Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikas nekalba 19

QUOTE(Alchemie @ 2015 12 07, 11:41)
yra ir pas mus panasus preparats tik reikia issiaiskinti nuo kokio amziaus vaikams tinka
http://www.vaistai.l...ml?#infolapelis

as duodavau sita gal nuo 2metu, bet efekto nepastebejau...

QUOTE(baline @ 2015 12 07, 11:47)
Aš sakyčiau, kad gal pradėti būtent nuo alergijos sureguliavimo, nes kai sudirginti kvėpavimo takai dėl jos, tada daug greičiau viskas ir kabinasi. Mūsų atveju, net kai nebuvo nustatytos tiksliai dar alergijos, tiesiog šeimos gydytoja paskyrė pabandymui panaudot Nasonex purškalą - iš karto pagerėjo. Dabar jau žinom, kad alergijos visokiom dulkėm, kurių neišvengsi, tai šitas vaistas vos ne nuolatinis palydovas, bet bent jau antibiotikų prireikia kokį kartą per metus, o ne kas mėnesį.

mums nenustatyta jokia konkreti alergija, bet va sita purskala irgi naudojam kartais paskyrus lor... tai kol ji purskiu, isties, sloga tik truputi ir permatoma, nepuliuoja.. (mometasone as naudoju pigesnis) bet velgi, nesinori hormoninio preparato istisai naudot, koki menesi tik...
Atsakyti
QUOTE(Kriiste @ 2015 12 07, 13:29)
nu va to nezinojau - sokoladas tabu abiems vaikams, taciau braskes kemsu jiems per visus galus - kad vitaminu visiem metam prikauptu, o citrusiniu siaip neduodu, nes pripurksti, nebent jau neina nusaugot ir gauna is kur nors blush2.gif

tai nuo šiol kimškit obuolius, gervuoges, mėlynes, avietes, kriaušes, vyšnias... visai gera šita grupė, daug pasirinkimo palieka vartojimui smile.gif
Atsakyti
QUOTE(stripulis @ 2015 12 07, 17:46)
tai nuo šiol kimškit obuolius, gervuoges, mėlynes, avietes, kriaušes, vyšnias... visai gera šita grupė, daug pasirinkimo palieka vartojimui smile.gif

ai kad mums ir braskes nekenkia mirksiukas.gif
Atsakyti
jei TIKRAI yra alergija šokoladui - kenkia, kad ir patyliukais. tai braškes jei labai mėgsta, duočiau tiesiog po nedaug ir atidžiai stebėčiau, nes po kažkurio laiko, kadangi buvo kaip suprantu valgyta po daug - alergija atsiras. tai linkiu, akd po ilgesnio laiko wink.gif

aš pvz. kai kivių nedaug esu valgius, tai atsirado tik šiemet alergija jiems... kai medaus buvau kimšte kimšta vaikystėj, dar žiedadulkių duonele užkandant - tai jau aštuoniolikos anafilaksinis ištiko.
Atsakyti
QUOTE(stripulis @ 2015 12 07, 18:17)
jei TIKRAI yra alergija šokoladui - kenkia, kad ir patyliukais. tai braškes jei labai mėgsta, duočiau tiesiog po nedaug ir atidžiai stebėčiau, nes po kažkurio laiko, kadangi buvo kaip suprantu valgyta po daug - alergija atsiras. tai linkiu, akd po ilgesnio laiko wink.gif

aš pvz. kai kivių nedaug esu valgius, tai atsirado tik šiemet alergija jiems... kai medaus buvau kimšte kimšta vaikystėj, dar žiedadulkių duonele užkandant - tai jau aštuoniolikos anafilaksinis ištiko.

kad kai darem tyrima sanatorijoje - alergija buvo VISKAM rolleyes.gif Bet as realiai ja pastebejau tik saldumynam, sokoladams - braskiu sezono metu vaikams duodu kuo daugiau, nes jas megsta ir tai gelezies ir kitu vitaminu/mikrolementu saltinis, duociau ir kitka - jei jie taip valgytu ir megtu braskes wink.gif Alergija buvo - kol uzsiiminejom tradiciniais gydymo budais, dingo - kai susiradom nedradicines daktaru - ir dabar pamatau kad vaikus jau pradeda berti nuo kazko (mums pasireiksdavo berimu) - uzsiimam organizmo valymais ir jos kaip nebuta mirksiukas.gif Manau ne alergenus reikia salinti, nes su laiku gali tekti viska is aplinkos pasalinti, o ieskoti priezasciu, kodel jie taip veikia organizma blush2.gif
Atsakyti
tai ir sakau, jei TIKRAI tam, o taip tai gali būti kad dažikliam pvz. saldumynuose ir pan...

pas mus tai paprasta, genetika galingas reikalas. dar prosenelė turėjo alergiją ir visi kiti iš paskos ta linija.

va ką tik vaiką vedžiau po tris mėnesius trukusio kosinėjimo ir slogos pas gydytoją, nervai neatlaikė, galvojau, gal vis dėlto ne alergija, o kokia nors velniava, paaiškėjo vis tik alergija. tai dabar galvoju, ar nebūsim parsinešę iš poliklinikos kokios ne alergijos...

sorry už tokį OT.
Atsakyti
Sveikos,

Alergenų tyrimui vaikui niekad nedariau dar. Tiesiog nuo gimimo auginu kaip alergiuką, nes pati esu labai alergiška daug kam, ir išlindo viso alergijos man tik po 25 m. Iki to buvau kaimo vaikas ir galėdavau morkų/obuolių sultis litrais maukt, dabar gi...skutamos bulvės alergizuoja, šienligė baisulinė..Tai užtatai namie beveik nevalgau nieko žalio. Vaikas irgi, tik bananai ir vynuogės. Vaikas nė vynuogių nevalgo, vieną kitą uogą. Viskas tik termiškai apdorota. Vaikui užteko paduot stodal nuo kosulio...gėrimuko bananinio su mikroelementais - žandai buvo burokiniai, kakiai žali žali - nevirškino net...Užteko tiek pamatyt, vėlgi atopinis buvo išlindęs po mmr' skiepo, neberizikuoju niekuom.... ne mums liaudies metodai ,ir žolės. Gal išaugs, kol vaikystėj susilaikom...paskui gi galima bandyt imunoterapijas ir pan. Mane pačią, beje, artėjant 30mečiui buvo anafilaksinis ištikęs nuo vitaminu plaukams stiprint doh.gif ...alergijos jau toks dalykas, kad gali išlyst nebūtinai vaikystėj ir stiprėt iki tiek, kad nelabai ko lieka valgyt.

Grįžtant prie nekalbiukų ar elgesio bėdelių turinčių vaikų...kai alergijos neidentifikuotos, hiperaktyvumas ir elgesys agresyvus gali būt alergijų išraiška, kai nervų sistema dirginama, pyktis kyla, nervingumas, pervargimas, ir tai išsilieja į agresiją arba autoagresiją net mažiams..kai ima drąskysis, kasytis, ir net tėvai nustemba ,kad elgesio bėdos tai alergijų pasekmė. Buvau girdėjus apie atvejus, kai net prekybcentriuose nuo kažko vaikus ištinka dusuliai. Čia tik mintis, kad tam tikrais atvejais vaikams su elgesio bėdom yr tikslinga padaryt alerginius mėginius...

Nosanex mums pažįstamas vaistas..bet dariau pertrauką nuo jo...per tą pertrauką ir apsirgo sloga...Žodžiu, matau tik vieną išeitį - nesirgt slogom...o tam reik arba neit į koletyvą, ko negalime, arba ieškot atelrnatyvų. Reik ištempt iki žiemos galo, paskum jau 4m bus - auga kaukolė ir nosis, gal tvarkysis tie adenoidai.... g.gif

ačiū už info dėl skiepo ir to tepaliuko, 4u.gif 4u.gif

QUOTE(Kriiste @ 2015 12 07, 18:24)
ir dabar pamatau kad vaikus jau pradeda berti nuo kazko (mums pasireiksdavo berimu) - uzsiimam organizmo valymais ir jos kaip nebuta mirksiukas.gif Manau ne alergenus reikia salinti, nes su laiku gali tekti viska is aplinkos pasalinti, o ieskoti priezasciu, kodel jie taip veikia organizma blush2.gif

o kaip valotės? .....priežasčių nereik ieškot, tai tiesiog organizmo įsijautrinimas...superimunitetas kitaip sakant, hiperreakcija į tam tikrus imunoglobulinus...aš net mąstau tai gal buvo mano 2 persileidimų priežastis, bet tai ką jau padarysi, neišsivalysi nuo savęs.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Violeta*: 07 gruodžio 2015 - 21:04
QUOTE(Violeta* @ 2015 12 07, 20:57)
o kaip valotės? .....priežasčių nereik ieškot, tai tiesiog organizmo įsijautrinimas...superimunitetas kitaip sakant, hiperreakcija į tam tikrus imunoglobulinus...aš net mąstau tai gal buvo mano 2 persileidimų priežastis, bet tai ką jau padarysi, neišsivalysi nuo savęs.

as kitos nuomones - tai tiesiog organizmo uzsitersimas - vienam tai nutinka 25 metu, kitam tai yra jau nuo gimimo - ir tas uztersimas gali nuo bet kuo buti - maisto, oro, aplinkos, skiepu ir t.t... Pazystamu rate buvo kudikis - kuris net sauskelniu devet negalejo - nes visa isberdavo iki zaizdu... Taip pat puseseres 3 is kuriu 2 su dermatitais beveik nuo gimimo - visi hormoniniais tepalai tik tam kartui - nustoji ir vel tas pats doh.gif Kreipesi i homeopatus - isvale organizma - baiges problemos... Tam kudikiui apie kuri rasiau - padejo detoksikaciniai pleistrai. Priemonu labai daug, tereik pasidomet ir pabandyt, prisitaikyt kas priimtiniausia vartoti, atsitaikyti kas labiausiai tinka wink.gif Savo vaikam naudoju detoksikacinius pleistrus kai jau matau kad kazkas ne taip - praeina... Pradzioje, kai buvo rimciau - kreipemes i homeopato - issivalem organizma ir stengiames nebeuztersti (aisku tas nuo musu nepriklauso, tad laikas nuo laiko reikia pakartot, tad neuzleidziam - laikas nuo laiko pleistrus pavartojam, beje ir mes, suauge) blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Kriiste @ 2015 12 07, 21:10)
Pradzioje, kai buvo rimciau - kreipemes i homeopato - issivalem organizma ir stengiames nebeuztersti (aisku tas nuo musu nepriklauso, tad laikas nuo laiko reikia pakartot, tad neuzleidziam - laikas nuo laiko pleistrus pavartojam, beje ir mes, suauge) blush2.gif

O kuo rekomendavo valytis homeopatas? Matot, su homeopatija aš nesusidūrus visiškai, tai man čia tamsus miškas...Nespjaunu nė į nieką, kol man tai nepasirodo kaip grynas akių dūmimas, ką pvz pasakyčiau apie folio metodą...O apie tokius pleistrus nė girdėjus nebuvau, tik apie detoksikacines dietas ir lašelines doh.gif na, pasidomėsiu. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Violeta* @ 2015 12 07, 21:22)
O kuo rekomendavo valytis homeopatas? Matot, su homeopatija aš nesusidūrus visiškai, tai man čia tamsus miškas...Nespjaunu nė į nieką, kol man tai nepasirodo kaip grynas akių dūmimas, ką pvz pasakyčiau apie folio metodą...O apie tokius pleistrus nė girdėjus nebuvau, tik apie detoksikacines dietas ir lašelines doh.gif na, pasidomėsiu.  smile.gif

labai daug homeopatijoje preparatu organizmo valymui yra - praktiskai visa ko gydymas prasideda nuo apvalymo ir tie preparatai yra skirtingi priklausomai nuo simptomu, tad kas padejo man (as ir 2 vaikai laiks nuo laiko apsilankom, kai atsiranda bedu) - nebutinai pades mano vaikui ir atvirksciai wink.gif Tad nematau prasmes cia visko surasyti... Aisku daznai pasitaiko kad ir homeopatas "neatspeja" - nes ten tikrai labai labai smulkmenos daug ka reiskia... Pirma karta kai buvau - tikrai mane sokiravo klausimai... Pvz. - kaip miegate nakti? ka sapnuojate? kurioje nakties dalyje dazniausiai sapnuojate? kaip sapne elgiates? Ar buna - kad nakti atsikeliat slapia nuo prakaito? Kaip jauciates - kai norite i WC, kurioje kuno vietoje jauciate sunkuma/spaudima? Prakaituoja pedos - nuo kurios dalies pradeda prakaituoti? Koks parakaito kvapas? Kas lieka nuo prakaito ant drabuziu? - nu patikekit - atsakyt sudetinga, ir cia tik pradzia lotuliukas.gif Ir daug ka atsakai kaip tau atrodo, bet tai nebutinai taip yra, ypac kai kalbi apie vaika, kuris miega kitam kambaryje...

o pleistrai ko gero pigiausia ir paprasciausia priemone "namu" naudojimui ir nedideliu problemu sprendimui mirksiukas.gif
Atsakyti
Kartą Tomas Edisonas grįžęs iš mokyklos parnešė mokytojo rašytą laišką, kurį perdavė mamai.
Mama, su ašaromis akyse, sūnui perskaitė laišką:
“Jūsų sūnus – genijus. Mūsų mokykla per daug maža ir čia nėra mokytojų, kurie sugebėtų jį ko nors išmokyti. Prašau, mokykite jį patys.”
Praėjus daugeliui metų, jau po motinos mirties (tuo metu Edisonas jau buvo vienas žymiausių amžiaus išradėjų) jis vartė senus šeimos archyvus ir surado lemtingąjį laišką.
Edisonas ištraukė jį iš voko ir perskaitė:
“Jūsų sūnus – protiškai atsilikęs. Mes negalime jo mokyti mokykloje kartu su kitais. Todėl rekomenduojame jį savarankiškai mokyti namuose. “
Edisonas pravirko ir verkė kelias valandas. Po to įrašė į savo asmeninį dienoraštį:
“Tomas Alva Edisonas buvo protiškai atsilikęs vaikas. Savo didvyriškos motinos dėka jis tapo vienu iš didingiausių amžiaus genijų”.

(čia sukant prie to, kad jei įmanoma, neatiduoti vaikų į spec. darželius. gi jie suvoks, paaugę, kur lankėsi (manoji iki šiol pamena, kad buvo vaikų raidos centre, tik nežino, kas tai - o kai sužinos... na, gal jau bus pamiršusi), tas gi jiem nepriduos pasitikėjimo savimi... o pasitikėjimas savimi - vienas svarbiausių dalykų augant, vystantis, tobulėjant).

jei neįmanoma - tai jau kitas reikalas. tada belieka su tuo susitaikyti. bet...
Atsakyti
QUOTE(stripulis @ 2015 12 09, 23:20)

(čia sukant prie to, kad jei įmanoma, neatiduoti vaikų į spec. darželius. gi jie suvoks, paaugę, kur lankėsi (manoji iki šiol pamena, kad buvo vaikų raidos centre, tik nežino, kas tai - o kai sužinos... na, gal jau bus pamiršusi), tas gi jiem nepriduos pasitikėjimo savimi... o pasitikėjimas savimi - vienas svarbiausių dalykų augant, vystantis, tobulėjant)

O kokį pasitikėjimą savimi vaikas ugdosi, kai aplink visi kalba, o jam neišeina, vos prasizioja - vusi juokiasi, į žaidimus nepriima, jei kas jo paklausia ko - visą grupę šaukia, jis zioplys, kalbėt nemoka, o jei be kalbos dar kažkur sunkiau sekas? O jei ir elgesys neziba?

Vaikai tikrai neskirsto, kad čia toks darželis su tokia kompanija o čia kitoks, kol to jiems neiskiepyja tėvai... Jie tiesiog viename jaučiasi gerai, o kitame prastai..

Yra atlikti tyrimai, kad spec įstaigose vaikai turi mažiau žinių (čia apie mokyklą), nei tuos pačius sutrikimus turintieji bendrojo ugdymo įstaigose, tačiau jų saviverte aukštesnė..
Atsakyti