Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiametės gėlės ir dekoratyvinės žolės

Na, jei jau prakalbom apie žoles, tai siūlau keletą vaizdų iš žolynų karalystės - įkvėpimui mirksiukas.gif

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image
Papildyta:
user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
ačiū Vivica, vaizdai nuostabūs, kur tokios pievos? Gal pro įsikūrėt tokioj nuostabioj aplinkoj?
Atsakyti
QUOTE(tyli upė @ 2015 07 29, 14:29)

Jei kalba eina apie šiame mano augalyno fragmente gyvenančius žoliukus, tai čia šluotsmilgės Schottland.
Šį pranešimą redagavo vi_: 29 liepos 2015 - 15:21
QUOTE(jot.ka @ 2015 07 29, 12:01)

Dabar apie mistišką ežiuolę. Taigi tikrai gavosi kažkoks hibridas, žiedyno forma paradoxos, bet kol kas žiedlapiai neturi tokio gražaus užsilenkimo į vidų, lyg garbanos pasuktos. Spalva apelsininė, su pakankamai nemažai raudono atspalvio, lapai irgi ilgi ir siauri, kaip paradoxos, bet jei mano atmintis nieko nepainioja, tai paradoxos stiebai lyg nebuvo šakoti, arba jei ir šakojosi, tai kažkaip labiau arčiau apačios, šioji šakota, kaip ir rausvažiedei būdinga. Po savaitės vėl ten būsiu ir turėsiu fotiką, šįkart užlėkiau tik paskubom, kad įsitikint, jog tikrai sėjinukas gavosi kažkoks netradicinis smile.gif

oj kaip lauksiu. gaila, teturiu tik kelias rusis eziuoliu- nemanau, kad pas mane koks mandras mixas gautusi, bet vis tiek verta rinkt seklas ir bandyt g.gif
---------------
Vivica- grazus dregni ir sultingi vaizdeliai wub.gif
pas mane visai kitokia eko aplinkui- smelynu augalai tevesi...
Atsakyti
Ačiū už gražius atsiliepimus ax.gif .

jot.ka, šios pievos yra Anykščių rajone, Šventosios upės pakrantėse, už daugiau kaip 100 km nuo mano namų. Bet tai mano tėviškė, tai dažnokai pabūnam ir pasigrožim.

vi_, tikrai, aš šiemet labai susidomėjau natūralistiniu apželdinimu, todėl labai džiaugiuosi prie jūsų būrio prisijungusi. Iki speco dar laaabai toli, bet stengiamės :-)

Vobla, dirvožemis ten turėtų irgi būti smėlingas - Anykščiai tokiu garsėja tongue.gif . Na, kitas atvejis gali būti ten, kur kemerai fotografuoti - pačioje pakrantėje gal ir riebesnė žemė g.gif
Atsakyti
na tai smagu, natūralisčių šioje temoje kaip ir mažuma buvo biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Vivica @ 2015 07 29, 16:10)
Na, jei jau prakalbom apie žoles, tai siūlau keletą vaizdų iš žolynų karalystės - įkvėpimui  mirksiukas.gif

Puikūs vaizdai thumbup.gif

Jei jau prakalbom apie pievas, neperseniausiai pamiškėje pamačiau kiškio ašarėlių ir pagalvojau kad gal augtų gėlyne g.gif. Po to pamačiau pas Rasą (kitokie augalai) parduodamas, kažin ar labai jos skiriasi, gal neverta su pievinėm prasidėti ax.gif.
Atsakyti
Visos veislinės kažkuo pagerintas rūšinių variantas, su ašarėlėmis manau tas pats, gal jos stambesnės, gal atspalvis kitoks, gal įkyriai nesisėja.
Atsakyti
Tyliai upei dar laukinių šluotsmilgių parodysiu (kad ir rodytų čia kadaise...). Gal tokias pamiškėje matėte?

user posted image

user posted image

Atsakyti
QUOTE(vi_ @ 2015 07 29, 17:13)
Jei kalba eina apie šiame mano augalyno fragmente gyvenančius žoliukus, tai čia šluotsmilgės Schottland.

bigsmile.gif Labai netikėta. mastau.gif Bet tai jūsiškė šluotsmilgė paskui dar keitėsi?
Teoriškai gali būti, kad ir pamiškės smilga dar nepilnai subrendusi mastau.gif

Ačiū visoms už atsakymus 4u.gif
Spėju, kad dėl mano pamiškės smilgiuko greičiausiai teisi Jot.ka 4u.gif Galėjo būti koks mandresnis žoliukas, bet bus gerai ir Paprastoji smilga biggrin.gif
https://www.google.l...s...ris&imgrc=_
Pagal lotynišką pavadinimą, vaizdų daugiau panašių matau. Žinoma, reiktų jį dar pastebėti, kaip jis keičiasi.

Ir man atradimas: kiek daug ir įvairių, nepanašių žolių ir grūdų miglinių šeimoje bigsmile.gif

------
Vivica pievos tikrai įkvepiančios bigsmile.gif O dar beveik tėviškės vaizdai wub.gif Tiksliau, mano mamos tėviškės apylinkių bigsmile.gif

Papildyta:
QUOTE(vi_ @ 2015 07 29, 20:39)
Tyliai upei dar laukinių šluotsmilgių parodysiu (kad ir rodytų čia kadaise...). Gal tokias pamiškėje matėte?

bigsmile.gif Ačiū.
Pirmojoj panašu, antrojoje - nelabai.
Mano akį patraukė būtent tų žiedynų sėkliukų ažūriškumas, lengvumas. Jie tokie statūs. O antroje nuotraukoje (ir daug kitų šluotsmilgių) šluotos pasvirę ir turinčios apimties daugiau.. jei aiškiai dėlioju mintį.
Atsakyti
QUOTE(Vivica @ 2015 07 29, 16:51)
Ačiū už gražius atsiliepimus  ax.gif .

jot.ka, šios pievos yra Anykščių rajone, Šventosios upės pakrantėse, už daugiau kaip 100 km nuo mano namų. Bet tai mano tėviškė, tai dažnokai pabūnam ir pasigrožim.

vi_, tikrai, aš šiemet labai susidomėjau natūralistiniu apželdinimu, todėl labai džiaugiuosi prie jūsų būrio prisijungusi. Iki speco dar laaabai toli, bet stengiamės :-)

Vobla, dirvožemis ten turėtų irgi būti smėlingas - Anykščiai tokiu garsėja  tongue.gif . Na, kitas atvejis gali būti ten, kur kemerai fotografuoti - pačioje pakrantėje gal ir riebesnė žemė  g.gif

Upės pakrantės jau iš karto diktuoja, kad ten dirvožemis drėgnas. O nuotraukos parodo drėgnų ir vidutinių pievų augalijąwink.gif
Papildyta:
QUOTE(Vobla @ 2015 07 29, 16:43)

---------------
Vivica- grazus dregni ir sultingi vaizdeliai wub.gif
pas mane visai kitokia eko aplinkui- smelynu augalai tevesi...

Smėlingų vietų pievos yra gerokai turtingesnės savo rūšių įvairove, kadangi drėgnose greitai įsigali ir nukonkuruoja žolės. Smėlėtos vietos geriausiai dėl to tinka pievoms įveisti. Anyway, čia gal alkanas sotaus nesupras, bet man smėlingų vietų pievos ir apskritai augalija pranoksta upių pakrančių ir drėgnas pievas.
Atsakyti
QUOTE(tyli upė @ 2015 07 29, 20:28)
bigsmile.gif  Labai netikėta. mastau.gif Bet tai jūsiškė šluotsmilgė paskui dar keitėsi?
Teoriškai gali būti, kad ir pamiškės smilga dar nepilnai subrendusi mastau.gif

Ačiū visoms už atsakymus 4u.gif 
Spėju, kad dėl mano pamiškės smilgiuko greičiausiai teisi Jot.ka 4u.gif  Galėjo būti koks mandresnis žoliukas, bet bus gerai ir Paprastoji smilga biggrin.gif
https://www.google.l...s...ris&imgrc=_
Pagal lotynišką pavadinimą, vaizdų daugiau panašių matau. Žinoma, reiktų jį dar pastebėti, kaip jis keičiasi.

Ir man atradimas: kiek daug ir įvairių, nepanašių žolių ir grūdų miglinių šeimoje bigsmile.gif 
<...>
Pirmojoj panašu, antrojoje - nelabai.
Mano akį patraukė būtent tų žiedynų sėkliukų ažūriškumas, lengvumas. Jie tokie statūs. O antroje nuotraukoje (ir daug kitų šluotsmilgių) šluotos pasvirę ir turinčios apimties daugiau.. jei aiškiai dėlioju mintį.

Antroje foto yra 2 rūšių a la šluotsmilgės – priekyje aukštoji, o visas keliukas išdabintas žemesnių rūko. Gal kažkurios iš jų ir ne šluotsmilgės, bet pagal vaizdelį tai tik išmieromis skiriasi. smile.gif Šluotsmilgių uodegaičių forma per sezoną keičiasi. Bent aš esu įsidėmėjusi 3 uodegaičių formas: pradžioje būna šilkinės nepapūstos, po to, purios papūstos (maždaug, kaip I foto) ir galiausiai nusišėrusios papūstos (kaip II foto priekyje). Pasvirimas gaunasi dėl jų aukštumo. Schottland metrą perauga, tai kaip čia išstovėsi stačias?... Nors kitos mano šluotsmilgės, irgi viršmetrinės, susodintos į tankią pievą, statumą išlaiko. Matyt, plaukais viena su kita susipina ir gaunasi bendra šukuosena, neleidžianti individams išgriūti iš bendro projekto. smile.gif O kokio aukščio yra jūsų pamiškiniai?
Tačiau tai, ko norite jūs, matyt labiau panėši į barzdūnus (sporobolusus). Čia jie dar jauni ir todėl ne itin tankūs, netgi skystoki dar, bet potencialas yra įžiūrimas. Tik nežinau, ar mūsų tėvynėje yra sporobolusų. Gal ir yra...

user posted image

Atsakyti