Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikas nekalba 19

QUOTE(stripulis @ 2015 12 27, 00:04)
su vaikais aišku liūdnai, šaiposi, vadina durnium sad.gif žaidimų aikštelėse - nes tipo, ko jis viską kartoja...

maniškė tai susibendravo, nes patyčioms nelinkusi, tai labai jie ten draugavo, o ir jis ją prisiminė iš prieš kelis mėnesius susitikimo, tai labai veržėsi pabendraut iškart, puolė sveikintis, paskui liūdėjo, kad reik išeit ir nebus maniškės...

dėl skaitymo, skaito jis... ir rašo. kompu, bet vis tiek, susirenka ten jame sau ką reik.

įdomu kaip ten su tom echolalijom vis tik... nepamenu, tarp mūsų mergaičių nebuvo vaikiukų, kad su šia diagnoze g.gif

Maniškė turėjo jas... Kai pradėjo suvokti kalba, kam ji skirta, kaip ją vartoti - jos baigėsi...
Atsakyti
http://ww2.kqed.org/...ity-and-talent/
Atsakyti
aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(stripulis @ 2015 12 24, 23:23)
Man regis mes čia Lietuvoje esame sureikšminę ir perreikšminę tą taisyklingą rašybą, nes tam tikra prasme lietuvių kalba buvo mūsų identitetas, ir taisyklingai rašantis buvo kaip ir lietuvis, grynas - sunku pasakyt, bet na, užsieny, niekas dėl to sau plaukų taip nesirauna, kaip pas mus

nzn kas cia sureiksmine ar perreksmine ar plaukus sau raunas... Bet vaikui mokykloje nera smagu - kai neturi galimybes uz diktantus gauti gero vertinimo... Kai pastoviai mato savo darbelius gausiai istaisytus su raudonu... O ir egzamina teks laikyt kazkada ir gramatika vertins... Nuo jo priklausys stojamieji - kur istos, kokia specialybe gales isigyti - taip kad noris kuo rastingesnes dukrai ateities, kad kuo maziau tai kistu koja ateityje...
Atsakyti
Jau vien standartizuoti testai kki stresa sukelia doh.gif verysad.gif ka kalbeti apie rasini...mes su mokytjomis kalbejomes, kad greiciausiai maniskiui reikes atleidimo ne tik nuo viesojo kalbejimo egzamino dalies, nes tai jis nebent angliskai galetu padaryti..bet ir nuo rasinio, nes...kol kas teksto rasymas daugiausiai 5 sakiniai susikuria, ka jau ten apie teksto analize kalbeti verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Alchemie @ 2015 12 27, 17:53)
Jau vien standartizuoti testai kki stresa sukelia doh.gif  verysad.gif ka kalbeti apie rasini...mes su mokytjomis kalbejomes, kad greiciausiai maniskiui reikes atleidimo ne tik nuo viesojo kalbejimo egzamino dalies, nes tai jis nebent angliskai galetu padaryti..bet ir nuo rasinio, nes...kol kas teksto rasymas daugiausiai 5 sakiniai susikuria, ka jau ten apie teksto analize kalbeti verysad.gif

nu mums tai nekelia jokio streso standartizuoti - nes jie skirti mokytoju darbui ivertinti, o ir vaiku gebejimams - kad nustatytividutinius gebejimus, koreguoti programas mirksiukas.gif Vaikai cia ne prie ko wink.gif Tik mokytojos kazkodel juos gasdina lotuliukas.gif
Atsakyti
mano vaikas 8 klases matematikos dar issprende, pamates lietuviu uzduotis, jis parase, kad yra blogas mokinys ir nieko negeba, namie pasake, kad gyventi nenori....nes jis tiesiog nuo teksto kiekio ir uzduociu nebesuprato, ko reikia ir ka turi daryti
Atsakyti
Alchemie 4u.gif

pamėginkit vaikui pasakyt, kad ten mokytojus tikrina, ne jį 4u.gif na, kaip nors reik jam įrodyt, kad ne akademiniai pasiekimai daro žmogų žmogum...

realiai yra tik kelios specialybės, kur būtina studijuoti aukštojoje... daug ką galima savamoksliškai išsimokyt, yra daug variacijų, ką galima veikti be jokio aukštojo išsilavinimo.
Atsakyti
Cia pernai buvo, dabar jau normalus egzai arteja....times testams ruoses pusantru metu, pagalbu turejo, bet jam vien pamacius teksto kieki nunesa stoga verysad.gif
Kad i armija nepaimtu, reikia mokytis...jis baigs desimta klase budamas 17.... O tokie spec. Poreikia nuo armijos neatleis
Atsakyti
Sveikos,

Sveikinu dar kartą su praėjusiomis ir su ateinančiomis !

Aktualias temas kabinate....

Turim grandiozinių problemų su darželiu....Tėvų raštai ...nervai, ir visa kita po polnoj programe, kaip sakoma, kad ir nelietuviškai. nervai tai nervai, aš viską atlaikysiu, bet bėda, kad pati nebežinau kas geriausia mano vaikui - kitas darželis, darželis su logopedine grupe, ar privatus darželis, ar visgi spec darželis. Vat kur dilema, nes realiai liūdesys, naujoji auklėtoja tiesiog žaloja mus abu su savo požiūriu, o aš dirbanti, ir vaikui reik socializacijos. Primenu trumpam situaciją - turėjom kalbos bėdų ir nemoka vaikas užmegzt normalaus soc, kontakto, susidraugauti...tapo grupės mušeika ir pasistumdytoju. Akademinės žinios pgl amželį gerai ir net per gerai, skaičiuoja laisvai iki 12, aritmetika iki 5 laisvai, kalba jau 3-4 žodžių sakinukais, dialogo, gyvos spontaniškos kalbos trūksta, iš esmės aktualesnes daros nebe kalbos, o elgesio bėdos. Namie, visuomenėj - viskas ok, darže nebevaldoma situacija... verysad.gif Pasiūlymas buvo iš administracijos kelt į 5mečių grupę, kam nesutikau ir va ieškau alternatyvų....

QUOTE(stripulis @ 2015 12 25, 19:36)

žinau, kad kai yra problemų kažkurioje vietoje, mes  galvojame, kartais visą gyvenimą, kartais kažkurį laiką, kad mūsų vaikams tai žiauriai užkirs viską ir sugadins viską ir t. t.

Bet realiai reikia koncentruotis į vaiko stiprybes, ne į silpnybes.

atraskit pas savo vaikus jų stiprybes 4u.gif

tai net nekalbant vaikui galima matyt šviesą tunelio gale. o jei jau kalba, ir tik kažkas kliūva - tai juk jau daug geresnė situacija.

taip, kai pas mus ant kiekvieno kampo vertinimai, lyginimai - sunku aišku. bet reikia. kas, jei ne mes, atrasim stipriąsias savo vaikų puses ir jais tikėsim, tikėsim, kad jie galės būti laimingi, whatever happens?

suprantu požiūrį, bet va spec. daržiuko štampas mane tikrai graso... g.gif Taip knieti dar kažko laukt, vaikis daro didelę pažangą, ...bet suprantu, kad reik veikt nieko nelaukiant, o ką daryt, velniai žino....

QUOTE(stripulis @ 2015 12 27, 22:01)
Alchemie 4u.gif

pamėginkit vaikui pasakyt, kad ten mokytojus tikrina, ne jį 4u.gif na, kaip nors reik jam įrodyt, kad ne akademiniai pasiekimai daro žmogų žmogum...

realiai yra tik kelios specialybės, kur būtina studijuoti aukštojoje... daug ką galima savamoksliškai išsimokyt, yra daug variacijų, ką galima veikti be jokio aukštojo išsilavinimo.

Hmmmm....akademiniai ar ne bet tam tikri pasiekimai ir titulai apibūdina žmogų ir jo veiklos sritį, normaliam konkurencingame pasaulyje tai beveik būtina,... anksčiau būčiau pasakius - absoliučiai privaloma....Sunkesnėm akimirkom netgi galvoju, jeigu vaikas ir bus "bemokslis" ir nepasieks tiek, kiek mes su vyru..tai man dar šiam pasaulyje teks ir verslininke pabūt..kad sukurt vaikui darbo vietą...Lengvesnėm akimirkom guodžiuos, kad visi protingi turėjo sunkią vaikystę ir tai tik laiko klausimas...Na tai savipaguoda, realiai gyvenimas tapo daug sudėtingesnis nei mano vaikystės laikais...

Atsakyti
QUOTE(Alchemie @ 2015 12 28, 15:33)
bet jam vien pamacius teksto kieki nunesa stoga verysad.gif

Alchemie, oi kaip suprantu tavo berniuką... man stogą nuneša, pamačius vyresniųjų vaikų testus, informacijos gausą, lit. kūrinių analizes, įvairius referatus ir kitokius projektus....Baigiau ne vieną aukštąjį, bet nesimokiau universitete tiek, kiek dabar mokosi mokyklose blink.gif
Čia ant dienų su mažium sprendėm matematiką (pirmos klasės doh.gif ).... Reikia suskaičiuoti , kiek kubelių nupiešta paveikslėlyje. Pirma eilutė kubelių, antroje kubelių mažiau, trečioje dar mažiau, išdėstyti įvairiai....Kiek iš viso? Vaikas turi susivokti, kad reikia suskaičiuoti ne tik matomus kubelius, bet ir tuos, kur nesimato ir yra po trečios ir antros eilutės kubeliais. Net mano dičkiai ne iš pirmo karto pasakė. O su mažuoju aplamai žaliuojam. Atnešiau medinius kubelius. Sudėjau identišką piešinį. bandau parodyt, kad ten, kur nesimato, apačioje dar yra, ir dar - kad trečios eilutės kubelis stovi ant antros eilutės kubelio, o šis ant pirmos...Mažasis skaičiuoja iš vienos pusės, iš kitos, o kai skaičiuoja iš trečios jau pamiršta, kiek buvo pirmose...O kai skaitėm literatūrinį tekstą ir analizavom, atsakinėjom į teksto klausimus, atsitiktinai išgirdo mano vyriausias ir pakraupo:"mama, man dar reiktų pagalvoti , kaip atsakyti....ką..., čia jam tokie klausimai?"
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo shantal: 29 gruodžio 2015 - 00:27
O aš kaip tik sakyčiau, kad gyvenimas tam tikra prasme tapo kur kas paprastesnis, nei mūsų vaikystės laikais, nes atsivėrė daug daugiau visokių galimybių kažką doro veikti BE AUKŠTOJO... bent kiek matau pavyzdžių aplink, tai jie kaip tik tą ir demonstruoja...

kad chebra su aukštuoju sukasi tokiam sąlyginai žemam lygy (neskaičiuoju čia mediciną baigusių, bo čia atskiras reikals), o tie, kurie savamoksliai - milijonierių lygy... (čia apie savo giminiečius ir artimuosius...).

matyt nuo požiūrio priklauso.

o kalimasis su auklėtoja gal reiškia, kad reikia mėginti kažkaip keisti grupę ar pan, o ne į spec. darželį vaiką leist? nu jei nesutampa jų laukai, tai ką dabar - tai ir nesutaps...

jei daro didelę pažangą, imho spec. darželis tą pažangą numuš.

iš kitos pusės, jei yr elgesio bėdų, gal pavyktų rast kokį gerą psichologą ir palankyt užsiėmimus? kaip alternatyvą spec. daržui?

ir - į kokią ten grupę nori kelt vaiką - į mažesnių? jei tai reikštų auklėtojos keitimą - gal ir gerai būtų?
Papildyta:
p. s. aš su mažąja matiekos nesprendžiu. įtariu susimaučiau (pirma klasė). Nu svarbu jai ten viskas aišku blink.gif nes man tai tikrai nea...

man regis mus kažkaip mažiau mokė mąstyt pirmoj klasėj ir daugiau mechaninius veiksmus atlikinėt. mąstymai trečioj klasėj tik prasidėjo ir nuo tada man matieka nebesisekė - iki algebros atsiradimo...

bet mažoji kažkaip ten sumąsto, tai aš jai ir nemaišau. galvoju gal visai gerai, kad mąstyt mokina nuo tada, kai vaikas dar nesuvokia, kad iš tikrųjų tai mąstyt sunku yra (kaip kad vyresnėlis va pakraupo... ar suaugęs pakraupsta...). gal įpranta ir paskui lengviau?
Atsakyti