Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiametės gėlės ir dekoratyvinės žolės

QUOTE(smth1 @ 2015 07 19, 21:19)
Gal ir dekoratyvi, bet Lt nežiemoja. 6-9 šalčio zona.

Supratau, ačiū už atsakymą.
Atsakyti
QUOTE(jot.ka @ 2015 07 14, 08:53)
sinavadalapis vingiris greit debesėlį suformuoja, nes jo žiedai kitokie, Splendide visiškai kitoks

IŠ KAIMO - O kas per gražuolė viduryje pozuoja? ta rožinė,labai jau graži ji,gal žinote kas tai per gėlė?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo AŠMAMA: 22 liepos 2015 - 13:14
QUOTE(AŠMAMA @ 2015 07 22, 14:09)
IŠ KAIMO  -  O kas per gražuolė viduryje pozuoja? ta rožinė,labai jau graži ji,gal žinote kas tai per gėlė?

g.gif tie , kur į petunijas panašūs žiedai...delavajo inkarvilėja...bent jau pas mane ji panašiai atrodo...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo diuni: 22 liepos 2015 - 14:10
Teisingai, inkarvilėja. Tik blogai, kad labai vėlai atželia. Kasmet po kelias sukapoju pavasarį doh.gif Šiemet vėl jų prisodinau iš daigų. Gal kokias vinis toje vietoje užsmeigsiu žiemai.
Ačiū už atsakymus apie gauras. Bandysiu išsaugoti per žiemą.
Beje, buvau radus patarimų, kaip teisingai dengti augalus žiemai, kad neiššustų. Reikia prigrėbti sausų lapų ir užvožti senu dubeniu ( tik kur tiek senų bliūdų rasti ? bigsmile.gif ) Dubuo turi nesiremti į žemę, todėl dėl ventiliacijos pakišti plytgalių. Galiausiai, kad vėjas visos konstrukcijos nenupūstų, ant viršaus užkelti plytą.
Atsakyti
QUOTE(Iš Kaimo @ 2015 07 22, 21:24)
Teisingai, inkarvilėja. Tik blogai, kad labai vėlai atželia. Kasmet po kelias sukapoju pavasarį  doh.gif Šiemet vėl jų prisodinau iš daigų. Gal kokias vinis toje vietoje užsmeigsiu žiemai.
Beje, buvau radus patarimų, kaip teisingai dengti augalus žiemai, kad neiššustų. Reikia prigrėbti sausų lapų ir užvožti senu dubeniu ( tik kur tiek senų bliūdų rasti ? bigsmile.gif ) Dubuo turi nesiremti į žemę, todėl dėl ventiliacijos pakišti plytgalių. Galiausiai, kad vėjas visos konstrukcijos nenupūstų, ant viršaus užkelti plytą.

Rezultate- mažosios architektūros Šedevras.
Atsakyti
QUOTE(Iš Kaimo @ 2015 07 22, 20:24)
Teisingai, inkarvilėja. Tik blogai, kad labai vėlai atželia. Kasmet po kelias sukapoju pavasarį  doh.gif Šiemet vėl jų prisodinau iš daigų. Gal kokias vinis toje vietoje užsmeigsiu žiemai.

lygiai taip pas mane ziemojo rudeni sodintos silauoges. tik vietoj bliudo- kibirai nuo statybu smile.gif
-----------------
viena is pernai setu knipofiju kelia zieda wub.gif
------------------
is baltu ir ruzavu si pavasari setu pentiniu isdygo tik viena sekla. ir tas pats vienintelis katik prazydo tamsiai violetinis baltu viduriu. nu vadinasi seklas pardavejas pakiso bilekokias- ne as buvau kalta del tokio nedaigumo.
Atsakyti
Pas mane tokie dalykai – kuo daugiau patirties/pastangų, tuo didesnis šabakštynas gaunasi. sad.gif Klaidos, juk auga kartu su augaliukais... Praeitą savaitgalį po 2 dienų spoksojimo iš 1 augalyno fragmento už plaukų išnešiau 2 firminius lendrūnus, savo pačios ūgio, beje. Vaizdelis kiek pagerėjo... bet dar liko cefaliarijos ir Ko... Cefaliarijų šiuo metu geriau neliesti it kokių Sosnovskio barščių. Ne, jos nenuodingos, tik... nepanešamos kolei kas... o ir 1 m3 duobių nėra noro kasti... Apie cefaliarijų kompaniją nesinori rašyti... Bais jau užpainiotas reikaliukas... Geriau kažką teigiamo paminėsiu. Vat, pvz., stipa calamagrostis ežiuolių, gludų ir katžolių kompanijoje užsirekomendavo kaip tyras pievų kaubojus – gano gėliukus, ne kaip pasamdytas, o it iš idėjos. Puikus pasirinkimas. Bravo! Jam.
Kitame fragmente, tame kur saulainės su rykštenėmis (rykštenės jau išneštos į moliūginę...) ir Ko, kolegė daržininkė pasigailėjusi nubiednėjusių monardų, pavaišino jas azotu. Gavosi monardų giria. Už monardų galiorkoje tupintis vingiris Thalictrum SPLENDIDE tai priėmė it iššūkį, ir pasistiepė virš 2 m. Anas neskaito literatūros (1.8-2 m jam prirašyta) arba azoto prisiragavo už kompaniją... Nežinau. Dabar žiedynus kraunasi, tik skystokus lygtais. Abejoju, kad išstenės debesį... Šiap jau, kitų neužprogramuotų incidentų šiame fragmente neįvyko. Pakanka ir užprogramuotų... sad.gif
Tokie dalykai. Ne visi, bet daugmaž.

Atsakyti
Sveikos mielosios,
gal kuri auginate gencijoną ,,Diana" ir galite pasidalinti informacija apie auginimo ypatumus. Vakar nusipirkau senukuose (labai jis mane sužavėjo), reikėtų sodinti į gėlyną, bet kokią vietą parinkti, kaip prižiūrėti, kad gerai augtų?
Atsakyti
Vi, kaip įdomu būtų pamatyti taip gražiai aprašytus augalynus. Tikiu, kad rezultatas kvapą gniaužiantis. Gal nors kokią nuotraukėlę... ax.gif
O aš šiam konkrečiam laikui pasigendu alyvinės- rožinės spalvos. Nebent pūstatauriai. Dabar pats žydėjimas vienadienių, bet jos paprastai neturi tokios tyros švelniai rožinės spalvos.
Porą metų skurdusi pagaliau subujojo sužydėjo ančiasnapė šilingė. Sulindo parazitė į rožes. Kaip reikės iškrapštyti iš jų. Jei puls tokiais tempais plėstis doh.gif
Atsakyti
Juk astilbių metas - nuo tamsiausių iki švelniausių, šiltų ir šaltų atspalvių, labai kvepiančių ir tik truputį:
https://picasaweb.go...381526409185618
Jau pradeda žydėti ir kininės astilbės, taip pat rausvos. Ir vingiorykštė 'Venusta' labai rausva. Man net per daug, šiaip nemėgiama spalva, tik gėlėms atleistina. Dar ir lanksvos bei lelijos rausvina gėlyną, bet jos iš kitos daugiamečių grupės.
Atsakyti
Flioksų tokių spalvų taip pat pilna.
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2015 07 23, 17:32)
Flioksų tokių spalvų taip pat pilna.

Noriu padekot uz salavija 4u.gif kol kas jis dar manes nepasieke( biski subyrejo tevuku planai), bet zinau, kad jau tupi pas mama smile.gif
--------------------
makedonines buozaines atrado pauksciukai. visu spalvu ir ismieru- visa laika supasi stiebuose pulkas- islesa svariai visas seklytes. vadinasi daugiau sejinuku nebebus g.gif na bet ir negaila- tegu sau lesa jeigu taip skanu.
-----------------
jetau kaip gerai siandienos lietus mano sacharoj wub.gif pagaliau pirmas tikras lietus , o ne niaukalas su trim lasiukais.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vobla: 23 liepos 2015 - 18:49