Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiametės gėlės ir dekoratyvinės žolės

Mano rudalapis snaputis (vardo nezinau) be skyliu, o kita seniai maciau, reikes apziureti:)

leliumai salavijai man jau ne pirmas sezonas aki traukia wub.gif wub.gif wub.gif Grazu wub.gif
Atsakyti
QUOTE(smth1 @ 2015 06 19, 16:00)
* dėl Orion'o- taip, jis nėra toks status kaip `Johnsons blue`, bet pas tave jis kūdas su mažai lapijos.
**Ant mano ekrano tie šalavijai kaip nupiešti - net akis skauda žiūrėt;))) O gal ten daugiau tų lendrūnų- ritmą sutankink..ar reikia, kad ištisus metus dengtų?

* jei kūdas, vadinasi per prasti jam mūsų sodo "valgiai ir gėrimai". Jau praktiškai du apvalūs sezonai. Laiko įsiaugt kaip ir turėjo, nėra juk iš ilgaamžių. Teks daryt išvadas.
** Genialu tai, kas paprasta mirksiukas.gif O kad šalavijų masė per tiršta jiems suaugus gavosi ir ne į nuotrauką žiūrint matyti.
Atsakyti
QUOTE(jot.ka @ 2015 06 19, 15:44)
* nufotografuosiu vakarop visus veronikūnus ir sukelsiu nuotraukas palyginimui.
** Augalai turėtų būti lengvesnio karkaso, tarsi užpildai tarp lendrūnų? O gal pamatą galėtų pridengti koks vijoklis?

* super!
** kiek pati galvojau, vis man atrodo, kad ne ir ne. Tad neįsivaiduoju nė daugmaž, kas ten turėtų būti. Šiaip patiko smth1 mintis nebeįvesti nieko naujo ir apsiriboti patankintais lendrūnais.
Papildyta:
QUOTE(kuzdaite @ 2015 06 19, 17:14)
leliumai salavijai man jau ne pirmas sezonas aki traukia wub.gif  wub.gif  wub.gif Grazu wub.gif

ačiū, iš ties gojiniai šalavijai pas mus klesti. Priesmėlis jiems kaip tik. Kokią veislę besodinu - visiems patinka biggrin.gif Nepreteningas, puikiai "atidirbantis" augalas. Jei yra jiems tinkamos augimo sąlygos ir pakeliui su kuriamo sodo vizija - rekomenduoju.
Atsakyti
leliumai, žadėtos nuotraukos

Virgininis veronikūnas 'Erica'

[attachmentid=234639]

virgininis veronikūnas 'Diane'

[attachmentid=234640]

sibirinis veronikūnas
user posted image

virgininiai čia auga antri metai, tai dar gal nėra pilnai pagavę augimo, bet vistiek jie nebus tokie aukšti, kaip sibiriniai. 'Ericos' labai gražios tamsios bordinės viršūnės, šiek tiek kompaktiškesnis ir tvirtesnis nei 'Diane', pastaroji man be galo patinka, ji elegantiškesnė, o balti žiedynai nuostabūs.
Sibiriniai, jau minėjau, žydėt ima anksčiau, ir jie turi po vieną ''žvakę'', kai tuo tarpu virgininiai formuoja''žvakidę''. Dar pastebėjimai iš šalies, pas mano mamą auga 'Fascination', ir ji ne pirmi metai skundžiasi, kad jis apvytęs. Pas mane to nėra buvę, žiedynai kažkodėl būna palinkę kartais, bet kad kabotų nuvytęs kaip skuduras to nėra buvę. Gali būti, kad jie geriau jaučiasi kiek sunkesnėje dirvoje.

dar apie snapučius, mano platusis snaputis vardu 'Nimbus', labai gražūs ažūriški lapai, auga antras sezonas, bet jis pakankamai tankus, ir vidurio nesimato per lapus, tai jei pas jus snapučiai auga jau ne pirmą sezoną, gal tikrai žemė per lengva?

user posted image
Atsakyti
jog.ka, ačiū už vaizdinę veronikūnų ir snapučio medžiagą 4u.gif
Išties dailios ir tvarkingos metų formos smile.gif
Atsakyti
QUOTE(leliumai @ 2015 06 19, 20:48)
* jei kūdas, vadinasi per prasti jam mūsų sodo "valgiai ir gėrimai". Jau praktiškai du apvalūs sezonai. Laiko įsiaugt kaip ir turėjo, nėra juk iš ilgaamžių. Teks daryt išvadas.
** Genialu tai, kas paprasta  mirksiukas.gif  O kad šalavijų masė per tiršta jiems suaugus gavosi ir ne į nuotrauką žiūrint matyti.

kad neatrodo pr tiršta. Kaip tik- pats tas:)

O veronikūnai iš tiesų sunkesnės žemės mylėtojai. Kaip visgi ir dauguma snapučių..
Atsakyti
Rusmenės visame žydėjime...
user posted image
user posted image
o pentinių dar tik pradžia , kitos spalvos dar nepražydę...
user posted image
Atsakyti
diuni, labai gražu, apie rusmenes vis pasvajoju, bet mane gąsdina, jog jos dvimetės.....Sunku su dvimečiais augalais????
Ir gal kas žinote, turiu tokį augalą kaip piliarožė, bet jis daugiametis, spalva tik rausva ir burokėlių, kitokių nesu mačiusi. Kas čia toks??? Kai žydės, galėsiu ir foto įdėti:) Skirtumo nuo piliarožių nematau jokio... blush2.gif
Atsakyti
Diuni, labai gražu. Ten prie linų gvaizdikėliai? O linai tikrai gražu netoli beržų. Plotai labai jau nemaži gėlyno. Žavinga .
QUOTE(kuzdaite @ 2015 06 21, 13:43)
Ir gal kas žinote, turiu tokį augalą kaip piliarožė, bet jis daugiametis, spalva tik rausva ir burokėlių, kitokių nesu mačiusi. Kas čia toks??? Kai žydės, galėsiu ir foto įdėti:) Skirtumo nuo piliarožių nematau jokio... blush2.gif

Gal piliarožė ir yra. Pas mane prie ūkinio pastato sienos yra lysvelė piliarožių. Tai jos tikrai ir 3-iais o gal ir ketvirtais metais žydi. Kasmet tik retinu išraudama mažas ar ne vietoje užsisėjusas. Senos gal ir nunyksta, bet kai netvarkingai , tai net nežianu kuri kuriais metais. Žiedai ir raudoni ir tamsiai vos ne juodai raudoni ir ružavų kelių atspalvių. Nepilnavidurės.
Atsakyti
ax.gif o , tie beržai dar labai toli nuo gėlyno...taip nuotraukoje tik atrodo...
Jo , prie linų yra gvazdikai-šiliniai iš šono...Ačiū 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(kuzdaite @ 2015 06 21, 14:43)
diuni, labai gražu, apie rusmenes vis pasvajoju, bet mane gąsdina, jog jos dvimetės.....Sunku su dvimečiais augalais????

g.gif tai gal ten ne piliarožė , o dedešva.

Tai nieko su jomis sudėtingo. Gelynas -gyvas sutvėrimas , pastoviai kintantis...jei , kur lieka tuščia vieta , įsikurdina kitas augalas... smile.gif kitąmet galvoju plotelį įsodinti tik baltų ir baltų su taškeliais rusmenių... smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo diuni: 21 birželio 2015 - 15:56
diuni, spalvinga ir gaivu smile.gif Turėti tokį sodą įrėminantį foną, kaip jūsiškis su beržais, didelė dovana. Koks pas jus gėlynams skirtas plotas, kiek jų? Kokius norite sukurti?
Atsakyti