Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiametės gėlės ir dekoratyvinės žolės

QUOTE(smth1 @ 2015 07 08, 16:18)
Ne visada. 5m- maximumas. Rūšinės prisiaugina palikuonių.

na žiūrėsim, kiek manosios gyvens, o rūšinės pas mane su klaustuku lieka, visgi veislinės man gražesnės.
Atsakyti
Sveiki, norėjau paklausti turinčių patirties, kurie iš šių augalų sėjasi:

Nepeta Walker's Low
Nepeta Odeur Citron
Calamintha 'Blue Cloud'
Lavandula 'Hidcote Blue'
Monarda menthifolia
Echinacea 'Augustkonigin'
Echinacea 'White Swan'
Rūšinė purpurinė ežiuolė
Salvia 'Mainacht'
Salvia 'Caradonna'
Salvia 'Marcus'

Pasisodinau, dabar galvoju, gal dar savaiminių sėjinukų galėčiau prisirinkti ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Vivica @ 2015 07 09, 10:24)

Nepeta Walker's Low
Nepeta Odeur Citron
Calamintha 'Blue Cloud' 
Lavandula 'Hidcote Blue'
Monarda menthifolia       
Echinacea 'White Swan'
Rūšinė purpurinė ežiuolė
Salvia 'Mainacht'   
Salvia 'Caradonna' 
Salvia 'Marcus'   

Pasisodinau, dabar galvoju, gal dar savaiminių sėjinukų galėčiau prisirinkti  ax.gif

Nepeta 'Walker's Low' - lyg ir nesisėja, o jei ir taip, tai labai minimaliai, rūšiniai augalai tokie kaip ežiuolė, monarda sėjasi, iš šalavijų sėjasi 'Mainacht', 'Caradonna'- ne. Ar visos veislinės ežiuolės sėsis nežinau. Bet, sėjinukai tikrai ne visų augalų paveldės motinines savybes. Veislinius augalus norint tokius ir išlaikyt, geriau dauginti dalijant kerą.
Atsakyti
na, salavijas "marcus''tikrai sejasi. kaip tik kirpau siandien perzydejusius- tai po kerais ohoho kiek sejinuku. tik klausimas ar jie bus i mamyte panasus- pernai po savim pribarstes uzaugino tris kartus uz save aukstesnius vaikus ax.gif
monardos greitai begioja saknu atzalom- tenka laiks nuo laiko kompanija apraveti.
lavandos pas mane irgi sejasi- bet saikingai, nes ziedynus karpau.
katzoles sejasi, bet pas mane jos pirmi metai- kaip tik gavau is kaimynes paugejusiu sejinuku. ziuresiu kaip cia bus kitamet...itariu teks ravetis...
Atsakyti
QUOTE(Vobla @ 2015 07 09, 10:50)

katzoles sejasi, bet pas mane jos pirmi metai- kaip tik gavau is kaimynes paugejusiu sejinuku. ziuresiu kaip cia bus kitamet...itariu teks ravetis...

Katžolė katžolei nelygu, pas mane sėjasi tiek nepeta racemosa tiek grandiflora, tiek fasseenii, bet Wlaker's Low po savim nepalieka nieko.
Atsakyti
QUOTE(Vivica @ 2015 07 09, 11:24)

Nepeta Walker's Low
Nepeta Odeur Citron
Calamintha 'Blue Cloud' 
Lavandula 'Hidcote Blue'
Monarda menthifolia       
Echinacea 'White Swan'
Rūšinė purpurinė ežiuolė
Salvia 'Mainacht'   
Salvia 'Caradonna' 
Salvia 'Marcus'   

Pasisodinau, dabar galvoju, gal dar savaiminių sėjinukų galėčiau prisirinkti  ax.gif

Calamintha, monarda, rūšinė ežiuolė sėjasi. Tik turėk kantrybės palaukti tų savaiminukųsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(jot.ka @ 2015 07 09, 10:55)
Katžolė katžolei nelygu, pas mane sėjasi tiek nepeta racemosa tiek grandiflora, tiek fasseenii, bet Wlaker's Low po savim nepalieka nieko.

pas kaimyne buvo triju skirtingu katzoliu- kol kas neatrisu kur kurios doh.gif gavau is savaiminiu sejinuku ir isdalintu keru. bijau, kad as ju niekados neatrinksiu kuri kur blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Vobla @ 2015 07 09, 17:32)
pas kaimyne buvo triju skirtingu katzoliu- kol kas neatrisu kur kurios doh.gif  gavau is savaiminiu sejinuku ir isdalintu keru. bijau, kad as ju niekados neatrinksiu kuri kur blush2.gif

manosios tai lengvai atskiriamos, nes grandiflora aukšta stačia, vertikali, racemosa kvepia visai kitaip, melisą primena, ir lapeliai šilto žalio atspalvio, faseno lapai turi melsvumo, kvapas ne iš maloniųjų smile.gif, tai čia tokie skirtumai maniškių.
Atsakyti
Ar buna vienmeciu rudbekiju?
Atsakyti
būna
Atsakyti
Merginos, gal zinot koks cia augalas?
user posted image
Atsakyti
QUOTE(jot.ka @ 2015 07 09, 17:36)
manosios tai lengvai atskiriamos, nes  grandiflora aukšta stačia, vertikali, racemosa kvepia visai kitaip, melisą primena, ir lapeliai šilto žalio atspalvio, faseno lapai turi melsvumo, kvapas ne iš maloniųjų smile.gif, tai čia tokie skirtumai maniškių.

nu nenusiseke joms pas mane gyvenimas- daugeli isgulejo katinai, tai tapo sliauzianciom- nebelabai ka suprasi, ant dalies uzgriuvo isbujoje buozaines- kyso tik pavieniai zedukai lyg pagalbos sauksmas- nei lapu nesimato, kitas irgi uzstelbe kiti augalai. tik viena, kuriai labiau su gyvenamaja vieta pasiseke, galeciau indentifikuoti kaip Wlaker's Low- nes suformavo gan dideli statoka kera... g.gif
----------------
vaiksciojau vakar ir supratau, kad reiks plesti velena ir rudeniop kazkur iskelti buozaines. surasti joms tvirtesnius atraminius kaimynus, nes dabar isgriuves didziulis masyvas pasiglemze po savim dar daugiau kaimynu. zodziu- kur tik prieidavau, kur tik pazvelgdavau- visur kildavo noras perdaryt ir tuojau pat!
Atsakyti