uzburtas ratas.. verysad.gif
Atsakyti
na, nebarkit manęs taip jau labai, to mišinuko daviau tik kartą.
Geriau patarkit, ką daryt jei pavalgęs vaikas nuolat verkia? Bijau, kad jis alkanas.
Be to, pora dienų kakino tik 1kartą per parą, o per paskutinę parą- nė karto.
kažku skaičiau, kad jei vaikams trūksta maisto, nekakinimas gali būti požymis.
Atsakyti

Pas tave parasyti labai geri zodziai:
Kai labai nori - tikek ir bus taip kaip nori thumbup.gif
Na o jei rimciau.. Ar pankoliu arbatele meginai? Man ji budavo issigelbejimas, o ir kitoms rase kad padedavo.. g.gif
Mes negalim taves barti. Jokiu budu. Tik stengiames tau padet, palaikyt moraliskai kad sulauktum ir nepradetum damaitint. Bet kaip padaryt - tavo teise sprest.
Atsakyti
QUOTE(Janike @ 2005 05 02, 08:26)
na, nebarkit manęs taip jau labai, to mišinuko daviau tik kartą.
Geriau patarkit, ką daryt jei pavalgęs vaikas nuolat verkia? Bijau, kad jis alkanas.
Be to, pora dienų kakino tik 1kartą per parą, o per paskutinę parą- nė karto.
kažku skaičiau, kad jei vaikams trūksta maisto, nekakinimas gali būti požymis.

Tas kakinimas gali nieko nereikšti...Svarbiausia nusiraminti, negalvoti apie pieno kiekį ir džiaugtis vaikučiu. Dar kažkas rašė labai gerą patarimą - sau įsikalti į galvą tokią mintį - kai vaikas verkia turi gamintis pienas. Kad tai būtų tarsi signalas pieno gamybai. O ar bandei nusitraukinėti po maitinimo? Jei vaikutis ilgai kabo ant krūties, jis gali pavargti ir prastai iščiulpia krūtis, tai irgi gali trukdyti pasidauginti pienukui.
Atsakyti
Yra tiesos - vaiko verksmas tikrai skatina pienuko gamyba thumbup.gif
Atsakyti
Sakykit o tikrai vaikui negalima duot soskes norint sekmingai zindyt? Nes praktiskai visa diena jis kabo ant papo, dabar tai nieko man net malonu, bet visus metus taip istvert bus sunkoka, kartais net valgyt nebuna kada pasidaryt apie kambariu tvarkyma is vis patyliu doh.gif
Atsakyti

Pilypuke, aš irgi maitinu atsisėdus, Na, būna, kad kokį kartą ar du per savaitę bandau atsigulus, bet gal mano krūtys per didelės, vis neišeina, gal ir netaisyklingai, ir gal mažius neįpratęs, nes vis išmetinėja papuką ir bando apgraužt.
Viena draugė rodė, kaip maitina atsigulus, bet jos mažos krūtys, o pas mane- ohoho
[/quote]

ranka prilaikyk, kad spenelis būrų ties burnyte.
QUOTE(Varvara @ 2005 05 03, 09:10)
Sakykit o tikrai vaikui negalima duot soskes norint sekmingai zindyt? Nes praktiskai visa diena jis kabo ant papo, dabar tai nieko man net malonu, bet visus metus taip istvert bus sunkoka, kartais net valgyt nebuna kada pasidaryt apie kambariu tvarkyma is vis patyliu doh.gif

Soskė jokios įtakos neturi. O jei lialius visą dieną kabo- tai gali ir pienas nebesigaminti. Aišku, kad jam patinka biggrin.gif Bet reikia tarp maitinimų bent poros val. kad prisigamintų pakankamai pienelio. Tada sočiai pavalgęs ramiausiai pamiegos mirksiukas.gif
Atsakyti
Kol pienuko gamyba nesusireguliavo, tol geriau neduoti čiulptuko. Nes pagal čiulpimą ir pienas reguliuojasi, kuo daugiau čiulpia - tuo daugiau pieno. Jei tą čiulpimą pakeisi soske, tai pieno nepasigamins kiek reikia. Tas kabojimas ant papo ilgai netruks mirksiukas.gif
QUOTE(Varvara @ 2005 05 03, 08:10)

Atsakyti
QUOTE(Kopa @ 2005 05 03, 09:47)
Soskė jokios įtakos neturi. O jei lialius visą dieną kabo- tai gali ir pienas nebesigaminti. Aišku, kad jam patinka biggrin.gif Bet reikia tarp maitinimų bent poros val. kad prisigamintų pakankamai pienelio. Tada sočiai pavalgęs ramiausiai pamiegos mirksiukas.gif

Pirmą mėnesį soskė tikrai turi įtakos. Gal ne visoms- kurioms pieno upės teka, tai aišku, kad jokių problemos nebus smile.gif Bet kitoms dėl to gali pieno nepasigamint tiek, kiek vaikiuikui reikia. Be to, kai vaikas čiulpia, juk tuo metu ir gaminasi pienas, pirmą kartą girdžiu, kad reikia daryt pertraukas tam, kad pienas pasigamintų blink.gif Na nebent mama yra tikra, kad pas ją pieno daug, o vaikas tik "žaidžia" čiulpdamas, tada čiulptukas nepakenks.
Atsakyti
O dar sako kad del ciulptuko formos vaikas nebemoka teisingai kruties paimti po to g.gif Kodel ten kus skaiciau Unicefo berods sekmingo zindymo taisyklese parasyta, kad negalima ciulptuko vartot? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Varvara @ 2005 05 03, 11:09)
O dar sako kad del ciulptuko formos vaikas nebemoka teisingai kruties paimti po to  g.gif Kodel ten kus skaiciau Unicefo berods sekmingo zindymo taisyklese parasyta, kad negalima ciulptuko vartot? g.gif

Mano draugė duoda čiulptuką nuo pirmo mėnesio pabaigos, o maitina jau pusę metų, bet pas ją pieno visada buvo užtektinai (net per daug), o man su pieneliu problematiška, tai kol kas čiulptuko neduodu schmoll.gif.
Atsakyti
Beje, norėjau pasidžiaugti, kad pas mane atsirado pakankamai pienelio! clap.gif clap.gif clap.gif Tiesiog prieš keturias dienas ryte pribudau ir krūtinė buvo pilnut pilnutėlė - buvau apakus blink.gif!
Nors pasiūla atitiko paklausą tik per keturias savaites verysad.gif - sakyčiau ilgokai ta krūtinė tikrinosi, kiek jai pieno gaminti reikia g.gif. Aišku, kol kas su baime stebiu, ar vėl nebus taip, kad ateina vakaras, o mano krūtinė vėl tuščia sad.gif. Labai ačiū jums visoms už palaikymą - jei ne jūs, tai per tą laiką tikrai būčiau primaitinti mišinėliu pradėjus blush-anim-cl.gif.
Atsakyti