Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiametės gėlės ir dekoratyvinės žolės

QUOTE(Vobla @ 2015 09 05, 16:46)
jot.ka- grazu. man tik mistika kaip ji ta veja tarp rangytu gelynu nusipjauna. pas mane kasmet linijos vis tieseja ir tieseja biggrin.gif , nes nesugebu  taip issirangyt su zoliajove...arba geliu uzgriebiu, arba tenka i gelyna ilipus ta zoliapjove pilotuot- vagru vargas doh.gif
faktas, kad gamtoje organine forma kur kas geriau ziurisi nei geometrine, ale priziuret  man lengviau tiesius gelynus blush2.gif

Tai kad pas ją linijos gana drąsios, nėra priraitytų smulkių posūkėlių bangelių, tai važiuoji ir nuvažiuoji, niekur nekliūdamas. Ji preciziškai tvarkosi, čia faktas, nusipjauna žolę, paskui su žirklėm kraštus kerpa, tai kraštas visada sutvarkytas, o tai duoda labai stiprų tvarkos pojūtį.
Ir nežinau, kokio dydžio gėlynas atrodo iš nuotraukos, bet realiai, tai yra du plotai, vienas su pušimis ir hortenzija, o kitas su stambiais augalais užstoja daržą, tai tos vejos ten ne itin daug. Pas mane daugiau nei dvigubai didesni plotai, ir man krašto apkirpimui dažniausiai pritrūksta laiko, bet va to preciziškumo tai norisi ir man.

Atsakyti
na, man ir nestambus posukeliai sunkai iveikiami, apie priraitymus nekalbu. jei dar banga i isore- kazkaip apeinu, bet jei i gelyno vidu- sunkiai iveikiama. nors ir zoliapjove pirkausi ''moteriska'' - lengvute, siaura ir savaeige. veliau isigijau elektrini trimeriuka, tai dar su juo apeinu. ale siemet kai viskas taip isdege- tai veja pjovem tik du kartus doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Vobla @ 2015 09 05, 19:20)
na, man ir nestambus posukeliai sunkai iveikiami, apie priraitymus nekalbu. jei dar banga i isore- kazkaip apeinu, bet jei i gelyno vidu- sunkiai iveikiama.  nors ir zoliapjove pirkausi ''moteriska'' - lengvute, siaura ir savaeige.  veliau isigijau elektrini trimeriuka, tai dar su juo apeinu. ale siemet kai viskas taip isdege- tai veja pjovem tik du kartus doh.gif

Na apie žoliapjoves nelabai nusimanau, bet tiek mano tiek mamos yra elektrinės, itin lengvos, nesavaeigės, tai man ten tas pats kas vežimą stumdyt, kol mažoji nevaikščiojo, žolę pjaudavau viena ranka, kita vaiką laikydavau. Gal visgi jūsiškė nėra tokia patogi?
Atsakyti

čia mano džiaugsmas, turiu ne vieną kraujalakę, visos jos gražios, bet šita mano mylimiausia, o iš tiesų, tai bevardė, sėjinuką radau po 'Pink Tanna', lapai tokie pat gražūs, bet žiedynai ne rožiniai, o tamsūs, vyšniniai, neturi ilgų kuokelių, bet už tai neblunka, o man tai yra didžiausias privalumas kraujalakei. Turi jos ir nedidelių minusų, tai...kvapas biggrin.gif . Kai skleidžiasi mažulyčiai žiedeliai bumbuliuko formos žiedyne, pasklinda toks aromatas, gerai, kad jis nėra toks intensyvus kaip lelijų, antraip iš terasos gėlyno tektų rauti lauk, bet karts nuo karto užneša gūsį. Ir nepaisant jo, vis tiek jos man be galo patinka, susodinau kartu su melvenėmis, dalį sezono abejojau, ar nepadariau klaidos sumiksuodama kartu ažūrinius augalus, bet dabar, kai kraujalakės debesis atsirado žemiau melvenės šluotų, tai man vienas gražiausių kampelių, aukštas, bet lengvas, perregimas, ir terasoje pridengia, bet ir vaizdo aklinai neužmūrija.
user posted image

verbena hastata sezono metu

07.24 pradžia
user posted image

08.05 pirštai ilgėja
user posted image

08.14 dar ilgesni
user posted image

Dabar jos dar ilgesnės, tik foto neturiu. Pritraukia kamanes, jos tokios didelės tokiam augalui, kad nutūpus, tie pirštai išlinksta nuo svorio smile.gif

saulainė 'Rubby Tuesday'
user posted image

ta pati saulainė šviesiame fone , terasiniame gėlyne
user posted image

kas augina kitokias saulaines, kokia veislė nebūtų labai aukšta, apie 1m, ir gražios raudonos spalvos?
Atsakyti
QUOTE(jot.ka @ 2015 09 05, 19:44)
Na apie žoliapjoves nelabai nusimanau, bet tiek mano tiek mamos yra elektrinės, itin lengvos, nesavaeigės, tai man ten tas pats kas vežimą stumdyt, kol mažoji nevaikščiojo, žolę pjaudavau viena ranka, kita vaiką laikydavau. Gal visgi jūsiškė nėra tokia patogi?

mano bendzinine... bendzininines gerokai sunkesnes, bet apie elektrine net nemasciau, nes tam plotai per dideli...
--------------
rudeninai Jusu vaizdai- nuostabus... wub.gif
pas mane nera siuo metu i ka ziuret- nebent i silokus.
astrai siemet visai nezydes- i siena pavirto net pumpuru neuzmezge.
Atsakyti
jot.ka, ačiū užu peną akims ir atgaivą dūšiai iš mamos gėlynų smile.gif

Vobla, pabandykit su žoliapjove važiuoti palei gėlynus, bet taip, kad vingius išlenkti nebūtų sunku. Pagal tai, kas gausis, galima pakoreguoti gėlyno linijas - sunku pjauti tada, kai linijų per stiprūs linkiai.
Atsakyti
jot.ka, mamos gėlynai labai preciziškai sutvarkyti atrodo, gražu ir man, kai pamaišyta su sumedėjusiais wub.gif

Sugundėt ir mane su ta verbena.. Kaune buvo mugė „Pakalnutės uoga“, tai jau siūruoja mano gėlyne du stiebai (Rosea). O jūsų čia rūšinė? Na, lauksim kitais metais vaizdelio. Ar greitai ji didėja? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Vivica @ 2015 09 07, 11:16)
jot.ka, mamos gėlynai labai preciziškai sutvarkyti atrodo, gražu ir man, kai pamaišyta su sumedėjusiais  wub.gif

Sugundėt ir mane su ta verbena.. Kaune buvo mugė „Pakalnutės uoga“, tai jau siūruoja mano gėlyne du stiebai (Rosea). O jūsų čia rūšinė? Na, lauksim kitais metais vaizdelio. Ar greitai ji didėja?  ax.gif

mama džiaugiasi savo sodo įvertinimu ačiū visoms smile.gif

Aš pirkau mėlyną, tai nė nežinau ar ji rūšinė, ar veislinė, yra kere įsimaišęs dar ir rausvos sėjinukas. pernai pas mane buvo gal vienas stiebas, gal du, šiemet tiek kiek matosi nuotraukoje, manau, kad ne iš lėtų augalų, o jei dar sėjinukus suskaičiuot smile.gif
Atsakyti
QUOTE(leliumai @ 2015 09 07, 06:46)

Vobla, pabandykit su žoliapjove važiuoti palei gėlynus, bet taip, kad vingius išlenkti nebūtų sunku. Pagal tai, kas gausis, galima pakoreguoti gėlyno linijas - sunku pjauti tada, kai linijų per stiprūs linkiai.

tai dabar pas mane daug kas jau nutiesinta. pasirodo dinamiska pojuti galima isgaut ir ne lenktomis linijomis: zaidziant augalu faktura, spalvomis, auksciais. sunku net itart, kad tai tiesi arba beveik tiesi linija smile.gif kada nors, sakiau jei darysiu gelynus imantriu formu- uzpildas tarp ju bus ne veja, o klosiu agrotekstile ir bersiu plautus akmenukus. bet tas ''kada nors'' tai dar labai ne dabar- kazkur apie penCija biggrin.gif
Atsakyti
Atostogos baigėsi. Tragedija... sad.gif Ar tikrai? Augalynams nieko gero nepadariau. Tik laisčiau, laisčiau ir laisčiau... Beveik niekas nepamirė, bet galutinai suprasi tik kitąmet. Pagrindinis šių atostogų augalynų akcentas... - katė su kačiuku... Atsivežiau saviškę tešliukę (katę 6 kg), o kadangi nėra mūsų pamirusio Reksiuko (bais didelio vilkšunio ), sodybą apspito belenkiek padoresnio gyvenimo pageidaujančios katės. Maniškei tai buvo 5 savaičių siaubas – aplink vieni priešai... Tiesa, paskutinę savaitę ji kiek atkuto ir pradėjo į gryčią vilkti peles, bet tai tik instinkto reikalas – grįžus namo ji visaipo parodė, kad namie geriausia... Man irgi, beje.... Laistymai užkniso, netobulas augalynų vaizdelis irgi. Katė su kačiuku buvo žymiai įdomiau. Jiems mano augalynai buvo saugios džiunglės - nors tiek iš jų naudos... Gal kas nori katės ar/ir kačiuko? Katė fantastiška – iki menčių imtinai raina trumpaplaukė, o toliau iki uodegos - ryža ilgaplaukė. Įsivaizduojate tokią? Pasaulyje kitos tokios nėra. Tiesiog. Smulkutė - už maniškę kaulais 2 sykius smulkesnė. Kaip ji man patinka... Bet maniškė karalienė jos nevirškino juodai, - nors ir baili būdama, užsėtų krapų lysvę vardan savo pavydo objekto išarė juodai... Kačiukas, aišku, - širdies tirpalas. Zdraicas rainiukas, bet turi ir kitų vardų, Demetrijus, pvz., bet jam kol kas dar niekas nelimpa - dar neturi namų su šeimininkais, tai kam ja tas vardas?
Kačių ir augalynų foto vėliau... Atostogos dūšioje tebevyksta... Tingėjimas irgi... smile.gif

Atsakyti
Žydinčios pievos iš tolėliau žiūrint šiemet dar nesigavo, bet jei žiūrėti prisiplojus, - tai juk ne daržas matosi?... smile.gif

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

Žolelė su lendrūniškomis uodegomis tai - stipa calamagrostis. Menkas dar jos derliukas, bet labai pieviškai nusiteikęs augaliukas. Man patinka. O daugiausia visose foto reiškiasi, aišku, sporobolusas (drėbūnas).

Pratęsiau akmenų takelį, bet čia sunku įžiūrėti, kur link jis eina. Rūkas gi...

user posted image

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vi_: 10 rugsėjo 2015 - 21:27
vi_ labai labai gražu, taip lengvai žiūrisi smile.gif Persipina vienas augalas su kitu, bet draugiškai sugyvena smile.gif Man tai nesigauna pas save tokios lengvos ir gražios betvarkės padaryt smile.gif reikia daugiau tų visokių orinių varpinių
Papildyta:
O kas ten ketvirtoj nuotraukoj melsvame fone ?
Atsakyti