Mat kaip...reiškia jei užaugs tokie kai jau bus galima atskirti ir nepažaliuos tai ir neaugs Na jei margalapiai tai tikiuosi kad bent vidurys pažaliuos.
Su tom sanpaulijom daugiau klapato negu su strepsiais Bet įdomu stebėti ir kažko laukti, juo labiau kad su strepsiais jau nėra kas veikti
Vienu žodžiu reikia listi internetan ir pasirinkti informacijos
QUOTE(Vidam @ 2015 11 23, 15:54)
Mat kaip...reiškia jei užaugs tokie kai jau bus galima atskirti ir nepažaliuos tai ir neaugs Na jei margalapiai tai tikiuosi kad bent vidurys pažaliuos.
Atskirti negalima, kol lapai balti (nepriklausomai nuo dydžio). Tiesiog reikės ilgiau paauginti prie lapo. Padeda, kaip dzūkė rašė, patręšti azotu. Kaip dar pastebėjau žalesni jeigu mažiau šviesos ir šilčiau.
QUOTE(Rimmuse @ 2015 11 22, 14:55)
uo tarpu kai kurios rusų, ukrainiečių selekcininkės veisles "kepa" gausiai, bet kartais tik jų nuotraukose ir galima pamatyti pateiktą veislę, o visiems kitiems pražysta nei šis, nei tas ... Na, nebent pirmosios, senesnės veislės, kurios išlaiko laiko išbandymus...
siaubas tiesiog, kaip vienas po kito skleidžiasi "belekas". Ir blogiausia, kad nesuprantu, ar tai sportai (neabejodama šveisčiau lauk), ar kaip dzūkė rašė, kad susitaisys - t.y. dar save kaltinu, kad gal per šilta, gal substratas netinka, gal trąšų reikia mandresnių. Nes spalvos bliednos tiek, kad iki nuotraukos toli toli, garbanotų kraštų/apvadų nėra ir pan. Jau nekalbant apie tai, kur tikrai aišku, kad sportai - iš margų žydi baltos ar mėlynos Man kai jos pradėjo žydėti buvo šokas - kaip žmonės prekiauja - gi čia toks balaganas, kad nors slėpkis paskui, pomidorais užmėtys - senos veislės tikrai tokių cirkų nekrėtė. Bet matyt visi žino jau, kad taip yra ir vis tiek loteriją žaidžia. Na teks ir man pažaist
Labai gerai prisimenu tą nusivylimą, kai ėmė žydėti mano pirmos veislinės sanpaulijos Daugumos pirmi žiedai tikrai neprilygo nuotraukose matytiems. Tik vėliau sužinojau, kad jauniems starteriams ne visada užtenka jėgų suformuoti teisingą, veislę atitinkantį žiedą. Todėl net rekomenduojama jauniems silpnesniems augalams šalinti pumpurus. Be to, dabar ypač nepalankus žydėjimui laikas, vėlyvas ruduo. Labai trūksta saulės. Todėl tų blankiai pražydusių veislių aš dar nenurašyčiau Laukčiau pavasarinio žydėjimo. Pas mane irgi Makuni Pantera, turėjusi būti tamsiai mėlyna, pražydo žydrai. Veislė sena, neturėtų būti linkusi sportuoti. Todėl nuskyniau visus pumpurus ir laukiu
O su naujom veislėm bėda ta, kad patys selekcininkai į pasaulį leidžia veisles, neįtvirtintomis savybėmis. Turiu veislę, kurią, kiek girdėjau, pačiai selekcininkei sunku pakartoti. Bet ji jau paleista į prekybą su nuostabiai gražiomis nuotraukomis ir kainuoja nemažai. Ir jeigu anksčiau buvo peikiamos Koršunovos veislės, kaip linkę išsigimti, tai dabartiniame Rusijos ir Ukrainos sanpaulijų selekcijos kontekste jos tuoj atrodys stabilumo viršūnė.
O su naujom veislėm bėda ta, kad patys selekcininkai į pasaulį leidžia veisles, neįtvirtintomis savybėmis. Turiu veislę, kurią, kiek girdėjau, pačiai selekcininkei sunku pakartoti. Bet ji jau paleista į prekybą su nuostabiai gražiomis nuotraukomis ir kainuoja nemažai. Ir jeigu anksčiau buvo peikiamos Koršunovos veislės, kaip linkę išsigimti, tai dabartiniame Rusijos ir Ukrainos sanpaulijų selekcijos kontekste jos tuoj atrodys stabilumo viršūnė.
QUOTE(rusma @ 2015 11 24, 06:40)
siaubas tiesiog, kaip vienas po kito skleidžiasi "belekas". Ir blogiausia, kad nesuprantu, ar tai sportai (neabejodama šveisčiau lauk), ar kaip dzūkė rašė, kad susitaisys - t.y. dar save kaltinu, kad gal per šilta, gal substratas netinka, gal trąšų reikia mandresnių. Nes spalvos bliednos tiek, kad iki nuotraukos toli toli, garbanotų kraštų/apvadų nėra ir pan. Jau nekalbant apie tai, kur tikrai aišku, kad sportai - iš margų žydi baltos ar mėlynos Man kai jos pradėjo žydėti buvo šokas - kaip žmonės prekiauja - gi čia toks balaganas, kad nors slėpkis paskui, pomidorais užmėtys - senos veislės tikrai tokių cirkų nekrėtė. Bet matyt visi žino jau, kad taip yra ir vis tiek loteriją žaidžia. Na teks ir man pažaist
Aš skaičiau dar ir tokią nuomonę, kad atsakingi yra ne tik autoriai, bet ir kolekcininkai... Nors yra ir labai sportuojančių rūšių, bet rimti augintojai ir pardavėjai kaip suprantu atsakingiau žiūri į rūšies išsaugojimą - daugina tik savo pražydintus ir iš sąžiningų kolekcininkų ar pačių veisėjų gautus augalus, išmeta visus silpnus, neatitinkančius požymių vaikus, perspėja dėl sportų ir pan. Aišku, gal ir kainos kitos, bet gal daugiau tikimybės, kad gausi rūšinį augalą.
Aš nesu kolekcininkė, auginu kas gražu, ir maximines... Bet ką esu įsigijus kaip rūšines - tai viskas daugmaž atitinka tai, ką įsigijau, ačiū atsakingoms kolekcininkėms forumietėms
Va čia Rojaus sodai turi net temą apie etiketą, gal ir šitam forume reikėtų naują temą kuriant kokią pastraipą įdėti
rojaus sodai
Kas skaitote rusiškai - apie parduodamas rūšines sanpaulijas: My Webpage
Pas mus tai aišku gal dar ne ta stadija, džiaugiamės lapelį gavusios, bet vis tiek kviečiu sąžiningai perspėti viena kitą, jeigu yra tikimybė, kad augalas neatitiks rūšies savybių
p.s. Matau, Ausma parašė dėl sudėtingo laiko (turbūt nedaug kas po lempomis augina..) ir dėl jaunų augaliukų - tai pritariu kiek žinau, jauniems nesustiprėjusiems augalams tikrai nepatariama leisti žydėti. Betgi daugumai taip norisi pamatyti tą žiedelį...
QUOTE(zuikis5 @ 2015 11 24, 09:38)
kiek žinau, jauniems nesustiprėjusiems augalams tikrai nepatariama leisti žydėti. Betgi daugumai taip norisi pamatyti tą žiedelį...
Galima leisti vienam žiedkočiui pražysti ir išsiskleidus iškart nuskinti Nors man kiekvienas žiedas gražu, todėl leidžiu žydėti net ir labai mažiems
Iš mano pastebėjimų:
Dvispalvių žiedų - baltas+spalva - spalvų santykis labai priklauso nuo temperatūros tuo metu, kai kraunami pumpurai. Kuo vėsiau, tuo baltesnis. Išimtis - Arcturus, kurio baltas kraštelis visada vienodas, nepriklausomai nuo sąlygų.
Jeigu pirmas žiedas susportavo: be fentezy, kitos spalvos ir pan., tai ir kiti žydėjimai tokie patys. Taip, žiedai gali būti didesni, gražesni, margesni... Bet taisyklingi - man taip nepavyko O štai, kad po kažkiek laiko taisyklingai žydėjusi sanpaulija susportuoja - taip Taip praradau Labutį, mėlynuoja vis labiau Šaltis (bet šito turiu taisyklingai pražydusį starterį), tas būdinga Rob's Cotton Ball...
Sutinku su mintimi, kad kartais sportai net gražesni už orginalą Pavyzdžiui daugelio auginamas Rosie Ruffles dažniausiai sportas.
QUOTE(Rimmuse @ 2015 11 24, 19:45)
Iš mano pastebėjimų:
Dvispalvių žiedų - baltas+spalva - spalvų santykis labai priklauso nuo temperatūros tuo metu, kai kraunami pumpurai. Kuo vėsiau, tuo baltesnis.
vis dar žydi Moroznaja Vyšnia - bet dabar jau skleidžiasi beveik visiškai balti žiedai, nes stovi vėsokoj vietoj. Kad būčiau nemačius vyšninės žydėjimo pradžios, tai jau būtų nusiminimas
QUOTE(Rimmuse @ 2015 11 24, 18:45)
1) Bet taisyklingi - man taip nepavyko
2) O štai, kad po kažkiek laiko taisyklingai žydėjusi sanpaulija susportuoja - taip Taip praradau Labutį, mėlynuoja vis labiau Šaltis (bet šito turiu taisyklingai pražydusį starterį), tas būdinga Rob's Cotton Ball...
2) O štai, kad po kažkiek laiko taisyklingai žydėjusi sanpaulija susportuoja - taip Taip praradau Labutį, mėlynuoja vis labiau Šaltis (bet šito turiu taisyklingai pražydusį starterį), tas būdinga Rob's Cotton Ball...
1) man kartą pavyko. Pasilikau sportą, nes jis man buvo gražus - vienspalvis ir panašus spalva į obels žiedą. Išleido naują žiedyną baltam fone su taškučiais, kaip ir turėjo žydėti veislė. Buvo pusė augalo rausvo, pusė balto su taškučiais. Bet čia matyt labai retas reiškinys.
2) o čia kartais ne tai, ką rusai vadina заплывает? T.y. pasikeitus sąlygoms, "atgal" nepareina? Man tokio dalyko nepasitaikė, bet skaitydama susidariau įspūdį, kad tik vasarą taip elgiasi kai kurios veislės.
Iš savo varpinės pavarpinsiu , kad visad būna išimčių: man pasitaikė, jog pirmas žiedstiebis Ness Blueberry Puff žydėjo teisingai, visi kiti ir tolimenis žydėjimas buvo tik mėlynas, be fantasy.
QUOTE(rusma @ 2015 11 26, 07:02)
1) man kartą pavyko. Pasilikau sportą, nes jis man buvo gražus - vienspalvis ir panašus spalva į obels žiedą. Išleido naują žiedyną baltam fone su taškučiais, kaip ir turėjo žydėti veislė. Buvo pusė augalo rausvo, pusė balto su taškučiais. Bet čia matyt labai retas reiškinys.
2) o čia kartais ne tai, ką rusai vadina заплывает? T.y. pasikeitus sąlygoms, "atgal" nepareina? Man tokio dalyko nepasitaikė, bet skaitydama susidariau įspūdį, kad tik vasarą taip elgiasi kai kurios veislės.
del 1,panasu kad yra veisliu,kurie daznai taip elgiasi,lb idomiai atrodo,turejau viena toki,bet zydejo teisingai,o taip tikejausi sulaukti skirtingu ziedu
del 2,kaip as suprantu,tas заплывает nereiskia sportas,tai buna butent del saligu,is savo patirtes,dauguma sugrizta i teisinga zydejima,bet pas mane tai budavo arba po lb karstu,arba saltu dienu,tai tie saligu pokieciau truko neilgai ir jau sekantis zydejimas budavo teisingas, o Lyons Spectacular daznai "zaplivaet",kai sensta augalas,bet pasuodini lapa ir jauni augalai prazysta teisingai,o nuo sporto man dar neteko gauti teisingai prazydusio vaiko,daug kas raso,jei jau susportavo,mesk lauk,bet kaip rasiau,daug metu auginu butent del sportu Lyons Pirates Treasure ir Rosie Ruffles,tai nei karto teisingai prazydusio nebuvo
Silvija, tavo RS-Strast raudonas Maniškio žiedukas irgi pasispalvino šiek tiek.
Turbūt pasinaudosiu rusmos pasidalinimu, kad galima paprastą dienos šviesos lempą apšvietimui panaudoti. Susidėsiu margalapes ir dar kai kurias.
Turbūt pasinaudosiu rusmos pasidalinimu, kad galima paprastą dienos šviesos lempą apšvietimui panaudoti. Susidėsiu margalapes ir dar kai kurias.