Įkraunama...
Įkraunama...

Bulgarija, jūra, saulė ......

QUOTE(LiukaTi @ 2016 06 17, 11:56)
Kadangi neradau kur paklausti, klausiu čia.
Šiais metais skrendam į Bulgariją, kelionė pirkta iš Teztour, skrisim iš Vilniaus oro uosto su Small Planet Airlines.
Kur man sužinoti, ką tiksliai galima dėti į rankinį bagažą, o ko ne, kad oro uoste nereiktų perpakuot ar išmesti daiktų?  4u.gif Apie saugumo reikalavimus žinau, bet aš randu tokius neįprastus reikalavimus, kad su Small Planet Airlines rankiniame bagaze draudžiama vežti skysčius, o Teztour dar prideda draudimą vežtis manikiūro rinkinius  blink.gif Negi negalioja įprasti reikalavimai skysčiams ir aštriems daiktams  blink.gif

8.3.1.1. Neregistruotame bagaže gabenti arba keleiviams su savimi įsinešti į orlaivio saloną draudžiama:e) skysčius - skysčiais laikomi geliai, pastos, losjonai, skystų ir kietų medžiagų mišiniai ir hermetiškų talpyklų turinys, pvz., dantų pasta, plaukų gelis, gėrimai, sriubos, sirupai, kvepalai, skutimosi putos, aerozoliai ir kitos panašios konsistencijos produktai;
https://www.smallpla...imo-salygos-592

Į orlaivio saloną draudžiama įsinešti šaunamuosius ginklus, jų kopijas, durklus, peilius (tarp jų – ir suvenyrinius), manikiūro rinkinius, žirkles, kitus smailius ar aštriabriaunius ir pavojingus ar pavojingai atrodančius daiktus.
http://www.tez-tour....ountryId=158976

rankiniam bagaze negalima tureti jokiu skysciu (nebent buteiukas kudikiui ir tai ji patikrina), del astriu daiktu nezinau, manikiuro rinkinio man tikrai nereikia rankiniam bagaze biggrin.gif
Siaip Lietuviai gerai informuoti ka galima ir ko ne, greitai praeidavom kontrole, bet kiti pilieciai doh.gif skridom is Antalijos tai kas antras turejo skysciu rankiniam bagaze, tai vyno, tai colos biggrin.gif ir dar nesuprasdavo kai jiems aiskindavo kad negalima lotuliukas.gif krate kaip reikia lotuliukas.gif stabde visa eile doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo natuliona: 17 birželio 2016 - 11:07
QUOTE(Saga @ 2016 06 17, 09:42)
o apie tuos baseinus, mums tie kalneliai ir ciuozynes neaktualu, o jeigu imti bilieta i Pliaza ar ten bus tos bangos, kokie terminiai baseinai? Ka jus renkates?

Praėjusį kartą ėmėm tik Pliažą, tai ten buvo ir jūros bangos, ir terminiai (tie tikri, natūralūs) baseinai, ir daug paprastų baseinų vaikams bei suaugusiems. Tikrai pakako, teritorija didžiulė smile.gif Į kalnelius nėjome, į vidų taip pat nėjome (reikalingi atskiri bilietai).

Šįmet imsiu ir į kalnelius, nes vyresniems vaikams aktualu. Nors jaučiu, per kelias val vos spėsim apibėgt viską biggrin.gif

Patarimas: pasiimkite, jei turite, savo sulankstomas kėdutes, kokį kilimėlį pasitiesti, skėtį, užkandžių, gėrimų.. Na, kaip į normalų pliažą biggrin.gif Ten vietoje galima išsinuomoti gultus, bet pažiūrėjau, kad labai daug kas atsineša savo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo FLight: 17 birželio 2016 - 12:18
QUOTE(FLight @ 2016 06 17, 13:15)
Praėjusį kartą ėmėm tik Pliažą, tai ten buvo ir jūros bangos, ir terminiai (tie tikri, natūralūs) baseinai, ir daug  paprastų baseinų vaikams bei suaugusiems. Tikrai pakako, teritorija didžiulė smile.gif Į kalnelius nėjome, į vidų taip pat nėjome (reikalingi atskiri bilietai).

Šįmet imsiu ir į kalnelius, nes vyresniems vaikams aktualu. Nors jaučiu, per kelias val vos spėsim apibėgt viską  biggrin.gif

Patarimas: pasiimkite, jei turite, savo sulankstomas kėdutes, kokį kilimėlį pasitiesti, skėtį, užkandžių, gėrimų.. Na, kaip į normalų pliažą biggrin.gif Ten vietoje galima išsinuomoti gultus, bet pažiūrėjau, kad labai daug kas atsineša savo.

Aciu, o tai ten tie aprasymai, kad lyg ir yra tie terminiai lyg ir nera, galvoju pasiimsime ta pliaza ir jeigu paprasta pakrante neturesime ka veikti....... stosim nuvaziuojant mes dienai visai. pernai gryzdami stojom, tai truputi nustebe buvom.... net nesigaudom kas daros, taip jauku, tokie visi ramus, tiek zmoniu vakare gatvese, nuomavomes nakvyne, tai vakare kiti nuomininkai pradejo mazdaug tuo pat metu visi gryzti, galvojame is kur jie pareina visi vienu metu, tai tik gryze pasidomejom kas tai per miestelis.....
Atsakyti
Tik, jei karšta, tai į terminius lįsti nelabai norisi wink.gif Kai mes ten buvome, buvo labai karšta, tai aš viena iš visos šeimynos kojas į terminius trumpam įkišau. Vaikams apskritai jie nerekomenduojami.

Bet nebijokite, veikti vis tiek bus ką - juk tai didžiausias Europoje atvirų baseinų kompleksas. Mes nuvažiavę pernkavojome, tada dieną pratupėjom tuose baseinuose, vakare vėl pernakvojome ir varėm toliau. Šįsyk stosim trumpesniam laikui, tik su viena nakvyne.
Atsakyti
QUOTE(natuliona @ 2016 06 17, 11:04)
rankiniam bagaze negalima tureti jokiu skysciu (nebent buteiukas kudikiui ir tai ji patikrina), del astriu daiktu nezinau, manikiuro rinkinio man tikrai nereikia rankiniam bagaze biggrin.gif 

Skrendant su kitom avialinijom rankiniame bagaže galima turėti skysčius iki 100 ml ir manikiūro rinkinį, dėl kūdikių yra atskira tvarka, bet šiuo metu mums neaktuali 4u.gif Čia yra įprasti reikalavimai saugumui - http://www.vilnius-a...3f4d667486c.pdf ir http://www.vilnius-a...da10099bf66.pdf
Kadangi mes būsim tik savaitę, tai galvojau prasisukti tik su rankiniu bagažu bent iš Vilniaus, atgal greičiausiai būsim su registruotu 4u.gif Kodėl noriu išsiaiškinti ką tiksliai galima dėti į rankinį bagažą, o ko ne skrendant būtent su Small Planet Airline į Bulgariją 4u.gif Kur man pasiskambinti ir pasiklausti?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo LiukaTi: 17 birželio 2016 - 13:05
QUOTE(tofista @ 2016 06 16, 19:40)
Birželio mėn. apie 7-8 d. pradėjome rinktis ir norėjome per Jonines išskristi - bet nebuvo nieko, kas neperkoptų 1500 eur ribos už 2 suaugusius ir 2 vaikus (5 ir 10 metų) ir būtų su  AI, bent 4*. Tai teko atostogas priderinti prie datos, kada buvo laisvų viešbučių  biggrin.gif Tai perkėlėm atostogas į liepą  4u.gif

2014 m. pirkau birželio pradžioje ir išskridom per Jonines visi 4 už 1000 eur į tikrai gerą viešbutį Viva Club. (novaturas)

2015 m. pirkau vasario mėn., išskridom liepos 22 d. ir mokėjau net 1500 eur už Grifid Arabella (novaturas)

2016 m. pirkau birželio mėn., išskrisim liepos antroje pusėje, o mokėjau vėlgi 1400  doh.gif (novaturas)

Manau yra daug geresnių eksperčių, kurios moka pirkti gerus viešbučius geroje vietoje už daug pigiau - bet aš dar šio meno nepramokau  biggrin.gif Draugai į Turkiją pigiau skrido nei mes į Bulgariją, pirko per išankstinius.
Nors kai žiūrinėju per išankstinius - vistiek man nepigiai ten viskas atrodo  doh.gif

na, panašu, kad aš dar irgi mokausi wink.gif
pirkau bilietus liepos pabaigai per skrydžiai.lt. Mokėjau už žmogų po 180€. O va pvz šiai dienai tokiam laikui kaina 176.05€ kaina asmeniui
rašau ne todėl, kad keli euriukai čia susidaro, o todėl, kad nevertėjo skubėt ir pirkt gruodžio mėnesį kaip aš dariau. Laisvai ir dabar įmanoma nusipirkti kitam mėnesiui. O aš maniau nebus doh.gif
dar ir viešbutį pirmąjį atsakiau, pasirinkau kitą, o jo dabar atšaukt nemokamai negalima wink.gif
per google maps pasivaikščiojau ir nepatiko man visai sad.gif nebent ten praėjus 4 metams truputį pasikeitė kas nors, nes per kambario langą matau vidinį baseiną, o per maps - tik kiemas prie kiemo unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(LiukaTi @ 2016 06 17, 14:00)
Skrendant su kitom avialinijom rankiniame bagaže galima turėti skysčius iki 100 ml ir manikiūro rinkinį, dėl kūdikių yra atskira tvarka, bet šiuo metu mums neaktuali 4u.gif Čia yra įprasti reikalavimai saugumui - http://www.vilnius-a...3f4d667486c.pdf ir http://www.vilnius-a...da10099bf66.pdf
Kadangi mes būsim tik savaitę, tai galvojau prasisukti tik su rankiniu bagažu bent iš Vilniaus, atgal greičiausiai būsim su registruotu 4u.gif Kodėl noriu išsiaiškinti ką tiksliai galima dėti į rankinį bagažą, o ko ne skrendant būtent su Small Planet Airline į Bulgariją  4u.gif Kur man pasiskambinti ir pasiklausti?

taisykles visiems vienodos, ne aviakompanijos tai sprendzia, ne jie tikrina - visus keleivius tikrina bendra tvarka mirksiukas.gif Praejus pro ta patikra orouoste - toliau niekur turinio nebeziuri - juk lipant i lektuva ir duty free zonoje galima prisipirkt bile ko...
Atsakyti
QUOTE(kaktuselis @ 2016 06 17, 11:48)
Man agentė sakė, kad pigiausiai išeina renkantis spalio mėnesį

O jau būna Spalio mėnesį kitų ateinančių metų vasarai???
Atsakyti
QUOTE(Džinė @ 2016 06 17, 14:12)
per google maps pasivaikščiojau ir nepatiko man visai sad.gif nebent ten praėjus 4 metams truputį pasikeitė kas nors, nes per kambario langą matau vidinį baseiną, o per maps - tik kiemas prie kiemo unsure.gif

Google street view visados atrodo daug prasčiau smile.gif Ypač, jei fotografuota ne sezono metu. Pabandykite paieškoti google nuotraukų, gal jos parodys tikresnį vaizdą?

Priminkit, koks tiksliauusias Europos orų prognozių puslapis, reikia orų liepos pradžiai...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo FLight: 17 birželio 2016 - 20:24
QUOTE(FLight @ 2016 06 17, 19:56)

Priminkit, koks tiksliauusias Europos orų prognozių puslapis, reikia orų liepos pradžiai...

tarkim VARNA tongue.gif http://www.accuweath...monyr=7/01/2016
Atsakyti
Aha, su pajūriu viskas gerai. Nelabai gerai su Rumunija... unsure.gif
VIenžo, pagal dabartines prognozes: Vengrijos baseinuose: liūtis su perkūnija.
Transfagarašano kelias - lietus.
Transilvanijos miestukai - lietus.

Būstai pakeliui jau užsakyti, prie tikslaus maršruto prisirišta (nes didesnė kompanija), galimybių kažką keisti - praleisti nebus.

Va ir planuok kelionę liepos mėnesiui...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo FLight: 17 birželio 2016 - 21:17
Labas, ko stresuojate anksčiau laiko, kokia dar liūtis baseinuose, tos prognozės iki liepos tikrai pasikeis. Labai šaunus maršrutas, esame juo važiavę, liepos mėn tikrai nebus taip, kad lis ir bus šalta, jei ir palis, tai šalta tikrai nebus.
Atsakyti