Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiametės gėlės ir dekoratyvinės žolės

QUOTE(jot.ka @ 2016 02 24, 11:59)
Taip, vėlyvo sezono žoles kirpti dar anksti, o aš turėjau galvoje smailiažiedį lendrūną ir šluotsmilges, jie jau visi želia. Nepamenu kuriais metais, jau kovo pradžioje kirpau.

Turiu ir aš lendrūnų, reiks patikrinti, ar jau rodosi kokia gyvybė...
Atsakyti
Dar čia buvo giriamos gauros. O kada jūs jas sėjate? Ant pakelio labai ilgas sėjos intervalas parašytas: sausio-kovo mėn.
Atsakyti
QUOTE(Vivica @ 2016 02 26, 13:14)
Dar čia buvo giriamos gauros. O kada jūs jas sėjate? Ant pakelio labai ilgas sėjos intervalas parašytas: sausio-kovo mėn.

Pasėjau. Pradeda kišti snapelius. Sėjau taip kaip pernai ir buvo labai neblogai, nors gal ir ankstoka, bet aš išpikiuosiu į daigyklą po 1 augalėlį.
Tiesa įdomiai su jomis. Pernai rudenį, gal rugsėjo pradžioje pasėjau gėlyne tikrindama savų sėklų daigumą. Sudygo ir, kaip matau dabar , jos puikiai peržiemojo. Mažytės su skilčialapiais ir vos pasirodžiusiais pirmais lapeliais. Gal ir pernai žydėjusios peržiemos, tai iš vis puiku. Bet jos nupiautos ir gyvybės nesimato.
Atsakyti
QUOTE(amba41 @ 2016 02 26, 15:45)
Pasėjau. Pradeda kišti snapelius. Sėjau taip kaip pernai ir buvo labai neblogai, nors gal ir ankstoka, bet aš išpikiuosiu į daigyklą po 1 augalėlį.
Tiesa įdomiai su jomis. Pernai rudenį, gal rugsėjo pradžioje pasėjau gėlyne tikrindama savų sėklų daigumą. Sudygo ir, kaip matau dabar , jos puikiai peržiemojo. Mažytės su skilčialapiais ir vos pasirodžiusiais pirmais lapeliais. Gal ir pernai žydėjusios peržiemos, tai iš vis puiku. Bet jos nupiautos ir gyvybės nesimato.

thumbup.gif
Tai galima ir sėklų prisirinkti?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vivica: 26 vasario 2016 - 16:13
QUOTE(Vivica @ 2016 02 26, 16:12)
thumbup.gif
Tai galima ir sėklų prisirinkti?

Stiebeliai aplipę sėklomis, nes kiekvienas žiedas duoda 1 sėklą. Kadangi žydi visą laiką į viršų, apačioje jau subręsta sėklos. Kol lengvai nenusibraukia, toj nesubrendę. Paskui pačios nubyra. Manau, jei vėlai pasėti, tai nesubrandins.
Kas smagiausia, kad jie nebaigia žydėjimo. Auga kaip neriboto augimo pomidorai. biggrin.gif .Kek auga , tiek žydi.
Papildyta:
Beje, šiemet sėjau savas sėklas. Galvoju, jei blogai digs, tai susėsiu pirktinių likutį, bet matau nereiks.
Atsakyti
Buvau įsitikinusi, kad gauros pas mus lauke neperžiemoja. Bus įdomu sulaukti atsiliepimų.
Net nešiojamos ,,garažinės" pas mane ne visada peržiemodavo.
Atsakyti
QUOTE(Daisoja @ 2016 02 26, 19:10)
Buvau įsitikinusi, kad gauros pas mus lauke neperžiemoja. Bus įdomu sulaukti atsiliepimų.
Net nešiojamos ,,garažinės" pas mane ne visada peržiemodavo.

Tikrinu visais būdais. Dalis uždengta samanomis lauke, 3-4 rūsyje kur apie 4 C.
Dėl iškasimo ir laikymo rūsyje man lengva abejonė. Sujudinta iškasant ir gali tai paveikti augalą. Kas tinka pelargonijai, gali netikti gaurai.
Rūsyje bandau išlaikyti ir keletą patagoninių verbenų, bei miltuotojo šalavijo šaknų.
O tas gauras kur sėjau, tai ne tam, kad peržiemotų, o tikrinau daigumą. Malonus siurprizas.
Noriu paklausti apie kitą grožį. Muhlenbergia capillaris. Ar kas auginate,ar auginote ir kas geresnio ar blogesnio. Šiame forume 2013-09 sm2002 rašė, kad buvo ją nusižiūrėjusi. Įdomu ar auginate ir kaip sekasi?
Atsakyti
Dėl muhlenbergia capillaris turiu daug abejonių, enciklopedijoje rašo, kad ji kilusi iš pietinių ir rytinių JAV vietų ir net Meksikos , atvirų akmeningų vietų. Vėlyvo sezono žolė, mėgsta karštį. Abejoju ar pakankamai karštos mūsų vasaros, ir tikriausiai per trumpos. Nors zona 6.
Atsakyti
QUOTE(jot.ka @ 2016 02 26, 19:55)
Dėl muhlenbergia capillaris turiu daug abejonių, enciklopedijoje rašo, kad ji kilusi iš pietinių ir rytinių JAV vietų ir net Meksikos , atvirų akmeningų vietų. Vėlyvo sezono žolė, mėgsta karštį. Abejoju ar pakankamai karštos mūsų vasaros, ir tikriausiai per trumpos. Nors zona 6.

Neperžiemos, tuo įsitikinusi. Juolab Vilniaus krašte. Žiūrint kiek nuauga per metus ir ar užtenka mūsų vasaros kad pražystų. Na, labai jau ji graži.
Plaukuotoji soruolė Feathertop (Pennisetum villosum) irgi neperžiemoja, bet pavasarį pasėjus, rudenį didžiulis kupstas su gražiomis varpomis.
Atsakyti
QUOTE(amba41 @ 2016 02 26, 20:17)
Neperžiemos,  tuo įsitikinusi. Juolab Vilniaus krašte.  Žiūrint kiek nuauga per metus ir ar užtenka mūsų  vasaros kad pražystų.  Na, labai jau ji graži.
Plaukuotoji soruolė Feathertop (Pennisetum villosum) irgi neperžiemoja, bet pavasarį pasėjus, rudenį didžiulis kupstas su gražiomis varpomis.

Kad graži tai be abejo, bet abejoju ar užaugins pakankamą masę, man ji kažkodėl primena eragrostis spectabilis, su šia man nieko nesigavo, nors rašo, kad žiedynai pasirodo liepą rugpjūtį, bet pirmais metais nieko nebuvo, o muhlenbergia žydėjimo laikas nurodomas rugsėjis-lapkritis. Tai vargu ar įmanomas variantas sulaukt žiedų. Bet aišku, visos teorinės dvejonės nieko vertos, reikia pabandyt ir bus aišku smile.gif
Atsakyti
pas mane irgi niekas dar nekarpyta - nei krūmai, nei gėlės, nei žolės.
Jau galvojau kirpt, kai buvo atšilimas, o dabar vėl užsnigo, tai lauksiu kol nutirps:)
Atsakyti
QUOTE(amba41 @ 2016 02 26, 20:35)
Noriu paklausti apie kitą grožį. Muhlenbergia capillaris. Ar kas auginate,ar auginote ir kas geresnio ar blogesnio. Šiame forume 2013-09 sm2002  rašė, kad buvo ją nusižiūrėjusi. Įdomu ar auginate ir kaip sekasi?

Šiek tiek panašios išvaizdos grožį nužiūrėjau pas Darių (dariausgeles.lt):
Eragrostis spectabilis (Posmilgė) – lapai žali sudaro kompaktiškus kupstelius. Žiedai rausvi, dideliuose, puriuose žiedynuose, nedaug iškilusiais virš lapų. Žydėdamas augalas primena rausvą debesėlį. Aukštis apie 40 cm, žydi VIII – IX mėn. Geriausiai auga lengvesnėje, gerai drenuotoje dirvoje, atsparus sausroms.

user posted image

Ar niekas nebandėte auginti? Internete rašo, kad nuo 6a zonos... g.gif

O, atsiprašau, tik dabar pastebėjau, kad jot.ka minėjo, jog nelabai spėja pražysti. Bet Darius pardavinėja...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vivica: 01 kovo 2016 - 15:25