Įkraunama...
Įkraunama...

Sanpaulijos

Nauji lenda sveiki, iš nekantrumo viena tiesiog"išskrodžiau",šaknynas puikus,tvirtas...bet gal dar kitos pasisakys ką iš patirties ...
Dėl vanens,tai tikėtna jog yra patekę,nes per atostogas laisto nesergantys sanpaulige doh.gif tik vietos netipinės vandeniui-išoriniai senieji lapukų kraštai.
Atsakyti
QUOTE(angeliux1 @ 2016 02 10, 14:46)
Nauji lenda sveiki, iš nekantrumo viena tiesiog"išskrodžiau",šaknynas puikus,tvirtas...bet gal dar kitos pasisakys ką iš patirties ...
Dėl vanens,tai tikėtna jog yra patekę,nes per atostogas laisto nesergantys sanpaulige  doh.gif tik vietos netipinės vandeniui-išoriniai senieji lapukų kraštai.

Kodėl netipinės? jei pila ant lapų - tai ten kaip tik matosi įlinkimai tose vietose, lapukai nelygūs. Gal vanduo užsilaiko, paskui gal dar ir saulė tas vietas pakaitina... Patardykit laistytojus, ir bus aišku biggrin.gif
Atsakyti
dabar prisiminiau pas save pansu vaizda,kai ziemos viduryje dukra sumaste prasivedint kambari,atidarius langa,po to greit pasimate toks vaizdas ant sanpauliju,gavom pamoka abi biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(silvija72 @ 2016 02 10, 13:57)
dabar prisiminiau pas save pansu vaizda,kai ziemos viduryje dukra sumaste prasivedint kambari,atidarius langa,po to greit pasimate toks vaizdas ant sanpauliju,gavom pamoka abi biggrin.gif

! aš jas žiemos metu (kol dar buvo 5-8 pliuso) transportavausi iš namų į darbą ! susidėjau į dėžutę ir į pašildytą mašiną nešiausi doh.gif

Dar praktiniai klausimai:

Ar naudojate tuos pačius vazonėlius ir kaip juos dezinfekuojate?

Kaip kovojate su sliekais žemėse? kepate žemes orkaitėje?mikrobangėje?
Atsakyti
O kokiose zemese buna slieku?Pirktinese?
m g.gif an nepasitaike
Atsakyti
tavo augaliukai greiciausiai apsalo,pasiziurek info kaip atrodo apsalusios sanpaulijos,mano tokios pat buvo,gal pastebejai,kad po to ir pradejo juoduot?jos labai jautrios salciui,skersvejams,indukus naudoju tuos pacius,kol tinka,su feiriu praplaunu,ir gerai,jei nera pas mano geliukus kol kas jokiu zarazu blush2.gif o substrata perku ,ir sodinu,manau jis apdirbtas,nieko as nekaitinu,ir nesu radus jokiu slieku g.gif
Atsakyti
Aš su vienu reisu vaikų sugalvojau įsimaišyti sliekų humuso ir nepagalvojau jo pakaitinti prieš tai doh.gif pasirodo jie mikroskopiniai mikroslopiniai,nesimato žemėse, iš 60 vaikelių man išliko 1/5 .
Dar esu pasimovusi ant Juknevičiaus žemių, kaip pati maišausi mišinį.Ten tikrai dažnai pasitaiko sliekų ir ne tik.

Dabar perskaičiau tokį patarimą internete,tai bansysiu mirkyti,bijau gėlėm pakenkti smile.gif bet sliekiukai atlieka savo blogąjį darbą,augalas skursta nors tu ką g.gif Dar kaštonų nuoviru galim bandyti lieti,tik kad ne sezonas dabar.
"Vazonuose sliekai nepageidaujami,nes jie išleidžia daug išmatų,vadinamų "sliekarausių",nuo kurių žemė vazonuose rūgsta;mat,laukuose ar daržuose,kur žemė dirbama,nuo tų sliekarausių žemė nerūgsta,net darosi trąšesnė,o vazonuose per ištisus metus žemės niekas nejudina ir dėl to ji rūgsta,o tai kenkia gėlėms.Be to,sliekai,belandžiodami po vazoną,dažnai užkemša dugne esančią skylutę,o tai vėl yra negerai.Taigi sliekus vazonuose reikia naikinti.O naikinam kaštonų nuoviru arba šiltu vandeniu."
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo angeliux1: 10 vasario 2016 - 14:33
QUOTE(angeliux1 @ 2016 02 10, 16:07)
! aš jas žiemos metu (kol dar buvo 5-8 pliuso) transportavausi iš namų į darbą ! susidėjau į dėžutę ir į pašildytą mašiną nešiausi  doh.gif

Mano dalis žiemojo prieškambaryje, nes ne visoms užtenka vietos kambary... Ten ir laukujos durys darinėjasi, ir temperatūra nukrenta, nes nėra radiatorių - šiluma tik iš vidaus ateina pro praviras duris, bet nieko nenutiko net per šalčius g.gif visos sveikos gyvos, jau mažosios pradėjo intensyviai augti, o didžiosios mačiau su pumpurais kai kurios smile.gif Tai matyt priklauso nuo to, kokiom sąlygom jos gyvena, ar labai išlepusios nail.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zuikis5: 10 vasario 2016 - 14:34
as senukuose perku gatava substrata sanpaulijoms,jis puikus,nera ten jokiu slieku,ir as neeksperimentuoju unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(silvija72 @ 2016 02 10, 14:34)
as senukuose perku gatava substrata sanpaulijoms,jis puikus,nera ten jokiu slieku,ir as neeksperimentuoju unsure.gif

Šitą ?
žemės substratas sanplaulijoms, senukai

user posted image

Ir vermikulito ar kiminų nededate papildomai?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo angeliux1: 10 vasario 2016 - 14:46
Aš tokį perku, pamaišau dar su durpėmis kur daigams auginti, įmaišau ir kiminų, ir perlito
Atsakyti
taip,sita,as nieko nemaisau,manau pakankamai neblogas,svarbu po to prieziura,tinkamos trasos.na cia tik mano nuomone.
Atsakyti