Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiametės gėlės ir dekoratyvinės žolės

QUOTE(Amri @ 2016 04 11, 21:12)
O kada galima laukti išlendant akanto? Pernai iš sėklų du sudygo, per vasarą puikiai paaugo, o dabar nei vieno nesimato  g.gif  Rožių nedengiau, apšalo tik šakų galiukai. O šilagėlė iš po žiemos nebeišlindo, numirė skiepytas ožekšnis, labiausiai gaila garbanoto lazdyno, pernai parodoj paklojau 50 eurų, o jis, rupūžė, nudvėsė  doh.gif Dar pora hortenzijų ir žvaigždinė magnolija kol kas nerodo jokios gyvybės.  unsure.gif Brangi buvo žiema  verysad.gif

silagele gal uzmirko ir nupuvo? siemet labai daug kam ismirko braskes. ir mire. manau silagele galejo istikti tas pats, jei sunkesne dirva. pas mane siuo metu zydi...
o hortenzijoms dar anksti, jos gan ilgai apsimetineja negyvomis...
o garbanoto lazdyno tikrai gaila... gal dar nenurasykit, gal dar atzels nuo saknu? g.gif
Atsakyti
Gal šilagėlės iš tikro prigėrė, nes vasarą laisčiau šalia žydėjusias gėles, gal jai tiek nereikėjo g.gif O lazdynas tai keistai, rugpjūčio mėn išleido naujus lapelius, pasispardė matomai, susiraitojo tie lapeliai ir nudvėsė. Ir dar keistai, kai pirkau, toks didelis gumulas buvo suvyniotas, tipo iškastas iš dirvos, ne su vazonu, o kai išsivyniojau namuose, tai tik žemių daug, šaknų buvo labai mažai, gal užtai ir nespėjo prigyti g.gif . Daugiau tokių iškastų, ne vazonuose, nepirksiu schmoll.gif Mano kelios šluotelinės ir didžialapės jau rodo gyvybę, nesijudina tik Magical Candle ir kažkokia gauta dovanų didžialapė mėlyna, nu bet turiu ružavų, vistiek jos nurausvėja. Žiūriu, kad akanto vietoj tik skylė likus, nu ką padarysi, aš tai jų netampysiu, užtenka vargo su brugmansijom doh.gif Sulanžo magnolija tuo žydės, o ta žvaigždinė irgi jau merdėjo nuo pernai, mažai žydėjo ir lapeliai jau buvo labai mažučiai, gal kas šaknis pagraužė? Yra pas mane tų grambuolių parazitinių, nežinau kaip su jais kovot gun_bandana.gif
Atsakyti
biggrin.gif Akantas ataugs...man pernaui irgi taip atrodė kaip jums...sukasiau ir jurginus pasodinau...Paskui žiūriu ten pilna akantų...iš šaknų atžėlė...
Atsakyti
pagaliau lyja! tiek dienu stovejo niukalas ir nei lasiuko! o mano smelynuose jau zeme i pelenus buvo pavirtusi. dziaugiuosi be galo situ lietumi- dabar aiskiau pamatysiu kaip kas perziemojo...
Atsakyti
O pas mus pirmą sykį per sodybos istoriją stirnos bergenijas švariai nuputo... sad.gif Kaži ar atsigaus? Gal kam taip jau yra buvę?
Atsakyti
QUOTE(vi_ @ 2016 04 12, 08:15)
O pas mus pirmą sykį per sodybos istoriją stirnos bergenijas švariai nuputo... sad.gif Kaži ar atsigaus? Gal kam taip jau yra buvę?

protingos stirnos, zino, kad geras daiktas: http://liaudiesismin.../bergenija.html
gal dar liko tie ju sakniastiebiai ar visai iki nulio? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Vobla @ 2016 04 12, 09:20)
protingos stirnos, zino, kad geras daiktas:  http://liaudiesismin.../bergenija.html
gal dar liko tie ju sakniastiebiai ar visai iki nulio? g.gif

Apie šakniastiebių naudą sveikatai, matyt, dar nebuvo paskaičiusios, tai paliko.
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2016 04 11, 14:24)
tvarkėm savaitgalį rožes, nedengiu jų visai. Tai visiškai saulėkaitoj augančios apsipumpuravusios, pavėsyje augančios dar ženklų nerodo. Tik viena su klaustuku. A rožės senovinės prancūziškos ir Austino, iš Sibirkos rožyno.

Aš irgi iš ten dairausi, ir lygiai taip pat planuoju galikas ir angliškas sodinti. O kokias turite? ax.gif
Atsakyti
O mano viduvis (Centranthus ruber) supuvo. Manau neiššalo, o supuvo nuo šlapumo žiemą. Iššalusių būna tiesiog negyvos šaknys, bet su visom smulkesnėm, o čia tik storesnių šaknų liekanos. Taip tikėjausi turėti tą nuodingos spalvos sausyno augalą. Gal kas auginate ar auginote ?
Atsakyti
pas mane neatžėlė japoninės plukės, kelis metus augo, žolyne kaip piktžolė lindo, o šiemet trys skirtingos vietos, ir visur gyvybės nerasta. Astrancijoms pagiriamasis žodis, pelių nuniokotos, likusios be šaknų, bet želia iš mažiausių likučių, tikrai nesitikėjau. Sorų plotai greičiausiai dar apmažės, nors joms dar želti anksti, bet kai kur atlūžę skrotelės veik be šaknų, senesni kerai atrodo stabilūs. Buvo neramu dėl gilenijų, bet atrodo gyvos.
Atsakyti
QUOTE(vi_ @ 2016 04 12, 08:15)

Atsigaus. Pernai pas mus stirnaites apvalge jas, simet jau ir tulpiu lapus nukando biggrin.gif doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vonios Fane: 13 balandžio 2016 - 10:54
QUOTE(amba41 @ 2016 04 12, 12:00)
O mano viduvis (Centranthus ruber) supuvo. Manau neiššalo, o supuvo nuo šlapumo žiemą. Iššalusių būna tiesiog negyvos šaknys, bet su visom smulkesnėm, o čia tik storesnių šaknų liekanos.  Taip tikėjausi turėti tą nuodingos spalvos sausyno augalą. Gal kas auginate ar auginote ?

Pernai iš sėklų užsiauginau. Gaila, kad daugiausia baltos spalvos, tik gal du buvo raudoni. Peržiemojo neypatingai gerai, kai kurie jau apsilapojo, kiti tokie lyg papuvę. g.gif
Akantai labai vėlai atželia.Gal gegužę g.gif Atsižymėjau kur jis turi augti ir tos vietos nejudinu.
Viskas, šiais metais kruopščiai fotografuosiu ir aprašysiu, kas kur auga. Šiemet pakasiojau vienoje vietoje, iškėliau rausvą šaknį. g.gif Alzheimeris, nepamenu kas ten turėjo gyventi. Kitoje vietoje vėl kažkoks atradimas doh.gif Pamačiau kažkokį pusgyvį stagarą, ant greitųjų nusukau jam sprandą, tik paskui dašuto, kad ten buvo kažkokia geltona gėlė. Lyg atželia.
Gauros rožinės numirusios visos alei viena, baltos visos gyvos.
Gal kas bandėte šitą grožį? Lenkuose radau pirkti, rašo, kad atspari. Kitur rašo, kad 6 zona. g.gif
http://www.jardindup...apillaris.12686
Atsakyti