Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiametės gėlės ir dekoratyvinės žolės

QUOTE(amba41 @ 2016 03 20, 09:49)
Ant terasos smėlyne prisisodinau stipa tenuissima. Atrodo, kad peržiemojo ir atlaikė šlapią periodą. Nenukirptas būrelis plevena vėjyje. Pabandžiau truktelt - neišsirauna., Reiškia šaknys nusupuvę.

skamba viltingai- pasisejau stipos irgi per pora dienu islindo daigiukai. pas mane smelynuose gal jai patiks g.gif
ale koks nehumaniskas patikrinimas biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Vobla @ 2016 03 20, 15:07)
skamba viltingai- pasisejau stipos irgi per pora dienu islindo daigiukai. pas mane smelynuose gal jai patiks g.gif
ale koks nehumaniskas patikrinimas biggrin.gif

pas mane stipa pennata auga, tiksliau egzistuoja. pirmais metais buvo nebloga, bet antrais metais nepaplatėjo keras, u- tai susiradau visus sėjinukus, dabar jos pernai sutūpė į naują vietą, žirėsim, ar geriau jausis, jei ne, tai tiek to, teks su jomis atsisveikint.
Atsakyti
Apsimelavau, turiu ne tik lendrūną , bet ir daaaug soruolių Hameln. Jei ir šią žiemą jos išlaikė, pažadėjau pasidalinti į kairę ir dešinę. Pernai 1-ą krūmą išdalinau n-lika ir visos iki rudens suaugo ir šluotelių miškas buvo. Dar ritininę imperata yra. Dar bronzinė viksva yra. Jam pašonėje norėčiau eraičino mairei . Melsvoji kelerija yra pernai sėta. Ji neaukšta, bet įdomu tai, kad visą žiemą žalia. Ant terasos smėlyne prisisodinau stipa tenuissima. Atrodo, kad peržiemojo ir atlaikė šlapią periodą. Nenukirptas būrelis plevena vėjyje. Pabandžiau truktelt - neišsirauna., Reiškia šaknys nusupuvę.
Iš sėklų patinka todėl, kad gali iš karto būrį augalų turėti (jei reikia), bet tenka keletą metų laukti grožio.
[/quote]
Kibioji ašuotė lauke? Ar ne taip supratau? Šita 7 zonos?
https://www.provenwi...tipa-tenuissima
Ot, negalėsiu ginčytis turguje, kai akis išpūtę aiškins, kad gerai žiemoja. Kažkada turėjau Sperli sėklų, bet nešiojau su vazonu į vėsią patalpą.
O imperata rūšinė, ar kokia raudonuojanti? Vis svajoju apie ,,baroną", bet sako, kad Kaune prastokai auga.
Didžioji striepsnė lauke jau seniai sužėlusi, gal 5 cm kyšo iš sniego.
Pasėjau šiemet tokių soruolių iš savų sėklų:
https://picasaweb.go...792932835772930
tai kaip sužėlė miškas, nesitikėjau tokio daigumo. Bet vargiai sulauks išsodinimo į lauką, be saulės ir papildomo apšvietimo gelsta. Reiks gal vėliau iš naujo pasėti, jei parsiras saulė.
Atsakyti
QUOTE(Daisoja @ 2016 03 20, 18:11)
Kibioji ašuotė lauke? Ar ne taip supratau? Šita 7 zonos?
https://www.provenwi...tipa-tenuissima
Ot, negalėsiu ginčytis turguje, kai akis išpūtę aiškins, kad gerai žiemoja. Kažkada turėjau Sperli sėklų, bet nešiojau su vazonu į vėsią patalpą.
O imperata rūšinė, ar kokia raudonuojanti? Vis svajoju apie ,,baroną", bet sako, kad Kaune prastokai auga.

http://www.originali....lt/lt?sq=Stipa iš tokio pokelio pernai sėta. Aš irgi galvojau tai tik vasarai, bet manau peržiemijo. Matysim vėliau. Sėklų prisirinkusi vėl prisisėjau.
Imperata pirkta Kalvarijų turguje -gražiai raudonuoja ir tiek. Mažą kupstelį pardavė vazonėlyje mažam. Pernai peržiemojo normaliai, šią žiemą nežinia. Bet ji tokia neaukšta ir neatrodo įspūdingai. Gal vėliau, kai bus didesnė dėmė. Gal kaimynai nelabai ją išryškina.
Viskas su laiku. Tik dvi vasaros, kai gėlynui dėmėsys didesnis .
Kaunas didelis. Jei vienam kampe blogai jai, tai kitam gal net labai gerai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo amba41: 20 kovo 2016 - 18:33
QUOTE(amba41 @ 2016 03 20, 19:32)
http://www.originali....lt/lt?sq=Stipa iš tokio pokelio pernai sėta. Aš irgi galvojau tai tik vasarai, bet manau peržiemijo. Matysim vėliau. Sėklų prisirinkusi vėl prisisėjau.

Aš irgi rudenį palikau žiemoti. Bet, pažiūrėjusi "Sodininkų pasaulį", nuėjau pažiūrėti- visgi žali vos pora stiebelių, labai neaišku, kaip su ja bus...Todėl irgi pasėjau.

amba41, jei turėtumėt kokį atliekamą kupstelį soruolės, tai stoju į eilę smile.gif. Gal rasčiau į ką pamainyti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Emvida: 20 kovo 2016 - 19:07
QUOTE(Emvida @ 2016 03 20, 19:06)
Aš irgi rudenį palikau žiemoti. Bet, pažiūrėjusi "Sodininkų pasaulį", nuėjau pažiūrėti- visgi žali vos pora stiebelių, labai neaišku, kaip su ja bus...Todėl irgi pasėjau.

amba41, jei turėtumėt kokį atliekamą kupstelį soruolės, tai stoju į eilę smile.gif. Gal rasčiau į ką pamainyti.

Taigi jie rudi tie plaukai. Apačioje kupstas gana tankus ir tikrai mačiau žasvos spalvos stiebelių. Pas mane gal kokia visa pievelė jų . Gal kokia 30. Dalis baisiam smėlyje , dalis nederlingoje, bet juodoje žemėje. Smėlyje gražesnę, kupstai didesni.
Dėl soruolės , tai pirmiausia įsitikinsim, kad jos pražiemojo ir trečią žiemą. Atželia vėlokai. Nors eilutė kaip ir sustatyta, targavojimą per až, gerai.
Atsakyti
Mano mamos patirtis su stipa tenuissima : peržiemojo viena, kuri augo kitos žolės kaimynystėje ir tos žolės lapai ją uždengė. Atžėlė ir augo, bet sekančią žiemą nedengta neperžiemojo. Visos kitos neatžėlė po pirmos žiemos. Puikiai sėjasi, bet sėjinukų grožio tenka laukt ilgiau, nei sėtų ant palangės. Nepanašu į patikimą augalą, nebent kas metai dangstyti. Jei jūsų dirvoje ašuotėms patinka, tai gal verta pabandyt kitokią, kad ir stipa pennata, jei mano sunkioje žemėje jau kelinti metai nemiršta, tai lengvoje dirvoje tikriausiai klestėtų. Aš pirkau iš Vyšniauskų, tai parodymui buvo surištos įspūdingos ašuočių kasos.
Papildyta:
amba41, jei nepainioju, tai minėjot, kad auginat melica ciliata, jau rodo gyvybės ženklus po žiemos, ar ji prie vėlyvesnių žolių?
Atsakyti
QUOTE(jot.ka @ 2016 03 21, 07:53)
amba41, jei nepainioju, tai minėjot, kad auginat melica ciliata, jau rodo gyvybės ženklus po žiemos, ar ji prie vėlyvesnių žolių?

Šiemet sėjau iš naujo. Pernai sėtai nelemta buvo išgyventi dėl "techninių" reikalų. Kuriamės vis dar. O iškasti ir bandyti išsaugiti per karščius patingėjau. Šiemet žolinimo metai.
Atsakyti
QUOTE(amba41 @ 2016 03 21, 09:09)
Šiemet sėjau iš naujo. Pernai sėtai nelemta buvo išgyventi dėl "techninių" reikalų. Kuriamės vis dar. O iškasti ir bandyti išsaugiti per karščius patingėjau. Šiemet žolinimo metai.

na viskas aišku, tai bus įdomu, kaip seksis naujoms, nes aš šiemet dar nepirkau, pas mane irgi dar neįveiktų plotų yra, tai pirma viską pasiruošiu, o tada jau sėsiu, tiksliau pirma pirksiu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(amba41 @ 2016 03 19, 21:37)
Šiemet prisisiunčiau visokių gėrybių - grožybių.Jau paminėtą zundą yuccifolium, perovskia, tūbę opympicum, įdomų bėrutį teucrium hircanicum, auštaūgį ažūrą cephalaria gigantea ir dar sausrai atsparių visokių nedažnų mūsuose.  Žolinių keletą - melvenė (molinia caerulea), lendrūnas (Calamagrostis bratchytricha), drėbūnas(sporobolus heterolepis), kupstinė šluotsmilgė.

Noriu pasakyti, kad sėklos gana aktyvios. Sėjau ( kurių nestratifikuoju ) 03-21, o šiandien jau tūbė, šluotsmilgė plika akimi matosi, kad dygsta. Ne plika, o per lupą matosi lendrūno prasiskėtę sėklos. Čia tiems - toms, kurie norėtų pirkti pas seedaholikus.
Atsakyti
Mano irgi visi sėjimai gana sėkmingi - netgi sudygo ir kelias savaites šaldytuve gyvybės nerodžiusios patagoninės verbenos - šilumoje iškart sujudėjo wub.gif

Mažiausiai daigelių parodė gauros - iš pakelio (gal buvo apie 20 sėklų) sudygo kol kas 3. Įdėjau į šaldytuvą, gal paskatins? g.gif

Ar tapsiu seedaholike, nežinau, nes dar niekada nebandžiau auginti daugiamečių iš sėklų, matysiu, ar užteks kantrybės laukti... ax.gif
Atsakyti
Na, šį savaitgalį mugė "Ką pasėsi 2016", ar esate suplanavę kokių nors pirkinių? ax.gif
Atsakyti