Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiametės gėlės ir dekoratyvinės žolės

QUOTE(bumsik @ 2015 07 13, 19:08)
Savo katžolę "Walker's Low" nukirpau jau prieš kelias savaites, nepatiko jų išblukusi spalva, tai dabar gražiai krūmeliu želia. Nekirpau iki pat žemės, tiesiog žiedynus nurėžiau. Turėtų dar kartą sužydėt.

4u.gif ačiū , apkarpysiu ir aš ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Vobla @ 2015 07 11, 15:26)
caradonnos neturiu, planavau issigyt, bet marcusas prigimde pusmetriniu vaiku, tai kazkaip poreikis panasiu isigyti atkrito g.gif
bet dabar visai smalsu pasidare, jeigu nesiseja.
dar uoliai pas mane sejasi levandos. bet jos paklausios- perkeliu kol ugteli i darza, o dvimetes jau randu kam atiduoti...

Caradonna skiriasi nuo kitų tuo, kad jų stiebeliai tamsiai purpurinės spalvos. Galėčiau šią savaitę atsiųst dovanų vieną kupstelį mirksiukas.gif

QUOTE(diuni @ 2015 07 13, 18:55)
ax.gif o kaip elgtis su nužydėjusia katžolę- nukirpti iki žemės dabar , ar geriau taip palikti iki rudens g.gif

praskleidus turėtų matytis naujai besikalantys lapukai, tai nepažeidžiant jų nukarpau. Senokai saviškėms šukuosenas padariau, jau šiuo metu gražiai atžėlę ir antrą kartą žydi wink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gaudvilė: 13 liepos 2015 - 20:15
QUOTE(Gaudvilė @ 2015 07 13, 20:14)
Caradonna skiriasi nuo kitų tuo, kad jų stiebeliai tamsiai purpurinės spalvos. Galėčiau šią savaitę atsiųst dovanų vieną kupstelį mirksiukas.gif
praskleidus turėtų matytis naujai besikalantys lapukai, tai nepažeidžiant jų nukarpau. Senokai saviškėms šukuosenas padariau, jau šiuo metu gražiai atžėlę ir antrą kartą žydi wink.gif

vaj koks gundantis pasiulymas bigsmile.gif
einu i a.z.
Atsakyti
QUOTE(diuni @ 2015 07 13, 17:55)
ax.gif o kaip elgtis su nužydėjusia katžolę- nukirpti iki žemės dabar , ar geriau taip palikti iki rudens g.gif

QUOTE(bumsik @ 2015 07 13, 18:25)
Ar kas auginate vingirį? Jei atmintis man nemeluoja, pernai kažkuri narė-gėlininkė rodė nuotraukų su savo auginamu vingiriu. Tuo metu manęs jie dar nedomino  blush2.gif , o va dabar užsikabinau už "Splendide" ir užsimaniau jo nors tu ką. Nuotraukose labai gražus violetinis debesėlis atrodo, o realybėje medelyne apžiūrėjau - bliednas koks...kada iš jo tas "debesėlis" užaugs? Jei kas turite, parašykite koks jo augumas, per kiek metų galima iš jo kažko tikėtis? Ar stiebai neišvirsta, nereikia atramų? Būčiau dėkinga už atsakymus  4u.gif

Aš kaip ir Gaudvilė, nerėžiu visko, o palaukiu, kol kupstuko vidury pasirodo nauji stiebai, ir jų nepaižeidžiant iškarpau senus, tik pas mane dar 'Walker's low' žydi, o stiebeliai vidury dar labai maži, lauksiu vėlesnio laiko. Čia tikėtina dėl pajūrio klimato pas mane viskas vėliau.

Auginu vingirius, 'Splendide' antri metai, dar tikrai liaunas ir debesėlis skystas. Neatrodo, kad vingiriai, bent jau mano auginami 'Splendide' ir rochebruneanum, būtų spartuoliai. Kasmet stiebų daugėja, bet debesies vis dar neturiu. Bet lauksiu, kol sulauksiu, man jie be galo patinka.

dar apie 'Caradonna', jos ir siluetas visai kitoks, man ji grakščiausias šalavijas, vertikalus, siauras, žiedynai labai ilgi, iš mano turimų pats gražiausias.
Atsakyti
QUOTE(bumsik @ 2015 07 13, 18:25)
Ar kas auginate vingirį? Jei atmintis man nemeluoja, pernai kažkuri narė-gėlininkė rodė nuotraukų su savo auginamu vingiriu. Tuo metu manęs jie dar nedomino  blush2.gif , o va dabar užsikabinau už "Splendide" ir užsimaniau jo nors tu ką. Nuotraukose labai gražus violetinis debesėlis atrodo, o realybėje medelyne apžiūrėjau - bliednas koks...kada iš jo tas "debesėlis" užaugs? Jei kas turite, parašykite koks jo augumas, per kiek metų galima iš jo kažko tikėtis? Ar stiebai neišvirsta, nereikia atramų? Būčiau dėkinga už atsakymus  4u.gif

user posted image
Pozavo ne vingiris, bet gabalas debesėlio matosi.
Pas mane sinavadalapio vingirio mišinys pasėtas buvo. Tai dabar turiu trijų atspalvių krūmelius. Pernai sodintas šiemet jau debesėlis iš dvejų krūmelių apie metro skersmens. Kitas užpernykštis vienas panašiai tokio dydžio. Jų nužydėjusių nenukirpau, labai jau gražūs sėklynai.
Atsakyti
QUOTE(Iš Kaimo @ 2015 07 13, 23:24)
user posted image
Pozavo ne vingiris, bet gabalas debesėlio matosi.
Pas mane sinavadalapio vingirio mišinys pasėtas buvo. Tai dabar turiu trijų atspalvių krūmelius. Pernai sodintas šiemet jau debesėlis iš dvejų krūmelių apie metro skersmens. Kitas užpernykštis vienas panašiai tokio dydžio. Jų nužydėjusių nenukirpau, labai jau gražūs sėklynai.

sinavadalapis vingiris greit debesėlį suformuoja, nes jo žiedai kitokie, Splendide visiškai kitoks
Atsakyti
O Splendide pakenčia sausą dirvą? Kiek domėjausi, jis aukštesnis, tiktų kaip antro plano augalas. Bet už jo augtų pušaitės, išsiurbia visą gyvastį iš žemės.
O tarp kitko: ką galėtumėte rekomenduoti iš aukštų augalų, kurie būtų virš 1,8 m sausai dirvai?
Atsakyti
QUOTE(Iš Kaimo @ 2015 07 14, 11:27)
O Splendide pakenčia sausą dirvą? Kiek domėjausi, jis aukštesnis, tiktų kaip antro plano augalas. Bet už jo augtų pušaitės, išsiurbia visą gyvastį iš žemės.
O tarp kitko: ką galėtumėte rekomenduoti iš aukštų augalų, kurie būtų virš 1,8 m sausai dirvai?

čia netyčia paskaičiau, tai eremūras tiktų ir patiktų smile.gif pasmus augo vos ne grynam smėly aukštis apie 2 m
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lyžuka: 14 liepos 2015 - 10:34
QUOTE(Iš Kaimo @ 2015 07 14, 10:27)

melisa lotuliukas.gif siemet mano melisos sausam darzo pieske, negavusios jokio maisto- va tokios uzaugo. ilgos ir kudos doh.gif vieni kotai su minimum lapu.
Atsakyti
Ačiū visoms atsakiusioms apie vingirį 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Iš Kaimo @ 2015 07 14, 11:27)
O Splendide pakenčia sausą dirvą?

Trąši, drėgmę sulaikanti dirva šiai veislei yra būtina. Čia citata iš https://rasosaugalai...m/tag/vingiris/

Pas mane žemė pusiau traši ir pusiau drėgna, tai nežinau ar mėginti auginti vingirį g.gif Bet nerandu nieko tinkamesnio, gal reiks išmėginti laimę.
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2015 07 11, 12:43)
<...>
Vi, ar cefalarijos šiemet pirktos ir pasodintos?

Jau trečius metus varo.

QUOTE(jot.ka @ 2015 07 12, 21:55)
vis pamirštu paklaust, kas auginat angelica gigas, ar pasisėja jos savaime paskui?, ar sėjinukai tokie pat gražiai bordiniai?

vi_, kaip jūsiškėms baigėsi vazonėlyje, sudygo? ne?

Vazonėliuose nesudygo, bet turiu viltį, kad "gimtinėje" sudygs. Ne šiemet, bet kada nors. Pas Rasą taip nutiko. Išaugo, kai jau apie ją buvo ir pamiršta. Mačiau tą netyčiukę - tokia pat graži kaip ir mamytė. smile.gif Bet jei ir neišdygs, ašarų neliesiu, nes per daug klapatų dvimečiukė reikalauja...

Atsakyti
jot.ka, savo krašto temoje rašėte, kad barzdotieji vilkdalgiai pas jus ruduoja. Gal pasitaikė neatsparios veislės? O gal nuo sausros? Mano žemaūgių nelabai išvaizdūs lapai pasidarė tų, kurių nepasiekia laistymo žarna. O šiaip, barzdotųjų ir sibirinių lapai išvaizdūs visą sezoną, gali net nežydėti.
Atsakyti