Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiametės gėlės ir dekoratyvinės žolės

Aš kažkada labai norėjau žaliažiedės ežiuolės, 'Green envy', bet kai norėjau negavau, o dabar jau ir nebežinau, ar rasčiau jai pritaikymą savo gėlyne, bet smalsumui patenkint, tai vis tiek norėčiau. Man irgi ežiuolės labai gražios gėlės.
Atsakyti
ax.gif radau nuotraukas...graži , įdomi...
Kažkaip šmėstelėjo galvoje kompozicija -ją į gubojas įsodinus... g.gif Švelnu taip būtų , pasteliška...
Atsakyti
Manau bet kokioj ažūrinėj kompanijoj ežiuolė gerai atrodytų. Guboja man labai gražu, bet jai pas mane per sunku būtų. Pas mane jos tarp smilgų karaliaus.
Atsakyti
QUOTE(jot.ka @ 2015 07 24, 12:23)
Manau bet kokioj ažūrinėj kompanijoj ežiuolė gerai atrodytų. Guboja man labai gražu, bet jai pas mane per sunku būtų. Pas mane jos tarp smilgų karaliaus.

ax.gif Gražu bus...aš smilgų jokių neturiu , kažkaip gal mūsų biolaukai nesutampa... biggrin.gif
tai todėl į galvą atėjo guboja biggrin.gif
Papildyta:
biggrin.gif o dar man reik kraujalakių bordinių aukštų ir Verbena hastata (rožinė) ir šitų...gal bus sodo krairėje g.gif
Atsakyti
QUOTE(diuni @ 2015 07 24, 11:32)
ax.gif Gražu bus...aš smilgų jokių neturiu , kažkaip gal mūsų biolaukai nesutampa... biggrin.gif
tai todėl į galvą atėjo guboja biggrin.gif
Papildyta:
biggrin.gif o dar man reik kraujalakių bordinių aukštų ir Verbena hastata (rožinė) ir šitų...gal bus sodo krairėje g.gif

biggrin.gif , žinau, jūsų sodas visai kitoks nei mano, tai ir derinius jūs matot vienus aš kitus.

Kraujalakės man irgi vienos mylimiausių, nors dabar taip pagalvojus, kad nemylimiausių augalų gal neauginu, o kurie auga, visi labai patinka smile.gif, ir hastata nuostabi, tik aš niekaip nepriprantu prie jos smulkumo. Nuotraukose ji man tokia vos ne veronikūno kolegė atrodydavo, o kai pas save pamačiau, tai buvo nustebimas smile.gif, bet gražus augalas, ką ten ir sakyt. Beje, turėjau tik mėlyną, o šiemet žiūriu, tame pačiame kere vienas stiebas rožinis, spėju, kad gavau vazonėlį su mėlynąja, bet buvo įkritusi sėkliukė ir rožinės, kaip kitaip paaiškint jos atsiradimą? Šiemet radau prisisėjusią, noriu visame gėlyne kad atsirastų, paliksiu ir rožinę subrandint sėklas, tegu pribarsto.
Atsakyti
QUOTE(jot.ka @ 2015 07 24, 12:38)
biggrin.gif , žinau, jūsų sodas visai kitoks nei mano, tai ir derinius jūs matot vienus aš kitus.

Kraujalakės man irgi vienos mylimiausių, nors dabar taip pagalvojus, kad nemylimiausių augalų gal neauginu, o kurie auga, visi labai patinka smile.gif, ir hastata nuostabi, tik aš niekaip nepriprantu prie jos smulkumo. Nuotraukose ji man tokia vos ne veronikūno kolegė atrodydavo, o kai pas save pamačiau, tai buvo nustebimas smile.gif, bet gražus augalas, ką ten ir sakyt. Beje, turėjau tik mėlyną, o šiemet žiūriu, tame pačiame kere vienas stiebas rožinis, spėju, kad gavau vazonėlį su mėlynąja, bet buvo įkritusi sėkliukė ir rožinės, kaip kitaip paaiškint jos atsiradimą? Šiemet radau prisisėjusią, noriu visame gėlyne kad atsirastų, paliksiu ir rožinę subrandint sėklas, tegu pribarsto.

4u.gif jo...dėl to ir darom tuos gėlynus...tarsi nuosavo biolauko tęsinius... ax.gif Man tai dar taip įdomiai būna- nereik man kai kurių gėlių ir viskas...nors ir dykai duotų , kažkaip jaučiu , na nereik man jos...
g.gif nežinau , gal iš Dariaus gėlių parsisiųsti...kaip tik viską turi ko man reiktų.Ar kas siuntėtės , gerai viskas buvo...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo diuni: 24 liepos 2015 - 11:48
QUOTE(Vobla @ 2015 07 22, 19:52)
is baltu  ir ruzavu si pavasari setu pentiniu isdygo tik viena sekla. ir tas pats vienintelis katik prazydo tamsiai violetinis baltu viduriu. nu vadinasi seklas pardavejas pakiso bilekokias- ne as buvau kalta del tokio nedaigumo.

Pas mane sudygo irgi tik viena sėkla iš pakelio. Sodinau, tiesa, ne pavasarį, o birželio pabaigoje. Pirksiu geriau augalą vazonėlyje ir tegu pats sau dauginasi. Už tai tuo pačiu metu sėti lubinai sudygo vos ne visi. bigsmile.gif

QUOTE(Iš Kaimo @ 2015 07 23, 15:24)
O aš šiam konkrečiam laikui pasigendu alyvinės- rožinės spalvos. Nebent pūstatauriai. Dabar pats žydėjimas  vienadienių, bet jos paprastai neturi tokios tyros švelniai rožinės spalvos.
Porą metų skurdusi pagaliau subujojo sužydėjo ančiasnapė šilingė. Sulindo parazitė į rožes. Kaip reikės iškrapštyti iš jų. Jei puls tokiais tempais plėstis  doh.gif

O raudoklės nenorit? Žiedai ružavi (man net per ryškus), ilgai žydi, pavasarį atželia anksti - vien tik komplimentai. Aš ją persodinu kiekvienais metais (dėl ružavos spalvos vietos jai nerandu), o ji tik bujoja. Jei būtų kitos spalvos - prisidauginčiau tuoj pat. Už tai šalavijų niekaip negaliu padauginti. Jau antrą kartą bandau Mainacht šakelėmis dauginti, bet visos nugelsta ir amen. Nors kiek dauginau kitus augalus, tai nebuvo taip, kad visi pasimiriotų g.gif
Atsakyti
O aš šalavijus iš sėklų išsiauginau. Vėlgi iš E sėklos nusipirkau , sudygo , auga ir žydi.
Pernai jau žydėjo , iš karto pirmais metais. Aišku , yra gal gražesnių ir retesnių veislių. Bet labai jau reikalinga man gėlė , tai nusprendžiau taip daryti- iš sėklų.
Nuostabusis šalavijas (mišinys) (lot. Salvia superba)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo diuni: 24 liepos 2015 - 11:52
QUOTE(sssmmm2002 @ 2015 07 24, 11:47)
<...>
O raudoklės nenorit? Žiedai ružavi (man net per ryškus), ilgai žydi, pavasarį atželia anksti - vien tik komplimentai. Aš ją persodinu kiekvienais metais (dėl ružavos spalvos vietos jai nerandu), o ji tik bujoja. Jei būtų kitos spalvos - prisidauginčiau tuoj pat. Už tai šalavijų niekaip negaliu padauginti. Jau antrą kartą bandau Mainacht šakelėmis dauginti, bet visos nugelsta ir amen. Nors kiek dauginau kitus augalus, tai nebuvo taip, kad visi pasimiriotų  g.gif

pasisekė jums su raudokle, pas mane kaip tik ji buvo iš paskutinių augalų atžėlusių, žiema tokia nedėkinga buvo, man ji irgi tokia nuodingai rožinė, bet mačiau yra ir tokių blyškiai rožinių, gundausi tokią įsigyt.
Kaip tik šiandien paskaičiau, kad šalavijai lengvai dauginasi auginiais, tai prisėdau datalesnės info pasiieškot, aš Caradonnos norėčiau daugiau turėt, kaži, ar tinkamas dabar laikas imti auginius? O kaip jūs šaknydinot, galit aprašyt procesą?
Atsakyti
Ežiuolės 'Double Decker' net ir senstelėję gali tik vieną kuoduotą žiedyną suformuoti. Nežinau nuo ko priklauso, iš kur tas gražias nuotraukas internete gauna. Mano trečių metų nesulaukė, iššalo, tai atrodė kaip eilinė, tik gana stambi. Kitur mačiau kiek vyresnę, tai irgi tik su vienu kuodu, kiti paprasti. Spalvos ryškesnės nei Dariaus nuotraukose, gal koks ,,kultivaro kultivaras".
Mano ežiuolės irgi tik rodo, kad kada nors žydės. Po vieno rimto iššalimo bijau sodinti lauke, kol nepadauginau atsargų. Dabar tik dvejas turiu ir abi pilnavidures, kurios nepigios, tai su vazonu įstatau kaip akcentėlį:
https://plus.google....925487643554471
Man užtenka vieno kito ,,riebaus" žiedo lapiniame augalyne. Aplink 'Green Jewel' ilgai trepsėjau, bet nesugalvojau kur ją priderinčiau. Tas nenormalių spalvų noras visai nepasiteisina. Meilė juodiems žiedams nesiriša su aplinka, o baltos sienos turbūt neturėsiu.
Atsakyti
Man su pilnavidurėm ežiuolėm irgi nepasisekė, buvau nusipirkusi dvi, bet jau pavadinimų nepamenu, nei viena pavasario nesulaukė, o ir perkant vazonėlio žiedas kažkaip nežavėjo, nuotraukose jos man atrodo daug įspūdingesnės, na bet šiaip ar taip, mano favoritės tuščiavidurės, ir nulėpusiais žiedlapiais labai patinka, tokios ir gyvena pas mane.
Atsakyti
g.gif įsivaizduojat...aš galvojau , kad ežiuolės visiškai atsparios šalčiui.Man net mintis nekiolo , kad kuri nors iš jų gali iššalti tiesiog...Dėkui , už info 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(jot.ka @ 2015 07 24, 13:01)
Man su pilnavidurėm ežiuolėm irgi nepasisekė, buvau nusipirkusi dvi, bet jau pavadinimų nepamenu, nei viena pavasario nesulaukė, o ir perkant vazonėlio žiedas kažkaip nežavėjo, nuotraukose jos man atrodo daug įspūdingesnės, na bet šiaip ar taip, mano favoritės tuščiavidurės, ir nulėpusiais žiedlapiais labai patinka, tokios ir gyvena pas mane.

Echinacea palida ‚Hula Dancer‘ turit turbūt tuomet. Graži ji visgi ax.gif
Atsakyti