Įkraunama...
Įkraunama...

Ilgo ir sėkmingo žindymo paslaptys

QUOTE(asMona @ 2005 04 26, 21:51)
Pabandžiau ir aš maitinti iš vienos krūties, po to iš kitos, o po to vėl iš pirmos. Deja, man pienelis taip greitai, t.y. per 15 minučių, nesigamina  verysad.gif. Net po pusvalandžio dukrytė neturi ką traukti - na gal tik kelis gurkšnius. Aišku, labai blogai, kad neturiu, kas mane palaikytų. Vyras negali klausyti, kaip mažoji vakarais alkana verkia (tikrai žinau, kad verkia ne dėl pilvuko dieglių, nes kartą pabandėm duoti mišinėlio, tai pavalgė ir iškart užmigo), todėl mane kaltina, kad vaiką badu numarinsiu ir primygtinai liepia primaitinti. Mama vėlgi tas pats. Pastoviai pabrėžia, kokios mano minkštos krūtys  - aišku kaip dieną, kad jose mažai pieno, be to prikaišioja, kad per mažai valgau ir dėl to pienelio nėra ir būti negali, nors tikrai maitinuosi normaliai, bet anot mano mamos, tai turėčiau kimšti nuo ryto iki vakaro. Žodžiu, baigiu palūžti - bijau, kad patikėsiu tuo, kas man kiekvieną dieną kalama į galvą ir pradėsiu primaitint, nes pienelio, kaip bebūtų gaila, tikrai nedaugėja  cry.gif  cry.gif  cry.gif

Nepasiduok saulyt, nepasiduok! Veliau dziaugsies. Krutine ir neturi buti kieta. Gerai kad ji minksta - sveika vadinasi. Pagalvok apie mamas, kuriu krutys buna 1 ar nulinio dydzio, o jos vistiek kudikius maitina. Pienas gaminasi kudikiui valgant ir bega tiesiiai i burnyte, o ne kaupiasi kaip kokiam butelyje. Isivaizduoju kaip tau sunku kai namiskiai spaudzia damaitint.. cia man lengviau buvo, vyras pyko kai ta vieninteli karta pagalvojusi jog dukryte jau mirsta badu, daviau jai misinuko. Pasistenk galvot kad pienuko vis daugeja, atsipalaiduok, gerk daugiau arbatu (ypac pankolio, nuo jo ir pienuko daugiau, ir nuo tokio pienuko pilvuko nepucia). Dievas taip krutine sukure, kad jei pieno truksta - kudikis ja aktyviau zinda, tad daugiau pradeda gamintis. Juk jei butu pas tave nebuve pieno, jo nebutu ir visiems kitiems maitinimams. O jei yra - vadinasi YRA thumbup.gif Nepasiduok, nesileisk gniuzdoma!
Atsakyti
oi, kaip sunku su maitinimu. Mes valgom valandą, kartais ir ilgiau, iš abiejų krūtų. ir tai kartais vaikiukas atrodi lyg dar norėtų, o gal jau priprato prie soskės, nes naktį kitaip negaliu nuramint, o ir dienos metu vaikštau kaip zombis- neišsimiegojus. cry.gif cry.gif cry.gif
Neįsivaizduoju ar kada pradės maniškis pavalgyt tik per kokį pusvalandį, o naktį duos išsimiegot kokias 5-6val.? verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Janike @ 2005 04 27, 10:51)
oi, kaip sunku su maitinimu. Mes valgom valandą, kartais ir ilgiau, iš abiejų krūtų. ir tai kartais vaikiukas atrodi lyg dar norėtų, o gal jau priprato prie soskės, nes naktį kitaip negaliu nuramint, o ir dienos metu vaikštau kaip zombis- neišsimiegojus. cry.gif  cry.gif  cry.gif
Neįsivaizduoju ar kada pradės maniškis pavalgyt tik per kokį pusvalandį, o naktį duos išsimiegot kokias 5-6val.? verysad.gif

Pirmi menesiai sunkiausi, laikykis. maniskis budavo valgo kas dvi valandas visa para cry.gif , o dabar nakti nubunda tik viena karta tongue.gif .
Atsakyti
asMona,man vaiko sesute sake,kad reikia gauti per diena 2000kcal-tipo,suvalgai savo porcija ir dar puse vyro biggrin.gif aisku,man gal tiek neiseina,bet valgau tikrai nemazai.ir nebijok,tikrai nesustoresi,nes daug energijos iseikvojama pienuko gamybai.bent jau mano atveju,tai pasiteisino ax.gif

Janike,tavo situacija-gryna manosios kopija smile.gif as ir maitindavau net nakti kas valanda-budavo taip:valanda traukia,valanda miega.kartais maitindama (atsisedus tuomet maitindavau doh.gif ) ir pati vos nenuluzdavau.bet po truputi pradejo tarpai ilgeti.bet ir dabar dar buna,kad uzmiges kokia apie 22val,keliasi 2,4,6 valandom arba praleidzia koki karta.paskutine savaite 2val jau nebesikelia thumbup.gif aisku,jau ir pavalgo greiciau,o maitinu guledama,todel kartais ir nepajuntu kaip uzmiegu.uosviene vis gasdina,kad prispausiu,bet as taip nemanau schmoll.gif o valgo daznai jis pas mane ne todel,kad pieno mazai,o todel,kad valgus kaip drakoniukas.net gydytoja sake neduoti jam tiek,kiek jis nori doh.gif
Atsakyti
Na, vakar naktį vaikiukas prie mano pienuko dar gavo 50ml mišinuko. Aišku po to atpylė nemažai, bet pamiegojo irgi neblogai.
Kai vėl užsimanė valgyt po 2 val, galvojau, kad nebeišturėsiu, todėl daviau mišinuko. Ir ką, ryte krūtys- pilniausios ir vaikis tik per 40min pavalgė: 30min iš vienos krūties ir tik 10min iš antros, užtat, kaip godžiai ir daug- apie 100gramų.

Pilypuke, aš irgi maitinu atsisėdus, Na, būna, kad kokį kartą ar du per savaitę bandau atsigulus, bet gal mano krūtys per didelės, vis neišeina, gal ir netaisyklingai, ir gal mažius neįpratęs, nes vis išmetinėja papuką ir bando apgraužt.
Viena draugė rodė, kaip maitina atsigulus, bet jos mažos krūtys, o pas mane- ohoho
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Janike: 28 balandžio 2005 - 12:32
Pradzia ir buna sunkesene, kol atsirando prpiratimas. Irgi po 1.5-2 val zindydavau.. galvodavau, kad jau negerai, jau baigaisi.... krutine kaip ir tuscia, bet vis viena maitindavau... daug jkas stebedavosi, kas tokia bekrute taip ilrgai maitinu.. dydids nieko nesako!! gerai, kad vyro nebuvo tuo metu, ir man niekas nespaude, jog turiu taip ar kitaip daryti... Svarbiausia, likti ramiai ir sakyti ir tiketi, kad taip turi buti!!... vaikutis ir apsiramina ir pavalgo.. nezinau tu visus teoriju, kaip turi buti.. pasiklioviau savimi ir keletu patarimu, kurie labai padejo... valgyti ir grti irgi reikia... nes turi buti sitpri... del svorio nepergyvenk... baigsi maitinti ir nukris... smile.gif Ir miegoti eidavau su termosiuku. Po kiekvieno maitnimo po puoduka arbatikes isgerdavau. Ir miegoti taip dar nesu miegojusi 5 val. Ne, esu gal kelis kartus, bet prie to priprantama. Na, buna kad blogiau pamiegi, pavargsti, bet paskui atigriebi... labai gerai pamenu, kad buvau tikras zombis... verkiau ir pan... nuo pervargimo.. todel svarbu pasiilseti ir islikti ramiai.. nepasiduoti momentinem nuotaikom!!!... mirksiukas.gif Uz tai kaip paskui bus gerai, kai su savo fanrikeliu galesit be problemu visur keliauti... mirksiukas.gif Viskas bus gerai!!! 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Janike @ 2005 04 28, 12:30)
Pilypuke, aš irgi maitinu atsisėdus, Na, būna, kad kokį kartą ar du per savaitę bandau atsigulus, bet gal mano krūtys per didelės, vis neišeina, gal ir netaisyklingai, ir gal mažius neįpratęs, nes vis išmetinėja papuką ir bando apgraužt.
Viena draugė rodė, kaip maitina atsigulus, bet jos mažos krūtys, o pas mane- ohoho

As atsisedusi visai nemaitinu - tik atsigulusi. Kazkaip sedom vaikuciui sunkiau paimti. O nakti tai keliasi kas 2-3 val. o i ryta tai gal kas valanda. Tai as ir uzmiegu bemaitindama kaip kada. Nors irgi man sako, kad uzspausiu vaika ir pan. Nemanau, kad imanoma - juk savo vaika jauti kaip nieka kita
Atsakyti
Aš savo mažylę nuo pat pirmos dienos iki dabar maitinu atsigulusi. Jai jau 14 mėn. Pasirodo nenuspaudžiau bemaitindama. Aišku, būna išimčių, kad atsisėdusi pamaitinu, bet dažniausiai tai būna važiuojant mašinoje ar pan.
Atsakyti
Savo mergytes irgi kartais maitindavau atsigulusi. Čia būdavo kai naktį jau nebepajėgdavau išsėdėti smile.gif . Visada užmigdavau taip bemaitindama... užmigdavo ir mano pupos.. bet nerėkdavo- tai gal sočios būdavo .... nežinau blush2.gif smile.gif . O paskui taip atpratau maitinti.. dabar pagalvoju, kad net nebemokėčiau gulėdama krūtį paduoti. O šiaip - užmiegu ir besėdėdama blush2.gif . Kol jos valgo- aš ir nusnausti spėju smile.gif , kartais ir po kelis kartus (nors jos naktimis l. trumpai valgo - max po 10 min) . Kai vyresnėlė baigia valgyti dažniausiai prabundu nuo siaubingo skausmo, nes ji visada sukanda krūtį, norėdama ją išspjauti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(VILTE20 @ 2005 04 28, 14:22)
As atsisedusi visai nemaitinu - tik atsigulusi. Kazkaip sedom vaikuciui sunkiau paimti. O nakti tai keliasi kas 2-3 val. o i ryta tai gal kas valanda. Tai as ir uzmiegu  bemaitindama kaip kada. Nors irgi man sako, kad uzspausiu vaika ir pan. Nemanau, kad imanoma - juk savo vaika jauti kaip nieka kita

drinks_cheers.gif Tikra tiesa. Aš iki vaiko gimimo labai kietai miegodavau -- kaimynai festivalį viš galvos kelia, o man dzin blush2.gif O kai mažylis gimė, tai kiekvieną jo krustelėjimą išgirdsavau ir prabusdavau. Iš pradžių, kai lovoje gulėdama naktį maitindavau ir prisnūsdavau, pašokdavau susapnavus, kad vaiką prispaudžiau. Atsimerkiu -- vaikas sau ramiai šalia miega, o aš ant to paties šono tebeguliu. Iš tikrųjų tai ir mano gydytoja aiškino, kad motina savo vaiką nugulti gali nebent girta ar kokius stiprius vaistus vartodama. Esą, motinystės instinktas pernelyg stiprus, kad taip nutiktų.

Į kiekvieną mamytės pagalbos šauksmą atsakyti negaliu, tik visas noriu padrąsinti -- nesileiskit mokomos žmonių, kurie išmano tiek pat ar dar mažiau nei jūs. doh.gif Juk ir mama, kuri kadaise maitino pagal griežtas valandas ir nusitraukinėjo iki begalybės pieną, ir tuo labiau vyras tikrai ne patys geriausi patarėjai. Geriau jau jie leistų jums pailsėti, padarytų malonių staigmenų wub.gif Laikykitės 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Janike @ 2005 04 28, 12:30)
Na, vakar naktį vaikiukas prie mano pienuko dar gavo 50ml mišinuko. Aišku po to atpylė nemažai, bet pamiegojo irgi neblogai.
Kai vėl užsimanė valgyt po 2 val, galvojau, kad nebeišturėsiu, todėl daviau mišinuko. Ir ką, ryte krūtys- pilniausios ir vaikis tik per 40min pavalgė: 30min iš vienos krūties ir tik 10min iš antros, užtat, kaip godžiai ir daug- apie 100gramų.

Liudina sitas postas.. Arteja laikas kai matinsi tik misinukais, nes damaitinant misinuku, krutis vis maziau gamins pienuko.. cry.gif
Atsakyti
QUOTE(Sindy @ 2005 04 30, 23:26)
Liudina sitas postas.. Arteja laikas kai matinsi tik misinukais, nes damaitinant misinuku, krutis vis maziau gamins pienuko..  cry.gif

Na tikrai negalima taip sakyti, kad būtinai turi baigtis pienas blink.gif . Jei teisingai primaitini, tai pienas tikrai nesibaigs, jo ir padaugėti gali. Aš mišinuką duodu nuo 3 savaičių ir sėkmingai iki šiol maitinu krūtimi, mišinuko dalis nuo to laiko netgi sumažėjo. Bet aš tikrai ne už tai, kad kai vaikas verkia, begt daryt mišinuko biggrin.gif Nebent svoris neauga...
Atsakyti