Pavasaris vaikučių metas ir sanpaulytėm
Pasidalinsiu patirtimi
atremti lapuką naudoju išlankstytą savarželę
labai padeda lapukui nesupūti ir tvarkingai priauginti vaikučių
Darbo palangės,spintukės nudėliotos vaikelių mini šiltnamiukais iš nenaudojamų įmaučių lapams.Sudaromas mikroklimas,neperdžiūna,jokių skersvėjų
Pasidalinkite ir jūs savo dauginimo patirtimi
O Irish Flirt dar šiltnamy, toks didelis?
Aš tai įkišu į maišelį kiekvieną atskirai, bet pastebėjau kad greičiau vaikus išleidžia kai daugiau jų būna pvz. torto formoj, ar kokioj permatomoj dėžėj - gal kartu linksmiau atžalas leisti
O lapus tai paremiu kokiu putplasčio gabaliuku ar plastmasiuku - vengiu medinių ir metalinių ramsčių... Vakar radau pamestą plastmasinį kampuką nuo blokų pakuotės, sakau MB - ar tau nereikia? Aš pasiimsiu paremti lapui...
Bet šiaip tai dabar jau stengiuosi nupjauti kotą ir palikti neilgą, kad nesimaskatuotų, nes man jie ir taip dar paskui paauga..
Vis neapsisprendžiu ką daryti su Arcturus lapu - pažiūrėjau datą, tai įsodintas su šaknimis jis 2015 rugpjūčio 10 d. iki šiol lapas auga, vaikų nesulaukiu... Bandyti iš naujo šaknydinti? Vis galvoju - nu dar palauksiu, o gal ten kartais koks vaikas kalasi ten...
Aš tai įkišu į maišelį kiekvieną atskirai, bet pastebėjau kad greičiau vaikus išleidžia kai daugiau jų būna pvz. torto formoj, ar kokioj permatomoj dėžėj - gal kartu linksmiau atžalas leisti
O lapus tai paremiu kokiu putplasčio gabaliuku ar plastmasiuku - vengiu medinių ir metalinių ramsčių... Vakar radau pamestą plastmasinį kampuką nuo blokų pakuotės, sakau MB - ar tau nereikia? Aš pasiimsiu paremti lapui...
Bet šiaip tai dabar jau stengiuosi nupjauti kotą ir palikti neilgą, kad nesimaskatuotų, nes man jie ir taip dar paskui paauga..
Vis neapsisprendžiu ką daryti su Arcturus lapu - pažiūrėjau datą, tai įsodintas su šaknimis jis 2015 rugpjūčio 10 d. iki šiol lapas auga, vaikų nesulaukiu... Bandyti iš naujo šaknydinti? Vis galvoju - nu dar palauksiu, o gal ten kartais koks vaikas kalasi ten...
QUOTE(zuikis5 @ 2016 02 09, 15:34)
O Irish Flirt dar šiltnamy, toks didelis?
Jis peršoko iš čerkutės į vazoną, tai tik nuo skersvėjų uždedu tokį kiauru viršum savaičikei kitai...ai palepinu...
Jei taip žiūrėt į šio Irish Flirt pradžią tai pernai jis pavasarį pasodintas nuo lapo,oi lėtas procesas su veislinėm, dėl ilgo vaiku neleidimo nepergyvenk,prakask pažiūrėt jei labai smalsu...būna tokios užuomazgos gumbuliukai.
QUOTE(angeliux1 @ 2016 02 09, 15:14)
Aš persmeigiu arba paremiu lapą ausų krapštuku(vieną galą nupjaunu), laikau tortinėse, įkaitinta vinim šiek tiek pribadžius skylių. Kai įsitvirtino lapai, šiemet laikau atidengtas. Kai kurių jau lenda vaikučiai. Tegu pratinasi prie esamų sąlygų
QUOTE(zuikis5 @ 2016 02 09, 16:34)
aš tokiems trečdalį lapo pakerpu. Turiu irgi vieną užsispyrusį, pasodintą liepos 4 d., užaugo dvigubas. Tai buvo pakirptas kažkur apie Kalėdas ir dabar jau išsivaikavo tinginys
QUOTE(angeliux1 @ 2016 02 09, 15:39)
Jei taip žiūrėt į šio Irish Flirt pradžią tai pernai jis pavasarį pasodintas nuo lapo,oi lėtas procesas su veislinėm,
Mano akimis žiūrint, tai vazonėlis labai didelis Irish Flirt yra pusiauminiatiūra. O vazonėlis panašu į 9-tuką
Paprastai lapų nieko niekuo neremiu - patys laikosi. Paremių nebent dantų krapštukais pažastinukus, kol mažos šaknelės ir lapų svorio neišlaiko. Taip pat nenaudoju jokių šiltnamiukų - nebent kokį labai norimą atgaivinti, jeigu laiku pastebiu nusibaiginėjant. Sodinu po 4-5 lapus į vieną 6-tuką.
QUOTE(rusma @ 2016 02 09, 18:22)
aš tokiems trečdalį lapo pakerpu. Turiu irgi vieną užsispyrusį, pasodintą liepos 4 d., užaugo dvigubas. Tai buvo pakirptas kažkur apie Kalėdas ir dabar jau išsivaikavo tinginys
Jau pakirptas lapas net du kartus... tokio užsispyrėlio dar nebuvau mačius, net įdomu kas iš jo gausis galų gale
trauk ji lauk ziuret,manau tikrai nieko nebus,ir nera,be reikalo lauki,turejau ne viena toki,tai patrumpinu,ir vel is naujo kisu,tada pasiseka,gali but kad senas lapas,ir be reikalo tikies vaikuciu,nieko nebus,buna pasodini ,isleidzia vien ziedkocius,jokiu vaiku,man su treileriuku taip buvo,vel reziau,is naujo kisau,tada normaliai issiperejo,visokiu cirku su jais buna,turiu ir as toki lapuka,isodinta nuo balandzio,labai norejau tos veisles,deja nieko,vel kisau is naujo,irgi nieko.as pasodinu lapukus i cerkiukus,ir i siltnamukus,neramstau niekuom.
QUOTE(silvija72 @ 2016 02 10, 10:52)
trauk ji lauk ziuret...
Nu ką, kadangi nuvylėt ir padrąsinot mane tai lupsiu lauk jį ir bandysiu iš naujo šaknydint, lapas tai užaugo kaip reikiant jau, kad ir apkarpytas, stiebas ilgiausias storiausias... neturiu ko prarast, tai bandysiu dar kartą. O jei ne - teks užsukt vėl pas Rimmuse ir prašyt naujo lapo
QUOTE(silvija72 @ 2016 02 10, 08:52)
...as pasodinu lapukus i cerkiukus,ir i siltnamukus,neramstau niekuom.
Maniškiai dauguma virsta arba labai paviršutiniškai sodinu, arba mano lapai dideli, arba per ilgą kotą palieku
Kas čia per velinias ant lapų galėtų būti? atsirado po dalyvavimo parodoje,ar aš jas nukepinau saulėje transportuodama ar aplamdžiau tiesiog ar čia koks kvarabas,jau senokai yra,ant kitų neplinta,bet dėl viso pikto laiaku izoliavus.Mesti lauk reik gal negailint
Sanpaulijų ligos ar nudegimai?
Sanpaulijų ligos ar nudegimai?
pas mane panasiai yra buve,saulej apdege,o gal lapukai vandens yra gave,dregmes? jei liga,tai plistu,nusigalabytu,ar nauji lapukai sveiki lenda?