Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiametės gėlės ir dekoratyvinės žolės

QUOTE(smth1 @ 2015 09 23, 21:43)
Lendrūnai 'Avalanche' ir korėjiniai nėr labai vėlyvi.

Svogūninės, svogūninės. Ir išplėsti asortimentą tulpės-narcizai.smile.gif

Et, pasisodinau "Overdam", bet ir tie gal nebus vėlyvi. Man labai gražus buvo "Geltono karučio" berods Facebook'e įdėtas derinys - lendrūnai su tulpėmis "Spring Green", tai va ir tulpių užsipirkau ax.gif

user posted image

Nuotrauka iš čia

Dar pirkau rūšinių tulpių, krokų ir dekoratyvinių česnakų, tai turbūt jau laikas viską sodint, kaip manote? g.gif

O kaip paskui su visais tais džiūstančiais svogūninių lapais? Kas geriausiai juos paslepia?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vivica: 24 rugsėjo 2015 - 09:41
QUOTE(Vivica @ 2015 09 24, 10:39)
Et, pasisodinau "Overdam", bet ir tie gal nebus vėlyvi. Man labai gražus buvo "Geltono karučio" berods Facebook'e įdėtas derinys - lendrūnai su tulpėmis "Spring Green", tai va ir tulpių užsipirkau  ax.gif

Dar pirkau rūšinių tulpių, krokų ir dekoratyvinių česnakų, tai turbūt jau laikas viską sodint, kaip manote?  g.gif

O kaip paskui su visais tais džiūstančiais svogūninių lapais? Kas geriausiai juos paslepia?

O ka reiškia 'gal nebus'? Jie yra ankstyvi ir būna ir bus visada:) Sodinti galite, brandžiam gėlyne pasislepia tie svogūnų lapai ir nereik galvos dėl to sukti. O paslepia daug kas..
Atsakyti
Pabuvau sode, kuris turbūt reik sakyt mano svajonių sodas. Įspūdį sunku žodžiais perteikt. Tiesiog stovėjau ten beveik nekvėpuodama.smile.gif Paskiau sėdėjau, apimta tokiiios ramybės.

Drėbūnai, kad ir lėti, bet tai toooks įspūdis. Ten buvo drėbūnų jūra. Kvadratas kokių, nžn 100, 200kv.m. Mažesniam mastely irgi gerai būtų.smile.gif

Atsakyti
Gražu tie dideli masyvai. Deja, gyvai neteko matyti. Be to, bent jau man, turint 10 arų sklypelį, norisi ir tos įvairovės šiek tiek, pažinimo, taip sakant :-)

Ar drėbūnai visą sezoną būna išvaizdūs?
Atsakyti
QUOTE(Vivica @ 2015 09 25, 10:54)
Gražu tie dideli masyvai. Deja, gyvai neteko matyti. Be to, bent jau man, turint 10 arų sklypelį, norisi ir tos įvairovės šiek tiek, pažinimo, taip sakant :-)

Ar drėbūnai visą sezoną būna išvaizdūs?

Jie gan vėlai prabunda, tad pavasarį nėra išvaizdūs. Paskiau - taip. Brandžiame amžiuje ypač.
Atsakyti
Paskutinė šilta diena augaliukams. Vakar laisčiau gėlynus, nes betraukdama vazonus pernešti į žiemojimo vietą pamačiau visai sausą žemę. Šiandien dar reiks pilti.
Dar yra maisto bitėms:
https://picasaweb.go...967519458350018
Juodžolė 'Atropurpurea' peraugo 2 metrus. Nors labai kvepia ir graži, bet mažam gėlynui didokas augalas, nebent nėra poreikio kolekcionuoti.
https://picasaweb.go...053296435456290
Atsakyti
QUOTE(Daisoja @ 2015 10 05, 11:18)

Juodžolė 'Atropurpurea' peraugo 2 metrus. Nors labai kvepia ir graži, bet mažam gėlynui didokas augalas, nebent nėra poreikio kolekcionuoti.
https://picasaweb.go...053296435456290

Gražus augaliukas. Bet norisi , kad fonas neužgožtų, ir tie žiedstiebiai su žiedynais mėlynam dangaus fone ryškėtų. Bet jei vietos nėra....
Atsakyti
QUOTE(Daisoja @ 2015 10 05, 09:18)

mano 'Black Negligee' su žiedais geriausiu atveju 0.9 cm tebus, per kiek metų jūsiškė tokį ūgį užgyveno?
Atsakyti
Šita 'Atropurpurea' auga mažiau nei 10 metų. Panašų aukštį pasiekė gal septintais metais, bet buvo gerokai mažesnės apimties. Beje, auga beveik be priežiūros sode, kur retai nuvažiuojam. Šios vasaros sausrą iškentė su labai retais palaistymais, kai jau nudžiūvo greta augę astilbės ir kaštonlapės rodžersijos prarado visą grožį. Prie namų viena auga gal 4 metus, tai panašaus ūgio, bet su vienu žiedynkočiu, kvapo užtenka. Prisipirkau žemaūgių juodžolių specialiai miesto gėlynui (tai reiškia labai mažai erdvei), tos brangenybės visai nesiplečia, tas man tinka, bet ir žydėti dar neskuba.

Dinazaurei - mėlynas dangus su nubyrėjusiais vainiklapiais:
https://plus.google....925487643554471
Net neįsivaizduoju, kad gali būti erdvės su pliku horizontu. Pas mus visur reikia slėptis nuo kaimynų, tai žydrą dangaus foną ,,darau" iš apačios. Šiaip, šią juodžolę sodinčiau tamsesniame fone, kad ir prie koloninių tujų gyvatvorės. Čia buvo laikinai susodinti augalai, bet per tą laikinumą šeivamedis ,,netikėtai" išaugo į rimtą krūmą.
Atsakyti
Norėjau parodyti, kaip dar žydi snaputis ROZANNE. Labai tikiuosi, kad peržiemos gerai :-). Tik šiemet pasisodinau, išbujojo iš mažyčio daigelio wub.gif

ROZANNE
Atsakyti
QUOTE(Vivica @ 2015 10 06, 16:40)
Norėjau parodyti, kaip dar žydi snaputis ROZANNE. Labai tikiuosi, kad peržiemos gerai :-). Tik šiemet pasisodinau, išbujojo iš mažyčio daigelio  wub.gif

ROZANNE

tai jis toks ryškiai mėlynas ? Niekaip nepagaunu spalvos. Kitose foto toks beveik ir alyvinis...nesuprantu atspalvio tikro... Turiu planų dėl jo įsigijimo, bet jei labai tamsus, tai gal ir netiks. Ten bus baltai-melsvas, tokių neryškių atspalvių plotelis
Atsakyti
QUOTE(dinazaure @ 2015 10 06, 15:50)
tai jis toks ryškiai mėlynas ? Niekaip nepagaunu spalvos. Kitose foto toks beveik ir alyvinis...nesuprantu atspalvio tikro... Turiu planų dėl jo įsigijimo, bet jei labai tamsus, tai gal ir netiks. Ten bus baltai-melsvas, tokių neryškių atspalvių plotelis

Nuotraukoje išėjo gana tikroviška spalva - skaisčiai mėlynas, praktiškai dangaus žydrumo, viduriukai šviesesni
Atsakyti