Jau galvojau, kad nebeturiu Nepatiko nuolat pakelti į viršų lapai Tai paskutinę žydinčią padovanojau. O paskui aptikau užsilikusi vaikiuką. Tai po metų pertraukos net nustebau, kas čia pražydo Šįkart gana dideli žiedai... Matyt norėtų pasilikti
Ян-Забава (Н. Пуминова)
Ir šiek tiek panaši pusiauminiatiūra
Lyon's Fireworks (S. Sorano)
Ir aš paspalvinsiu temą
Ness' Blueberry Puff
Scandal
---------------------------------------------------------------
http://auginugeles.b.../parduodam.html
Ness' Blueberry Puff
Scandal
---------------------------------------------------------------
http://auginugeles.b.../parduodam.html
QUOTE(dzūkė @ 2016 04 16, 17:16)
Smagu, kad žydėjimo sezonas įsibėgėja
Po tokių nuotraukų prie antrosios norų sąraše kyla noras padėti pliusą (didelį)
Ateinu pasiguosti. Tokius grazius ir sveikus vaikucius gavau is Silvijos, ir reikejo gi juos salia pirktines geles pastatyti ... Vos savaite praejo, gi ziuriu - lapeliai kai kurie apgrauzti ...
Prancuzijoj kai gyvenau, tai visos pirktines gelytes eiliniam supermarkete super sveikos budavo! O cia ta kalanke gavau dovanu, tai net minties nekilo apziuret ...
Iskart nulekiau ieskoti insekticido joms nupurksti. Lietuvoj buciau paliejus jas su Actara. O cia pas mus radau vieninteli sistemini insekticida su veikliaja medziaga "Acetamiprid". Ar yra jusu tarpe nusimananciu, ar veiksmingas jis? Internete raso, kad lyg ir veikia visus grauziancius ir ciulpiancius...
Va kaip atrodo kai kurie lapeliai:
Prancuzijoj kai gyvenau, tai visos pirktines gelytes eiliniam supermarkete super sveikos budavo! O cia ta kalanke gavau dovanu, tai net minties nekilo apziuret ...
Iskart nulekiau ieskoti insekticido joms nupurksti. Lietuvoj buciau paliejus jas su Actara. O cia pas mus radau vieninteli sistemini insekticida su veikliaja medziaga "Acetamiprid". Ar yra jusu tarpe nusimananciu, ar veiksmingas jis? Internete raso, kad lyg ir veikia visus grauziancius ir ciulpiancius...
Va kaip atrodo kai kurie lapeliai:
Sveikos. Kaip nuvalote dulkes nuo lapukų? Ar galima nupurkšti vandeniu? Ačiū.
Ir dar...ką daryti,jei įtariu erkutes...rozetės viduriuke lapukai labai susmulkėjo, apsinešė kažkokiom dulkėm ir žiedstiebiai tokie labai labai menki...
Kažkaip sudėtinga man foto įkelti...
Ir dar...ką daryti,jei įtariu erkutes...rozetės viduriuke lapukai labai susmulkėjo, apsinešė kažkokiom dulkėm ir žiedstiebiai tokie labai labai menki...
Kažkaip sudėtinga man foto įkelti...
Aš tai naujokė su sanpaulijomis, tai vargstu su jomis Kiek skaičiau kad nemėgsta būti maudomis, gali lapai neiti dėmėmis, įsimesti puvinys ir t.t. Tai dulkes nuvalau su minkštu kosmetiniu šepetuku, kur yra toks nemažas, skirtas gal skruostų rausvinimui, net nežinau.
Ir dar reikia mokėti jas auginti. Pas mane buvo dzūkė, tai ką atsiminiau parodžiau ir pasiklausinėjau. Pas mane yra viršūnėse susigrūdusių lapų, beveik be kotukų, tai reiškia per daug šviesos. Visada galvojau kad pas mane per tamsu, o pasirodo kai kam per šviesu Nukėliau nuo palangės nepatenkintąsias ir pastačiau savaitėlei, kitai toliau nuo lango.
Tai gal ir pas jus tas pats.
Dar iš pažastėlių reikia gnaibyti Lapai trapūs, nulūžta...
Nuo erkių tik Vetimec padeda, kurio nebėra pardavime pas mus Lietuvoje. Tik pas ūkininkus galima gauti arba iš užsienio parsivežti. Kitokių nežinau.
Aš rudenį turėjau vieną erkėtą, niekaip nesupratau kas su tuo vaikučiu darosi, neaugo, negražūs lapukai. Tik neseniai sumasčiau patikrinti dėl erkių ir radau bjaurybių, Nupurškiau ir neliko. Tie lapai susisuko ir nudžiuvo, o nauji atrodo jau gražūs.
Jei rasiu nuotraukų įkelsiu.
O jei kiek prirašiau
Ir dar reikia mokėti jas auginti. Pas mane buvo dzūkė, tai ką atsiminiau parodžiau ir pasiklausinėjau. Pas mane yra viršūnėse susigrūdusių lapų, beveik be kotukų, tai reiškia per daug šviesos. Visada galvojau kad pas mane per tamsu, o pasirodo kai kam per šviesu Nukėliau nuo palangės nepatenkintąsias ir pastačiau savaitėlei, kitai toliau nuo lango.
Tai gal ir pas jus tas pats.
Nuo erkių tik Vetimec padeda, kurio nebėra pardavime pas mus Lietuvoje. Tik pas ūkininkus galima gauti arba iš užsienio parsivežti. Kitokių nežinau.
Aš rudenį turėjau vieną erkėtą, niekaip nesupratau kas su tuo vaikučiu darosi, neaugo, negražūs lapukai. Tik neseniai sumasčiau patikrinti dėl erkių ir radau bjaurybių, Nupurškiau ir neliko. Tie lapai susisuko ir nudžiuvo, o nauji atrodo jau gražūs.
Jei rasiu nuotraukų įkelsiu.
O jei kiek prirašiau
Ačiū Lauruže pati neprisiruošdavau nueiti pasiskaityti, tai dabar prie progos kad jau įlindau, tai žiūriu visus filmukus ir semiuosi žinių
QUOTE(Vidam @ 2016 04 17, 16:48)
Šalinti pažastinius ūglius man labai padėdavo smailus daiktas - kad ir smailiai nudrožas pieštukas ar virbalas: įstatai smaigalį į augimo tašką, truputį pasukioji ir nukrenta tas ūgliukas. Paprasčiau padaryti, kai šoniniai ūgliai dar maži.
QUOTE(Lauružė @ 2016 04 17, 17:09)
Pas mane jauciu ne erkute. Kazkokie balti ir pukuoti maziukai vabaliukai.
Panašu į skydamarį
QUOTE(Vidam @ 2016 04 17, 15:48)
Kiek skaičiau kad nemėgsta būti maudomis, gali lapai neiti dėmėmis, įsimesti puvinys ir t.t. Tai dulkes nuvalau su minkštu kosmetiniu šepetuku, kur yra toks nemažas, skirtas gal skruostų rausvinimui, net nežinau.
Esant reikalui nuprausiu su dušu. Tik turėtų būti pakankamai šilta, kad greitai išdžiūtų. Ir žiūrėti, kad nepatektų tiesioginių saulės spindulių - nudega.
Tam reikalui man labai tinka dantų krapšukai.
Dar tinka Fitoverm'as. Tik tas irgi uždraustas. Citata kažkurios forumietės (atsiprašau, autorystės neišsaugojau ):
Lenkai turi Sanmite pavadinimu miltelius nuo erkių. Kadangi mes neturim nieko, tai jeigu kas važinėjat po Europą - žinokit, kad ten tokio daikto yra. Bet ir ten pasirodo deficitas, sakė jeigu būna, tai staigiai išperka. Anglas tai parašęs Dynamec, matyt pas juos yra tokiu pavadinimu, bet veikliąją medžiagą pažiūrėjau, tai ta pati kur Vertimec.
Vidam, tiesiog man tai pasiteisino - augalo pastatymas tamsesnę vietą, kad šviesa sklistų iš tolėliau. Nežinau nuo ko priklauso, bet kai kurios taip užtankėja, kad žiedai neprasimuša. Ar į pavasarį taip sureaguoja, ar į patręšimą, ar greičiausiai veislės ypatumai...
Fitoverm galima nusipirkt http://www.mydobro.c...ŃŠµ%...BDŠøŠ¹/
Fitoverm galima nusipirkt http://www.mydobro.c...ŃŠµ%...BDŠøŠ¹/
lauuze mano vaikuciai tikrai sveiki,ir visos gelytes sveikos,bent kol kas nieko nepastebejau,ir niekas nesake,kad nesveika gavo pas tave siltas klimatas,tai tie zarazos matyt daug vislesni.turi gaut chemijos butinai.