Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiametės gėlės ir dekoratyvinės žolės

Man jos irgi gražios, pasvajoju apie stambias, nes turėtos žemaūgės nežavėjo
Atsakyti
QUOTE(Iš Kaimo @ 2015 07 03, 23:48)
Rudenį pas mane turėtų marios pridygti. Jei palauksit.
Kuzdaite, gal aš pernai įdėjau pentinių ir šalavijo  g.gif Lygiai toks , kaip pas mane. Tik mano aukštesni.

Turbūt taip, ačiū, nepykite kad sumaičiau, o Jūsų baltukai pentiniai kokį ūgį pasiekę???? Gal ir aš rudenį daigiukų norėčiau:))
Atsakyti
QUOTE(Iš Kaimo @ 2015 07 03, 23:48)
Rudenį pas mane turėtų marios pridygti. Jei palauksit.
Kuzdaite, gal aš pernai įdėjau pentinių ir šalavijo  g.gif Lygiai toks , kaip pas mane. Tik mano aukštesni.

Norėčiau ir aš rudeni pentinu daigeliu jai butu galima. blush2.gif
Atsakyti
Bus tų daigų. Šį pavasarį šimtais į visas puses dalinau. Balti irgi aukštoki, apie 1,5 m ,čia veislė "Galahad". Tik jų daigumas nedžiuginantis. O vat tų mėlynų hibridų : kur krito - ten dygo.
Ir dar šalavijų marios pridygsta.
Merginos, gal kas auginate violetines tūbes? Yra klausimėlis : ar pas jus jos po pietų "užsimerkia"? Kol saulė į jas šviečia - visas plotas tiesiog švyti. Ateinu po pietų - žiedeliai kaip mazgotės kabo. Ar čia nuo sausros šitaip g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Iš Kaimo: 05 liepos 2015 - 23:26
QUOTE(Iš Kaimo @ 2015 07 06, 00:23)
Bus tų daigų. Šį pavasarį šimtais į visas puses dalinau. Balti irgi aukštoki, apie 1,5 m ,čia veislė "Galahad". Tik jų daigumas nedžiuginantis. O vat tų mėlynų hibridų : kur krito - ten dygo.
Ir dar šalavijų marios pridygsta.
Merginos, gal kas auginate violetines tūbes? Yra klausimėlis : ar pas jus jos po pietų "užsimerkia"? Kol saulė į jas šviečia - visas plotas tiesiog švyti. Ateinu po pietų - žiedeliai kaip mazgotės kabo. Ar čia nuo sausros šitaip  g.gif

4u.gif aš auginu tūbes , įvairių spalvų. Jau mano seniai nužydėjo ir nukirptos jau šiuo metu. Tikrai , jos nuo karščio apvysta. o ryte vėl būna gražios.
Atsakyti
QUOTE(diuni @ 2015 07 06, 06:04)
4u.gif aš auginu tūbes , įvairių spalvų. Jau mano seniai nužydėjo ir nukirptos jau šiuo metu. Tikrai , jos nuo karščio apvysta. o ryte vėl būna gražios.

Gal galit apie tūbes plačiau, jos daugiametės ar dvimetės? po nukirpimo jos atželia ar nunyksta? Turiu baltas, bet mano dar daigai tik į gėlyną susodinti, tai patirties kol kas apskritas nulis
Atsakyti
Bent jau baltos pas mane pasisėdavo pačios. Jau kiek metų toje vietoje gėlynas panaikintas, o vejoje vis viena kita išlenda.
Violetinės irgi nužydėjusios, nukirptos. Rudenį turėtų vėl atžėlusios sužydėti. Pernykštė žiema buvo tokia kaip užsitęsęs ruduo, tai gal todėl visos 100 proc peržiemojo. Šiemet pavasarį sodintos tik dabar žiedus pradėjo leisti. Turėtų spėti ir rudenį pasirodyti. Tai net nežinau, kaip jas vadinti : dvimetės ar daugiametės.
Kiek žiūrinėju nuotraukas iš Čelsio, tai gal madingiausios šiuo metu gėlės smile.gif Tik pas juos be galo gražūs hibridai : stiebas tvirtas, tankus, žiedeliai dideli. Pas mane gi paprastos. Šį pavasarį pagulė gerokai.
Atsakyti
aš sėjau veislinę 'Lush of white', rašo, kad dvimetė arba trumpaamžė daugiametė. Tai man šita augalų grupė įdomi, kaip išlaikyti veislę, kasmet skaidyti? ar iš sėklų jos būna tokios kaip tėvai, juk teoriškai vis tiek turėtų kryžmintis?
Atsakyti
Nesiplečia jos krūmu. Turi liemeninę šaknį. Tiesiog sėti. Jei vienos veislės, tai ir liks baltos. Gali iššokti vienas kitas augalas kitokios spalvos. Na, teoriškai. Kai turėjau tik baltas, buvo atsiradęs vienas augalas švelniai rausvos spalvos. Bet jei gėlyne auga dar kitų veislių, tai jau sudėtingas reikalas. Kiek pastebėjau, kamanių daug ant jų. Persikryžminimas garantuotas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Iš Kaimo: 06 liepos 2015 - 08:05
g.gif šiaip tai rašo ant pokelių , kad daugiametės jos...angliški pokeliai. Pas mane tik antri metai , pernai pasėjau...
Atsakyti
Gal kuri auginate klemali (asclepias) Ice balet . Kaip pas jus? Kazkaip keistai jis siemet nepasirode. Buvo pirktas is lenku uzpraeitais metais. Nemanau, kad galejo issalti, juk raso 3-4 zona g.gif .
Atsakyti
QUOTE(diuni @ 2015 07 06, 15:17)
g.gif šiaip tai rašo ant pokelių , kad daugiametės jos...angliški pokeliai. Pas mane tik antri metai , pernai pasėjau...

tai va, kad Anglijoje jos auginamos, kaip normalios daugiametės, o kitur rašo, kad jos dvimetės arba trumpaamžės daugiametės, tai matyt teks savo kailiu testuot ir nuspręst, kaip joms sekasi pas mus. Darže išdygo geltona tūbė, milžiniška, pernai sugalvojau, kad jos nebereikia ir pabandžiau išraut, bet visos įveikt nesugebėjau, šiemet želia tokia pat gigantė, ir jai dzin, kad bandžiau ją nugalabyti, va tau ir jautrus augalas su pagrindine šaknimi..
Atsakyti