Įkraunama...
Įkraunama...

IVF namučiai

QUOTE(PMS @ 2015 08 26, 21:37)
Labas vakaras smile.gif Perskaičiau viską smile.gif Neradau nei vienos patirties apie savijautą po sėkmingo IVF. Žinau tik vieną atvejį- mano pusseserei užkibo po pirmojo IVF. Iškart pradėjo augti svoris. Per 2 savaites priaugo apie 10 kg. Pilvas jau tada atrodė lyg 4-ių mėnesių. Buvo ne tik didelis,bet labai kietas, net mėlynas. Ji pati net iki tualeto viena nenueidavo. Ir leidosi vaistus į pilvą kokias 2 savaites. 4-5 savaites buvo gulimas režimas ir mineralinio vandens "Vytautas" gėrimas. Po 4-5 savaičių pamažu viskas atsistatė ir nėštumas buvo kaip ir pastojus natūraliai. Dabar jos dukrytei beveik 2 metukai, o jau grožis... žodžių nėra wub.gif
Ar kam nors buvo panašiai?

Labuka. As esu po sekmingo 1 IVF. Pilvuko gyventojui jau 15 savaiteliu. nestuke.gif Svoris is karto neaugo, taciau buvo begalo skausmingas pilvas. Issitiesti negaledavau. Atrodziau taip pat lyg 4 men. Nescia. Man visa tai buvo del hyper ir susikaupusiu skysciu, kiausides irgi nuo isaugusiu foliuku buvo didziules. Aa irgi lb ieskojau info apiecsavojauta po IVF, bet irgi nieko neradau. Tai va tokia mano istorija. Gal atsiras daugiau pasisakanciu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Sandrėja @ 2015 08 24, 09:14)
Saugosiu savo pilvuką ir lauksiu stebuklo  nestuke.gif

Labuka,

noriu nuraminti, man 3 ivf sekmingas ( 2 ivf tai pat buvo sekmingi tik trumpam, nes niekas prg netyre man, del to buvo persileidimai) ir embrionai buvo leti, nekokybiski, mazai sansu embriologe dave, bet buna stebuklu ir dabar mano mazyliams 18 savaite eina, turesim dvynukus, taigi ramybes 12 dienu ir gero rezultato HCG 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(PMS @ 2015 08 26, 22:37)

Ar kam nors buvo panašiai?

Pastojau po 2 IVF, dabar auginu dvynukus 😍😍 pradžioje pilvas tikrai buvo didelis, panasiai apie mėnesį, turbut nuo vaistų, bet paskui viskas normalizavosi!
Linkiu visoms didžiules sekmės ir nenuleiskit rankų siekdamos tikslo!!'
Atsakyti
nu va, reiks ir mums startuot sad.gif duotas po laparoskopijos pusmetis pabandyt natūraliai jokių rezultatų nedavė sad.gif tik va nesugalvoju, ar VK eit, ar pas latvius bandyt.
Atsakyti
QUOTE(brum @ 2015 08 27, 14:24)
nu va, reiks ir mums startuot sad.gif duotas po laparoskopijos pusmetis pabandyt natūraliai jokių rezultatų nedavė sad.gif tik va nesugalvoju, ar VK eit, ar pas latvius bandyt.

nemanau, kad tarp LT ir LV yra didelis skirtumas... g.gif
Atsakyti
QUOTE(QuantManiac @ 2015 08 13, 07:41)
... taip sunervavo šitas straipsnis. Apie jį gal daugiau reiktų rašyti temoje apie psichologinius sunkumus, bet jis tiesiog.. ARRRGGGHHHH.

Nekenčiu davatkų doh.gif bash.gif
Papildyta:
QUOTE(Nuojauta @ 2015 08 27, 13:56)
nemanau, kad tarp LT ir LV yra didelis skirtumas... g.gif

Yra skirtumas. Jau vien palyginu, kiek man latviai tyrimų paskyrė, o VK praktiškai nieko netyrė, tik daryti IVF vieną po kito.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pelargonija: 27 rugpjūčio 2015 - 14:07
Mūsų pirmajai atžalai 11 metų. Prieš 8metus turėjau negimdinį nėštumą. Po LPR gydytoja pasakė, kad mechaninių kliūčių nebuvo. Tad, dėl ko gemaliukas strigo kiaušintakyje- neaišku. Po to niekaip nesisekė pastoti iki šios dienos. Atrodo, su pirmu pastojau iš karto, tai apie kokius čia nevaisingumus man postringauja gydytoja... Bet, kuo daugiau laiko eina, tuo baisiau ir pagaliau susivokiau, jog be gydytojų pagalbos nieko nebus.
Prieš 2 dienas kreipiausi į VK Kaune pas gyd. Visockienę. Jos verdiktas- LPR arba iškart IVF. Daug kalbėjom. Jei LPR parodytų, jog tai buvo kiaušintakinis faktorius, juos pravalytų, bet didelė tikimybė, jog pasikartos negimdinis. Gydytoja eina už LPR ir sako gal natūraliai pastoti pavyks, turint omeny, jog su pirmu pastojau kuo lengviausiai, ir pinigų tiek nekainuos kiek IVF.
Šios dvi dienos vien mintyse kaip pasielgti... Vyras tik už IVF. Jis visiškai sveikas, jokių problemų su juo.
O aš bijau nežmoniškai... Net nežinau ko konkrečiai... Pinigai kosmosiniai. Ką darote tos, kai nepavyksta iš pirmo, antro ar net trečio karto? Nuo artimųjų tikrai slėpčiau, nes tų pastoviai klausinėjimų, tupinėjimų nenoriu... Tad finansinės pagalbos nebus, tektų suktis patiems.
Po mėnesio pradėtume ruoštis IVF, jei, kaip gydytoja sakė, pasirinktume ne LPR.
Atsakyti
O aš bijau nežmoniškai... Net nežinau ko konkrečiai... Pinigai kosmosiniai. Ką darote tos, kai nepavyksta iš pirmo, antro ar net trečio karto? Nuo artimųjų tikrai slėpčiau, nes tų pastoviai klausinėjimų, tupinėjimų nenoriu... Tad finansinės pagalbos nebus, tektų suktis patiems.
Po mėnesio pradėtume ruoštis IVF, jei, kaip gydytoja sakė, pasirinktume ne LPR.
[/quote]

PMS yra rekomenduotina pries IVF pasidaryti visus imanomus tyrimus iskaitant ir LPR, nes tai gali labai itakoti ir IVF sekminguma, pavyzdziui jei rastu koki hydrosalpinga, jo nepasalinus vargiai ar pasisektu IVF, Siulau pirma darytis LPR.
Atsakyti
QUOTE(Pelargonija @ 2015 08 27, 15:07)
Yra skirtumas. Jau vien palyginu, kiek man latviai tyrimų paskyrė, o VK praktiškai nieko netyrė, tik daryti IVF vieną po kito.

va aš labiausiai ir noriu, kad būtų tyrimų ir normali priežiūra. nes man kažkaip baisu skaityt tas istorijas, kai ne viską ištiria, o daro išvien IVF. arba pastojus nedaro tyrimų ir dėl kokio nors menkniekio, ko tikrai galima išvengt, prarandi vaikelį. man tai baisu, kai pats turi visko reikalaut ir pats daugiau žinot:(
Atsakyti
QUOTE(mimoza 870717 @ 2015 08 27, 09:09)
Labuka,

noriu nuraminti, man 3 ivf sekmingas ( 2 ivf tai pat buvo sekmingi tik trumpam, nes niekas prg netyre man, del to buvo persileidimai)  ir embrionai buvo leti, nekokybiski, mazai sansu embriologe dave, bet buna stebuklu ir dabar mano mazyliams 18 savaite eina, turesim dvynukus, taigi ramybes  12 dienu ir gero rezultato HCG  4u.gif

O kas tas prg? Lyg tokio nedarėme, bent jau nematau tarp privalomų... blush2.gif

Atsakyti
QUOTE(brum @ 2015 08 27, 15:03)
va aš labiausiai ir noriu, kad būtų tyrimų ir normali priežiūra. nes man kažkaip baisu skaityt tas istorijas, kai ne viską ištiria, o daro išvien IVF. arba pastojus nedaro tyrimų ir dėl kokio nors menkniekio, ko tikrai galima išvengt, prarandi vaikelį. man tai baisu, kai pats turi visko reikalaut ir pats daugiau žinot:(

kad viską išsitirti, tai čia reikia laiko ir darbo doh.gif susidaro toks vaizdas, kad Lt pirmą Ivf daro tokį bandomajį - "o mažu pavyks unsure.gif o jei nepavyks, tai tada ką nors galvosim" doh.gif žodžiu, reikia pasidaryti kelis bazinius tyrimus ir jūs jau pasiruošę doh.gif
kalbu iš savo asmeninės patirties. pirmą ivf darėmės su keliais baziniais tyrimais, prieš antrą ivf rekomendavo histeroskopiją, prieš trečią turkai darė gimdos nuotrauką ir rekomendavo laparoskopiją. savu ruožtu darėmės kariotipą, hematologinius tyrimus, mthfr geno pokyčius... unsure.gif kariotipo Lietuvoj visai nesiūlo darytis, nes radus kokių bėdų, negali pasiūlyti jokių sprendimų- Lietuvoj nedaro Pgd (priešimplacinės genetinės diagnostikos). mums gydytoja prieš 2 ivf klausė, na ir ką jūs darysit, jei sužinosit, kad yra problemų? doh.gif tada dar nežinojom, kad turkai gali pasiūlyti pgd. o yra tokių genetinių dalykų, kad pastoti ir išnešioti sveiką kūdikį yra gana menka galimybė, tam ir reikia atrinkti pgd pagalba sveiką embrioną, o ne daryti 10 ivf be tikslo doh.gif
išsiplėčiau, bet čia toks sunkus kelias ir būtina pasidaryti kiek įmanoma dauhiau namų darbų 4u.gif
mums nepavyko ir 3 ivf Turkijoj ir yra dar ką tirtis ir kur ieškoti bėdų.
yra mergaičių, kurios nenuleido rankų ir pastojo po 9 ivf wub.gif semkitės pasitikėjimo ir patirties iš kitų- praėjusį ilgą kelią 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Bernadeta77 @ 2015 08 27, 17:20)
kad viską išsitirti, tai čia reikia laiko ir darbo  doh.gif susidaro toks vaizdas, kad Lt pirmą Ivf daro tokį bandomajį - "o mažu pavyks unsure.gif o jei nepavyks, tai tada ką nors galvosim" doh.gif žodžiu, reikia pasidaryti kelis bazinius tyrimus ir jūs jau pasiruošę doh.gif
kalbu iš savo asmeninės patirties. pirmą ivf darėmės su keliais baziniais tyrimais, prieš antrą ivf rekomendavo histeroskopiją, prieš trečią turkai darė gimdos nuotrauką ir rekomendavo laparoskopiją. savu ruožtu darėmės kariotipą, hematologinius tyrimus, mthfr geno pokyčius... unsure.gif kariotipo Lietuvoj visai nesiūlo darytis, nes radus kokių bėdų, negali pasiūlyti jokių sprendimų- Lietuvoj nedaro Pgd (priešimplacinės genetinės diagnostikos). mums gydytoja prieš 2 ivf klausė, na ir ką jūs darysit, jei sužinosit, kad yra problemų? doh.gif  tada dar nežinojom, kad turkai gali pasiūlyti pgd. o yra tokių genetinių dalykų, kad pastoti ir išnešioti sveiką kūdikį yra gana menka galimybė, tam ir reikia atrinkti pgd pagalba sveiką embrioną, o ne daryti 10 ivf be tikslo doh.gif
išsiplėčiau, bet čia toks sunkus kelias ir būtina pasidaryti kiek įmanoma dauhiau namų darbų 4u.gif
mums nepavyko ir 3 ivf Turkijoj ir yra dar ką tirtis ir kur ieškoti bėdų.
yra mergaičių, kurios nenuleido rankų ir pastojo po 9 ivf wub.gif semkitės pasitikėjimo ir patirties iš kitų- praėjusį ilgą kelią 4u.gif

gerai, kad yra šita tema smile.gif pasėdėjus kelis mėnesius, jau bent gaudausi kas kur smile.gif
Atsakyti