Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiametės gėlės ir dekoratyvinės žolės

QUOTE(jot.ka @ 2016 03 16, 16:41)
O sėklas pati rinkot? Sėjinukai ne visad veislinio augalo savybes paveldi, bet maža ką, gal pasitaikys ir labai panašių? Aš savo augalų nekerpu iki pavasario, ir dažniausiai randu sėjinukų, bet Caradonnos aplinkoj kaip tyčia anei vieno, kai kiti šalavijai labai normaliai sėjasi, galvojau gal  ši veislė sterili, bet jei pas jus sudygo, tai būtinai vėliau pasidalinkit, kas gavosi.

Pati rinkau, greit sudygo. Bet jei užaugs bet kokie, tai darbo gaila.
Atsakyti
QUOTE(Sparaxis @ 2016 03 16, 19:31)
Pati rinkau, greit sudygo. Bet jei užaugs bet kokie, tai darbo gaila.

Tai jums čia bus kaip eksperimentas - o gal bus ir gražių :-)

Aš tai su pirktinėmis sėklomis bovijuosi: bandžiau stratifikuoti patagonines verbenas, laikiau šaldytuve drėgnoje servetėleje (pasiskaičiau čia). Tame tinklaraštyje rašo, kad jau būdamos servetėlėje sėklos prasprogsta ir jas galima perkelti į substratą. Laikau jau 3 savaites - ir nieko. Tai bandysiu sudėti į vazonėlius...

Gražiai sudygo pentiniai Magic Fountains The Blues, o baltieji Хрустальный фонтан - kol kas tik vienas, tai dar padėliojau sėklyčių, gal dar išlys pora. g.gif

Gaura irgi kol kas tik viena blink.gif

O šiandien malonus siurprizas - dvi savaites stratifikuotos žemėse barškės parodė du daigus thumbup.gif

Na štai, prisidaviau. Gal ir nelabai įdomu, bet kai pasiilgsti sodininkavimo, tai nors daigeliais galima pasidžiaugti ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Vivica @ 2016 03 17, 09:33)
Aš tai su pirktinėmis sėklomis bovijuosi: bandžiau stratifikuoti patagonines verbenas, laikiau šaldytuve drėgnoje servetėleje (pasiskaičiau čia). Tame tinklaraštyje rašo, kad jau būdamos servetėlėje sėklos prasprogsta ir jas galima perkelti į substratą. Laikau jau 3 savaites - ir nieko. Tai bandysiu sudėti į vazonėlius...

Yra dar vienas būdas. Pasėti į žemę, palaikyti kurį laiką šiltai. Nedygo , tai po savaitės ištrėmiau į lauką. Kadangi naktimis buvo -2 +3, tai ir palaikiau apie savaitę lauke. Pramušė matyt , nes po 5-6 šiltų parų namuose, pasipylė daigeliai. Kaip kilimas.
Atsakyti
QUOTE(amba41 @ 2016 03 17, 10:53)
Yra dar vienas būdas. Pasėti į žemę, palaikyti kurį laiką šiltai. Nedygo , tai po savaitės  ištrėmiau į lauką. Kadangi naktimis buvo -2  +3, tai ir palaikiau apie savaitę lauke.  Pramušė matyt , nes  po 5-6 šiltų parų namuose, pasipylė daigeliai. Kaip kilimas.

Ačiū, išbandysiu, nes turiu truputį ir nestratifikuotų 4u.gif
Atsakyti

Gražiai sudygo pentiniai Magic Fountains The Blues, o baltieji Хрустальный фонтан - kol kas tik vienas, tai dar padėliojau sėklyčių, gal dar išlys pora.  g.gif

Pas mane pentiniai vasarą lauke sėti nesudygo, tai dabar bandysiu dar kartą. Reikia juos stratifikuoti?
Atsakyti
QUOTE(s2002m @ 2016 03 17, 10:17)
Pas mane pentiniai vasarą lauke sėti nesudygo, tai dabar bandysiu dar kartą. Reikia juos stratifikuoti?

iš rudens lysvėj pasėjau, gerai sudygo wink.gif
Atsakyti
QUOTE(s2002m @ 2016 03 17, 10:17)

Šiemet pirkausi iš e-seklos High Society pentinius. Sėjau dalį sėklų tiesiai į daigyklą ir sudygo visos sėklytės . Aplamai, jei jie peržiemoję lauke sudygsta pavasarį, tai stratifikavimas matyt tinka. Bet gal nebūtinas.
Atsakyti

Na štai, prisidaviau. Gal ir nelabai įdomu, bet kai pasiilgsti sodininkavimo, tai nors daigeliais galima pasidžiaugti  ax.gif

vakar susejau 11 skirtingu bliudu ir diagnozavau sau psichoze susisjusia su saules trukumu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Vobla @ 2016 03 17, 11:57)
vakar susejau 11 skirtingu bliudu ir diagnozavau sau psichoze susisjusia su saules trukumu biggrin.gif

Mano diagnozė panaši - tik ligą sukelia ne tik saulės, bet ir žemės čiupinėjimo trūkumas. Sako, anglų mokslininkai jau įrodė, kad darbas plikomis rankomis su sveika žeme gerina sveikatą - ir psichinę, ir fizinę thumbup.gif

Aš pentinių nestratifikavau, iš e-seklos pirkti gerai sudygo
Atsakyti
Dėkui už patarimus 4u.gif Pas mane žemė dar sėjimui ir sodinimui neparuošta, o palangės užimtos, tai virtuvėje ant grindų jau dėžes sėjinukams išrikiavau rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Vobla @ 2016 03 17, 10:57)

console.gif Nesinervuok, čia tik lengvas pamišimas. Pas mane jau apie 40 indelių kasdien kilnojami. O dar kiek gėrio laukia savo valandos.
Šiandien nutariau, kad iš kinų gautos pilnavidurės ežiuolės- visai ne ežiuolės. Tvarkiau gėlynus, radau ežiuolių nenukarpytų, nagi sėklos kaip reikiant, stambios , raketos formos. O man atsiuntė kažkokias širdelės formos mažutes. Užmušiuuuuu parazitus. schmoll.gif Ale kur reikės laidoti... g.gif
Pentiniai Fontanai irgi dygsta. O super duper hibridai, kurių po tris sėklas tebuvo, po daiginimo tualetiniame popieriuje nė nesiruošia dygti. Dar nedygsta sidalcea. Tai tuo pačiu ir estus vertėtų priploti. blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Iš Kaimo @ 2016 03 17, 17:37)
console.gif Nesinervuok, čia tik lengvas pamišimas. Pas mane jau apie 40 indelių kasdien kilnojami. O dar kiek gėrio laukia savo valandos.
---------------
Šiandien nutariau, kad iš kinų gautos pilnavidurės ežiuolės- visai ne ežiuolės. Tvarkiau gėlynus, radau ežiuolių nenukarpytų, nagi sėklos kaip reikiant, stambios , raketos formos. O man atsiuntė kažkokias širdelės formos mažutes. Užmušiuuuuu  parazitus. schmoll.gif Ale kur reikės laidoti... g.gif

tai cia tik geles, o kur visas kitas darzo geris doh.gif dar koks 20 indeliu bus. o iki pomidoru sejos net nepriejau... man bus ragai, kai reiks visa tai ispikiuoti doh.gif
-----------------
kur kur laidoti- po gelynais pakast. ilgai tresti nereiks. tik va tu kinu kiek daugoka g.gif
Atsakyti