Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiametės gėlės ir dekoratyvinės žolės

Flioksai puiku, jei jų daug.
Astilbės pas mane tik gaivaliojasi su vienu kitu žieduku. Kažkaip neužsikabina. Gal joms labai šlapios žemės reikia. g.gif Pas draugę auga kojas sumerkusias į vandenį, prie tvenkinio. Ten net žliugsi, kai vaikštom. Bet tooooks astilbių laukas. wub.gif
Atsakyti
Astilbėms nebūtinai labai šlapia, bet drėgmę mėgsta, už perdžiovinimą neatleidžia. Geriau dalinis pavėsis ir kiek rūgštoka žemė. Tinkamas pakrančių augalas, tada ir daug saulės netrukdo.
Atsakyti
QUOTE(vi_ @ 2015 07 22, 23:10)
Pas mane tokie dalykai – kuo daugiau patirties/pastangų, tuo didesnis šabakštynas gaunasi. sad.gif Klaidos, juk auga kartu su augaliukais... Praeitą savaitgalį po 2 dienų spoksojimo iš 1 augalyno fragmento už plaukų išnešiau 2 firminius lendrūnus, savo pačios ūgio, beje. <...>

Vat, pvz., stipa calamagrostis ežiuolių, gludų ir katžolių kompanijoje užsirekomendavo kaip tyras pievų kaubojus – gano gėliukus, ne kaip pasamdytas, o it iš idėjos. <...>

vingiris Thalictrum SPLENDIDE tai priėmė it iššūkį, ir pasistiepė virš 2 m. Anas neskaito literatūros (1.8-2 m jam prirašyta) arba azoto prisiragavo už kompaniją... Nežinau. Dabar žiedynus kraunasi, tik skystokus lygtais. Abejoju, kad išstenės debesį...

Tai natūralu, tokia stadija privaloma, taip vyksta pažinimas, juk pati matot, kad augalai literatūros neskaito biggrin.gif . Sodinant padaryti sprendimai juk turėjo kažkokią priežastį, kodėl taip dariau, kodėl taip galvojau, ir dabar pasimato, ko nenumačiau, ko nesitikėjau, ko nežinojau, mano manymu tokios klaidos be sezoninio nusivylimo teikia daug naudingos patirties ir skatina judėti pirmyn. Ar tie lendrūnai kartais ne 'Overdam', kurie gana ankštai buvo įsikūrę nedideliam plotely?

Vadinasi šios žolės mano sode nebus, kaip ir gludas ji man rodosi iš gana reiklių. Kaip suprantu, jūsiškė kompanija visa gerai įsiganiusi, džiugu, manieji gludai tik sodinamos medžiagos neturėjimo dėka vis dar vartaliojasi kvadratuose, rudenį juos pakeis 'Matronos' ir šluotsmilgės, o šis augaliukas deja, bet tikrai keliaus kompostan. Dar apie klaidas, šiemet pavasarį sodinau nujausdama, kad bus negerai, katžolių daug į vieną plotą. Iki dabar vaizdas buvo man labai labai patinkantis, bet vakar katžoles nukirpau, liko baisu smile.gif. Na bet tai ir nebuvo staigmena, tiesiog pasitikrinau, o dabar tikrinu per kiek laiko baisu pavirs į pakartotinį gražu. Bet visgi galvoju, kad toks variantas mano kieme negalės likti, jei gyvenčiau sode, sodyboje, kur augalus matau su tam tikromis pertraukomis, tai visai nebūtų trūkumas, bet kai skylė dvi savaites diena iš dienos badys akis žiūrint pro langą, tai jau riebus minusas, tuo labiau, kad visas likęs gėlynas jau pasiekęs nemažą aukštį.

dėl vingirio debesėlio, tai manau tikrai nei šiemet nei ko gero ir kitąmet dar nebus, lėtas jis augalas, bet manau verta laukti. Maniškis 'Splendide ' guli, bet tikrai ne nuo kepurės svorio, šiemet neeilinio vėjo metai, viskas pasvirę. Ir ūgio geriausiu atveju bus 1,5m, žiedų jis man proporcingai savo siluetui turi. Kol kas mano sode vingiriai irgi literatūros neskaito, jei gerai pamenu, rochebruneanum turėjo žydėt anksčiau, o 'Splendide' antroje vasaros pusėje, bet pas mane jie abu žydi dabar, ir skirtumas tik stiebų storyje ir lapų dydyje.

QUOTE(Iš Kaimo @ 2015 07 23, 16:24)

O aš šiam konkrečiam laikui pasigendu alyvinės- rožinės spalvos. <...>
Porą metų skurdusi pagaliau subujojo sužydėjo ančiasnapė šilingė. Sulindo parazitė į rožes. Kaip reikės iškrapštyti iš jų. Jei puls tokiais tempais plėstis  doh.gif

prie paminėtų rožinių gėlių dar pridursiu monardas, astrantijas, veronikūnai pradeda žydėt, pas kaimynę jau plukė savo žiedelius išskleidė, na jos spalva neintensyvi, bet irgi iš rožinių atspalvių, raudoklės atspalviai irgi rožiniai.

pas mane buvo toji šilingė, bet po vienos žiemos kažko nebepasirodė, tai realios patirties su jos plitimu neturiu, girdėjau tik tiek, kad ji lengvai suvaldoma, bet jei raut iš rožės tai bet kokiu atveju darbelis ne iš maloniųjų.

QUOTE(Vobla @ 2015 07 23, 18:43)
jetau kaip gerai siandienos lietus mano sacharoj wub.gif  pagaliau pirmas tikras lietus , o ne niaukalas su trim lasiukais.

na šiemet matyt visa Lietuvos norma pajūriui ir šiaurei tenka, pas mane jau per šlapia, bet jei ir toliau taip draskysis vėjai, tai vėl išdžiovins viską. Drėgmės kiekiu ir karščių nebuvimu man ši vasara be galo patinka, nu bet vėjai jau visus rekordus muša, žiūriu į savo naujai susodintą hortenzijyną, ir galvoju, vargu ar lemta man savo kieme jį turėt, lapai kaip skudurai, nudaužyti, nubrozdinti, ko gero perspektyvoje ir ten atsiras smilgos, kaip ten bebūtų, jos mano kieme jaučiasi puikiai, tikros vėjo draugės.
Atsakyti
QUOTE(jot.ka @ 2015 07 24, 07:25)

na šiemet matyt visa Lietuvos norma pajūriui ir šiaurei tenka, pas mane jau per šlapia, bet jei ir toliau taip draskysis vėjai, tai vėl išdžiovins viską. Drėgmės kiekiu ir karščių nebuvimu man ši vasara be galo patinka, nu bet vėjai jau visus rekordus muša, žiūriu į savo naujai susodintą hortenzijyną, ir galvoju, vargu ar lemta man savo kieme jį turėt, lapai kaip skudurai, nudaužyti, nubrozdinti, ko gero perspektyvoje ir ten atsiras smilgos, kaip ten bebūtų, jos mano kieme jaučiasi puikiai, tikros vėjo draugės.

man tai siemet ne vasara, o visiskas pravalas. lietaus mazai, bet tuo paciu labai daug apsiniaukusiu dienu. visi augalai kaip parodijos- stiebesi saules ieskodami ir taip i ugi isejo, kad net sunku patiket. ilgi ilgi kunai ir mazos galvutes. varciau pernai metu gelynu nuotraukas ir sunkiai patiket eina, kad tas pats augalas gali atrodyt va taip skirtingai. labai tikejausi, kad bent rugpjutis duos silumos- deja... jokios karscio bangos jau nebezadama verysad.gif kol kas liudniausia vasara per mano sioje troboje gyvenimo istorija.... verysad.gif
Atsakyti
tas tiesa, augalai skirtingais metais skirtingai atrodo, pas mane irgi buvo vieni metai, kai turėjau džiungles, o kitais jau visai kiti dydžiai buvo. Bet šie metai mano kieme anaiptol neskurdūs, augalai gražūs, ypač tai matosi jaunuose augaluose, kurie dabar pasigavo augti, tikriausiai dėl to, kad drėgmės sočiai, ir saulės taip pat netrūksta.

Iš šių metų pastebėjimų, neperprantu kraujalakės 'Red thunder', pasigooglinau, rašo aukštis 1,2m, vadinasi, turėtų būti panašiai kaip ir kitos mano auginamos kraujalakės, tačiau ši, vos 60 cm, čia su žiedais. Būtų pirmametė, nekreipčiau dėmesio, bet čia antrametis augalas, visos kitos kraujalakės pas mane antrais metais jau bujoja ir kaimynus stelbia, šita visą chorą gadina. Visi terasinio gėlyno augalai svyruoja 90-130 cm, tai ši visiškai prapuola, vietoj to, kad savo debesį raudonų burbuliukų skandintų šluotsmilgių rūke. Nepatinka. Kas jai ne taip, nesugeba konkuruoti su kaimynais? šalia jos soros, saulainės. Ar jos žiedstiebiai dar ilgės ir pasieks reikiamą aukštį rudeniop?

vi_, užsiminėt, kad pas jus ežiuolės jau žydi, kokios? Aš pradedu nerimaut, kad savo naujai susodintam gėlyne būsiu su aukščiais prašovusi, ežiuolės turėtų būti metrinės, bet prieš jas, ir už jų šluotsmilgės, kurios neša apie 1,2, o kai trečiuose metuose jų debesis gaunasi gana tirštas, ar bematysiu aš savo 'Albas'? Belieka tikėtis, kad jų bus tirštai ir balta spalva gerai švies, ir prasišvies pro šluotsmilges. Terasiniame įkurdinau 'Happy star', tai jos taip nenoriai auga, visai neneša ant happy, prasmegs mano džiunglėse..
Atsakyti
ax.gif Mano ežiuolės dar tik tik bando žydėti...Aukštos tikrai , virš metro visos. Sėtos iš sėklų mišinio http://www.e-seklos....e_rusiu_misinys , o rašo iki 70 g.gif ...bet tikrai aukštesnės... g.gif

O dar planuoju viuen ružavų užsiauginti atskiroj grupelėj...bet jau kitąmet...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo diuni: 24 liepos 2015 - 10:32
QUOTE(diuni @ 2015 07 24, 10:30)
ax.gif Mano ežiuolės dar tik tik bando žydėti...Aukštos tikrai , virš metro visos. Sėtos iš sėklų mišinio http://www.e-seklos....e_rusiu_misinys , o rašo iki 70 g.gif ...bet tikrai aukštesnės... g.gif

O dar planuoju viuen ružavų užsiauginti atskiroj grupelėj...bet jau kitąmet...

na paradoxa - tos geltonos, tai tikrai aukštos, o tiek baltos, tiek rožinės tokiame mikse manau irgi turėtų būti iš aukštų. Bent jau man susidaro vaizdas, kad žemos ežiuolės 50-70 cm yra tik veislinės, specialiai išvestos mažesniems gėlynams, kur įprastoms vietos per maža, jos paprastai ir dauginamos ne sėklomis. spėju, kad jūsiškė balta turėtų būti 'Alba' arba' White Swan', jos tikrai dažnai sėklomis dauginamos, o ir stambios gana būna.

Dar apie ežiuoles, mano gėlyne greta augo geltona ežiuolė echinacea paradoxa ir veislinė ryškiai raudona 'Firebird', pernai kasdama visas gėles lauk, aptikau daug sėjinukų, ir pagal ilgus lapus nurašiau viską paradoxai. Mama labai norėjo, atidaviau, šiemet sekam detektyvą, vos pasirodė žiedlapių užuomazgos, mama pasakė, kad neša į rausvumą. Prisiminiau, kad netoli auga pallida, irgi siaurais ilgais lapais, ji rožinė, na, tuomet matyt sėjinukas jos. Šiandien skambina, ir pasakoja, kad nieko panašaus į rožinį atspalvį nėra, žiedlapiai dar tokie susisukę, ir apatinė žiedlapio pusė yra...raudona, o prasukus ir pažiūrėjus vidun, lyg oranžinė. Važiuosiu sekmadienį pati apžiūrėt, kiba būsiu mamai padovanojusi kokį naują hibridą? biggrin.gif būtų smagu, juk jos kryžminasi, oranžinės ežiuolės turi paradoxos kraujo, tai mažum ir pas mane kažkas atsitiktinai įdomaus gavosi? Labai nekantru smile.gif
Atsakyti
thumbup.gif jėga...šiaip ežiuolė mano viena mylimiausių gėlių ( ną jų mylimiausių nemažai yra biggrin.gif , bet visgi...). Dar galvoju įsigyti tokias raudonas su kuokštu viduryje trumpų žiedlapių , tokios pilnavidurės tipo...man labai gražios nuotraukose...
Atsakyti
Ar jos raudonos? Aš tokias kaip su vainikėliu tik' Double decker' žinau , bet jos rožinės. Ir įdomiai su jomis būna, pirmą vasarą žydėjo be vainikėlio, ir nebepamenu, ar nuo oro sąlygų joms tas vainikas būna, ar nuo amžiaus? Na bet, pas mane ji taip ir neparodė to kuodo.
Papildyta:
na va, radau, kad pirmais metais būna dažnai be kuodo, o vėlesniais metais apsikuoduoja smile.gif
Atsakyti
http://www.dariausge...logas.php?id=62
Echinacea ‘Hot Papaya’
ir dar kažkur panašias mačiau , bet gal kiek kitokias dar...

http://juragiumedely...eziuoles?page=1
ir čia yra ...ir dar ta paskutinė raudona faina...vienžo...visos man gražios doh.gif rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo diuni: 24 liepos 2015 - 11:01
aaa, tai čia tos pilnavidurės, aš pagalvojau apie tokias http://www.bluestone...s.com/ECDD.html

Atsakyti
QUOTE(jot.ka @ 2015 07 24, 12:00)
aaa, tai čia tos pilnavidurės, aš pagalvojau apie tokias http://www.bluestone...s.com/ECDD.html

ax.gif aha , supratau...įdomios irgi...bet tai įdomu , matyt ne visoms tas kuokįtelis susiformuoja...o matėt , toj nuorodoj , yra antra foto žemai , tai ten visai be tų skiauterėlių...
aplamai , tai iš sėklų jeigu , tai priauga visokių- būna vistiek jau išsikryžminusių dalis , kad ir firminės sėklos...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo diuni: 24 liepos 2015 - 11:11