Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiametės gėlės ir dekoratyvinės žolės

QUOTE(Vivica @ 2015 07 01, 10:24)
gal labiau tiktų vilnotoji notra, nes ji turėtų suteikti atsvaros ir ramumo kitiems augalams smulkiais žiedais ir lapais, kaip manot?  mirksiukas.gif

ačiū, kad atsiliepėt 4u.gif Taip, stambesni lapai reikalingi smulkių žiedų ir lapų atsvarai. Stambius lapus turi ir akantai. Tad vis dar svarstau. Laiko tam turiu - iki sodinimui tinkamo meto geras pusantro mėnesio smile.gif
Papildyta:
QUOTE(kuzdaite @ 2015 07 02, 13:03)
nebus, kad kt. metais geltona kokia oranžine pasidarys???

taisyklė paprasta - augalas padaugintas vegetatyviniu būdu (dalijant kerą, auginiais) - bus identiškas motininiam augalui, o padaugintas sėklomis - jau turės ir "mamos" ir "tėčio" savybių, tad kaip kad rašė jot.ka - gali nustebinti smile.gif
Atsakyti
Gal iš narių kažkas užsiimate saulėgrąžų (žiedų) auginimu ar žinote kas tai daro? Rugpjūčio mėnesį paimčiau didelį kiekį vienai šventei smile.gif
Atsakyti
Iš tiesų tai blogo nieko, jei pasikeis jos, bet man norisi, kad jei pasodinau geltoną, tai kad tokia ir liktų blush2.gif Patinka augalai auginti su tiksliais pavadinimais, taigi mutacijų nesinori, o iki kolekcijų man toli...
Dariaus geltonoji, vardo dabar nepamenu, jau turi žiedelį wub.gif

jot.ka, Jūsų duoti (dovanoti) pentiniai nuostabūs, pernai dar tokie nebuvo, o šiemet labai gražūs, ačiūūūūū wub.gif thumbup.gif

Dėkui visoms, parašiusioms dėl ežiuolių, varau sodinti:))))))
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kuzdaite: 02 liepos 2015 - 14:22
QUOTE(kuzdaite @ 2015 07 02, 14:20)

jot.ka, Jūsų duoti (dovanoti) pentiniai nuostabūs, pernai dar tokie nebuvo, o šiemet labai gražūs, ačiūūūūū wub.gif  thumbup.gif

labai džiaugiuosi, bet kiek pamenu, tai pentinių aš jums nesiunčiau biggrin.gif , čia gal kokiai kitai narei dėkoti reikia.
Papildyta:
o jei geltoną ežiuolę rinkotės nulėpusiais žiedlapiais, tai įsigijot echinacea paradoxa, čia rūšis, ne veislė, ji siauralapė, ant aukštų kotų. Jei paliksit žiedynus, bus ir sėjinukų smile.gif
Atsakyti
QUOTE(kuzdaite @ 2015 07 01, 15:47)
Jei kalba pasisuko apie arbatas, tai paklausiu, o kaip ruosiama monardu arbata, ir ar visos monardos jai tinka ?????

Kaip ir visos tinka, betgi gražuolių gaila.
Arbatai tinkamiausi citrininės monardos (Monarda citriodora) lapai, ją vadina laukine bergamote, tik grožis jos ne kiekvienam skoniui ir stiliui. Jos neturiu, tai nieko parašyti negaliu.
Dažniausiai auginami raudonosios monardos (Monarda didyma) hibridai. Jeigu negaila, arbatai džiovinami lapai, galima dėl grožio ir žiedų pridėti. Žiedais salotas galima puošti. Tik lapus dažnai užpuola miltligė, tai iki jos reikia prisirinkti. Yra atsparių miltligei veislių.
Plikoma kaip ir visos žolės. Ne visiems patinka. Man kažkaip staigiai ryklę išdžiovina ir plaukeliai jaučiasi. Vartojama virškinimui gerinti ir apetitui žadinti, o to tai mažai kam reikia. Dar nuo peršalimo, bet gal tai labiau tikėjimo reikalas.
Atsakyti
Dziaugiuosi pernyksciais savo sejinukais- eziuole paradoxa ir blyskioji- visos iskele bent po viena ziedyna. patys kerai tokie nemenki. tas pats ir su mano setais liatriais- visi pernai seti siemet irgi bent po viena ziedyna kelia. nei vienu nei kitu ziedu nesitikejau sulaukt antrais metais.
taip pat siemet setos rudbekijos visgi taip sutvirtejo- kelia pumpurus, ruosias zydeti.
dar ruosias zydeti kazkurios pernai setos zundos( kol kas nezinau kurios cia bus- sejau ne vienas).
visgi manau, kad zaidimas su seklom pasiteisina ir atsiperka...
jei tik neprisiperki bileko biggrin.gif
Atsakyti
Ežiuolės tikrai antrais metais žydi, ir manau kad sulauksit ir daugiau žiedų, nes čia tik pirmieji. Aš slapta tikiuosi, kad dar šiemet po vieną žiedą pamatysiu, ant pakuotės rašė, kad pirmais metais po kelis žiedus parodo, bet jei taip ir nutiks, tai matyt rudeniop, nes manieji sėjinukai dar maži.
O su sėklomis tikrai apsimoka žaisti, ypač, jei reikia užsisodinti didesnius plotus, ir nėra tikslo kaupti kultivarų kolekciją. Pas mane kita bėda, prisiperku daugiau, nei turiu žemės juos susodint smile.gif
Atsakyti
https://www.google.c...ved=0CAYQ_AUoAQ
https://scontent-ams...amp;oe=561D635C
gal zinot kas lietuviskai kas cia toks?
Atsakyti
dantikrapštis amis http://lietuvai.lt/w...ikrapÅ”tis_amis
Atsakyti
Gal žinote kur įsigyti pentinių? Dariaus gėlės nebeturi, kitur-nerandu
Atsakyti
QUOTE(jot.ka @ 2015 07 03, 08:36)

o viespatie viespaciausias! kas per pavadinmas doh.gif
aciu 4u.gif
-------------
Kapabull pentinius as seju. dabar vel pakeli paberiau siltnamyje. kazkodel taip kur kas geriau sudygsta, nei ant palanges lovelyje, tik zydes jau kitamet.
Atsakyti
Eglė ,,pražydo":
https://picasaweb.go...242941972849810
Atsakyti