Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiametės gėlės ir dekoratyvinės žolės

QUOTE(migliux @ 2015 10 21, 16:51)
Nesuprantu kaip dengti durpes jau ant krūmų  ax.gif  g.gif

Kadangi čia daugiamečių gėlių tema, tai nekonkretizavau. Gyvenu 5 zonoje, turiu daug 6 zonos krūmų ir medžių, tai pilu hidrofobines durpes šaknų zonoje ir ant kamienų, kartais gaunasi nemaži kauburiai. Taip pat, kaip arbatines hibridines rožes, kurioms nestatau palapinių, nes gėlynas prie namų. Iš gėlių taip dengiu dar visžales viendienes, jei besniegė žiema.
Kaip minėjau, taip dengdama saugausi nuo ligų, nes augalų nepurškiu. Dengimas žole, lapais ar augalų liekanomis man dar netinka dėl šliužų.
Kiekvienas dengia pagal savo sąlygas ir sodo stilių, bet tas dar negreitai bus.
Atsakyti
QUOTE(jot.ka @ 2015 10 21, 18:01)
tai, kad man atrodo nesudėtinga pabarstyt durpių po krūmu.

Turiu galvoje kad nesušalptų
Atsakyti
Pvz.:
https://picasaweb.go...705995740023666
Čia rododendras, bet taip pat galima dengti ir daugiametes.
Aukštesnius durpėmis mulčiuotus augalus galima pridengti maišu ar apverstu dideliu vazonu. Tada slepiu spygliuočių šakomis:
https://picasaweb.go...705997788642178
Taip pernai dengiau daugiametes, kurių antžeminė dalis nukirpta:
https://picasaweb.go...963225633120194
Po kankorėžiais puskiparisio šakos, kad neišsiteptų ir galėčiau susirinkti kitiems metams.
Atsakyti
Gudriai čia 4u.gif , net nesuprasi, ar auga tie spygliuočiai, ar izoliuoja biggrin.gif Lieka viena problemėlė - kur tų spygliuočių gauti. Teks matyt laukinių ieškoti, bet tų neatsiklausus irgi negalima imti, nes baudą gali gauti g.gif
Atsakyti
Juodžolei 'Brunette' turbūt nepatiko persodinimas, labai vėlai sugalvojo kelti žiedyną, tai tokioje padėtyje ir sušalo. Čia jau gavusi kokį laipsnį šalčio:
https://picasaweb.go...519344865373170
Atsakyti
QUOTE(jot.ka @ 2015 09 12, 21:02)
hm, kažkaip depresovai čia jūs grįžtat iš savo pievų. O su augalais šiemet atrandu tokį dalyką, kad vienas augalas, nužiūrėtas kažkieno nuotraukose ir atsiradęs savam gėlyne, staiga nuvilia, neatrodo toks kokį prisimena vaizduotė. Po jūsų 'Pink Tannos' nuotraukų, aš jos vėl naujai užsinorėjau, nors iš gėlyno pašalinau dėl tos pačios priežasties, jos išblukusios nebesimatė. Bet stebėdama šluotsmilges,(ir vėl aš apie jas  biggrin.gif ), pastebėjau, kad tuo pačiu paros metu žiūrint iš vieno krašto man jos nepatinka, bet apėjus iš kito šono, alpstu, kokios jos man gražios. Ir manau tai groja visiems augalams, reikia kiekvienam atrasti tinkamą foną, tinkamą apšvietimą, tinkamą stebėjimo atstumą ir augalas džiugins, na nebent jis turi kitas savybes, kurios visiškai nesiderina su šeimininko grožio, estetikos suvokimu. Žodžiu šiemet vėl sodinsiu 'Pink Tanna' tik kitoje vietoje, eksperimentiniame gėlyne, kur stebėjimo taškas bus kitas, ir apšvietimas leis ją pamatyt kitoje šviesoje. Tiesiog save laikau nekantria augintoja, kuri nori greito rezultato, ir tas greitas augalo nurašymas gali būti visai neteisingas, neišlaukus, nepamačius brandaus augalo grožio. Kita vertus, sodininko grožio supratimas irgi kinta, bent jau pas mane labai dažniausia kasmet būna vis naujas numylėtinis, o prieš tai garbintas augalas nulipa nuo pjedestalo smile.gif. Bet iš savo sukaupto patyrimo irgi linkstu prie minties, kad man gražiau tamsios kraujalakės, tos kurios neblunka, visgi labai jau gražus tų taškelių debesis, ir visai nesinori, kad jis rudenėjant išnyktų, kai tuo tarpu žolių fone gali puikiai išryškėti.

Na o mano didysis gėlynas tankėja, pražydo tūbės, kaip suprantu jos ne šiuo laiku turėtų žydėt, bet iš sėklų sėtos tik dabar sukrovė žiedus, manau, kad tarp ežiuolių jų neliks, tiesiog šiemet pliką žemę užkišau trumpaamžiais augalais, tai galiu pasakyt tik tiek, kad balta spalva visgi man labai patinka. Tai tikiuosi, kad baltų ežiuolių šuoras irgi patiks, nors neįsivaizduoju kaip tai atrodys gyvai smile.gif . Labai tikiuosi, kad šalnų dar ilgai nebus, ir spėsiu pamatyt žiedus, kai kurios turi ne po vieną, taip laukiu, taip nekantrauju.

Ir dar prisipažinsiu, jūsų nuolatinis molinia variegata garbinimas, rodymas foto, kokios jos gražios, mano akims buvo sunkiai įžiūrimas. Iki šio rudens, nufotografuot man jo nesiseka, kad pamačius alpčiau, bet pro šalį vaikštau kasdien, ir negaliu atsigrožėt, jos išties nuostabios! Dabar man jų prisireikė daugiau, ir galvoju, vėl skaidyt tik įsikabinusius kerelius? Lyg ir gaila, bet noriu jų dar ir ten ir ten smile.gif žodžiu melvenės tikrai vienos gražiausių žolių, lygiai taip pat man dabar prisireikė ir 'Moorhexe' daug daugiau nei vieno egzemplioriaus.

Atsiprašau, kad „kiek“ susivėlinau su atsakymu, bet gi pati atspėjote kodėl – iš pievų grįžau depresova. Bet ne dėl pievų, o dėl visai neaugalinių problemų... sad.gif Dabar štai skaitau jūsų tekstą it pirmą kartą, nors tikrai buvo dar bent 2 sykiai. Tiesiog kitos akys pargrįžo...
Gaila, kad jau per vėlu prašyti parodyti tūbes, mano senobines meiles, kurių, nors tuo sunku patikėti, vis dar neturiu. Bet tikiuosi, kad atsakysite į klausimą, kaip pasirodė baltosios ežiuolės, HAPPY STAR lygtais? Tokių dalykų sklerozės kandys visgi neturėtų sugriaužti... smile.gif Maniškės šiųmetinės ežiuolės visos žydėjo, bet buvo per skystos ir nominalaus aukščio nesiekė. Kitais metais mėginsiu skaidyti savo 2 nuostabaus grožio, turgines-bevardes – nusipelnė ir grožiu, ir ištverme, ir produktyvumu. Ir dar apie ežiuoles. Pernai pasibandymui pasisodinau 1 žaliažiedę (pagal vaizdelį Green Envy, gal). Šiemet ji mane nustebino – žydėjo nuo liepos iki rugsėjo ir užsiėmė nuostabia mimikrija su kaimynais. Štai paveizėkite:

user posted image

Beje, šis, mano manymu, labai nusisekęs vaizdelis buvo įsitaisęs į labiausiai akimis badomą augalyno vietą ir kiek švelnino bendro chaoso įspūdį.
Praeitą savaitgalį buvau sodyboje ir likau labai patenkinta savo augalynu – nepaisant niūraus lapkričio ir apniūkusio oro jis atrodė šviesus ir spalvotas. Kai kas vis dar žydi – astrai (Little Carlow, Vastervival ir Lady in Black bei rykštenės Fireworks). Lady in Black šiemet iki šalčių spėjo tik dalinai pražydėti, o Vastervival foto neįžiūrimas, nes padariau klaidą. Jis pasirodo yra iš tų, kuriuos kiekvienais metais reikia atšviežinti, t.y. jis plečiasi šaknimis į šonus ir leidžia gausias atžalas, tai aš pavasarį 9/10 jų išskabiau ir palikau 4-5, tikėdamasi, kad iš jų gausis tankus krūmas. O betgi tačiau ne – gavosi 4-5 paskyros nešakotos skrotelės, nė neprimenančios krūmo... Bet žydi. Maniškė rykštenė, tiesa, tankumu nepasižymi, bet su kiekvienais metais, o jų buvo 2, vis gražėja ir gražėja. O kaip jūsiškė, beje, - vis dar žydi ir kokios apimties?

Lapkritis augalyne

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

Atsakyti
QUOTE(vi_ @ 2015 11 11, 10:40)
<...>..
Gaila, kad jau per vėlu prašyti parodyti tūbes, mano senobines meiles, kurių, nors tuo sunku patikėti, vis dar neturiu. Bet tikiuosi, kad atsakysite į klausimą, kaip pasirodė baltosios ežiuolės, HAPPY STAR lygtais? <...>

Praeitą savaitgalį buvau sodyboje ir likau labai patenkinta savo augalynu – nepaisant niūraus lapkričio ir apniūkusio oro jis atrodė šviesus ir spalvotas. Kai kas vis dar žydi – astrai (Little Carlow, Vastervival ir Lady in Black bei rykštenės Fireworks).<...> Maniškė rykštenė, tiesa, tankumu nepasižymi, bet su kiekvienais metais, o jų buvo 2, vis gražėja ir gražėja. O kaip jūsiškė, beje, - vis dar žydi ir kokios apimties?

smagu jus vėl čia matyti, ir jūsų augalynus smile.gif ačiū, kad dalinatės.

tūbes žinoma parodysiu, kai tik galėsiu prieiti prie visų nuotraukų, nežinau kurios tūbės jūsų meilė, bet lyg atminty užsilikęs kamaninių tūbių vaizdinys? Pas mane žemos, baltos http://www.e-seklos...._flush_of_white , išsodinau į gėlyną iš gailesčio, kad neišmest, bet kai rudenį pražydo, tai net labai man patiko.

Na o ežiuolės 'Happy star' šiemet visiškai nieko neparodė, kai tuo tarpu visos kitos net ir vazonėliuose augo daug geriau, šios ir dirvoje nepasistiebė nei į ūgį nei į plotį. Na guodžiuosi, kad tai pirmi metai, ir jas gal užgožė augesni kaimynai, ir kitą sezoną pasirodys visai neprastai. O ežiuolės 'Alba' mane maloniai nustebino, na nesitikėjau, kad pirmamečiai sodinukai gali taip išvešėti, ir jei ne ta šalnų savaitė, tai būčiau pamačiusi ir žiedus, et, nuvirino , o paskui kaip tyčia iki pat dabar be šalnų gyvenam ir šiluma džiaugiamės.
Ta spalio šalnų savaitė pakenkė vis gi ne viskam. Astrai pražydo po šalnų, ir 'Little Carlow' pasirodė visame gražume, šiemet buvo išskaidytas ir persodintas, tai vėlavo su žiedais, ir savo ūgio nepasiekė, bet kiek jis man šiemet atseikėjo žiedų, tai nereali kompensacija smile.gif. Tas pats ir su rykštenėmis. Maniau, kad šalnos nebeleis pamatyt fejerverkų, bet apsirikau, labai gražiai sužydo, tik galvoju, kad ko gero būsiu neįamažinusi jų. Nes persodintos į nelabai gražų patvorį. Šiemet saviškę 'Fireworks' smarkiai išskaidžiau, ir nepaisant to, kad tai padariau gana vėlai, vis tiek susiėmė į gražius kerus. Atsparus augalas, gerai dauginasi, o rudens vaizdui tobulas kandidatas. Šiemet dingtelėjo, kad gėlynus dažniausiai planuojam vasaros sezonui, bet gi šiemetinis ruduo, žiedais leidžia džiaugtis iki pat dabar, be vėlyvo rudens augalų, ir žolių, jau seniai nebūtų kuo grožėtis.
Vakar pas mus prašniokštė audra, pirma šį rudenį, sunkios liūties ir stipraus vėjo užteko, kad gražusis sezonas užsidarytų, astrai prarado savo spalvą, rykštenės nurudo, o žoles kai kurias irgi nuniokojo. Vėlyviems vėjams neatspari melvenė, nors iš 4 vnt trys vis dar stovi auksinėmis spalvomis švytinčios, o vieną paguldė. Korėjinius lendrūnus labai įdomiai sulaužė, nulaužė šluotas, o stiebai liko. Nieko nebijo tik mylimiausia šluotsmilgė smile.gif. Beje, rūšines keisiu veislinėmis, nors tas jų skirtumas ir nėra labai akivaizdus, bet sėjimasis doh.gif . Čia keletas vaizdų mėnesio senumo ir prieš pora savaičių

rūkas vidiniame kiemelyje
user posted image

rytinis šluotsmilgių švytėjimas man pats gražiausias
user posted image

astrai pirmam plane 'Lovely', toliau 'Little Carlow' tolumoje rasuvas 'Coombe Fishacre'
user posted image

'Little Carlow' vakaro šviesoje gavosi per daug violetinis, realybėje jis mėlynas
user posted image

aster divaricata, žydi visą rugpjūtį, o kai kiti astrai vėliau savo spalvas parodo, šis pasidaro pūkuotas
user posted image
Atsakyti
Gražus tas ruduo - ir viename, ir kitame kieme wub.gif
vi_, jūsų nuotraukoje su didele dygiąja egle kairėje, turbūt melvenės ten, tos gelsvos piltuvo formos žolės? Kokios ten melvenės? Labai gražiai atrodo smile.gif

jot.ka, jūsų ir labai gražūs deriniai. Matyti lygtai gyvatvorė? skroblų? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Vivica @ 2015 11 15, 15:18)

Matyti lygtai gyvatvorė? skroblų?  g.gif

Čia vidinio kiemo gyvatvorė, ligustro. Skroblu sklypo ribas apsodinom pavasarį, tai iš jos kol kas dar nieko rimto nesimato.
Atsakyti
QUOTE(jot.ka @ 2015 11 11, 12:52)
smagu jus vėl čia matyti, ir jūsų augalynus smile.gif ačiū, kad dalinatės.

tūbes žinoma parodysiu, kai tik galėsiu prieiti prie visų nuotraukų, nežinau kurios tūbės jūsų meilė, bet lyg atminty užsilikęs kamaninių tūbių vaizdinys? Pas mane žemos, baltos http://www.e-seklos...._flush_of_white , išsodinau į gėlyną iš gailesčio, kad neišmest, bet kai rudenį pražydo, tai net labai man patiko.

Na o ežiuolės 'Happy star' šiemet visiškai nieko neparodė, kai tuo tarpu visos kitos net ir vazonėliuose augo daug geriau, šios ir dirvoje nepasistiebė nei į ūgį nei į plotį. Na guodžiuosi, kad tai pirmi metai, ir jas gal užgožė augesni kaimynai, ir kitą sezoną pasirodys visai neprastai. O ežiuolės 'Alba' mane maloniai nustebino, na nesitikėjau, kad pirmamečiai sodinukai gali taip išvešėti,  ir jei ne ta šalnų savaitė, tai būčiau pamačiusi ir žiedus, et, nuvirino , o paskui kaip tyčia iki pat dabar be šalnų gyvenam ir šiluma džiaugiamės.
Ta spalio šalnų savaitė pakenkė vis gi ne viskam. Astrai pražydo po šalnų, ir 'Little Carlow' pasirodė visame gražume, šiemet buvo išskaidytas ir persodintas, tai vėlavo su žiedais, ir savo ūgio nepasiekė, bet kiek jis man šiemet atseikėjo žiedų, tai nereali kompensacija smile.gif. Tas pats ir su rykštenėmis. Maniau, kad šalnos nebeleis pamatyt fejerverkų, bet apsirikau, labai gražiai sužydo, tik galvoju, kad ko gero būsiu neįamažinusi jų. Nes persodintos į nelabai gražų patvorį. Šiemet saviškę 'Fireworks' smarkiai išskaidžiau, ir nepaisant to, kad tai padariau gana vėlai, vis tiek susiėmė į gražius kerus. Atsparus augalas, gerai dauginasi, o rudens vaizdui tobulas kandidatas. Šiemet dingtelėjo, kad gėlynus dažniausiai planuojam vasaros sezonui, bet gi šiemetinis ruduo, žiedais leidžia džiaugtis iki pat dabar, be vėlyvo rudens augalų, ir žolių, jau seniai nebūtų kuo grožėtis.
Vakar pas mus prašniokštė audra, pirma šį rudenį, sunkios liūties ir stipraus vėjo užteko, kad gražusis sezonas užsidarytų, astrai prarado savo spalvą, rykštenės nurudo, o žoles kai kurias irgi nuniokojo. Vėlyviems vėjams neatspari melvenė, nors iš 4 vnt trys vis dar stovi auksinėmis spalvomis švytinčios, o vieną paguldė. Korėjinius lendrūnus labai įdomiai sulaužė, nulaužė šluotas, o stiebai liko. Nieko nebijo tik mylimiausia šluotsmilgė smile.gif. Beje, rūšines keisiu veislinėmis, nors tas jų skirtumas ir nėra labai akivaizdus, bet sėjimasis  doh.gif . Čia keletas vaizdų mėnesio senumo ir prieš pora savaičių
<...>

Na bet pas jus ir plotai – kad pridusti judant nuo vieno galo iki kito, nereikėtų ir bėgti, pakaktų nužingsniuoti... smile.gif Fragmentai dailūs. Fotoaparatas beveik atspėja akių ir proto įžiūrėtą vaizdą.
Apie ežiuoles. Šiemet sodinau 3 rūšių sodinukus – AUGUSTKONIGIN, FATAL ATTRACTION ir WHITE SWAN. AUGUSTKONIGIN jau vazonikuose siekė pusmetrį, bet pasodintos į plotį nesiveržė, užtat žydėjo gausiai, kiek tai įmanoma, aišku, turint 1 stiebą ir skurdžią lapiją. FATAL ATTRACTION kiek gausiau apsilapavo, bet liko prie žemės, kur susikrovė vieną kitą juokingos išmieros žiedelį. Panašiai pasielgė ir WHITE SWAN, gal kiek solidžiau. Skirtingą elgseną galbūt nulėmė ir sausringa vasara – kad ir kiek laistytum, o kažkas lieka apdalytas, jau vien dėl nuožmesnių kaimynų. Žiūrėsim, kaip bus kitais metais. Gailiuosi, kad naujiems sodinukams leidau postipriai žydėti, reikėjo nukarpyti daugumą žiedų, kad galėtų energiją nukreipti į šaknyno formavimą. Taip kad dėl savo ALBA žiedų nuvirinimo pernelyg nesigriaužkite – ką sutaupė, kitąmet atiduos. smile.gif

Apie pijokus. Astras LITTLE CARLOW pas mane antri metai, bet išmieromis kolei kas nepasižymi. Galbūt sausoka jam. Tokią vasarą, kaip kad buvo, laistyk nelaistęs, o „pijokėliai“, t.y. mėgstantys gausiau išgerti, buvo pasmerkti kone abstinencijai. Mylimukui vingiriui SPLENDIDE (žinia, mėgėjui išgerti), kožną dieną vandenį pyliau negailėdama, ir dar kartais paskanintą humusu ar trąšomis, o anas gelto, gelto ir nugelto iki viršūnės... Jojo kaimynai (pušys), aišku, dar didesni pijokai, o ir kurmis galėjo prasikasti po šaknimis koridorių, kuriuo vandenėlis nugarmėdavo kaži kur, nežinau, kitąmet reikės patyrinėti šaknyno zoną, bet tokia nuojauta, kad „pijokėliams“ Marijos žemėje darosi ne vieta...

Apie vėlyvus žydėjimus. Spalio pradžioje pas mane dar žydėjo... lelija, o mieste palei namą mačiau normaliai, keliais žiedais žydinčias piliarožes. Su lelija gavosi tokia istorija: šienautojas numynė šiemet sodintos lelijos sodinuką, tad ji nusprendė nežydėti birželio/liepos mėnesį kartu su savo kolegėmis, bet rugsėjį ūmai suzgribo krautis žiedus, gal tuom viskas būtų ir užsibaigę, bet antroje pusėje rugsėjo pasitaikė smarkus atšilimas, ir moteriškė neištvėrė – pražydo. smile.gif
Laukiu tūbių vaizdelio. O jos ne dvimetės?

QUOTE(Vivica @ 2015 11 15, 16:18)
vi_, jūsų nuotraukoje su didele dygiąja egle kairėje, turbūt melvenės ten, tos gelsvos piltuvo formos žolės? Kokios ten melvenės? Labai gražiai atrodo smile.gif

Taip, čia melvenės. HEIDEBRAUT jų vardas. Nežinau, kaip toliau, bet prieš porą savaičių aukso procentas jose buvo didžiausias. smile.gif Kitos melvenės, o jų turiu visokiausių ir labai gausiai, lombardui dar netiko. smile.gif Bet gal jos pasivys savo koleges vėliau? Pažiūrėsim. Aišku, jei lietus nepriplos visų prie žemės... sad.gif

Atsakyti
QUOTE(vi_ @ 2015 11 18, 12:18)
Taip, čia melvenės. HEIDEBRAUT jų vardas. Nežinau, kaip toliau, bet prieš porą savaičių aukso procentas jose buvo didžiausias. smile.gif Kitos melvenės, o jų turiu visokiausių ir labai gausiai, lombardui dar netiko. smile.gif Bet gal jos pasivys savo koleges vėliau? Pažiūrėsim. Aišku, jei lietus nepriplos visų prie žemės... sad.gif

Graži ta Heidebraut wub.gif . Aš tai šiemet aukso nesulaukiau iš sorų 'Northwind' - lygtai irgi turėjo nusidažyti geltonai, bet iki šiol kažkokios šyvos stovi, daugmaž prinokusių javų spalvos... Gal kad pirmi metai, o gal taip reikia? g.gif

Mano ežiuolės 'White Swan' ir 'Augustkonigin' irgi pirmametės, bet žiedais džiugino, gal tik aukščio nepasiekė...
Atsakyti
QUOTE(vi_ @ 2015 11 18, 11:18)

Apie pijokus. Astras LITTLE CARLOW pas mane antri metai, bet išmieromis kolei kas nepasižymi. Galbūt sausoka jam. <...>

Mylimukui vingiriui SPLENDIDE (žinia, mėgėjui išgerti), kožną dieną vandenį pyliau negailėdama, ir dar kartais paskanintą humusu ar trąšomis, o anas gelto, gelto ir nugelto iki viršūnės...<...>

Laukiu tūbių vaizdelio. O jos ne dvimetės?<...>

Kitos melvenės, o jų turiu visokiausių ir labai gausiai, lombardui dar netiko. smile.gif Bet gal jos pasivys savo koleges vėliau? Pažiūrėsim. Aišku, jei lietus nepriplos visų prie žemės... sad.gif

Astrai tikrai mėgsta drėgmę, gal vieni labiau kiti mažiau, bet visumoj sausos sąlygos jiems nepatinka. Pas mane lyg ir drėgmės netrūko, bet va 'Lovely' vistiek labai aiškiai rodė savo nepasitenkinimą , pas mane jis jautriausias drėgmei, visi smulkūs lapeliai sudžiūvo ir nubyrėjo, tuo tarpu kitiems nieko, tik rudenį, kai jau nieko nebelaisčiau, o buvo sausa, pasirodė miltligės pavieniai židinukai.

mano 'Splendide' šiemet ūgio neparodė, buvo miniatiūrinis, nerišau, vėjas išvertė, ir dabar jo dėka turiu du vingirius, net ir mažas atskilęs stiebas su nedidelėm šaknim prigijo, tikiuosi kitąmet bus augesnis.

vis dar kompas nesutvarkytas, neprieinu iki tūbės. Kiek supratau, tai šios tūbės trumpaamžis daugiametis augalas, kaip tai atrodo praktikoje bus matyt.

pas mane geltoniausios aukštos melvenės, o iš žemesniųjų auginu 'Moorhexe' ir 'Edith Dudszus', jos labiau rudai geltonos.

QUOTE(Vivica @ 2015 11 19, 10:00)

Aš tai šiemet aukso nesulaukiau iš sorų 'Northwind' - lygtai irgi turėjo nusidažyti geltonai, bet iki šiol kažkokios šyvos stovi, daugmaž prinokusių javų spalvos... Gal kad pirmi metai, o gal taip reikia?  g.gif

pas mane irgi soros greičiau sudžiūvo, nei pakeitė spalvą. Gal jei nebūtų buvę spalio šalnų savaitės, būtų spėję? O gal dar jaunos, nors maniškės jau antrus metus toje pat vietoje auga.
Atsakyti