Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiametės gėlės ir dekoratyvinės žolės

http://www.aliexpres...hText=Echinacea
Užsisakiau raudonąją Double, Hot Papaya,Milkshake. Buvo prieš mėnesį labai daug veislių, dabar tik kelios beliko. Gaila, laukiau, kol bus akcijos Marmalade serijai, tai visai neliko. O buvo kelių spalvų. Dar buvo įvairių pilnavidurių, kuoduotųjų, Hula šokėjos lyg dvejų spalvų.
Sėklos iš kinų, tai didelių vilčių nededu. Ar tik nebus taip, kad šykštus moka du kartus... g.gif
Dar prigriebiau kelias astrantijas, sinavadus Pink Tower, dar šį tą.
Dar sėklų tokios keistuolės gėlytės, kur po lietaus žiedlapiai tampa permatomi. Pasiguglinau, bet ant greitųjų nerandu, o Aliexprese jau jų sėklų nebelikę. Atrodo, "rasos" apie ją rašė. g.gif
O iš estų gal lengviau būtų išvardinti, ko nepirkau. smile.gif
Papildyta:
Radau. Gal teiksis augti pas mus.
http://lzinios.lt/lz...a-spalva/192438
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Iš Kaimo: 08 kovo 2016 - 21:48
Na bus įdomu, kaip dygs ir ar atitiks veisles, nes kainos tikrai neatrodo didelės. Aš pernai sėjau Hula dancer , laukiu šiemet žiedų, tikiuosi gerai peržiemojo.

O šiandien radau nemalonų siurprizą. Jau seniau vienoje vietoje radau prasmegusią astranciją, akivaizdu įgriuvo urvas, greičiausiai kurmio, bet nustebino, kad astrancija be šaknų. Na pagalvojau, gal nupuvo nušalo ar pan, nes sodinau rudenį. Bet kai šiandien kitoje to paties gėlyno vietoje radau tokią pat įgriuvą ir astranciją be šaknų, supratau, kad žiema praėjo ne be nuostolių, kaži kiek dar tokių astrancijų rasiu? Ant to kas liko iš nemažo šaknų gniutulo, tik stiebai ir likutis šaknies gabaliukas su dantų žymėmis. Pelės? Žiurkės? Gėlynas visas išvagotas tuneliais, bet juos aš dar iš rudens priskyriau nepailstančiam kurmiui. Pamenu mamos gėlyne vienais metais po žiemos buvo mistiškai dingę visos svogūninės gėlės. Ieškau ir aš ar dygsta manosios tulpės, narcizai. Tikiuosi be astrancijų, daugiau nuostolių nebus.
Atsakyti
na, pas mane tai ne žiemos nuostolis, o vasarą pasodintos astrancijos, po mėn jaubuvo be šaknų. Įtariau kurklius, bet ir kurmių turim. Tai vienam iš dviejų labai patika augalo šaknys unsure.gif
Atsakyti
Gerai, kad perspėjote. Užsisakiusi astrantijų iš lenkų. Ko gero, kažkam tai labai kvapnus ir skanus "desertas". g.gif Pelės? Pelėnai? Kurmis tai mėsėdis.
Žinau, Gaudvilė tuoj mane sumaišys su žemėmis, bet reikėtų gėlyną palieti kažkuo iš chemijos. Seniau buvo toks Bi-58 arba Danadimas. Išgaišindavo viską, kas artyn prisėlindavo, o ir kvapelis buvo toooks... cool.gif Dabar nebent Lenkijoje galima kažko panašaus gauti. Belieka naudoti dar užsilikusią Actarą arba kokį visai elementarų Decį.
Atsakyti
QUOTE(Iš Kaimo @ 2016 03 09, 21:05)
Gerai, kad perspėjote. Užsisakiusi astrantijų iš lenkų. Ko gero, kažkam tai labai kvapnus ir skanus "desertas". g.gif  Pelės? Pelėnai? Kurmis tai mėsėdis.
Žinau, Gaudvilė tuoj mane sumaišys su žemėmis, bet reikėtų gėlyną palieti kažkuo iš chemijos. Seniau buvo toks Bi-58 arba Danadimas. Išgaišindavo viską, kas artyn prisėlindavo, o ir kvapelis  buvo toooks... cool.gif Dabar nebent Lenkijoje galima kažko panašaus gauti. Belieka naudoti dar užsilikusią Actarą arba kokį visai elementarų Decį.

tai, kad nėra dėl ko čia maišyt su tomis žemėmis, kitos gėlės nenukenčia nuo kurklių. Be to, dar suabejojau, ar tikrai čia jie pasidarbavo. Aplink gana tankiai kitos gėlės auga, visos sveikos gyvos, tik astrancijos be šaknų liko.
Atsakyti
Na, pelės labai išrankios. Pavyzdžiui , rūsyje jei kokia atsiranda, tai pirmiausia patvarko morkas, paskui burokėlius, neliečia svogūnų. Ir salierų neliečia. Todėl ir galvoju, kad astrantijos gali būti joms skanėstas, o į kitas nė kreiva akimi nežiūrės.
Atsakyti
Šiandien Litagroje apžiūrėjau tokį tinklą nuo kurmių.. Jei akutės būtų dar mažesnės, tai drąsiai galima būtų naudoti suvynioti svogūnėlius ar augalų šaknis ir sodinti. Bet tinklo akutės apie 1 cm, ko gero peliokas nedidelis laisvai pralįstų. g.gif Gal verta tokį tinklą tiesti užveisiant naują gėlyną. Tik bent jau 30 cm gylyje. Mane labiausiai kurmiai nervuoja, iškilnoja augalus kaip reikiant. bash.gif
Atsakyti
QUOTE(Iš Kaimo @ 2016 03 10, 17:04)
Šiandien Litagroje apžiūrėjau tokį tinklą nuo kurmių.. Jei akutės būtų dar mažesnės, tai drąsiai galima būtų naudoti suvynioti svogūnėlius ar augalų šaknis ir sodinti. Bet tinklo akutės apie 1 cm, ko gero peliokas nedidelis laisvai pralįstų. g.gif Gal verta tokį tinklą tiesti užveisiant naują gėlyną. Tik bent jau 30 cm gylyje. Mane labiausiai kurmiai nervuoja, iškilnoja augalus kaip reikiant. bash.gif

Bet kurmiai ir pačiu žemės paviršium ''plaukia'', o savo valdose teko sutikt ir pėstute traukiantį, tai kaži ar tinklas gelbės, o ir paskui norint iškast augalą, kurio šaknys ir giliau gali paeit, ar netrukdys ? Aš pastebėjau tokį dalyką, kad kurmio tuneliai labiausiai kenkia šviežiam gėlynui, kai dar neįsikabinusius augalus išverčia, bet vėliau panašu, kad knisasi arba giliau, arba laviruoja tarp augalų, vėlesniais metais aš jo žalos jau nebejaučiau.
Atsakyti
QUOTE(Iš Kaimo @ 2016 03 10, 09:08)
Na, pelės labai išrankios. Pavyzdžiui , rūsyje jei kokia atsiranda, tai pirmiausia patvarko morkas, paskui burokėlius, neliečia svogūnų.  Ir salierų neliečia. Todėl ir galvoju, kad astrantijos gali būti joms skanėstas, o į kitas nė kreiva akimi nežiūrės.

kieme tik prabėgantį žiurkiuką mačiau, bet tai kaimynas šalia vištidę turėjo. Nebėr nei tų kaimynų, nei vištų. O dabar jei kokia landa, tai jos pabaigoj rupūžę randu įsikasusią. Tos taigi neturėtų šaknų kramtyt biggrin.gif
Atsakyti
http://www.manonamai...s.d?id=65409214
Kiek pastebėjau tikrai yra urvų, nueinančių kažkur gilyn. Galvoju, kad tinklas gerai. Jei bėgs viršuje ir norės įsirausti, nelabai kas gausis. Pateks į nagus kokiai katei.
Atsakyti
Sudygo šalavijo Caradonna sėklos. Dabar galvoju, o veislės savybes auginiai išsaugos?
Atsakyti
O sėklas pati rinkot? Sėjinukai ne visad veislinio augalo savybes paveldi, bet maža ką, gal pasitaikys ir labai panašių? Aš savo augalų nekerpu iki pavasario, ir dažniausiai randu sėjinukų, bet Caradonnos aplinkoj kaip tyčia anei vieno, kai kiti šalavijai labai normaliai sėjasi, galvojau gal ši veislė sterili, bet jei pas jus sudygo, tai būtinai vėliau pasidalinkit, kas gavosi.
Atsakyti