Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiametės gėlės ir dekoratyvinės žolės

Šalčiui gal ir atsparios, zonas geras nurodo. Joms permainingos lietuviškos žiemos negerai su užmirkimais ir užšalimais, ypač besniegės. Pajūryje geriau sekasi, ar kiek link jo arčiau. Pvz. šita 'Summer Sky' Kaune iššalo, o pasodinta Neringoje gerai auga. Tik atspalvių grožio išgauti fotoaparui nesiseka, o gal aš nemoku.
https://picasaweb.go...022713353402354
Pas mane dar sunki žemė, bet mačiau ir laidžioje ne visada peržiemoja.
Atsakyti
Tiesa , apie flioksus buvo rašyta...tikriausiai apie daugiamečius. O mane šiemet nustebino vienmečiai. Pasėjau , dagelius išsodinau daug labai nieko nersitikėdama...bet kad gražiai sužydo jie...Tiesa , žemi , bet ir gerai iš krašto. Šiemet jie violetiniai. O kitąmet bandysiu kitas spalvas...
Papildyta:
QUOTE(Daisoja @ 2015 07 24, 13:12)
Šalčiui gal ir atsparios, zonas geras nurodo. Joms permainingos lietuviškos žiemos negerai su užmirkimais ir užšalimais, ypač besniegės. Pajūryje geriau sekasi, ar kiek link jo arčiau. Pvz. šita 'Summer Sky' Kaune iššalo, o pasodinta Neringoje gerai auga. Tik atspalvių grožio išgauti fotoaparui nesiseka, o gal aš nemoku.
https://picasaweb.go...022713353402354
Pas mane dar sunki žemė, bet mačiau ir laidžioje ne visada peržiemoja.

g.gif supratau...
Oi , ši ežiuolė irgi nuostabi , man dar nematyta net...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo diuni: 24 liepos 2015 - 12:15
QUOTE(diuni @ 2015 07 24, 12:04)
g.gif įsivaizduojat...aš galvojau , kad ežiuolės visiškai atsparios šalčiui.Man net mintis nekiolo , kad kuri nors iš jų gali iššalti tiesiog...Dėkui , už info 4u.gif
Papildyta:

Echinacea palida ‚Hula Dancer‘ turit turbūt tuomet. Graži ji visgi ax.gif

Šią šiemet auginu iš sėklų, turėtų būt graži, o turiu echinacea pallida, ir echinacea paradoxa. Geltonoji man gražesnė, jos žiedlapiai standūs, kieti, kaip vaškiniai, ir taip gražiai lyg pasisukę kaip garbanos smile.gif, o pallida žiedlapiai tokie mikštučiai, vėjo taršomi, žiūrint į pavienį žiedą to grožio nelabai randu, bet kažką tokio ji visgi turi, ūgis 1.30 m nors ir ilgi stiebai, bet tvirti, tokia liekna ir kartu tvirta, iš toliau žiūrint gražiai išlenda iš kitų augalų masės, žodžiu ežiuolėms gerų žodžių negaila smile.gif.

A, dar anksčiau rašiau, kad auginau veislinę 'Firebird', nu rėkianti tokia spalva, bet vistiek ji kažką tokio savy turėjo, bet metai iš metų lapai juodai taškuoti kaip fliokso... Nežinau, ar išmečiau, ar per klaidą liko kur kitur iškelta, kol kas ant visų nežydinčių lyg ir nematau juodų taškų, tai gal visgi jos ir nebeturėsiu, o gal kaip tik šiemet kitoje vietoje rasiu sveiką?
Atsakyti
QUOTE(jot.ka @ 2015 07 24, 13:15)
Šią šiemet auginu iš sėklų, turėtų būt graži, o turiu echinacea pallida, ir echinacea paradoxa. Geltonoji man gražesnė, jos žiedlapiai standūs, kieti, kaip vaškiniai, ir taip gražiai lyg pasisukę kaip garbanos smile.gif, o pallida žiedlapiai tokie mikštučiai, vėjo taršomi, žiūrint į pavienį žiedą to grožio nelabai randu, bet kažką tokio ji visgi turi, ūgis 1.30 m nors ir ilgi stiebai, bet tvirti, tokia liekna ir kartu tvirta, iš toliau žiūrint gražiai išlenda iš kitų augalų masės, žodžiu ežiuolėms gerų žodžių negaila smile.gif.

A, dar anksčiau rašiau, kad auginau veislinę 'Firebird', nu rėkianti tokia spalva, bet vistiek ji kažką tokio savy turėjo, bet metai iš metų lapai juodai taškuoti kaip fliokso... Nežinau, ar išmečiau, ar per klaidą liko kur kitur iškelta, kol kas ant visų nežydinčių lyg ir nematau juodų taškų, tai gal visgi jos ir nebeturėsiu, o gal kaip tik šiemet kitoje vietoje rasiu sveiką?

ax.gif o aš lauksiu , kada visos pražys , tuomet matysiu , kas pas mane ten tokio auga...gal dar nematytų kokių atsiras biggrin.gif nes pernai tik pavieniai buvo labai žiedai , nebuvo pilno jų vaizdo pirmais metais...
Papildyta:
http://tuszynscy.pl/echinacea-603.html
Lenkai kiek turi gražių veislių....
Atsakyti
QUOTE(diuni @ 2015 07 24, 10:30)
ax.gif Mano ežiuolės dar tik tik bando žydėti...Aukštos tikrai , virš metro visos. Sėtos iš sėklų mišinio http://www.e-seklos....e_rusiu_misinys , o rašo iki 70 g.gif ...bet tikrai aukštesnės... g.gif

O dar planuoju viuen ružavų užsiauginti atskiroj grupelėj...bet jau kitąmet...

raportuokit kokiu spalvu daugiausia prazydo is misinio. kazkaip nesiryzau situ set- galvojau vien ruzavos bus...

QUOTE(jot.ka @ 2015 07 24, 10:47)
na paradoxa - tos geltonos, tai tikrai aukštos, o tiek baltos, tiek rožinės tokiame mikse manau irgi turėtų būti iš aukštų. Bent jau man susidaro vaizdas, kad žemos ežiuolės 50-70 cm yra tik veislinės, specialiai išvestos mažesniems gėlynams, kur įprastoms vietos per maža, jos paprastai ir dauginamos ne sėklomis. spėju, kad jūsiškė balta turėtų būti 'Alba' arba' White Swan', jos tikrai dažnai sėklomis dauginamos, o ir stambios gana būna.

Dar apie ežiuoles, mano gėlyne greta augo geltona ežiuolė echinacea paradoxa ir veislinė ryškiai raudona 'Firebird', pernai kasdama visas gėles lauk, aptikau daug sėjinukų, ir pagal ilgus lapus nurašiau viską paradoxai. Mama labai norėjo, atidaviau, šiemet sekam detektyvą, vos pasirodė žiedlapių užuomazgos, mama pasakė, kad neša į rausvumą. Prisiminiau, kad netoli auga pallida, irgi siaurais ilgais lapais, ji rožinė, na, tuomet matyt sėjinukas jos. Šiandien skambina, ir pasakoja, kad nieko panašaus į rožinį atspalvį nėra, žiedlapiai dar tokie susisukę, ir apatinė žiedlapio pusė yra...raudona, o prasukus ir pažiūrėjus vidun, lyg oranžinė. Važiuosiu sekmadienį pati apžiūrėt, kiba būsiu mamai padovanojusi kokį naują hibridą?  biggrin.gif  būtų smagu, juk jos kryžminasi, oranžinės ežiuolės turi paradoxos kraujo, tai mažum ir pas mane kažkas atsitiktinai įdomaus gavosi? Labai nekantru smile.gif

pas mane viena paradoxa is pirktiniu seklu irgi kazkokia itartina. kitos dvi zydi svariais geltonais ziedynais, o viena... raudoni ziedlapiu galukai link vidurio g.gif kazin ar cia paradoxa g.gif
Atsakyti
Vobla, kai jau sužydės pafotkinkit, aš mamos irgi įamžinsiu, smalsu baisiai, kas ten bus.
Atsakyti
QUOTE(jot.ka @ 2015 07 24, 13:25)
Vobla, kai jau sužydės pafotkinkit, aš mamos irgi įamžinsiu, smalsu baisiai, kas ten bus.

jau nufotkinta, bepietaujant ir i kompa sukeliau:
https://scontent-fra...amp;oe=5652F203
kitos dvi geltonos be tiumingo aplink viduri.
palidos man labai labai wub.gif :
https://scontent-fra...amp;oe=561608D4
jos gerai ziurisi margalapio karklo fone :
https://scontent-fra...236106374_o.jpg
Atsakyti
wub.gif paskutinėje nuotraukoje nuostabus vaizdelis...gražu wub.gif Sveikinu 4u.gif
Atsakyti
Vobla, ar tokia blyški pallida splava visąlaik ir būna, ar pradžioje ji intensyviai rožinė? Manosios sodrios, imu galvoti, kad pas mane gali būti ne pallida o kita rūšis, gal angustifolia?
Atsakyti
QUOTE(jot.ka @ 2015 07 24, 14:11)
Vobla, ar tokia blyški pallida splava visąlaik ir būna, ar pradžioje ji intensyviai rožinė? Manosios sodrios, imu galvoti, kad pas mane gali būti ne pallida o kita rūšis, gal angustifolia?

manau, kad mano fotikas teisingai spalvu nepagauna- kazkuriuo momentu jos buna ryskokos, paskui blunka. pradzioje lyg irgi sviesios buna g.gif . zodziu, kai visas pulkas salia auga- tai ziedai ivariu ruzavu tonu ir pustoniu. be to pas mane labai ant saulekaitos - ir nuo to greciau gali blukti g.gif
Atsakyti
My Webpage

Mano zundos pražydo...Labai daug kankorėžiukų , bet smulkūs gan...ar reikėjo juos gal išgenėt , kad didesni būtų g.gif
o šiaip man jos irgi patinka labai. Dar kitąmrt pasodinsiu ir baltą smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo diuni: 24 liepos 2015 - 14:39
QUOTE(Vobla @ 2015 07 24, 14:16)
manau, kad mano fotikas teisingai spalvu nepagauna- kazkuriuo momentu jos buna ryskokos, paskui blunka. pradzioje lyg irgi sviesios buna g.gif . zodziu, kai visas pulkas salia auga- tai ziedai ivariu ruzavu tonu ir pustoniu. be to pas mane labai ant saulekaitos - ir nuo to greciau gali blukti g.gif

Gal visgi tos pačios, šiandien išėjau apžiūrėt, ir mano išblukusios, irgi saulėje kepa, tik tiek kad pas mane tik vienas keras, tai tokio vaizdo kaip pas jus nėra

user posted image

user posted image

o čia vienas rožinės verbena hastata žiedynas tarp mėlynų smile.gif

user posted image
Atsakyti