Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiametės gėlės ir dekoratyvinės žolės

Ir man teko girdėt, kad nespėja nusispalvint, bet gal kai dabar rudenys tokie ilgi, o pajūryje ir šalnos vėlyvos, tai gal pasisektų?
Atsakyti
QUOTE(jot.ka @ 2016 01 14, 15:59)
Ir man teko girdėt, kad nespėja nusispalvint, bet gal kai dabar rudenys tokie ilgi, o pajūryje ir šalnos vėlyvos, tai gal pasisektų?

Man rodos Rasa L. buvo rasius, kad augina... o tai labai netoli manes del to ir susigundziau.
O kaip Jus ten pajuryje- sniego turite?
Pas mus jau kone iki keliu ir vis dar vercia doh.gif is kiemo sunku isvaziuot, bet augalams ziemot silta. Idomu kaip siemet perziemos knipofijos. Pernai, besniege ziema, pridengtos agroplevele- perziemojo gerai. bet ziemos pradzioj tiek daug lijo iki uzsalant, o dabar po tokiais patalais- ar jos man ten nesupus taip ismirkusios? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Vobla @ 2016 01 14, 14:43)

laukine tikrai auga pas mus apylinkese. sausose smeletose pievose...o ar ji daugiamete-nesigilinau...

Ačiū. Bandysiu ieškoti smėlynuose. Pas mus žemės riebios, geros, apsėta vos ne iki asfalto dangos. Natūralių pievų kaip ir nėra.
Dar vieną laukinį grožį užsiveisiau , tik ne gėlyne , o darže. Gauromedis. wub.gif Kai išsiplės, kelsiu į gėlyną. Kur drėgnesnė žemė, jų sąžalynai kaip rožiniai debesys. Ir ūgis, ir vaizdas. Įspūdingas augalas.
Atsakyti
QUOTE(Iš Kaimo @ 2016 01 14, 17:17)
Ačiū. Bandysiu ieškoti smėlynuose. Pas mus žemės riebios, geros, apsėta vos ne iki asfalto dangos. Natūralių pievų kaip ir nėra.
Dar vieną laukinį grožį užsiveisiau , tik ne gėlyne , o darže. Gauromedis.  wub.gif Kai išsiplės, kelsiu į gėlyną. Kur drėgnesnė žemė, jų sąžalynai kaip rožiniai debesys. Ir ūgis, ir vaizdas. Įspūdingas augalas.

gaurometis irgi daugiau sausu vietu augalas, o dregnose vietose auga ozkaroze- nesumaisykit. kaip tik zolininkas per paskaita aiskino, kaip viena nuo kito atskirti( nors skiriu juos ir taip), kad gaurometis- sausose vietose, ozkaroze- dregnose. bet jeigu rasot, kad pulkais auga, tai gal bus gaurometis pas jus g.gif . ozkarozes - vienises- roziniais plotais neauga... kazkur nuotraukose maciau ir gelynuose baltu gauromeciu- tikrai verti demesio...
ale sutapk taip:
kaip tik pries kelias minutes nutysiau kaimynams visa trilitrini gauromecio pridziovinta- sveikatai atgauti. pas mane tiek jo pridziovinta, kad armijai uztektu biggrin.gif ''Ivan ciaj''
Atsakyti
QUOTE(Vobla @ 2016 01 14, 16:51)
Man rodos Rasa L. buvo rasius, kad augina... o tai labai netoli manes del to ir susigundziau.
O kaip Jus ten pajuryje- sniego turite?
Pas mus jau kone iki keliu ir vis dar vercia doh.gif  is kiemo sunku isvaziuot, bet augalams ziemot  silta. Idomu kaip siemet perziemos knipofijos. Pernai, besniege ziema,  pridengtos agroplevele- perziemojo gerai. bet  ziemos pradzioj tiek daug lijo iki uzsalant, o dabar po tokiais patalais- ar jos man ten nesupus taip ismirkusios? g.gif

na va, kad abejonių man ir kelia tai, kad mano žemė nuo jūsiškės ir Rasos skiriasi, bet atrodo ir pas Vyšniauskus auga, o pas juos žemė artimesnė manai. Bet žiemos matyt vis tiek kitokios, jau va eilė metų užšąla ant plikos žemės, ir taip gerai paspaudžia, vėjai pagairina. Kol kas lyg ir nebuvo nuostolių dėl to, bet kai spigina be sniego, vis tiek ramu nebūna. Bet dabar tai jau ir mes sniego turim, kelininkams daug darbo, o mums tik takelius atsikast, nors ir nekastais galim vaikščiot, dar galėtų snigti ir snigti. Sklype yra vietų kur sniegas suneštas, o kai kur nunešta viskas iki žemės ar plikos žolės. Reikia ten daugiau žolių užsodint, žiūriu kur smilgynai likę, tai sniegas puikiai užsikabina, ir ten sluoksnis geresnis, vis augalams šilčiau.
Atsakyti
QUOTE(Vobla @ 2016 01 14, 17:54)
gaurometis irgi daugiau sausu vietu augalas, o dregnose vietose auga ozkaroze- nesumaisykit. kaip tik zolininkas per paskaita aiskino, kaip viena nuo kito atskirti( nors skiriu juos ir taip), kad gaurometis- sausose vietose, ozkaroze- dregnose. bet jeigu rasot, kad pulkais auga, tai gal bus gaurometis pas jus g.gif . ozkarozes - vienises- roziniais plotais neauga... kazkur nuotraukose maciau ir gelynuose baltu gauromeciu- tikrai verti demesio...

Ožkarožės turiu, bet tik kaip piktžolę doh.gif Pas mane pavėsyje, drėgnoje žemėje jų tiek prisiveisė. Kaip tik ten šiemet pasisodinau raudoklių. O lapai beveik panašūs. Reikia labai gerai įsižiūrėti, kur kuris augalas, ypač kol maži.
Atsakyti
QUOTE(jot.ka @ 2016 01 14, 18:51)
na va, kad abejonių man ir kelia tai, kad mano žemė nuo jūsiškės ir Rasos skiriasi, bet atrodo ir pas Vyšniauskus auga, o pas juos žemė artimesnė manai. Bet žiemos matyt vis tiek kitokios, jau va eilė metų užšąla ant plikos žemės, ir taip gerai paspaudžia, vėjai pagairina. Kol kas lyg ir nebuvo nuostolių dėl to, bet kai spigina be sniego, vis tiek ramu nebūna. Bet dabar tai jau ir mes sniego turim, kelininkams daug darbo, o mums tik takelius atsikast, nors ir nekastais galim vaikščiot, dar galėtų snigti ir snigti. Sklype yra vietų kur sniegas suneštas, o kai kur nunešta viskas iki žemės ar plikos žolės. Reikia ten daugiau žolių užsodint, žiūriu kur smilgynai likę, tai sniegas puikiai užsikabina, ir ten sluoksnis geresnis, vis augalams šilčiau.

man tai cia baisuma doh.gif kazkaip siemet Vilniaus kraste to isvengem( jei neskaityt labai astriu spalio salnu- bet tada dar zeme nebuvo atsalus- nukentejo man tik tai, kas sumedeti nespejo), is pradziu gausiai gausiai lijo, o paskui gerai kailinukais apkloste ir tik tada salo. salo pas mus iki -26, tai be sniego butu ganai skaudziai...

QUOTE(Iš Kaimo @ 2016 01 14, 19:35)
Ožkarožės turiu, bet tik kaip piktžolę doh.gif Pas mane pavėsyje, drėgnoje žemėje jų tiek prisiveisė. Kaip tik ten šiemet pasisodinau raudoklių. O lapai beveik panašūs. Reikia labai gerai įsižiūrėti, kur kuris augalas, ypač kol maži.

ale jos tikrai panasios biggrin.gif traudokliu tegliu jums pavydeti. parodoj Dariaus geles turejo net keliu rusiu. tripenau tripenau, bet pavyko save itikinkt, kad nieko nesigaus- man tik silokus auginti verysad.gif
Atsakyti
gal kas auginat coreopsis roulette ? gluda, labai panasu i saulaine? saulainems pas mane negyvent del sausrynu, bet tai gludas( viena teturiu blush2.gif ) nevargsta-bujoja... siandien ikisau nosi per neapdairuma( reiktu uzsikoduoti) i seklu parduotuve ir istiko pakiukas tu gludu...
Atsakyti
QUOTE(Vobla @ 2016 01 14, 19:54)
ale sutapk taip:
kaip tik pries kelias minutes nutysiau kaimynams visa trilitrini gauromecio pridziovinta- sveikatai atgauti. pas mane tiek jo pridziovinta, kad armijai uztektu biggrin.gif ''Ivan ciaj''

O kaip įdomu būtų sužinot tą skirtumą g.gif nes kiek radau aprašymus ir nuotraukas - tas pats augalas atrodo mastau.gif
Atsakyti
QUOTE(zuikis5 @ 2016 01 15, 17:18)
O kaip įdomu būtų sužinot tą skirtumą  g.gif  nes kiek radau aprašymus ir nuotraukas - tas pats augalas atrodo  mastau.gif

Literatūroje taip ir nurodo, kad tai tas pats augalas, pvz.
Atsakyti
QUOTE(zuikis5 @ 2016 01 15, 17:18)
O kaip įdomu būtų sužinot tą skirtumą  g.gif  nes kiek radau aprašymus ir nuotraukas - tas pats augalas atrodo  mastau.gif

tai, kad ne. gaurometis aukstas toks- kone iki peties , auga dideliais masyvais, sausose pievose, pamiskese. ziedynas ant vieno koto tik vienas: stambus, pailgas i virsu siaureja.
ozakaroze auga dregnose pievose, netoli upeliuku ar pan. tokiu masyvu nesudaro, auga labiau pavieniui. stiebas sakojasi, ji zemesne, kekese zydi labaiu pavieniai ziedukai...
perspejo sitos vaistams neprisirinkti- nelabai naudojama medicinoj...
gaurometis
user posted image
ozkaroze:
user posted image
Atsakyti
apie ožkarožes ir gauromečius anksčiau nesidomėjau, bet buvau įsitikinusi, kad juos skiriu, mano matyti gauromečiai buvo daug stambesni nei kieme ir darže besisėjančios ožkarožės. Bet kai jūsų diskusija sukėlė smalsumą, ir pažiūrėjau google nuorodas, ir mano užtikrintas žinojimas susvyravo smile.gif. siauralapis gaurometis internete randamas kaip sinonimas siauralapei ožkarožei. Tai gal ir nėra skirtumo tarp šių augalų?
Atsakyti