Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiametės gėlės ir dekoratyvinės žolės

Va va, todėl aš labiau myliu lapuotes daugiametes, kad suderinti spalvas lengviau. Marga laukinė pieva gražu, bet po langais ramybė mieliau, nei kakofonija.
Kaune ašuotės kainavo po 2 €, ne viskas Vilniuje brangiau. Paskaičiavau, kad šeimai mėlynių litras. Bet nusipirkau porą ežiuolių po eurą. Viena blyškiai šaltai gelsva, kita eilinio rausvumo, bet žema. Stoties turguje Kaune, kur ,,ant kampo" prie mašinų stovėjimo aikštelės.
Atsakyti
ax.gif ar šiuo metu galima persodinti katžoles...noriu kiek pamažinti vienoj vietoj ir perkelti , kur tuščia... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(diuni @ 2015 07 31, 08:18)
ax.gif ar šiuo metu galima persodinti katžoles...noriu kiek pamažinti vienoj vietoj ir perkelti , kur tuščia... ax.gif

Tikrai galima smile.gif . As vadovaujuosi tokia sau susikurta taisykle - galima persodinti bet kada per sezona, svarbiausia tinkamai priziureti, pageneti, laistyti mirksiukas.gif . Persodinu tada, kai noriu ta augala matyti kitoje vietoje arba paskaidyti. Neziuriu i kalendoriu ir menuli lotuliukas.gif . Visi augalai pritampa naujoje vietoje. Katzoles nugenejus, drasiai sodinti. Po kazkurio laiko vel dziugins ziedais dar sia vasara tongue.gif (yra katzoliu, kuriu zydejimo laikas trumpas, bet ju nedaug). Atkreipti demesi i augalu zydejimo laika ir trukme, nes ne visi persodinti paskui suzydi. Todel, kad neprarasti zydejimo, geriau nuzydejus smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo varlins: 31 liepos 2015 - 11:52
QUOTE(vi_ @ 2015 07 30, 22:41)
Tai jei išnešiu katžoles, o šalavijų jų vieton neatnešiu, ką tiems gludams veikti su oranžinėmis ežiuolėmis ir stipomis calamagrosčiais? Ar manote, kad geltona su oranžine yra pats sau gėris? Aš tai vyliuosi, kad tap... <...>

Bet kas bus, kai tame pačiame fragmente pražys oranžinės, balta ir ryįkiai rausvos ežiuolės, neįsivaizduoju. Čigoniškas sijonas, ne kitaip. smile.gif Rausvas su baltuke kitais metais išnešiu, turbūt, tik kaži ar čigoniškas sijonas tai pajaus...

Na jei imti spalvų ratą, tai geltona ir oranžinė yra greta viena kitos, oranžinė yra gaunama sumaišius dvi pagrindines spalvas geltoną ir raudoną, toks derinys švelnus, nekontrastuojantis spalviškai. stipos kiek paveikslėliuose mačiau sezonui įsibėgėjant irgi nuryžėja, tai man atrodo viskas ten gerai.

Kažkur skaičiau, o paskui ir pati pastebėjau, kad tos pačios rūšies bet skirtingų spalvų augalai vis tiek kartu gerai žiūrisi. Bet čia aišku reikia žiūrėt ir daugiau faktorių, jei ten yra ir daugiau spalvų, ir kitų rūšių, tai mišrainę padaryt nesunku smile.gif
Atsakyti
QUOTE(varlins @ 2015 07 31, 12:50)

4u.gif ačiū...
Atsakyti
Rudbekijos- mišinys Cherokee sunset
user posted image
user posted image
ir dar ratibida prisišliejusi šone smile.gif
Atsakyti
diuni, labai grazus misinys wub.gif as is esmes sejau rudbekijas tik del rudu , o gavosi visos geltonos doh.gif verysad.gif jei nesunku parinkt seklu is tu rudu- gal sutarsim kokius mainus. zinau, kad bus visokiu spalvu, ne tik rudos, bet gal nors rudu bus...
Atsakyti
o jos ne vienmetės? man kažko susidarė įspūdis, kad rudbekijos jei tik mandresnės ir gražesnės, tai vienmetės.
Atsakyti
QUOTE(vi_ @ 2015 07 30, 23:41)
Ar manote, kad geltona su oranžine yra pats sau gėris? Aš tai vyliuosi, kad tap...

schmoll.gif Nežinau, gal visi skirtingai žiūrime į spalvas ir jų derinius, bet šitos dvi man toookios erzinančois...Abi atskirai - puiku, bet kartu - nei už ką.
Atsakyti
QUOTE(bumsik @ 2015 08 02, 10:34)
schmoll.gif Nežinau, gal visi skirtingai žiūrime į spalvas ir jų derinius, bet šitos dvi man toookios erzinančois...Abi atskirai - puiku, bet kartu - nei už ką.

atspalvis atspalviui nelygu, pati spalva yra šilta, traukianti akį, aktyvi, bet pvz gludas 'Moonbeam' yra gelsvas, labai švelnus, oranžinės ežiuolės irgi būna visokios, kokios pas vi_ nežinau. Pvz nužydėjusių pievų ryžumas, plius keli ryškesni geltoni oranžiniai taškai jame, ir nuostabus šiltas derinys, visai nevarginantis, tuo tarpu intensyviai geltonos + oranžinės lelijos mane irgi pjauna, bet todėl, kad aš nemėgstu ryškių derinių smile.gif
Atsakyti
QUOTE(diuni @ 2015 08 02, 05:41)
ir dar ratibida prisišliejusi šone smile.gif

O, ratibidą ne viena aš auginu. Mano noras buvo išplatinti po smėlėtą dirvoną, bet kol kas nesigavo, nes pernykštės surinktos sėklos dirvone neįsikabino, nors gėlyne sudygo miškeliu.
Man tos meksikietiškos skrybėlės labai labai. Ir savo žydėjimo laiku, ir aukščiu, ir žiedo struktūra. Peržiemojo normaliai, be dengimo rūpesčių.
Atsakyti
QUOTE(amba41 @ 2015 08 02, 12:05)
O, ratibidą ne viena aš auginu. Mano noras buvo išplatinti po smėlėtą dirvoną, bet kol kas nesigavo, nes pernykštės surinktos sėklos dirvone neįsikabino, nors gėlyne sudygo miškeliu.
Man tos meksikietiškos skrybėlės labai labai. Ir savo žydėjimo laiku, ir aukščiu, ir  žiedo struktūra. Peržiemojo normaliai, be dengimo rūpesčių.

Man irgi tongue.gif . Buvau sodinusi krumeli. Issalo pirmais metais. Ir sekliukiu nepridygo. Jautrokos salciui, pasirodo ax.gif . Jeigu kuri kauniete turetu pasidalinti sekliukemis, galetume pasikeist i augaliukus smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo varlins: 02 rugpjūčio 2015 - 12:30