Įkraunama...
Įkraunama...

Tarptautiniai vardai

QUOTE(Serra do Mar @ 2012 01 07, 04:40)
o man tokie vardai nea,nes vistiek mama vadins vienaip tete kitaip  tongue.gif  jau tada geraiu normalus vardas,o kazkas "tarp vidurio" jei Gabriela tai ir Gabriela,nors jauciu mama/tete vistiek vadintu Gabriele  biggrin.gif

Aha, svarsteme suneli pavadinti Adam, tai garantuotai buciau Adomu vadinusi. Bet isrinkome varda be lietuvisko atitikmens, tai abu ir vadinam vienodai. Na as dar kartais pridedu mazybine priesaga ir galune blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(babsi @ 2011 12 07, 14:54)
jeigu mes ne lietuviai ir gyvename Lietuvoje?
Kaip jūs įsivaizduojate tokius variantus kaip Jokūbas Ivanov ar Austėja Stankevič, nei penki nei dešimt
Todėl ir tenka rinktis kažką universalaus, kad tiktų ne tik šioje šalyje gyvenant, bet ir prie pavardės  ax.gif

Tikrai, nei penki, nei dešimt. Man gražu, kai ne lietuviai Lietuvos piliečiai ne tik išlaiko originalias pavardžių formas (kvailai atrodo, kai už rusakalbio ištekėjusi rusakalbė pasirenka ivanovienės pavardę), bet ir savo tautos vardų formas.
Atsakyti
QUOTE(Ridikute @ 2007 06 22, 07:37)
premium vardų man gražiausias Mila, o mes savo mergytei, jei tokia kada bus, esame išrinkę vardą Tėja, kuris reiškia Dievo dovaną :

Pirma kart girdziu,kad vardas Teja reikstu dievo dovana,kiek visur ziuriu ismeta,kad reiskia deive. O Doroteja vardas reiskia dievo dovana
Atsakyti
QUOTE(linejaa2012 @ 2012 01 26, 00:19)
Pirma kart girdziu,kad vardas Teja reikstu dievo dovana,kiek visur ziuriu ismeta,kad reiskia deive. O Doroteja vardas reiskia dievo dovana

Teja yra Dorotejos trumpinys mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveiki, gal kas turit patirties, arba siaip norite isreiksti savo nuomone, koki varda rinkt vaikui kurio tevai yra is skirtingu valstybiu, kad vaiko vardas neskambetu kvailai Lietuvoj, ir kitoj sali?Na manau vardas Laura yra visame pasaulyje zinomas, kokiu daugiau pasiulymu mergaitems ir berniukams?
Atsakyti
QUOTE(NEIMA @ 2012 01 28, 19:26)
Sveiki, gal kas turit patirties, arba siaip norite isreiksti savo nuomone, koki varda rinkt vaikui kurio tevai yra is skirtingu valstybiu, kad vaiko vardas neskambetu kvailai Lietuvoj, ir kitoj sali?Na manau vardas Laura yra visame pasaulyje zinomas, kokiu daugiau pasiulymu mergaitems ir berniukams?

As Lietuve o busimas vyras is buvusios SSRS salies, musulmonas.. sutarem kad kai bus vaikelis pavadinsim kokiu vardu is jo aplinkos, jau ziurejau vardu sarasiukus radau daugiau nei kelis priimtinus, ir jus pabandykit paieskot ax.gif
Atsakyti
Mano vyras musulmonas ir kadangi planavome gyventi jo salyje (bet planai pasikeite tongue.gif ), vardui nustateme tokius kriterijus: tinkantis vyro kulturai, bet normaliai skambantis Lietuvoje, be jokiu x,w ir q raidziu, pagal rasyba tariamas abiejose salyse vienodai ir ne tipiskai musulmoniskas (t.y. ne koks Abdullah biggrin.gif ).

NEIMA, jei ne paslaptis, parasykite is kur jusu vyras kiles, tada bus galima kokiu variantu pasiulyti smile.gif
Atsakyti
Mano vyras afrikietis, gyvename DE, į Lt gyventi nebegrįšime, taigi savo dukrelei irgi ieškojome gražaus vardo, kuris ir LT, ir visame pasauly lengvai būtų tariamas. Pavadinome Noemi. Iš hebrajų kalbos išvertus reiškia džiaugsmas, malonioji, džiaugsmingoji. Mano dukrelei labai tinka. Vadinu ją mažybine forma Noemyte, mano vyras sako Noe.
Atsakyti
As irgi su saviskiu jau diskutuoju apie vardelius, dar nezinome, kas gims, bet mergaitei svarstom Emma, Angel, arba man dar patinka Esme, o su berniukais kiek sunkiau doh.gif as apskritai tokio kaip ir favorito nelabai turiu, o mano vyras bando ieskoti su galune -s, atseit lietuviskai kad butu, tai jo siulymai: Tomas, Travis, Marcus, Lewis arba Louis doh.gif as jam vis aiskinu, kad Travis - vistiek bus Travisas, Louis - Luisas, Marcus - Markusas, o tai tikrai nelabai kazkaip skamba lotuliukas.gif Bet vardo tikrai noretusi tokiu, kad mano lietuviai teveliai ir kiti artimieji nenusilauztu liezuvio ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Blyksteli @ 2013 01 04, 07:37)
As irgi su saviskiu jau diskutuoju apie vardelius, dar nezinome, kas gims, bet mergaitei svarstom Emma, Angel, arba man dar patinka Esme, o su berniukais kiek sunkiau  doh.gif as apskritai tokio kaip ir favorito nelabai turiu, o mano vyras bando ieskoti su galune -s, atseit lietuviskai kad butu, tai jo siulymai: Tomas, Travis, Marcus, Lewis arba Louis  doh.gif  as jam vis aiskinu, kad Travis - vistiek bus Travisas, Louis - Luisas, Marcus - Markusas, o tai tikrai nelabai kazkaip skamba lotuliukas.gif Bet vardo tikrai noretusi tokiu, kad mano lietuviai teveliai ir kiti artimieji nenusilauztu liezuvio  ax.gif

Kodėl?
Travis-Travio, Marcus- Markas - Marko, Louis - verysad.gif
Markas - Lotyniškas, yra tokių Lietuvoje. Registruoti (jei ne Lietuvoje) galite orginalią - lotyniškąją formą, seneliams parvešit Marką ar Travį (seneliams asocijuosis su rus. Žolė smile.gif ) - ir tiek...
Atsakyti
QUOTE(Blyksteli @ 2013 01 04, 08:37)
As irgi su saviskiu jau diskutuoju apie vardelius, dar nezinome, kas gims, bet mergaitei svarstom Emma, Angel, arba man dar patinka Esme, o su berniukais kiek sunkiau  doh.gif as apskritai tokio kaip ir favorito nelabai turiu, o mano vyras bando ieskoti su galune -s, atseit lietuviskai kad butu, tai jo siulymai: Tomas, Travis, Marcus, Lewis arba Louis  doh.gif  as jam vis aiskinu, kad Travis - vistiek bus Travisas, Louis - Luisas, Marcus - Markusas, o tai tikrai nelabai kazkaip skamba lotuliukas.gif Bet vardo tikrai noretusi tokiu, kad mano lietuviai teveliai ir kiti artimieji nenusilauztu liezuvio  ax.gif

Šaunuolis vyras, rado puikų sprendimą! Dar galėčiau pasiūlyti Lucas, Julius, Antonius, Aurelius, Martinus ir panašius lotyniškus ar graikiškus vardus, kurių galūnių su "s" lietuviai nedvigubina
Atsakyti
QUOTE(OB-si-DEIZE @ 2011 12 19, 02:12)
yra vardu " per viduri" ir lietuvoje ir uzsieny graziai skamba: gabriele -gabriela; izabele -izabela; beatrice -beatrisija;patricija , patrikas.  o lietuviskas man asm. labai grazus radvile.

MB- Italijos žmogus,ir jo vardas - kaip ir tarptautinis( tik Lietuvoje gal kiek skamba rusiškai- Massimo-tai Maksimas ).Kai turėsime 2.gif ,tai ieškosime varianto,kad būtų tarptautinis .Pvz- Elzbieta,Konstantinas....
Atsakyti