Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiametės gėlės ir dekoratyvinės žolės

QUOTE(vi_ @ 2015 07 30, 10:30)

Tačiau tai, ko norite jūs, matyt labiau panėši į barzdūnus (sporobolusus).

leisiu sau pataisyti sporobolus - drėbūnas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(jot.ka @ 2015 07 30, 11:48)
leisiu sau pataisyti sporobolus - drėbūnas smile.gif

Jau išties. Tarp drėbūnų ir barzdūnų nesunku pasiklysti. Pavadinimai jau pernelyg lietuviški... smile.gif
Savaitgalį išvykstu 5 savaičių atostogoms, tad grįžus rasiu tik senas naujienas apie jūsų mamos vešlųjį augalyną. Gaila. Na, bet liūdėti, kaip suprantat, nebus kada, juk per tiek laiko galima ir reikia daug gero ir blogo saviems augalynams pridaryti. Kaži, ar labai spardytųsi cefaliarijos, jei jas bandyčiau išnešti iš primadonų apartamentų? Ir kokiuosna jausmuosna įpultų jau gyvenimo mačiusios katžolės ir šalavijai, ūmai atsidūrę viens kito vietoje? Nežinau, ar tai darysiu, bet laiko turėsiu net ir tokioms nesąmonėms... smile.gif Nagai tai niežtės nuolatinai, nes augalynai vietomis įžūliai sušabakštėjo ir prašyte prašosi tvarkos ir teisingumo. Šviežieji šiųmetiniai fragmentai... gerai, kad jie iš verandos/terasos, nuolatinės stebėjimo vietos, nesimato, nes juose dominuoja... plika žemė, kas man yra druska ant gyvos žaizdos. Panašiai tokį vaizdelį dabar turite ir jūs, tik va nelabai kur turite pabėgti. Nebent į mamos augalyną... smile.gif

Iš naujų augaliukų vežuosi tik siauralapes/žemaūges melsves, astilbijas (žemaūges ir normalias) ir, spėkit iš 3 kartų, ką dar?... Teisingai – ežiuoles! smile.gif Dar norėjau čiupti už plaukų Stipa tenuissima, bet baigėsi gryni. Ačiū Dievui. Aišku, su tiek naujokų ilgai nepasismaginsi... Tiesa, ne už jūrų marių randasi Utena su nenuspėjamu turgum... Bet gal geriau palikti augalynus ramybėje ir su fotoaparatu keliauti į mokyklą - Labanoro girias ir laukymes? Vienžo, atostogos... smile.gif

Atsakyti
QUOTE(vi_ @ 2015 07 30, 15:32)

Iš naujų augaliukų vežuosi tik siauralapes/žemaūges melsves, astilbijas (žemaūges ir normalias) ir, spėkit iš 3 kartų, ką dar?... Teisingai – ežiuoles! smile.gif Dar norėjau čiupti už plaukų  Stipa tenuissima, bet baigėsi gryni. Ačiū Dievui. Aišku, su tiek naujokų ilgai nepasismaginsi... Tiesa, ne už jūrų marių randasi Utena su nenuspėjamu turgum... Bet gal geriau palikti augalynus ramybėje ir su fotoaparatu keliauti į mokyklą - Labanoro girias ir laukymes? Vienžo, atostogos... smile.gif

o sita stipa pas mus ziemoja? po ziemos netaps tiesiog stipena? g.gif
Atsakyti
vi_, tikiu, kad laukia labai kūrybingos savaitės smile.gif, iš visų jūsų planų pasisakysiu dėl vieno, jei jau ketinate kažkur perkelti pabuvusią katžolę, tai siūlyčiau ją išskaidyt, t.y. atjaunint prieš sodinant į naują vietą. Tai augalas, kuris yra labai gajus, ir perkelti seną kerą mano galvą nėr prasmės.

juoda žemė ir man labai nepatinka, bet akis labai mikliai pabėga ten, kur jai geriau, t.y. į terasinį gėlyną smile.gif. Grįžus po mamos sodo, namie jautėsi kultūrinis šokas smile.gif , pas ją kolekcinis sodas, pas save to noriu išvengti bent vidinio kiemo gėlynuose, bet kažkas tokio yra ir tame gausume, kaip ten bebūtų, man patinka augalai, o pas mamą jų daug, galima pamatyti to, ko neturiu, ir pagalvoti, kad gal visai norėčiau smile.gif Šiaip ar taip, įsiminė vienas flioksas, bet toks visiškai kitoks, ne bobutinis, gaila pavadinimo nežinau, bet dabar jis buvo tokios margos nenusakomos spalvos, ir kiek supratau iš pasakojimo, tai žiedeliai lyg pilnai neišsivynioja. va kažkas tokio tipo, https://www.google.c...ta red feelings

o ši stipa nežiemoja pas mus, tiesa pasisėja, bet iš sėjinuko ji vėlai savo grožį pasiekia, mama pora metų sėjo ant palangės, tai vaizdas iš ties nuostabus, bet kasmet augintis ant palangės pabodo. Aš vis dar bandau stipa pennata, ši žiemoja net ir pas mane, ir pasisėja, bet mano žemėje vešli nebūna, o pas jus tikriausiai jai patiktų.
Atsakyti
Gal 5 savaitėms pasipuošti, o gal ant palangės žiemą laikytų?
Kauno turguj irgi labai gražias dideles ašuotes pardavinėjo, jau šilkuotos iki kito prekystalio. Žinoma, įtikinėjo, kad daugiametės lauke žiemojančios.
Aš irgi alergiška plikai žemei, bet tokiu metu jau medžiai apželdinti vazonais, tai nelabai sunku susivaldyti ir nepirkti dviem mėnesiams augalo. O pavasarį tuščius plotus galima vazonais užkaišioti. Kol grunte pasodinti augalai bando plėstis, greta įkasti su vazonais užpildo tuštumą. Šiemet pirkau Vyšniauskų ir čia išgirtą miskantą 'Yaku Jima', tai greta įkišau vazonus su ežiuolėm, kurias bijosiu žiemai palikti lauke. Rudenį ežiuoles nešiu į patalpą, o į tą vietą kokių svogūninių vazonuose įkasiu. Kol sužels miskantas (jei peržiemos), svogūninės peržydės.
Atsakyti
QUOTE(jot.ka @ 2015 07 30, 21:12)
o ši stipa nežiemoja pas mus, tiesa pasisėja, bet iš sėjinuko ji vėlai savo grožį pasiekia, mama pora metų sėjo ant palangės, tai vaizdas iš ties nuostabus, bet kasmet augintis ant palangės pabodo. Aš vis dar bandau  stipa pennata, ši žiemoja net ir pas mane, ir pasisėja, bet mano žemėje vešli nebūna, o pas jus tikriausiai jai patiktų.

bigsmile.gif https://www.google.c...q=stipa pennata bigsmile.gif bigsmile.gif wub.gif Nu graži kokia, o jūsų kaip atrodo.. gyvai? bigsmile.gif
Ir dar, kas tas baltas jūsų berods terasiniame gėlyne, iš toli panašus į šluotelinę hortenziją, poaukštis augalas baltais žiedynais? blush2.gif Nužiūrėjau, kad gražus 4u.gif Rūgtis polymorpha? rolleyes.gif
Aš čia senose temose užmačiau ir fotki albumėlyje. NEsigąsdinkit biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo tyli upė: 30 liepos 2015 - 19:31
QUOTE(tyli upė @ 2015 07 30, 19:19)
bigsmile.gif https://www.google.c...q=stipa pennata  bigsmile.gif  bigsmile.gif  wub.gif  Nu graži kokia, o jūsų kaip atrodo.. gyvai?  bigsmile.gif
Ir dar, kas tas baltas jūsų berods terasiniame gėlyne, iš toli panašus į šluotelinę hortenziją, poaukštis augalas baltais žiedynais?  blush2.gif  Nužiūrėjau, kad gražus 4u.gif

čia matosi jos plaukai maždaug tokiu metu, bet nuotrauka sena, šiemet tik po porą plaukų nauji keriukai teturi. http://public.fotki....img-0059-1.html

o tas baltas augalas, kuris terasiniame gėlyne auga, tai rūgtis, persicaria polymorpha, labai stambus, didelis augalas, pasiekiantis krūmo apimtis per sezoną. Kasmet atželia iš šaknų kaip ir visos daugiametės. Šiemet pas mane labai kuklus aukščio prasme, nes perkeltas, kitąmet tikiuosi dvigubo aukščio, iš mamos parvešiu jos rūgties nuotraukas, didutė smile.gif
Atsakyti
QUOTE(jot.ka @ 2015 07 30, 21:34)
čia matosi jos plaukai maždaug tokiu metu, bet nuotrauka sena, šiemet tik po porą plaukų nauji keriukai teturi. http://public.fotki....img-0059-1.html

o tas baltas augalas, kuris terasiniame gėlyne auga, tai rūgtis, persicaria polymorpha, labai stambus, didelis augalas, pasiekiantis krūmo apimtis per sezoną. Kasmet atželia iš šaknų kaip ir visos daugiametės. Šiemet pas mane labai kuklus aukščio prasme, nes perkeltas, kitąmet tikiuosi dvigubo aukščio, iš mamos parvešiu jos rūgties nuotraukas, didutė smile.gif

bigsmile.gif Ačiū už greitą atsakymą. Noriu/norėsiu kitąmet abiejų wub.gif swoon.gif Tik susidėk su jumis biggrin.gif
O iš kur ta stipa pennata perkama? blush2.gif Pirkot ar iš sėklų?
Ir rūgtis? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(tyli upė @ 2015 07 30, 19:42)
bigsmile.gif  Ačiū už greitą atsakymą. Noriu/norėsiu kitąmet abiejų  wub.gif  swoon.gif  Tik susidėk su jumis biggrin.gif
O iš kur ta stipa pennata perkama?  blush2.gif Pirkot ar iš sėklų?
Ir rūgtis?  blush2.gif

ašuotę pirkau iš Vyšniauskų, o rūgtį iš Rasos (Kitokie augalai)
Atsakyti
QUOTE(Vobla @ 2015 07 30, 17:17)
o sita stipa pas mus ziemoja? po ziemos netaps tiesiog stipena? g.gif

Mūsuose ji vienkartinė. Betgi tik eurą tekainuoja, tad sumečiau, kad atostogoms galėtų pasitarnauti augalynų padabinime. Gavosi, kad podraug ir Daisojai atsakiau, kas ir kaip su tuom ašuotėm.
jot.ka, dėl katžolės paskaidymų žinau. Man ji po pasodinimo antruose metuose būna pati ta, o po to jau mažumėle nusigriozdina. Nemenkas augaliukas visgi... Augalynų fragmentus, kur jos būva, paverčia fragmentėliais. smile.gif Bijau, kad Caradonos (šalavijai) atsidūrusios katžolių vietoje gali nemenkiau subujoti, nes vietelė žymiai saulėtesnė, nei kad dabar turi. Gal jų čia išvis nereikia? Bet tada ir gludai (Moonbeam) gali čia pasirodyti lyšnais... Bet kažko žydinčio anksčiau nei ežiuolės čia visgi norėtųsi.

Atsakyti
QUOTE(vi_ @ 2015 07 30, 20:57)
Bijau, kad Caradonos (šalavijai) atsidūrusios katžolių vietoje gali nemenkiau subujoti, nes vietelė žymiai saulėtesnė, nei kad dabar turi. Gal jų čia išvis nereikia? Bet tada ir gludai (Moonbeam) gali čia pasirodyti lyšnais... Bet kažko žydinčio anksčiau nei ežiuolės čia visgi norėtųsi.

o kodėl gludas turėtų nebetikt? juk su šalavijais jie irgi gražiai žiūrisi, ar prasilenkia žydėjimas? pas mane jei tik augtų, tai turėčiau ir branginčiau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(jot.ka @ 2015 07 30, 22:21)
o kodėl gludas turėtų nebetikt? juk su šalavijais jie irgi gražiai žiūrisi, ar prasilenkia žydėjimas? pas mane jei tik augtų, tai turėčiau ir branginčiau  smile.gif

Tai jei išnešiu katžoles, o šalavijų jų vieton neatnešiu, ką tiems gludams veikti su oranžinėmis ežiuolėmis ir stipomis calamagrosčiais? Ar manote, kad geltona su oranžine yra pats sau gėris? Aš tai vyliuosi, kad tap... Kol ežiuolės tyli, katžolės (ar šalavijai) su gludais gražiai sau susižydi ir viskas ok. Bet kas bus, kai tame pačiame fragmente pražys oranžinės, balta ir ryįkiai rausvos ežiuolės, neįsivaizduoju. Čigoniškas sijonas, ne kitaip. smile.gif Rausvas su baltuke kitais metais išnešiu, turbūt, tik kaži ar čigoniškas sijonas tai pajaus...

Atsakyti