Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiametės gėlės ir dekoratyvinės žolės

QUOTE(Iš Kaimo @ 2015 07 24, 23:03)
Vobla, o lastūnė dar ir atžalomis plinta? Pas mane ketvirti metai, bet žydėti dar nesiruošia. Kas žiemą nukenčia. O vasaromis nesivynioja ant atramų, o taikosi po pamatu palįsti ir ten šaknis išleisti

pas mane dar neplinta- as viena ir ta pacia gal 10ta karta kasu is rozyno doh.gif bet siaip tai jo- pas ka auga- tai atzalu kaip pas koki zagreni smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Vobla @ 2015 07 24, 14:23)
raportuokit kokiu spalvu daugiausia prazydo is misinio. kazkaip nesiryzau situ set- galvojau vien ruzavos bus...

Apžiūrėjau- ružavos ir baltos.Bet baltos skirtingos-neaukštos, jau žydi ir aukštos , dar tik ruošiasi. Yra ir paradoksos lapų , bet žiedų dar neužmačiau... rolleyes.gif g.gif
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image

ir laukiu carlinos pražystančios... biggrin.gif
user posted image
user posted image
Atsakyti
g.gif galvoju-kokia veislė tų baltų...gal Alba visgi. Kažin kokios bus tos aukštesnės , kur dar nežydi... g.gif
Bet gal na...Alba turi būti apie 1m , ... g.gif bandrai tai reiks pamatuot ūgį jų...šalia kitų gal atrodo , kad nesiekia metro rolleyes.gif biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo diuni: 25 liepos 2015 - 21:33
QUOTE(jot.ka @ 2015 07 25, 08:20)
<...>
smile.gif, aš gal kažkada irgi norėjau didelių augalų vazonikuose, dabar jau nenoriu  biggrin.gif , neįmanoma vazone tokių išmierų pasiekt, o jei laikinai iš dirvos įškastus įkišt, tai tokių vazonų nebūna, o jau svoris turėtų būti....ni ni, šachmatų figūrų tokių tampyt nė už ką smile.gif Man šiemet pakako, kad dviese tempėm kemerus, ir vis skaudėjo širdį man dėl jų, geriau būtau paskaidžius, ir augalui lengviau prigyt būt buvę ir atsinaujinęs būtų. Na bet jau yra kaip yra, šiemet bus gerai.

Yra tame dalis tiesos (kas dėl svorio, tai 100% tiesa), bet, manau, kad ji daugiau susijusi su augalo optimaliu amžiumi, o ne dydžiu. Aš perkelinėju 1-3 metų augalus. Dauguma jų jau pasiekė įspūdingą dydį, bet dar nebūna perlipę savo vidutinį amžių. Aišku, apie jų vidutinį amžių reikia dar turėti supratį, kas ne visada pasitaiko. Štai praeitais metais pavasarį persodinau 4-5 metų blakėžudę, dviese nešėm, nes iškasėm, galima sakyti, su visais jos požeminiais namais, tai ji įsižeidė ir nusprendė praleisti 1 sezoną – paaugo 10-20 cm ir psio. Galvojau, kad šiemet atžels dideliausiu krūmu, o betgi tačiau ne – atžėlė tik fragmentas ir jis savo dydžiu nė kiek neįspūdingesnis, gal net menkesnis, nei pernai sodintos kitos blakėžudės. Taigi gaunasi, kad pernai reikėjo pridrabninti kokių 20, jei ne daugiau, blakėžudžiukų, ir šiemet būčiau turėjusi tokį patį rezultatą + dar girią šito gėrio. Tik kur tą girią dėti?...

Beje, šią savaitę turguje vazonike išvydau margalapę melvenę, savo keru užimančią per 0.5 m2! Maniškei 3-4 metų senukei iki jos dar kokius 3 metelius teks varyti, kol pasivys...

Na mano galva, tai lendrūnai visgi yra labai stiprūs augalyno veikėjai, tai jei jie randasi kažkuriame viename fragmente, ir neturi matomo atsikartojimo kažkur toliau, tai turėtų išardyt augalyno vieningumą, nors jis pas jus ir siekiamas išgauti kitomis priemonėmis, bet visgi šis augalas ir iš žolių labai stipriai išsiskiria. O kaip jums lendrūnas šiaip kaip augalas, patinka? Man tas jo storumas, riebumas, kai jau niekur nebesvyra, o auga stačias kaip bokštas, taip patinka, šiemet pas save jo neturiu, tai taip trūksta jo jėgos..

Smailiažiedžiai lendrūnai man patinka ir dėl šios priežasties turiu jų... per daug bei kur reikia ir nereikia. Rytais ir vakarais, kai jų žiedynai pražysta saulės spinduliais, jie visur tinka, bet įdienojus supranti, kad pagrindiniame augalyne jiems ne vieta. Todėl jie po truputį persikrausto į augalyną su lėkštinėm ir stačiom tujom, kur jau yra pasibarstę per kelias vietas. Taigi gavosi jūsų paminėtas atsikartojimas. Gražu. Bet iki kolonų jie dar nedabrendo. Beje, pagrindiniame augalyne lendrūniškas atsikartojimas irgi yra, bet negražu – per daug visko. Be to, vienas kitą užklojančiuose pusiasaliuose reikalingas ažūriškumas, o ne lendrūniškos širmos. smile.gif

kaip suprast juoduoja?

Dalis lapų nenudžiūna, o patampa gryn juodais. Taip atsitiko pernai juos pasodinus, tas pat pasikartojo šiemet. Be to, šios melvenės išsivystymu kelis kartus atsilieka nuo savo bendraamžių ir kolegių Cordobų bei Skyracerių. Gruntą visos gavo vienodą, apšvietimą irgi daugmaž tokį patį. Belieka dairytis į kaimynus ir į jų pačių prigimtį. Gal WINDSPIEL yra jautresnės nei kitos nendrinės melvenės? Eik žinok...

Tai ežiuolių manija dar nesibaigė? biggrin.gif

smile.gif Šiemet jų armija pasipildė 20 egz., ir tai dar ne pabaiga... Be vienos kitos oranžinės gyvenimas bus ne mielas gi? smile.gif Gerai, kad dar geltonų neprisireikė, bet, įtariu, kad tai tik laiko klausimas... smile.gif Beje, baltųjų Happy Star negavau, tad turguje prisipirkau White Swan. Tikiuosi, kad pardavėja neapsuko su pavadinimu... bet kad žydės baltai, jau akivaizdu. Bent tiek. Krūmeliai tankūs, bet aukščiai šiemet bus liliputiniai. Tokie patys, beje, kaip barzdūno žoliukų, kurių pievoje jos ir gyvens. Barzdūnai kiek užsibuvo balkone, kur akivaizdžiai pakepė, tad jų bendras vaizdelis dabar apgailėtinas – pusiau gyvi, pusiau mirę... Šiemet nebus iš jų nors kiek pakenčiamo vaizdelio... sad.gif Šluotsmilgių SCHOTTLAND pievelės ežiuolių spalva kiek neramina – labai jau pastelinė. Belieka tikėtis, kad jos dar neparodė savo tikrosios spalvos. Pirmas žiedas, kaip ir blynas, dažnai gaunasi ne į temą...

O kodėl jūs nerodote, kas gavosi naujame kūrinyje? Juk jau turėtų kažkas matytis...

Atsakyti
diuni, matau gavosi ir baltu eziuoliu) vadinasi verta set! bigsmile.gif
o ten vienoj nuotraukoj uz baltu eziuoliu pilnavidures rudbekijos? grazios labai wub.gif
-------------------
pas mane bresta darzo ribu rekonstrukcija- darzas siemet prasiplete, skiriamoji juosta atskirianti pieva nuo darzo buvo siauras, koks 70 cm gelynas. jis siemet liko darze. ten bijunai, lelijos, daug narcizu, flioksai, vilkdagiai- pirmasis mano gelynas sitame sklype. toks sunestinis- visos geles- kas ka ismete, kas kam atliko. na zodziu bilekas. zme ten irgi niekad negerinta- smelis, o smelis doh.gif . augalai jau buvo isvarge, nusene. taigi reikia dabar vel pakrastyje tokia pat juosta suformuoti. tik jau galbut platesne... mastau apie 1.50. g.gif labai noreciau kokios nors pinuciu tvoros skiriancios darza nuo poilsines zonos, tuo paciu ji uzstotu darzus nuo kosianciu veju, o aukstaugems gelems is poilsines puses butu kur atsiremt. zodziu, didelis planas. gal koks kas tik svajone, nezinau ar uzteks mano vienos moteriskes rankeliu tam reikalui igyvendint g.gif plius kur gauti medziagos pinuciams, kai apilnk tik pusynai. o ir velenos isplest nemazai tektu- 25m+1,5m. bet be sitos juostos atsiradimo neis rekonstruoti dabartiniu gelynu, nes tiesiog ner kur suplanuotu augalu iskelti. va... reikia labai didelio spyrio sau subinen, kad isjudet...
Atsakyti
4u.gif Taip , ten rudbekijos...irgi labai jas myliu ...dar turiu nesėtų veislių pora doh.gif
Jo planas pas jus thumbup.gif viskas nieko , nu bet tą velėną plėšt doh.gif
Aš irgi turiu planą- prisisodinti senovinių rožių rolleyes.gif plotą reiktų panašų nuplėšti kaip ir jums lotuliukas.gif
Atsakyti
Sveikos, damos sodininkės 4u.gif
Turiu jums klausimą, gal padėsite pažinti smilgiuką, radau pamiškėj ir susižavėjau bigsmile.gif Labai smalsu, koks jo vardas. Tokį gal net įsileisčiau pas save į pievas ax.gif
Išskirtinis bruožas - sidabriškos labai retos lengvos ažūriškos šluotelės. Beskaitydama senas temas radau labai panašų pas vi_ 2013 06 29, 02:06 poste antroje foto. Padėkit, prašau, atpažinti bigsmile.gif

Dedu nuorodą į seną temą, kurioje matyt tas smilgiukas. Didelėje foto labai ryškus, sumažintoje vos įžiūrimas biggrin.gif : http://www.supermama...923694-150.html

-------
Pakalbėjot apie astilbes prie tvenkinio.. susapnavau, kad noriu išmėginti pas save įkurdinti astilbių gėlynėlius palei vandenį. Tiek, kad ten visiška saulė ir molis. Idėja visai šviežia, tai kol kas dar nežinau, ką šalia jų auginčiau. Ir ar nepersigalvosiu. Kažką nemetančio žiedlapių ir lapų biggrin.gif Heucheros bordiniais lapais labai patikęs šiemet augalas, auga sode saulėkaitoj.
Tik pasidalinu nedrąsiais planais blush2.gif Nes visa ko tik pradžia.
Ta proga nusipirkau turguj žavingą rožinę astilbę už 2 eu, o šalia esančioje parduotuvėje mačiau tokią pat už 11 eu (gal vos didesnę, bet ne tiek..) blink.gif swoon.gif Kas gali tiek mokėti ir kaip galima sugalvoti tokią kainą už bevardę astilbę? doh.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(tyli upė @ 2015 07 29, 09:48)
Sveikos, damos sodininkės 4u.gif
Turiu jums klausimą, gal padėsite pažinti smilgiuką, radau pamiškėj ir susižavėjau  bigsmile.gif Labai smalsu, koks jo vardas. Tokį gal net įsileisčiau pas save į pievas  ax.gif
Išskirtinis bruožas - sidabriškos labai retos lengvos ažūriškos šluotelės. Beskaitydama senas temas radau labai panašų pas vi_ 2013 06 29, 02:06 poste antroje foto. Padėkit, prašau, atpažinti bigsmile.gif

Dedu nuorodą į seną temą, kurioje matyt tas smilgiukas. Didelėje foto labai ryškus, sumažintoje vos įžiūrimas  biggrin.gif  : http://www.supermama...923694-150.html

Na jei kalba eina apie tą foto su kelmu ir tuos purius žoliukus, tai ten mano numylėta garbinama šluotsmilgė, jei neklystu, tuomet pas vi_ augo 'Schottland' veislės, tos pačios kaip mano kvadratuose, tik čia jos dar labai jaunos, ir žiedyno purumo stadijoje. Jei ką maišau , vi_ patikslins smile.gif
Atsakyti
QUOTE(jot.ka @ 2015 07 29, 12:47)
Na jei kalba eina apie tą foto su kelmu ir tuos purius žoliukus, tai ten mano numylėta garbinama šluotsmilgė, jei neklystu, tuomet pas vi_ augo  'Schottland' veislės, tos pačios kaip mano kvadratuose, tik čia jos dar labai jaunos, ir žiedyno purumo stadijoje. Jei ką maišau , vi_ patikslins smile.gif

bigsmile.gif Kaip netikėta, nes jūsų šluotsmilges truputį kitokias pamenu mastau.gif O suaugusias tai net labai kitokias biggrin.gif

Su kelmu, tarp akmenukų vi_ foto. Su česnakais.
Na reiktų eiti savo fotoaparato atmintį pakrapštyti, kur mano pamiškinės žiedai įamžinti prieš gal savaitę. Tai ta smilga visai mažu lapų kuokšteliu. Ir tie žiedeliai na visai kaip nėriniai pakabinti gal metro aukštyje, gal kiek žemiau. mastau.gif Ot susvaigau.. bigsmile.gif

Juolab, kad seniai turiu dar vieną klausimą apie nepažintą gėlytę, snaputį ne snaputį, laukinę piliarožę.. Foto reik kelti. blush2.gif
Atsakyti
Oi tos žolės kokios apgaulingos biggrin.gif . Be to jos labai keičiasi, šiaip gal esam įpratę nekreipt dėmesio į jas, juk žolė. Kartais užmatom ir atrodo iš kur ji atsirado, lyg tokios nebuvo, o greičiausiai buvo, tik kitomis žiedyno stadijomis ji nepatraukė žvilgsnio. Man tuo žolės ir patinka, kad jos pokyčiai subtilūs smile.gif

Na jei turit galimybę, tai fotkinkit, kelkit čia, gal pažinsim, kas ten jus taip pakerėjo smile.gif, o ir pati stebėkit, kaip ji kinta sezono eigoje, gal jos metamorfozės užburs, o gal nuvils smile.gif
Atsakyti
biggrin.gif tai greičiau dėkit foto , kuo ryškesnes...jau net mane suintrigavot...kas ten tokio ax.gif
Atsakyti
QUOTE(diuni @ 2015 07 29, 13:38)
biggrin.gif tai greičiau dėkit foto , kuo ryškesnes...jau net mane suintrigavot...kas ten tokio ax.gif

Juoks po juoko, bet smilgos man tikrai lyg šiol buvo tik žolės. O dauguma šios temos rašytojų turbūt papiktinsiu tokiu požiūriu. Bet.. gyveni ir mokaisi biggrin.gif Šiemet jau pasisėjau mėlynų eraičinų, bet jie man labiau gėlė biggrin.gif Ir dar kažkokią smilgiukę mažaūgę biggrin.gif Ir va, pamiškėj dar vieną gražią užmačiau biggrin.gif
Naujam sklype gi galiu eksperimentuoti ir daryti visaip kaip noriu ir ką noriu. Tai vat vienam kampe labai matyčiau žydinčią, veik natūralią, pievą, nors diedulis manęs visai tame nepalaiko biggrin.gif Na, žodžiu pradėjau žvalgytis, kas auga šalia, kas miške gražaus. Ir pamačiau tokią gražią smilgą, kad trūks plyš noriu vardą sužinoti biggrin.gif

Einu, jei mažieji leis, pamėginsiu įkelti blush2.gif
Atsakyti