Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiametės gėlės ir dekoratyvinės žolės

Stratifikuota zunda Superbum sudygo per tris dienas bigsmile.gif dar ir gludas is paskos per tris dienas sudygo. dabar jau reiks kasdien indelius tikrinti, atidarinet...
cia malonioji dalis, kai dygsta ir dar mazi biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vobla: 19 kovo 2016 - 12:22
QUOTE(Vobla @ 2016 03 19, 12:14)
Stratifikuota zunda Superbum sudygo per tris dienas bigsmile.gif dar ir gludas is paskos per tris dienas sudygo. dabar jau reiks kasdien indelius tikrinti, atidarinet...
cia malonioji dalis, kai dygsta ir dar mazi  biggrin.gif

Oi, koks smagus metas. Kiek laiko šaltai laikėte ? Aš šiemet parsisiunčiau zundą , kuri lot. vadinasi Eryngium yuccifolium. Tai nuo kovo 10 d. apatiniame šaldytuvo stalčiuje drėgnoj servetėlėj. Prisiskaičiau, kad 2-3 savaites reikia .
Atsakyti
QUOTE(amba41 @ 2016 03 19, 12:27)
Oi,  koks smagus metas. Kiek laiko šaltai laikėte ? Aš šiemet parsisiunčiau  zundą , kuri lot. vadinasi Eryngium yuccifolium. Tai nuo kovo 10 d. apatiniame šaldytuvo stalčiuje drėgnoj servetėlėj. Prisiskaičiau, kad 2-3 savaites reikia .

tikriausiai zundai būtina stratifikacija, aš yuccifolium be šaldymo sėjau, anei viena nesudygo.
Atsakyti
QUOTE(amba41 @ 2016 03 19, 12:27)
Oi,  koks smagus metas. Kiek laiko šaltai laikėte ? Aš šiemet parsisiunčiau  zundą , kuri lot. vadinasi Eryngium yuccifolium. Tai nuo kovo 10 d. apatiniame šaldytuvo stalčiuje drėgnoj servetėlėj. Prisiskaičiau, kad 2-3 savaites reikia .

gaila, neuzsirasiau, bet kazkur nuo vasario vidurio. bus apie menesi...
QUOTE(jot.ka @ 2016 03 19, 12:30)
tikriausiai zundai būtina stratifikacija, aš yuccifolium be šaldymo sėjau, anei viena nesudygo.

butina, bet as neteisingai stratifikuodavau, tai labai menkas budavo sudygimas.
as sedavau i didesni vazona ir isnesdavau i lauka. tai ten ir susaldavo, ir atsildavo- visko budavo. maniau bus veik naturaliai. bet paskui kazkur paskaiciau, kad reikia seklas sumaisyt su dregnom zemem, sudet i ta maziuka uzsegama plasmasini maisiuka, palaikyt pora dienu siltai, paskui ta maisiuka i apatini saldytuvo stalciu ir po triju savaiciu jau seti. greita, patogu, vietos saldytuve nedaug uzima- super.
toks vaizdas, kad sudygo visos seklos bigsmile.gif o taip budavo is pakelio iki 5 vienetu...tiesa ir seklu buna nedaug, nes jos tokios stambokos...
Atsakyti
QUOTE(Vobla @ 2016 03 19, 12:39)
... sumaisyt su dregnom zemem, sudet i ta maziuka uzsegama plasmasini maisiuka, palaikyt pora dienu siltai, paskui ta maisiuka i apatini saldytuvo stalciu ir po triju savaiciu jau seti. greita, patogu, vietos saldytuve  nedaug uzima- super.

Patvirtinot mano nuojautą. Aš dedu ant sušlapus nesuplyštančio pop. rankšluosčio. Flomasteriu rašau kas ten, sulankstau ir sušlapinus į zip maišiuką. Žemių nededu, užtenka to drėgno popieriaus. Kas 1-2 savaitės dar po kranu pakišu ir nuspaudžiu. Perplaunu lyg. Kadangi popierius netyžta ir nuo tokio pamaigymo, tai labai smagiai gaunasi.
Reikėtų dar porą dienų nekišt į šaldytuvą. Kai kam gal ir užtenka vien pašaldymo, bet dygimo lėtapėdžiams matyt reikia starto šiltai.
Atsakyti
Aš tai stratifikuoju suvyniojus į tankios marlės gabaliukus. Kamputyje numeriukas užrašytas. Bandau medžių krūmų sėklas daiginti, jas reikia po 2-3 mėn laikyti. Būna, kad pelija. Tada sėklas iškratau į tokį mažą sietelį, atsargiai perplaunu, o marliuką verdančiu vandeniu nupilu. Vėl vynioju. Beje, dedu ne į styginį maišelį, o į indelį uždaromą, kur skirtas uogų šaldymui. Man styginiame maišelyje yra supuvusios. O šiaip kartais net šaldytuve sudygsta.
Šiandien lyg vienas daigelis sidalcėjos prasimušė wub.gif
Pridygo daug artišokų, sodinsiu į gėlyną. Labai egzotiškai atrodo lapai, ką jau apie žiedynus kalbėti.
Atsakyti
QUOTE(Iš Kaimo @ 2016 03 19, 18:35)

Pridygo daug artišokų, sodinsiu į gėlyną. Labai egzotiškai atrodo lapai, ką jau apie žiedynus kalbėti.

as artisoku ziedu nesulaukiau- man rodos jie tik antrais metais zydi g.gif , o ziemos neperziemojo. bet vasara gelyne atrode tikrai dekoratyviai...
Atsakyti
QUOTE(Vobla @ 2016 03 19, 19:38)
as artisoku ziedu nesulaukiau- man rodos jie tik antrais metais zydi g.gif , o ziemos neperziemojo. bet vasara gelyne atrode tikrai dekoratyviai...

Anksti pasėjus, žydėjo pas mane ir pirmais, tačiau ne visi. Antrais jų nerasta. Prieš desėtką metų vis sėdavau, dabar jau su jais nežaidžiu. Atrodo jie iš tikrųjų įspūdingai. Dažnas klausdavo - o čia kas ?
Šiemet prisisiunčiau visokių gėrybių - grožybių.Jau paminėtą zundą yuccifolium, perovskia, tūbę opympicum, įdomų bėrutį teucrium hircanicum, auštaūgį ažūrą cephalaria gigantea ir dar sausrai atsparių visokių nedažnų mūsuose. Žolinių keletą - melvenė (molinia caerulea), lendrūnas (Calamagrostis bratchytricha), drėbūnas(sporobolus heterolepis), kupstinė šluotsmilgė.
Žolės labai patinka, bet turiu tik lendrūną 'Karl Foerster'. Dėkui jot.ka.Jam atrodo patiko pas mane. Puikiai prigijo ir atrodo net prasiplėtė pernai rudenį.
Atėjo metas, kai kuriasi naujai gėlynas, tai tikrinsiu kas mano, kas ne mano.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo amba41: 19 kovo 2016 - 21:39
Pas mane artišokai vienais metais ne sušalo, o sušuto. Gal per storai apkloti buvo g.gif Užgrėbiau ant jų lapų krūvą, o tais metais prisnigo ir dar baisulinė pusnis toje vietoje atsirado.
Amba, iš kurios parduotuvės siuntėtės minėtus raritetus?
http://www.plant-wor..._seed_item/4902

Kaip manote, ar šitas daiktas pas mus gyventų? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Iš Kaimo @ 2016 03 19, 22:53)
...Amba, iš kurios parduotuvės siuntėtės minėtus raritetus?

Tikrai raritetai. Bent man.
Iš čia http://www.seedaholic.com/flowers.html Atsiprašau, ištaisiau nuorodą. Copy- paste skubus darbas padarė savo
Ilgai rinkausi iš kur siūstis. Aliexpress ir Ebay nedalyvavo pasirinkime biggrin.gif . Norėjau rasti daug maž bent dalį savo norų vienoje vietoje, neperbrangiai ir kad ne tik pardavėjas būtų.
Calamagrostis bratchytricha buvo raktas paieškai. Kainos dominavo 4-10 €. Čia 2,22 € už 50 sėklų. Man juk nereikia 300, 50 ir tai per daug.
Papildyta:
QUOTE(Iš Kaimo @ 2016 03 19, 22:53)
Kaip manote, ar šitas daiktas pas mus gyventų? g.gif

Negyvens manau. 7 zona - http://davesgarden.c...s/pf/go/134906/[SIZE=7]
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo amba41: 19 kovo 2016 - 23:59
QUOTE(amba41 @ 2016 03 19, 21:37)

Šiemet prisisiunčiau visokių gėrybių - grožybių.Jau paminėtą zundą yuccifolium, perovskia, tūbę opympicum, įdomų bėrutį teucrium hircanicum, auštaūgį ažūrą cephalaria gigantea ir dar sausrai atsparių visokių nedažnų mūsuose.  Žolinių keletą - melvenė (molinia caerulea), lendrūnas (Calamagrostis bratchytricha), drėbūnas(sporobolus heterolepis), kupstinė šluotsmilgė.

Žolės labai patinka, bet turiu tik  lendrūną 'Karl Foerster'. Dėkui  jot.ka.Jam atrodo patiko pas mane. Puikiai prigijo ir atrodo net prasiplėtė pernai rudenį.
Atėjo metas, kai kuriasi naujai gėlynas, tai tikrinsiu kas mano, kas ne mano.

Aš irgi į tą puslapį žiūriu, yra ten nemažai gėrio. Po to pasidalinkit kaip augalų daigumas, nes aš jau pabandžiau sėklas, kurios yra brangios, ir toms, kurioms būtinas stratifikavimas, jos jau būna specialiai paruoštos, tuomet sudygsta puikiai. Tai va jau kitokias pirkt prasideda svarstymai, o dygs, nedygs? Bet kaina aišku irgi ne paskutinėje vietoje, tuo labiau, kad jei sėklų kiekis mažesnis, tai irgi savotiškas privalumas, kai nereikia saviems namams didelių kiekių. Iš lietuviško puslapio parsiųstas drėbūnas nesudygo nė vienas, kaip ir zunda, tai įdomu, ar jam irgi reikia stratifikavimo, ar man nekokios sėklos papuolė, nors šluotsmilgės sudygo visos gausiai gausiai. Ir šia savybe jos pasižymi ir gėlyne, kas man nelabai patinka. Kol kas daugybę sėjinukų esu aptikusi tik pas rūšinę šluotsmilgę, veislinė man neužkliuvo, Jei ir šiemet tas pats, tai rūšinės gal atsisakysiu, nors grožiu ji nelabai nusileidžia veislinei, tie skirtumai yra, bet tik tam kas jomis domisi. Man jos jau niekam ne paslaptis, kažkas toookio smile.gif.

Į sveikatą, lendrūnas labai greit parodo savo grožį, patinka man ta jo savybė. Pamenu pirmais metais mane jis kiek išgąsdino, nes per sezoną pasirodė, kad smarkiai išsiplėtė, bet vėlesniais metais tiek į plotį nebeina, o stambėja, tankėja. Jau kai kur esu skaičiusi, kad ši žolė nusibodusi, bet man kol kas neatsirado nieko kito, kas galėtų ją pakeist.
Atsakyti
QUOTE(jot.ka @ 2016 03 20, 07:39)
...Po to pasidalinkit kaip augalų daigumas, nes aš jau pabandžiau sėklas, kurios yra brangios, ir toms, kurioms būtinas stratifikavimas, jos jau būna specialiai paruoštos,  tuomet sudygsta puikiai. ...

Būtinai papasakosiu.
Zundą ir perovskają padėjau stratifikavimui, o kitas sėsiu rytoj. Nelabai pagal kalendorius darau, bet kai tokios brangenybės (ne kainos prame) , tai laukiu mergelės ženklo. Drėbūno 50 sėklų, tai gal dedu dalį pašaldyti, nors to nerašo nei šie pardavėjai, nei kituose puslapiuose. Nors rašo sėti pavasarį arba rudenį. Reiškia pašaldymas galimas.
Apsimelavau, turiu ne tik lendrūną , bet ir daaaug soruolių Hameln. Jei ir šią žiemą jos išlaikė, pažadėjau pasidalinti į kairę ir dešinę. Pernai 1-ą krūmą išdalinau n-lika ir visos iki rudens suaugo ir šluotelių miškas buvo. Dar ritininę imperata yra. Dar bronzinė viksva yra. Jam pašonėje norėčiau eraičino mairei . Melsvoji kelerija yra pernai sėta. Ji neaukšta, bet įdomu tai, kad visą žiemą žalia. Ant terasos smėlyne prisisodinau stipa tenuissima. Atrodo, kad peržiemojo ir atlaikė šlapią periodą. Nenukirptas būrelis plevena vėjyje. Pabandžiau truktelt - neišsirauna., Reiškia šaknys nusupuvę.
Iš sėklų patinka todėl, kad gali iš karto būrį augalų turėti (jei reikia), bet tenka keletą metų laukti grožio.
Atsakyti