Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiametės gėlės ir dekoratyvinės žolės

Nepabėgu nuo pastelės. Jau šiais metais sakiau, nu viskas, reik jaukintis ryškumą. O bet tačiau vėl sėdžiu tarp pastelės ir veik monochromo ir gerai jaučiuos.

Tuomet išryškėja dermė tarp šeivamedžio uogų (juodauogio) ir miskanto šluotelių. Drėbūno - verbenos strėlialapės ir Succisella pratensis (sako, ją pavadino pievine miegale). Calamintha nepeta ir succisella pratensis. Lendrūno smailiažiedžio ir calamintha (užkrito jos lietuviškas pavadinimas).

Daug žolių vienoj vietoj. Melvenės-tos-kuriom-reik laiko, jau daugmaž pasiekė tą stadiją, kai šluotų daug. Vienos veislės praaugę mane, gal link 2m. Prieš molinia arudinacea `Skyracer` - sora Panicum virgatum `Warrior` berods, prieš šias molinia 'Moorhexe'. Stąči ų- svyrančių, perregimų žaidimas. Bordinių-rudų šluotų niuansai. Žydinčių mažai ir spalvų mažai, bet..netrūksta. Hortenzija+kemerai. Ritme su sorom, lendrūnais, melvenėm. Perregimas su mase.

Drėbūnai kvepia kalendrom, calamintha - mėtom. Ant kemerų tupia drugeliai, šluotsmilgių masėj čirpia žiogas. Tada galvoju, kad jau neblogai:)

P.S. negaliu iliustruot, fotiko kortelės neturėjau..
Atsakyti
QUOTE(smth1 @ 2015 09 14, 07:57)
Nepabėgu nuo pastelės. Jau šiais metais sakiau, nu viskas, reik jaukintis ryškumą. O bet tačiau vėl sėdžiu tarp pastelės ir veik monochromo ir gerai jaučiuos.
...

Drėbūnai kvepia kalendrom, calamintha - mėtom. Ant kemerų tupia drugeliai, šluotsmilgių masėj čirpia žiogas. Tada galvoju, kad jau neblogai:)

Gražiai papasakojot :-) - beveik galima įsivaizduoti ir be iliustracijų wub.gif
Atsakyti
QUOTE(smth1 @ 2015 09 14, 06:57)

Tuomet išryškėja dermė tarp šeivamedžio uogų (juodauogio) ir miskanto šluotelių. Drėbūno - verbenos strėlialapės ir Succisella pratensis (sako, ją pavadino pievine miegale). Calamintha nepeta ir succisella pratensis. Lendrūno smailiažiedžio ir calamintha (užkrito jos lietuviškas pavadinimas).

Daug žolių vienoj vietoj. Melvenės-tos-kuriom-reik laiko, jau daugmaž pasiekė tą stadiją, kai šluotų daug. Vienos veislės praaugę mane, gal link 2m. Prieš molinia arudinacea `Skyracer` - sora Panicum virgatum `Warrior` berods, prieš šias molinia 'Moorhexe'. Stąči ų- svyrančių, perregimų žaidimas. Bordinių-rudų šluotų niuansai. Žydinčių mažai ir spalvų mažai, bet..netrūksta. Hortenzija+kemerai. Ritme su sorom, lendrūnais, melvenėm. Perregimas su mase.

Man atrodo, kad pastelė yra tavo 'aš ' gėlynuose, subtilu, išlaikyta. Įdomu, kodėl reikia jaukintis ryškumą? Vidinis poreikis? Noras atrasti kažką kito? Perlipti per save? Pasidalink mintimis.

p.s. pievinė miegalė - succisa pratensis, o succisella - ratenas arba žydrenė. Calamintha- girmėtė.

Atsakyti
QUOTE(jot.ka @ 2015 09 14, 10:33)
Man atrodo, kad pastelė  yra tavo 'aš ' gėlynuose, subtilu, išlaikyta. Įdomu, kodėl reikia jaukintis ryškumą? Vidinis poreikis? Noras atrasti kažką kito? Perlipti per save? Pasidalink mintimis.

p.s. pievinė miegalė - succisa pratensis, o succisella - ratenas arba žydrenė. Calamintha- girmėtė.

Teip, painiava su tais vardais. Pas mane Succisella, bet nuo Succisa skiriasi..tikrai labai nežymiai. Ir kodėl lietuviai visai skirtingus vardus davė vienai ir kitai, kai lotyniški suponuoja, kad giminaitės jos..?

Ryškumą jaukintis galvoju todėl, kad nugrimzdus į pastelę kyla grėsmė kartotis ir suktis tame pačiame. Kai sakau ryškumą, tai gal turiu omeny ryškius, patraukiančius dėmesį akcentus. Netikėtus kontrastus.
Atsakyti
QUOTE(vi_ @ 2015 09 11, 11:02)
Ketvirtoje nuotraukoje tėra 2 augaliukai - žoliukas sporobolusas (drėbūnas) ir katžolė Walker's Low.

vi_, ačiū smile.gif Bet koks sutapimas, aš po savaitės gausiu bene pirmą savo varpinį ( kažkodėl ilgai juos ignoravau), vadinasi Sporobolus heterolepsis "Cloud". Tik nebuvo tinklapyje lietuviško pavadinimo, spėliojau kas galėtų būti. O dabar žinau - drėblūnas, jis ? smile.gif Ir "Walker`s Low" užsisakiau, kaip tyčia smile.gif Planuoju kampelį su baltu-mėlynu....ar kažkokiais kitais švelniais atspalviais. Bet visiškai nenumanau ar drėblūnui ten tiks (šiaurinė pusė, mažoka saulės)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dinazaure: 14 rugsėjo 2015 - 15:24
QUOTE(dinazaure @ 2015 09 14, 15:23)
Bet visiškai nenumanau ar drėblūnui ten tiks (šiaurinė pusė, mažoka saulės)

ne drėblūnas, drėbūnas jis biggrin.gif

tiek jis, tiek katžolė saulės mylėtojai, ne visada šiaurinė būna tamsi, bet jei augs kokio pastato šešėlyje tai gal ne pati tinkamiausia vieta.
Atsakyti
QUOTE(jot.ka @ 2015 09 14, 17:27)
ne drėblūnas,  drėbūnas jis  biggrin.gif

tiek jis, tiek katžolė saulės mylėtojai, ne visada šiaurinė būna tamsi, bet jei augs kokio pastato šešėlyje tai gal ne pati tinkamiausia vieta.

Oi, drėbūnas lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dinazaure: 15 rugsėjo 2015 - 15:15
QUOTE(smth1 @ 2015 09 14, 07:57)

Kažkaip vis neišeina man iš galvos šitas jūsų nupasakojimas, kaip kokia vizija... O vis dėlto, kas dalyvauja vasaros pradžioje ir viduryje? Čia viskas, ką įvardijote, grožį parodo antroje vasaros pusėje...
Atsakyti
QUOTE(Vivica @ 2015 09 22, 15:05)
Kažkaip vis neišeina man iš galvos šitas jūsų nupasakojimas, kaip kokia vizija... O vis dėlto, kas dalyvauja vasaros pradžioje ir viduryje? Čia viskas, ką įvardijote, grožį parodo antroje vasaros pusėje...

Po nedidele kompozicija kitiems metu laikams.Po svoguniniu geguze salavijas ir vilkdagis,.kiek veliau miskine lelija ir snaputis (jei atmintis nepaveda) su buozaine, verbenos, plukes nuo liepos vidurio berods. Thalictrum, astrancijos. Iterpinesiu dar balta kraujalake ir agavine zunda, amsonija vietoj snapucio turbut.
Atsakyti
QUOTE(smth1 @ 2015 09 23, 11:25)
Po nedidele kompozicija kitiems metu laikams.Po svoguniniu geguze salavijas ir vilkdagis,.kiek veliau miskine lelija ir snaputis (jei atmintis nepaveda) su buozaine, verbenos, plukes nuo liepos vidurio berods. Thalictrum, astrancijos. Iterpinesiu dar balta kraujalake ir agavine zunda, amsonija vietoj snapucio turbut.

Ačiū, kad atsakėte, tai čia rausvai-melsvai-baltas spalvinis derinys? O anksčiau pasirodančių varpinių nėra?
Atsakyti
QUOTE(Vivica @ 2015 09 23, 10:41)
Ačiū, kad atsakėte, tai čia rausvai-melsvai-baltas spalvinis derinys? O anksčiau pasirodančių varpinių nėra?

Ne manes klauset, bet atsakysiu. Pas mane tikrai gan anksti lendrunai smilgas isleidzia . As taip pat kazkaip po siu metu vis galvoju pereit prie pievinio gelyno- zoles +eziuoles+ dar kokios lengvos zydincios. Tik vat tas ir neduoda ramybes kad visi siti groziai neuzpildo gelyno iki birzelio vidurio. As jau aie zydejima nekalbu, bet bent atzeltu anksciau.... nes pas mane ir raudokles ir eziuoles jau nekalbant apie zoles ilgai pavasari tuscia plota laiko- ir labiausiai net ne estetine puse man kliuna, bet kad daug ir ilgai ravet reik, kol jie nustelbia po savim zoles
Atsakyti
QUOTE(Vivica @ 2015 09 23, 11:41)

Lendrūnai 'Avalanche' ir korėjiniai nėr labai vėlyvi.
Papildyta:
QUOTE(vasare02 @ 2015 09 23, 14:07)
Ne manes klauset, bet atsakysiu. Pas mane tikrai gan anksti lendrunai smilgas isleidzia . As taip pat kazkaip po siu metu vis galvoju pereit prie pievinio gelyno- zoles +eziuoles+ dar kokios lengvos zydincios. Tik vat tas ir neduoda ramybes kad visi siti groziai neuzpildo gelyno iki birzelio vidurio. As jau aie zydejima nekalbu, bet bent atzeltu anksciau.... nes pas mane ir raudokles ir eziuoles jau nekalbant apie zoles ilgai pavasari tuscia plota laiko- ir labiausiai net ne estetine puse man kliuna, bet kad daug ir ilgai ravet reik, kol jie nustelbia po savim zoles

Svogūninės, svogūninės. Ir išplėsti asortimentą tulpės-narcizai.smile.gif
Atsakyti