Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiametės gėlės ir dekoratyvinės žolės

Buvau sodyboje/augalyne, tai nėra ką parodyti... sad.gif Tokia jau vystymosi stadija, kai esi orientuotas į antrąją vasaros pusę. Aišku, cefaliarijos nugriebia visą dėmesį – visiškai ne į temą augaliukas, nors jų augalyne 2 ir išdėstyti jie taip, kad neatrodo atsitiktini, bet jų išmieros... sad.gif Apie klubų plotį nutylėsiu, o apie aukštį prasitarsiu – danguje styro 3 m žagros, po 7, gal daugiau, št. iš kiekvieno sijono, su podažniais, bet labai drabnais pumpuriukais, iš kurių vienas kitas bando danguje sutverti supernovos sprogimą. Sėkmės jiems... nors netikiu... sad.gif
Šluotsmilgės SCHOTTLAND pačiame grožyje, bet nėra sugalvoto išbaigtumo – čia, arčiau stebėjimo taško, jos prasideda po 1, 2, 3 krūmelius, ir vis tankėja,... bet gi netankėja, nes šiemet susodintas jaunimas dar tyli į skudurėlį jokio žiedelio neišstenėdamas. Žyduolių aukštis virš 1.7 m graibosi, kas irgi ne į temą jų sumanytai rolei su pievos partnerėmis ežiuolėmis.

Po šio ilgo savaitgalio supratau, kiek paslapčių man dar teks įminti, kol pasieksiu idealą, ir tas mane... džiugina. Nes gyvenimas be paslapčių – nabadu (nuobodu, lietuviškai)... sad.gif

Atradimas. Žagros-cefaliarijos ir peraugėlės šluotsmilgės SCHOTTLAND atlaikė vėtrą su liūtim. Tas džiugina. Šluotsmilgės, aišku, nugriuvo, kaip po nokauto, bet po to garbingai atsistojo.
Beje, a la lendrūnai stipa calamgrostis trečiuosną metuosną ima matuotis didingumą. Bet tsss... kad neišgąsdinti jų ukvatos (noro, lietuviškai)...
Dar atradimas. Gotemba, miskantas toks, - yra kiaulė paskutinė. Po žiemos jis neišdygo. Aš jį palaidojau ir apverkiau, trumpai, tiesa, ir su džiugesiu, kad atsilaisvino vieta, bet širdagriaužio buvo konkretaus, o jis, pasirodo, praėjūnu beesantis – savo namuką pametęs įsikūrė kaimynų būste. Nepatriotams – NE! sad.gif
Ir dar atradimas. Šalavijai CARADONNA, pasirodo, skaito literatūrą, ir aukščiau nei prirašyta, neauga, ko pasėkoje paskendo korėjiniuose lendrūnuose. Štai tau ir pieva, blyn... sad.gif Gal vietoj jų įžūliąsias katžoles Walker‘s Low įtupdyti, o šalavijus į stipa calamagrostis „pievelę“ perkelti vietoj katžolių, kur jos dabar bando imti ir ima pirmą rolę bei visus, išskyrus, cefaliarijas, aišku, užtemdo?
Ir dar paskutinis, bet tik šiai dienai, atradimas. Pamirus mūsų šuneliui, sodyboje bando „prisirašyti“ atėjūnai katinai. Kaimynų ir neaiškūs. Vyksta kova, kuri apima ir augalynus. Deja, yra jau aukų. Pamirė 1 kardelis. Bet tai tik pradžia – 1 savaitės rezultatas... Gi rugpjūtyje atsivešiu savo 6 kg katę, beje, prieš 7 metus kažkieno išmestą ir prisirašiusią sodyboje. Šios merginos, net ir vienos sau, judesėlių gali neatlaikyti ir cefaliarijos... Ežiuolėms, su nuolatiniais drugeliais ant jų, galima jau kasti kapelius... smile.gif sad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vi_: 07 liepos 2015 - 22:35
QUOTE(varlins @ 2015 07 07, 13:19)
Gal kuri auginate klemali (asclepias) Ice balet . Kaip pas jus? Kazkaip keistai jis siemet nepasirode. Buvo pirktas is lenku uzpraeitais metais. Nemanau, kad galejo issalti, juk raso 3-4 zona  g.gif .

Pas mane pernai pasodinti rausvi pavirto galingais kelmais. Tik su trapiai prisegtais stiebais. Po naktinių katinų pasilakstymų vieną kitą stiebą radau nulaužtą. O jau šaknų didumas doh.gif Kur bekasiau, ten radau. Gal iššuto per žiemą g.gif
Atsakyti
QUOTE(Iš Kaimo @ 2015 07 08, 00:01)
Pas mane pernai pasodinti rausvi pavirto galingais kelmais. Tik su trapiai prisegtais stiebais. Po naktinių katinų pasilakstymų vieną kitą stiebą radau nulaužtą. O jau šaknų didumas  doh.gif Kur bekasiau, ten radau. Gal iššuto per žiemą  g.gif

Rausvi ir pas mane nebijo nieko, kelmai nera labai dideli, bet saknu tai verysad.gif . Raudonziedis ir pasiseja, bet nepiktybiskai. Del issutimo baltojo, tai tikrai - juk ziemos nebuvo doh.gif . Aciu, kad "uzvedet ant kelio", nors zinosiu priezasti smile.gif .
Atsakyti
QUOTE(kuzdaite @ 2015 07 03, 15:38)
Antri lapai būna karpyti, o pirmi ne.....

QUOTE(Vobla @ 2015 07 03, 16:42)
na, pirmi lapai maziau karpyti, bet vis tiek i pentinius panasus...maciau yra pas mane siek tiek savaiminiu sejinuku, bet dabar ten tokios dziungles, kad neibrendu, nufotkinciau...

Ačiū 4u.gif Pas mane visi neatpažinti lapai apvalūs, bet kol kas tik pirmi išaugo. Teks turbūt sodinti augalą, kad sėklų pribarstytų. Tikiuosi, iš sėklų išauginti nekeičia spalvos g.gif

QUOTE(vi_ @ 2015 07 07, 21:25)
Ir dar paskutinis, bet tik šiai dienai, atradimas. Pamirus mūsų šuneliui, sodyboje bando „prisirašyti“ atėjūnai katinai. Kaimynų ir neaiškūs. Vyksta kova, kuri apima ir augalynus. Deja, yra jau aukų. Pamirė 1 kardelis. Bet tai tik pradžia – 1 savaitės rezultatas... Gi rugpjūtyje atsivešiu savo 6 kg katę, beje, prieš 7 metus kažkieno išmestą ir prisirašiusią sodyboje. Šios merginos, net ir vienos sau, judesėlių gali neatlaikyti ir cefaliarijos... Ežiuolėms, su nuolatiniais drugeliais ant jų, galima jau kasti kapelius... smile.gif sad.gif

Tai gal tik pradžioje bus įdomu katinams unsure.gif Pas mane naglesnius tik su actu ir spygliuotais augalais truputį apraminau. Nors, kai augalai didesni, tai jiems irgi nepatogu pasidarė landžioti tarp jų - apeina biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(vi_ @ 2015 07 07, 23:25)
Ir dar atradimas. Šalavijai CARADONNA, pasirodo, skaito literatūrą, ir aukščiau nei prirašyta, neauga, ko pasėkoje paskendo korėjiniuose lendrūnuose. Štai tau ir pieva, blyn... sad.gif
-
Manieji "Caradonna" šiemet žydėjimo metu 80-90cm.
Atsakyti
QUOTE(vi_ @ 2015 07 07, 22:25)
<...>

Ale ir užnešėt liūdesio gaidelę, ko čia taip be optimizmo???

Tai koks cefalarijos likimas laukia? Nieko gero jūsų atsiliepimai jos atžvilgiu nežada, neatitiko lūkesčių? Tiesą sakant, man jau 2 metrų augalas atrodo labai didelis, bet kaip atrodo 3metrinis mano vaizduotė visai neneša.

vaikštau tarp saviškių 'Schottland' ir kaskart užlieja džiaugsmas, toks purumas, minkštumas, lankstumas, bet kai bandau įsivaizduot 1,7m tą patį grožį, jaučiu turėtų būti žadą atimantis reginys. Kita vertus, vi, ar jūs pavasarį belepindama visus savo augintinius, kartais nepavaišinot trąšomis ir jų? Kitaip nerandu paaiškinimo, kokio bieso jos taip šoko į viršų. Ir visgi manau, kad kitąmet, jos puikiausiai gros su ežiuolėmis ir bus sau priklausančio ūgio.

katžolė pas mane šiemet 'ant stebėjimo'. Va 'Grogas' patiko, vos žiedynai nubyrėjo ir stiebai gerokai pagulė, labai ramiai iškarpiau, o tuo tarpu visas vidurys jau buvo smarkiai prižėlęs naujų, tiesiog sumažėjo apimtis, bet krūmelis išliko dailus. 'Walker's Low' jau po truputį blykšta, bet vidury jaunuomenė dar tokia kūda, kad jei nukirpčiau dabar, norėtųsi bėkt ir rėkt, akis būtų šokiruota tokio kontrasto. O pas mane bandymui jų susodinta gal 7 vienam gabale..

paskutinėmis dienomis siaučia vėjas, vieną dieną jis buvo dar ir gerokai šlapias, buvo baugu žiūrėti į pasiutusį sodą, šluotsmilgės tikros dramos karalienės, ir po visko jos ramiai atsistojo, net savo purumo neprarado. Atsilaikė ir likusi augalų dalis, pasitaikė nulaužtų astrų šakų, užversti snapučio sijonai po to vėl nusileido, va kemerus nors ir nenulaužė, bet lapus šiek tiek apdaužė. Bet visumoj, manau pasirinkau tinkamus augalus, vėją jie atlaiko, o man tai svarbiausia.
Atsakyti
Šluotsmilgės 1,7m, tai 10cm man virš galvos - gal truputį pervertinote.. Tai nėra joms būdinga, o jei jau šiais metais pašertos buvo, tai daug gyvybės atiduos, likusiems neilgiems jos metams nekažikas liks.

Atsakyti
QUOTE(smth1 @ 2015 07 08, 15:07)
Šluotsmilgės 1,7m, tai 10cm man virš galvos - gal truputį pervertinote.. Tai nėra joms būdinga, o jei jau šiais metais pašertos buvo, tai daug gyvybės atiduos, likusiems neilgiems jos metams nekažikas liks.

o tu gal irgi pas save šluotsmilges augini, kiek metų? kaip pasireiškia ta jų senatvė, vienais metais tiesiog nebeatželia centras, ar visas kupstas gali nebeatželt?
Atsakyti
QUOTE(sssmmm2002 @ 2015 07 08, 09:40)
Ačiū  4u.gif Pas mane visi neatpažinti lapai apvalūs, bet kol kas tik pirmi išaugo. Teks turbūt sodinti augalą, kad sėklų pribarstytų. Tikiuosi, iš sėklų išauginti nekeičia spalvos  g.gif

dar ir kaip keicia. jei ne vienos spalvos auginate- tai praktiskai jokiu sansu sulaukt tokiu paciu.
bet kai man ju visi atspalviai grazus- tai vienodai. pasiliksiu ir savaiminukus.
blogai tai ,kad nenuprskiua niekuom pentiniu- stipriai isisuko siemet miltilige verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(jot.ka @ 2015 07 08, 16:15)
o tu gal irgi pas save šluotsmilges augini, kiek metų? kaip pasireiškia ta jų senatvė, vienais metais tiesiog nebeatželia centras, ar visas kupstas gali nebeatželt?

Visas kupstas. smile.gif Pradeda pradžioj retėti. Kitais metais- nebeatželia. Grožis. Bet trumpaamžis:)
Atsakyti
QUOTE(smth1 @ 2015 07 08, 16:06)
Visas kupstas. smile.gif Pradeda pradžioj retėti. Kitais metais- nebeatželia. Grožis. Bet trumpaamžis:)

traukia 5 metus?
Atsakyti
QUOTE(jot.ka @ 2015 07 08, 17:08)
traukia 5 metus?

Ne visada. 5m- maximumas. Rūšinės prisiaugina palikuonių.
Atsakyti