QUOTE(Kriiste @ 2015 11 25, 13:37)
Aisku, vaikui teks nugyvent visa gyvenima toje pat visuomeneje - bet ar reikia ta atstumima, pajuokas nuo pat mazumes girdeti, kai formuojasi jo saviverte, Su vyresniais - jau kitaip, gali mokyt, auklet kaip elgtis, kaip priimt kito nuomone - galu gale ir kiti ismoksta empatijos, prisilaikyti savo nuomone sau... O maziukai - gi jie sako ka galvoja, ka mato, ka pastebi ir nesuka galvos, kad kazka uzgauna, iskaudina... Jei jau pastebi mamytes, jog vaiko zodelius koreguojant sis uzsisklendzia, nustoja kalbeti - kaip manot jis reaguoja, kai net ne mama, o draugai pasisaipo? - o pasisaipo tikrai
iš mano vaiko kalbos darže niekas nesišaipė. nors kalbėt pradėjo normaliai tik penkių metų. visą laiką turėjo draugių, "zavadyla" buvo ir t. t. o šaipytis pradėjo būtent esant penkių, tokios trys rusaitės, nes jom buvo labai smagu, kad jos va rusiškai kažką sau kikena iš maniškės... tai džiaugiaus, kad nuo šešių metų jų nebebuvo, išėjo į rusų mokyklą. bet tada mano vaikas jau kalbėjo... na, ir vis tiek turėjo draugių, nepaisant pašaipūnų.
manau, mano teisingiausia mintis buvo palikti "normaliam" daržely. nors buvo aiškinančių, kad gal... laimei, ne iš darželio tatai sklido, kaip tik auklėtoja užtikrino visą laik, kad viskas bus gerai, kad jiem nebe pirmas toks vaikas...