Sveikos,
Sveikinu dar kartą su praėjusiomis ir su ateinančiomis !
Aktualias temas kabinate....
Turim grandiozinių problemų su darželiu....Tėvų raštai ...nervai, ir visa kita po polnoj programe, kaip sakoma, kad ir nelietuviškai. nervai tai nervai, aš viską atlaikysiu, bet bėda, kad pati nebežinau kas geriausia mano vaikui - kitas darželis, darželis su logopedine grupe, ar privatus darželis, ar visgi spec darželis. Vat kur dilema, nes realiai liūdesys, naujoji auklėtoja tiesiog žaloja mus abu su savo požiūriu, o aš dirbanti, ir vaikui reik socializacijos. Primenu trumpam situaciją - turėjom kalbos bėdų ir nemoka vaikas užmegzt normalaus soc, kontakto, susidraugauti...tapo grupės mušeika ir pasistumdytoju. Akademinės žinios pgl amželį gerai ir net per gerai, skaičiuoja laisvai iki 12, aritmetika iki 5 laisvai, kalba jau 3-4 žodžių sakinukais, dialogo, gyvos spontaniškos kalbos trūksta, iš esmės aktualesnes daros nebe kalbos, o elgesio bėdos. Namie, visuomenėj - viskas ok, darže nebevaldoma situacija...
Pasiūlymas buvo iš administracijos kelt į 5mečių grupę, kam nesutikau ir va ieškau alternatyvų....
QUOTE(stripulis @ 2015 12 25, 19:36)
žinau, kad kai yra problemų kažkurioje vietoje, mes galvojame, kartais visą gyvenimą, kartais kažkurį laiką, kad mūsų vaikams tai žiauriai užkirs viską ir sugadins viską ir t. t.
Bet realiai reikia koncentruotis į vaiko stiprybes, ne į silpnybes.
atraskit pas savo vaikus jų stiprybes
tai net nekalbant vaikui galima matyt šviesą tunelio gale. o jei jau kalba, ir tik kažkas kliūva - tai juk jau daug geresnė situacija.
taip, kai pas mus ant kiekvieno kampo vertinimai, lyginimai - sunku aišku. bet reikia. kas, jei ne mes, atrasim stipriąsias savo vaikų puses ir jais tikėsim, tikėsim, kad jie galės būti laimingi, whatever happens?
suprantu požiūrį, bet va spec. daržiuko štampas mane tikrai graso...
Taip knieti dar kažko laukt, vaikis daro didelę pažangą, ...bet suprantu, kad reik veikt nieko nelaukiant, o ką daryt, velniai žino....
QUOTE(stripulis @ 2015 12 27, 22:01)
Alchemie
pamėginkit vaikui pasakyt, kad ten mokytojus tikrina, ne jį
na, kaip nors reik jam įrodyt, kad ne akademiniai pasiekimai daro žmogų žmogum...
realiai yra tik kelios specialybės, kur būtina studijuoti aukštojoje... daug ką galima savamoksliškai išsimokyt, yra daug variacijų, ką galima veikti be jokio aukštojo išsilavinimo.
Hmmmm....akademiniai ar ne bet tam tikri pasiekimai ir titulai apibūdina žmogų ir jo veiklos sritį, normaliam konkurencingame pasaulyje tai beveik būtina,...
anksčiau būčiau pasakius - absoliučiai privaloma....Sunkesnėm akimirkom netgi galvoju, jeigu vaikas ir bus "bemokslis" ir nepasieks tiek, kiek mes su vyru..tai man dar šiam pasaulyje teks ir verslininke pabūt..kad sukurt vaikui darbo vietą...Lengvesnėm akimirkom guodžiuos, kad visi protingi turėjo sunkią vaikystę ir tai tik laiko klausimas...Na tai savipaguoda, realiai gyvenimas tapo daug sudėtingesnis nei mano vaikystės laikais...