Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip pripratinti šunį gyventi voljere

doh.gif

o tai prie -25 kas bus?
Atsakyti
Man irgi buvo 12 metu kai tapau mitelsnaucerio seimininke. Suo miegodavo mano lovoj ir ant mano pagalves. O cia kai sneka eina apie voljerus tokiai veislei, veisejos vietoje net nebuciau pardavusi
Atsakyti
Vat ir keista..Man 12-os parnese tetis ale stafuke. Zinoma mes gyvenam bute. Bet net nepamenu, kad butu truskdes suns cypimas nakti (cype pora sav) ir miegojo ne kazkur uzdaryta o salia, ir vistiek cype.
As galvoju kad jei jau neduota to supratimo ir vidaus tai jo ir nebus.

Nebent tevai neleidzia suniukui gyvent name, salia vaiku, bet tada kam toks suo?
Atsakyti
QUOTE(Aira2 @ 2015 06 18, 18:59)
Kaip jį pripratinti prie drabužių?

Ir kuriu galu tu ji pirkai ta ruba..ir vel pinigai kisene drasko..kiek tau esam sake - pries ka nors pirkadama/darydama su gyvais sutverimasi, cia atsiklauks, pasitark doh.gif
Sudraskys tu suniukas tau ruba, o blogiausia, kad yra nesaugu...jau be rubu sakei buvo voljere pastrigus, o jei dar aprengta...nes jei salta,tai ne tik kai tu esi, bet ir kai sunyte viena, be prieziuros liks.

QUOTE(Tuse @ 2015 06 18, 20:20)
veisejos vietoje net nebuciau pardavusi

Na, mitelis matyt nelengvai parduodama veisle, todel veiseja neleido sau tiek rinktis g.gif

QUOTE(SaM*PauLi @ 2015 06 18, 22:02)
Nebent tevai neleidzia suniukui gyvent name, salia vaiku, bet tada kam toks suo?

Tikrai taip, sita mergaiciuke jau veisliu pasirinkimo temoj konsultavosi koki suni rinktis i kiema, nors pritarimo daug negavo - nusprende ir padare. Jos tetis iskart leido suni pirkt tik i kiema.
Atsakyti
aš savo šunų nelabai laukan noriu vest kai būna +20 ir saulėta. o čia šalta prie +14 biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Aira2 @ 2015 06 17, 15:06)
Tai aišku kad bus vedžiojimas, mylimas ir prižiūrimas    4u.gif  .
Voljere aišku kad ne kaip namuose, kol kas leidžiam, nes nesupranta dar  mirksiukas.gif  .
Kaip gali žmonės sakyt kad šuo tarp š sėdės... Tikrai jau...
Papildyta:
Cile, ji geria vandenį ir dergia  4u.gif  (  lotuliukas.gif  ) . Ji ir po valgių, ir po žaidimų, ir po miego ir šiaip tikrai kas pusvalandį    doh.gif  . Pas mane jau fairy baigias ir tuoletinis popierius    blink.gif    lotuliukas.gif .

Aš, kai parsivežiau bobteilą, tai vargau kai su mažu vaiku. Pradžioj į lauką vedžiau kas 1,5 - 2 val. Vėliau laiko tarpą didinau. Pasitaikydavo bėdų, bet po 5 mėn išnyko. Aš gyvenu bute, jis nemokėjo lipti laiptais, tai nešiojau. 😏 Vasario mėnuo, kai prisimenu pradžią, tai oi, oi. Aš, tai leisčiau kuo ilgiau būti lauke. Juk vasara, nuosavo namo teritorija.
Atsakyti
QUOTE(cile @ 2015 06 18, 13:34)
Taip, tai guvi mergaite, bet metu jai tik 12-13 wink.gif
<...>


Atsiprašau, nežinojau, jog čia žymus forumo vaikas biggrin.gif na tada pasisakymai per daug nuostabos ir nekelia, tėvai turėtų šiek tiek atsakingiau žiūrėti, visgi šuo ne žaislas doh.gif

QUOTE(Aira2 @ 2015 06 18, 18:59)
<...>
Šuo nepirktas iš bet ko, o pirktas iš labai geros ir patyrusios veisėjos.
---------------------------------------------------------------------------------
Iškilo kitas klausimas. Aš šuniukui nupirkui rūbelį. Lauke šaltoka ir vėjas stiprus. Išleidau rūbeliui apie 7 eur. , parsinešu, pabandau užvilkti - apvilkau, bet anas kandžioją tą rūbelį, vartosi su juom, žodžiu nepaeina, vos ir proto neišsikraustė su tais drabužiais      doh.gif  . Kaip jį pripratinti prie drabužių?


Jei pirmą kartą išlėkėt iš veisėjos nepasikalbėję, tai parašykite jai laišką arba vėl nuvykite, susirašykit visus rūpimus klausimus ir paklauskite. Žinoma reikėjo pasidomėti prieš įsigyjant, na bet jau vėlų..
Be kita ko internete galima rasti daug informacijos, tikrai neįsivaizduoju kam reikalingas rūbas jūsų šuniui. Mes auginame havanos bišonę, jiems būna šalta, reikia rūbo, bet tikrai ne vasarą biggrin.gif
Sakot stiprus vėjas, o yra kokia užuovėja, šiltesnė vieta voljere? šuniukui vos du mėnesiai, manau ant plikos žemės per vėją ir lietų gulint tikrai gali susirgti, ir rūbelis čia nepadėtų doh.gif

O svarbiausia labai nenusivilk dėl padarytų klaidų, visko galima išmokti. Nors dabar sunku, bet tikrai galima dar pasidomėti ir viską padaryti tinkamai. Esi jauna, bet skaityti ir rašyti moki, tad ieškok kuo daugiau informacijos. Kadangi prasidėjo vasaros atostogos, vesk šunį kas valandą atlikti reikalų, už poros savaičių gali ilginti tarpus po truputį 4u.gif
Beja dėl pratinimo, nežinau ar visiems veikia, bet mes vedam visada į tą pačią vietą, kol nepadaro jokių žaidimų ir ėjimų pasivaikščioti. Tai dabar išbėgusi į lauką iš karto padaro, nes žino, kad po to laukia linksmybės bigsmile.gif Ir be abejonės reikia pagirti šuniuką 4u.gif
Atsakyti
Atleiskit, bet žiauru. Miteliukas voljere, 2 mėn. vienas, po to rūbeliai. Nuo tokio neatsakingumo šiurpas krečia. Matyt tėvai sutiko dėl šuniuko tik voljere. Yra lauke gyvenantys šunys ir yra kambariniai. Manau, kad šnauceriai prie pastarųjų. Bet šiaip, negaliu skaityti. Gal patarkit, kas turite patyrimo, kaip geriausiai esamoj situacijoj pasielgti.
Atsakyti
QUOTE(giedriause @ 2015 06 19, 09:20)
Atleiskit, bet žiauru. Miteliukas  voljere, 2 mėn. vienas, po to rūbeliai. Nuo tokio neatsakingumo šiurpas krečia. Matyt tėvai sutiko dėl šuniuko tik voljere. Yra lauke gyvenantys šunys ir yra kambariniai. Manau, kad šnauceriai prie pastarųjų. Bet šiaip, negaliu skaityti. Gal patarkit, kas turite patyrimo, kaip geriausiai  esamoj situacijoj pasielgti.

Geriausia būtų gražinti veisėjai ir kad rastų atsakingus šeimininkus, kurie mokės auginti
Atsakyti
Monteverte, tikrai negražinsiu schmoll.gif . Apie tai jokios kalbos cool.gif
Argija, šuniukas turi apšiltintą būdą. Neseniai jam nupirkau tokį avikailį ir paklojau į būdą kad šilčiau būtų. Manau jis dabar džiaugiasi savo avikailiu wub.gif . Jis brangus biggrin.gif , bet dėl šuniuko galiu visus pinigus paaukoti...
Cile, aš pamačiusi kad lauke labai blogas oras nulėkiau į Kiką, dabar ten akcija "Au miau" dienos. Išrinkau tokią rudą striukytę su pelėda, ir parlėkiau namo ją apvilkti. Kol apvilkau praėjo pusvalandis doh.gif . Ji vis mėgino nusiimti tą rūbą, kramtė ir kandžiojo. Pradėjo vartaliotis kol nenorėdama ir netyčia į balą neįkrito blink.gif . Tada aš tą megztuką nuėmiau ir paliko daiktas 7 eurus kainavęs nereikalingas biggrin.gif .O gražinti atgal nėra kaip verysad.gif .
Ji dabar be to rūbo, aš jos net vienos nepalikau. Nuėmiau po 10 min. ax.gif .
Paskui kaip rašiau avikailį nupirkau į būdą.
Atsakyti
Atmink, kad šaltam-šlapiam metų laikui į būdą nedėtum jokių kailių-medžiagų-paklotėlių.
Į būdą pamenu dėdavom šiaudus, nes jie nesugeria drėgmės, nepelyja, praleidžia orą ir šilumą laiko. Laikas nuo laiko papildydavom būdos turinį, arba pakeisdavom visus šiaudus.
Nežinau, gal dabar kas mandresnio yra, bet kai reikėjo prieglaudiniams, buvau radus, kad toks sprendimas labai net neblogas.
Atsakyti
QUOTE(giedriause @ 2015 06 19, 09:20)
Atleiskit, bet žiauru. Miteliukas  voljere, 2 mėn. vienas, po to rūbeliai. Nuo tokio neatsakingumo šiurpas krečia. Matyt tėvai sutiko dėl šuniuko tik voljere. Yra lauke gyvenantys šunys ir yra kambariniai. Manau, kad šnauceriai prie pastarųjų. Bet šiaip, negaliu skaityti. Gal patarkit, kas turite patyrimo, kaip geriausiai  esamoj situacijoj pasielgti.

Nu ne kazka, bet ir "ziaurumo" cia nematau, nereik taip perdet...Is tu lauke gyvenanciu sunu tai is principo azijatai, kaukazai ir dar koks vienas kitas tinkami..visiem kitiem reik nuolatinio kontakto su zmogum...nu bet prisitaiko, svarbu laiko adekvaciai suniui skirt.

QUOTE(Monteverte @ 2015 06 19, 09:38)
Geriausia būtų gražinti veisėjai ir kad rastų atsakingus šeimininkus, kurie mokės auginti

Grazint nereik, nes ko tada veiseja pardave suneli..gi galejo istardyt busimus savininkus ir susidaryt vaizda..bet visgi pardave...

QUOTE(Aira2 @ 2015 06 19, 10:)
dėl šuniuko galiu visus pinigus paaukoti...
Cile, aš pamačiusi kad lauke labai blogas oras nulėkiau į Kiką, dabar ten akcija "Au miau" dienos. Išrinkau tokią rudą striukytę su pelėda, ir parlėkiau namo ją apvilkti. Kol apvilkau praėjo pusvalandis    doh.gif  . Ji vis mėgino nusiimti tą rūbą, kramtė ir kandžiojo. Pradėjo vartaliotis kol nenorėdama ir netyčia į balą neįkrito  blink.gif  . Tada aš tą megztuką nuėmiau ir paliko daiktas 7 eurus kainavęs nereikalingas    biggrin.gif  .O gražinti atgal nėra kaip  verysad.gif  .

A tai tu jau du rubus papirkai ir dar brangu avikali..ir viskas perniek..ot duodi..taupyk geriau tuos pinigelius butinom racionaliom sunelio islaidom wink.gif Beje, nuo kada ir pas ka zadi vest dresuotis ta sunyte?
Del avikailio, prie visa ko ka parase Gorada, tai dar jis ir sudraskytas i skutelius turetu but neilgai trukus..kai sunei nauji krokodilo dantys isaugs lotuliukas.gif
Atsakyti