Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiametės gėlės ir dekoratyvinės žolės

QUOTE(Vivica @ 2016 01 13, 18:35)
O tai jei sėji iš sėklų, tai kažin iki kokio amžiaus dar toleruoja persodinimą? Juk negalėsi iškart į nuolatinę vietą vieno stiebelio pasodint...  g.gif

Na, persodinau į nuolatinę vietą toookius mikrobus. smile.gif Pažymėjau pagaliukais, kad netyčia nenuravėti. Kitais metais gan vėlai išsikalė, bet jau po 2-4 stiebus.
Labai sėkmingai esu iš sėklų prisidauginusi visokių spalvų veronikų, ramunių, gaisrenų : goštautinės ir smaliukių, vingirių, gludų, sinavadų ir dar daug ko. Labai nesunkiai galima užsiveisti inkarvilėjų. Nelabai pasisekė su akantais. Pasodinau keturis, vienoje vietoje pavasarį nieko nesulaukiau, kitoje irgi. Vidurvasarį ravėdama negalėjau patikėti savo akimis : po krūmu pavėsyje bujojo akantas. Reiškia, kitus nesulaukus gyvasties būsiu sunaikinus kasiodama.
Atsakyti
QUOTE(Vivica @ 2016 01 13, 18:35)
Dar dėl barškių man įdomų - skaičiau, kad jos nemėgsta persodinimo, gali vienoje vietoje labai ilgai augti. O tai jei sėji iš sėklų, tai kažin iki kokio amžiaus dar toleruoja persodinimą? Juk negalėsi iškart į nuolatinę vietą vieno stiebelio pasodint...  g.gif

Neatsimenu kaip buvo pradžia (daug žaisliukų šiemet turėjau) , bet atrodo, kad neužilgo, kai sudygo atsargiai iškėliau po 1 į 9x9 indelius. Paskui kai jau paaugo , gal rugsėjo pradžioje persodinau į nuolatinę vietą. Kas pusmetrį atstumu ir kuoliukus subedžiau, kad koks "gyvulys" neužmintų. Vienam žemės patrupėjo, kitus 2 gražiai išimti gavosi. Bet persodinti tik vegetavo iki šalčių. Neaugo. Pavasarį pažiūrėsim.
Pritariu Iš Kaimo dėl gaurės. Labai jau man patiko. Visą vasarą iki šalnų kelia aukštyn stiebus ir žiedai nesibaigia. Sėklų begalybė.
Ir dėl auginimo iš sėklų visiškai pritariu. Na metai, kitoms du iki grožio, Bet matosi jų poreikiai vandeniui, tinkamumas žemei ir galima arba auginti toliau arba papildyti komposto krūvą.
Perku ir sodinukus, bet labai apgalvojus. Arba kurių sėklų nėra pas mus.
Nusiperki 2-3 augaliukų po 7-12 Lt (sakau Lt, kad baisiau atrodytų) , o jie nelabai nori augti. Jei gerai auga ir patinka, tai sėklų išdauginimui tik 2-ais 3-iais metais būna.

Papildyta:
QUOTE(Iš Kaimo @ 2016 01 13, 19:52)
...Nelabai pasisekė su akantais. Pasodinau keturis, vienoje vietoje pavasarį nieko nesulaukiau, kitoje irgi. Vidurvasarį ravėdama negalėjau patikėti savo akimis : po krūmu pavėsyje bujojo akantas. Reiškia, kitus nesulaukus gyvasties būsiu sunaikinus kasiodama.

Tai gal ir aš taip jaus pribaigiau. Tik 2 turėjau pernai , o šiemet (2015) pavasarį vis pakrapštydavau. Tada nusipirkau.

Rodau gaurę šiemet t.y. 2015- 10-07. Buvo stipri šalna, bet ir po to ji dar žydėjo. Ji toliau už patagoninės verbenos.
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Iš Kaimo @ 2016 01 13, 20:52)
Na, persodinau į nuolatinę vietą toookius mikrobus. smile.gif  Pažymėjau pagaliukais, kad netyčia nenuravėti. Kitais metais gan vėlai išsikalė, bet jau po 2-4 stiebus.
Labai sėkmingai esu iš sėklų prisidauginusi visokių spalvų veronikų, ramunių, gaisrenų : goštautinės ir smaliukių, vingirių, gludų, sinavadų ir dar daug ko. Labai nesunkiai galima užsiveisti inkarvilėjų. Nelabai pasisekė su akantais. Pasodinau keturis, vienoje vietoje pavasarį nieko nesulaukiau, kitoje irgi. Vidurvasarį ravėdama negalėjau patikėti savo akimis : po krūmu pavėsyje bujojo akantas. Reiškia, kitus nesulaukus gyvasties būsiu sunaikinus kasiodama.

O akantus auginate iš sėklų? Pernai sėjau, bet paklausiau interneto patarimų ir pamirkiau - niekas neišdygo verysad.gif . Dabar suku galvą -pirkti vėl sėklas ar ne, nepigios g.gif
Atsakyti
QUOTE(Vivica @ 2016 01 13, 19:35)

Papildyta:
Dar dėl barškių man įdomų - skaičiau, kad jos nemėgsta persodinimo, gali vienoje vietoje labai ilgai augti. O tai jei sėji iš sėklų, tai kažin iki kokio amžiaus dar toleruoja persodinimą? Juk negalėsi iškart į nuolatinę vietą vieno stiebelio pasodint...  g.gif

Barskes-baptisijas pirkau jau gerokai ugtelejusias vazonuose. Po keliu metu persodinau. Prigijo be ypatingos prieziuros ir toliau gyvena 4u.gif . Nepastebejau, kad jos nepakencia persodinimu biggrin.gif . Gal kazkiek nezymiai ir pasmulkejo krumelis rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Emvida @ 2016 01 13, 20:08)
O akantus auginate iš sėklų? Pernai sėjau, bet paklausiau interneto patarimų ir pamirkiau - niekas neišdygo verysad.gif . Dabar suku galvą -pirkti vėl sėklas ar ne, nepigios g.gif

Neatsimenu, pirkausi iš turgaus sėklas. kas buvo parašyta ant pakelio, tą ir dariau. Atrodo, nemirkiau. Dėjau ant drėgnos durpės, uždengiau dangteliu ( kadangi sėju kasmet begalę augaliukų, tai indelius naudoju arba nuo pievagrybių arba skirtus uogų šaldymui. Tie patogūs tuo, kad turi dangtelį. Uždengiu pasėtas sėklas, kasdien pravėdinu. Matosi, kada dygsta, kada jau šaknys didelės)
Aplamai, su tuo mirkymu ne visada gerai. Kaip ir su stratifikavimu. Keli metai negaliu pasidauginti rūgties gyvatžolės Superba. Šildau, šaldau, nedygsta ir viskas. Kasmet prisiperku sėklų iš sodinu.lt, daugiausia krūmų medžių. Daug esu sugadinus stratifikuodama šaldytuve. Šiemet galvoju susėsiu į durpę ir nešiu į garažą.
Merginos, kas galite pakonsultuoti. Ar auga Lietuvoje daugiametė Linaria g.gif Vienmečių sėklų matau, bet ne tos. Kartais praeinu pro vieną namą, žydi birželį gėlyne didelis plotas kažko panašaus. Šviesiai geltonas tas žydėjimas, apie 50 cm aukščio. Nusiskinčiau, parsineščiau ir būtų aiškiau. Betgi nelipsiu per tvorą to grožio vogti. blink.gif

Papildyta:
Dar kartą nulindau į Vikipediją, lyg ir auga pas mus , dažna. Su botanika draugauju senokai, na, nemačiau aš jos laukuose augančios. unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Iš Kaimo @ 2016 01 13, 23:20)
stratifikuodama šaldytuve. Šiemet galvoju susėsiu į durpę ir nešiu į garažą.
Merginos, kas galite pakonsultuoti. Ar auga Lietuvoje daugiametė Linaria  g.gif Vienmečių sėklų matau, bet ne tos. Kartais praeinu pro vieną namą, žydi  birželį gėlyne didelis plotas kažko panašaus. Šviesiai geltonas tas žydėjimas, apie 50 cm aukščio. Nusiskinčiau, parsineščiau ir būtų aiškiau. Betgi nelipsiu per tvorą to grožio vogti. blink.gif

Papildyta:
Dar kartą nulindau į Vikipediją, lyg ir auga pas mus , dažna. Su botanika draugauju senokai, na, nemačiau aš jos laukuose augančios. unsure.gif

Auga ir daugiametes doh.gif . Turiu linaria purpurea violetine ir ruzava rolleyes.gif . Jeigu tinka vieta, pasiseja. Geltonosios gal daugiau lauku geleles, bet taip pat grazu smile.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo varlins: 13 sausio 2016 - 22:56
QUOTE(Iš Kaimo @ 2016 01 13, 22:20)

Pas mane dirvone-pievoje augo laukinės. Nežinau ar paukštukas atnešė ar aš iš Merkinės pievų. Bet šiemet jau nebuvo. Jos pražysdavo vėlai, po nušienavimo. Gal iš tikro vienmetės ir nespėjo užpernai subrandinti sėklų.
Atsakyti
QUOTE(Iš Kaimo @ 2016 01 14, 00:20)

Mes jas skindavom pievose vaikystėje ir vadindavom šuniukais... ax.gif
Atsakyti
Sakykit, o kaip dauginami česnakai? Na tie, dekoratyviniai. Turiu sėklų pasirinkus. Ar ten reikia pačią galvą dalint skiltelėm, kaip valgomąjį?

Pernai kai ką iš sėklų auginau, tai šiems metams jau turiu normaliai sėklų pasikaupus. Gražiai ežiuolės išaugo, galingi augalai. Tik nežydėjo, aišku. Šilagėlės išaugo, tik išroviau vėliau netyčia, bet nemažos irgi buvo.
Atsakyti
QUOTE(Sparaxis @ 2016 01 14, 13:30)
Sakykit, o kaip dauginami česnakai? Na tie, dekoratyviniai. Turiu sėklų pasirinkus. Ar ten reikia pačią galvą dalint skiltelėm, kaip valgomąjį?

Pernai kai ką iš sėklų auginau, tai šiems metams jau turiu normaliai sėklų pasikaupus. Gražiai ežiuolės išaugo, galingi augalai. Tik nežydėjo, aišku. Šilagėlės išaugo, tik išroviau vėliau netyčia, bet nemažos irgi buvo.

su česnakais aš žaidžiu, šiemet bus trečias sezonas sėjinukams, pirmais metais buvo pridygęs pilnas gėlynas plonyčių siūlelių, antrais metais jau siūleliai buvo stambesni, išsikasiau, išsidžiovinau mažulyčius svogūnėlius, dabar yra susodinti dideliam vazone, žiūrėsiu, kokie jie bus šiemet. Manau žiedų dar nebus pora metų tai tikrai, o gal ir ilgiau teks laukt. Taip kad su svogninių sėklom ilgas žaidimas smile.gif

gal kas nors augina amsonijas, tabernaemontana arba hubrichtii. Kaip pas mus žiemoja?
Atsakyti
OK, supratau. Tai turėsiu ką veikti. Ačiū.
Atsakyti
QUOTE(jot.ka @ 2016 01 14, 13:50)

gal kas nors augina amsonijas, tabernaemontana arba hubrichtii. Kaip pas mus žiemoja?

neauginau, bet maciau nuotraukas, kad ziemoja. tik vat ne kas rudeni speja graziai nugelst. uzsiprasiau seklu. jei gausiu- sesiu. augalas nr. 1 noru sarasuos...
Papildyta:
QUOTE(Iš Kaimo @ 2016 01 13, 22:20)

laukine tikrai auga pas mus apylinkese. sausose smeletose pievose...o ar ji daugiamete-nesigilinau...
Atsakyti