Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikas nekalba 19

Ačiū jums blush2.gif Tikrai nebuvo kad nieko nedariau, lankomes pas neurologę Maskolenkaitę, esame atlikę lygiai prieš metus DISC testą, turėjome masažų kursus, lankomes pas darželio logopedę, tačiau man tai atrodo nekonkretu, nes realiai niekas nesikeičia, progresas yra tačiau labai lėtas. Sudėtinga viskas, o man atrodo, kad čia ne esminiai sprendimai. O ar kompiuterinė tomografija kažką atskleidė ?
Atsakyti
Kalbos lavinimo pazanga, net kai vaikas kalba, ir pvz. svepluoja, pazanga pas mus su sveiku vaiku pasirode po metu doh.gif
O kas jums atrodo konkretu? Cia juk ne lele, kuriai su atsuktuvu paversi sraigteli ir viskas nubegs ir nuvaziuos...deja...is manes daznai to reikalaudavo keliuose darzekiuose aukletojos doh.gif skaudu, bet ilgas darbas duoda rezultatus po pusmecio, daznai vaikai per atostogas suvirksina vis ainformacija ir po vasaros staiga buna kalbos suolis.
Kas kalbejo apie kompiuterine tomografija unsure.gif ji gali parodyti jei po traumo pazeisti smegenu cenrai, jei pvz. po insulto zmogus turi reabilituotis ir matoma, ar kalba galima atsttyti, kokiu lygiu gaima bandyti, nes rodo apzeistas smegenu vietas ir tada iasku, ties kuriomis zonomis gali buti sutrikimai.
A. Tomatis metodas visai nesusijes su tomografija 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(SSaida @ 2015 11 23, 13:22)
Sudėtinga viskas, o man atrodo, kad čia ne esminiai sprendimai. O ar kompiuterinė tomografija kažką atskleidė ?

..O ką ji galėtų parodyti? g.gif asmeniškai mums buvo darytos smegenų echoskopijos 4 mėn ir kartojimas, kai dar kūdikis buvo visiškas, momenėlis nesuaugęs, bet dėl visai kitų reikalų...na tai buvo matyti, kad viskas ok, visos skiltys savo vietoje ir t.t. ko nebeina pamatyt iki tiek detaliai kai momenėlis užauga. Bet tai jei net anatomiškai smegenys ok, kraujotaka ok, bet kaip čia pasakyt, ne taip funkcionuoja neuronai, tai ką čia įmanoma padaryt? Kiekvienas juk savitas savo pasaulio matymu.

Ir tiesa tas, kad kartais iki 4 m vaikai nekalba, bet ima ir prakalba...daug netgi patvirtintų autistų ima ir prakalba, savo akimis mačiau...Bet va tas išlaukimas, iškentėjimas doh.gif ..ir nėr jokio esminio greito sprendimo - yra tik ilgas metodiškas darbas, na, bet jei per 3 mėn nekalbantis ima varyt sakinukais, aš galvoju, jau gerai...ir dar, juk vaikas gali būt intravertas...ir labiau analitinio mąstymo, o ne lingvistas. na dar žaislus galima prisitaikyt, ergoterapijas namie...knygas skaityt apie paveikų kalbėjimą - bet tai ko gero, labiau savęs nusiraminimui, kad darai viską ką gali.

P.S. įdomumo dėlei ar kas nors bandė spec dietas, papildus ar dar ką nors?

Atsakyti
QUOTE(Violeta* @ 2015 11 23, 14:45)
P.S. įdomumo dėlei ar kas nors bandė spec dietas, papildus ar dar ką nors?

Taip, bandziau, daug ir visko... blush2.gif Bet daug ir kitko darem, tad atskirti kur papildu poveikis, o kur darbo - negaliu... Nors... Puse metu negerem equazeen kapsuliu - susikaupt nebesiseka, suprast uzduotis nebesiseka, skaiciuot nebesiseka - net + nuo - atskirt nebesigauna - 3 savaites vartojom intensyvu kursa - be dideliu darbu reikalai tvarkos... blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(SSaida @ 2015 11 23, 10:19)
Esu įsitikinus, kad logopedo pagalba, visokie masažiukai mums gali būti tik pagalbinė pagalba,
o gydymo reikėtų kitokio. (...) Ar esate girdėję apie gydymą vaistais ?
Ar buvo taikoma kam nors smegenų stimuliacija ar panašūs būdai ?
Klystate. Logopedo pagalba gali būti pagrindinė.
Kalbos sutrikimas - ne liga, vaistais negydoma.
Galite pavartoti papildus, stimuliuojančius smegenų veiklą. Tačiau be logopedo pagalbos bus menka nauda.
Galite pasidomėti šia tema: http://www.supermama...?...19986&st=24
Atsakyti
QUOTE(SSaida @ 2015 11 23, 11:19)
Sveikos mamos,
Sūnučiui 3m 8 men - kalba mažai : žalia, mėlyna, namo, ša, tyliai, mama, tete, šuo ir dar pan. Viską supranta, yra protingas. Lanko darželį nuo pusantrų metų. Elgesiu nesiskiria nuo kitų vaikų.
Gal žinote gerą neurologą Vilniuje, Klaipėdoje, Šiauliuose, Panevėžyje, užsienyje, bet kur nuvažiuočiau  unsure.gif
Bobučių kalbomis, kad prašneks - nebetikiu, gaila, kad tiek susilaukiau  blink.gif
Esu įsitikinus, kad logopedo pagalba, visokie masažiukai mums gali būti tik pagalbinė pagalba, o gydymo reikėtų kitokio. Ar esate girdėję apie gydymą vaistais ? Ar buvo taikoma kam nors smegenų stimuliacija ar panašūs būdai ?
Ačiū už bet kokį atsakymą

Jei vaikas kalba tiek (kitaip tariant, jau nemažai sąlyginai, ir gali šį bei tą pasakyti) - tik ir tik logopedo pagalba reikalinga. Visa kita, sąžinės kokiam nors nuraminimui... Ir jokio kitokio "gydymo" nebus. Bus tik juodas darbas su logopedu IR namie. Greitų rezultatų nebus. Bet kuo vėliau atidėsit, ieškodami "stebuklingo vaisto", tuo bus sunkiau. Logopedo reikia DABAR. Jei nėra logopedo, jūsų darbo reikia DABAR, kol lauksit patekimo pas logopedą...

QUOTE(jovivita @ 2015 11 23, 12:57)
Šeškinės poliklinika, kelis kartus ėjom dėl konsultacijos, tai kažkaip vaikas nenoriai su ja bendravo, tik pažaidė su žaislais, nes buvo nauji  smile.gif tai nežinau ar čia kad naujas žmogus ar kalbos dar nelabai rado. Iį šiaip man ji asmeniškai nepatiko, matyt ne tos bangos  biggrin.gif  Aiškina ką ir kaip daryt, o aš jai sakau, kad tą mes darom jau visą pusmetį ir nieko, o ji atrodo net nesiklauso ir šneka savo toliau. Kadangi pas privačius eilės, radau arčiausiai bus nuo sausio mėn. Norėtus, kad kas užvestų į teisingą kelią, kol sulauksim lologopedo. O tai tie visi kartojimai, aiškinimai, žaidimai ne kažką mums  ax.gif

mano pažįstama pasakojo kad Šeškinės logopedė buvo labai grubi ir jos vaiką pergąsdino tik... vaikui su logopedu turi patikti ar bent jau vaikas neturi būti priešiškas, kitaip bus tik blogiau, o ne geriau kalboj. Kalboj daug kur groja ir psichologiniai dalykai.

apie kokius kartojimus-aiškinimus-žaidimus kalbat?
Atsakyti
Ačiū visoms, visas nuomones vertinu..... thumbup.gif
Mažiukas lanko darželį nuo pusantrų metų, ir logopedą nuo 2,5 metų. Turėjome masažo kursus, tik nesidavė liežuvio masažui, galvytės. Geriame Eye Q taukus. Aš neatidėlioju, aš taip ilgai laukiau ir jaučiu, kad kažko reikia dar.....tiesiog jaučiu, jei nuojauta mane nuves teisinga linkme, patarsiu ir kitoms.
Mūsų neurologė minėjo, kad reikia atsigulti tyrimui į Klaipedos ligoninę, tuo pačiu gautume reabilitaciją, užsiminė ir apie tomografiją.
Dėl A. Tomatis metodo pasidomėsiu, jei reiks nuvažiuosiu ir į pasaulio kraštą.
Lenkiu galva logopedei ir visiems logopedams, mums jų dar ilgai reiks, tačiau mano pareiga išbandyti viską
Atsakyti
QUOTE(stripulis @ 2015 11 23, 18:19)
Logopedo reikia DABAR. Jei nėra logopedo, jūsų darbo reikia DABAR, kol lauksit patekimo pas logopedą...

vaikui su logopedu turi patikti ar bent jau vaikas neturi būti priešiškas, kitaip bus tik blogiau, o ne geriau kalboj. Kalboj daug kur groja ir psichologiniai dalykai.

Su tais DABAR..man jau liga, aš "pagatava" Kalėdų dovanas atiduot jau nieko nelaukiant, nes vaikui reik mokytis dabar doh.gif

Dėl logopedės tai taip...aš pvz, labai džiaugiuos, kad mano sūnus ir logopedė vienas kitu labai patenkinti, ir paklausus ką myli..atsako "myliu mokytoja mokytis kalbėti" wub.gif Na, aišku mamą myli labiausiai smile.gif

QUOTE(SSaida @ 2015 11 23, 19:37)
Ačiū visoms, visas nuomones vertinu.....  thumbup.gif
Mažiukas lanko darželį nuo pusantrų metų, ir logopedą nuo 2,5 metų. ...

tačiau mano pareiga išbandyti viską.

... kai radom "savo" logopedę, kaip Stripulls sako, kažin kas atsiveria, bet vaikai prakalba. Aš vis pasiūlyčiau pabandyt paieškot efektyviau dirbančios logopedės. Na visgi nuo 2,5 m iki 3,8 ilgas laiko tarpas, turi būt nors kokie rezultatai.

...tačiau tų variantų nėra tiek daug. ir rezultatai tik po kurio laiko būna...ir mėtytis nuo veiklos prie veiklos vėlgi labai subtiliai reik, kad vaikas nesusivoktų, kad jam nesiseka ar kad kas su juo negerai, jog mama tampo po visur...na čia jau taip laviruot reikia g.gif ... g.gif savo ruožu jei tik ta Klaipėda būtų arčiau, būtinai bandyčiau delfinų terapiją...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Violeta*: 23 lapkričio 2015 - 21:54

apie kokius kartojimus-aiškinimus-žaidimus kalbat?
[/quote]

Na pvz. vietoj mašinos jis sako tšašina, jei aš pakartoju mašina, jis atsako tšašina, o jei pradėjo sakyt skiemenim ma ma ma, jis tiesiog užsisklendžia ir apsimeta jog negirdi arba tiesiog nukreipia dėmesį į ką nors kita. Tad mokomės dažniausiai kai būna geros nuotaikos, kai bando papasakot, aš jį bandau paklausinėt. Grįžtant iš darželio paklausiu ka veikėt, kartais jis nieko nesako. Tada paklausiu ar žaidėt su mašinom, su kuo žaidė ir pan. Vis prašo žiūrėt filmukus, tad kai rodo klausiu kas čia, arba kokios spalvos, ką daro ir pan ir stengiuos pati papasakot ką daro, tada bando pakartot. Ar kai žaidžia lego ar su kokiais kitais žaislais klausiu kokios spalvos, ką statom ir pan. Žodžiu kai užsiima kokia nors veikla tampa šnekesnis tai bandau išnaudot tą reikalą, šneka netaisyklingai ir niekaip neišmušu pasakyt ką nors taisyklingai užsisklendžia. O tokio dalyko kaip prisėst pavartyt knygutes ir pasimokyt neišeina, ar tiesiog kad aš mama (na galima ir ožius rodyt) ar vis dar nesuradau tinkamo būdo kaip tai padaryt g.gif Pažanga pas mus tiek, kad po truputį platėja žodžių ratas, bet dauguma jų netaisyklingi. Juos suprantu aš, o nuvykus pas savo tėvus tenka vertėjaut. Tai vat man įdomu, kaip vaiką pamokyt taisyklingai ištarti žodžius, kad neužsisklęstų?
Atsakyti
Mergaites vilnietes, pasidalinsiu savo ziniomis. Kai vaikui mano buvo 3,5 metuku svarsteme apie darzelio keitima, kur gautu logopedo uzsiemimo daugiau kartu per savaite. Bet nusprende buvome nekeisti, nes atbaide mus tai, kad grupeje butu daug sunkesniu vaiku ir gal net priesingai kalbejimo kokybei nebutu motyvacijos kai aplinkui kalba panasiai. Taigi, dabartiniame vaiko darzelyje pasikeite logopede, tai vakar kaip tik ejau susipazinti ir pakalbeti apie savo vaika. O pasirodo ji dirba viename is dvieji darzeliu, kurie turi pasitvirtine logopedines grupes(darzeliu pavadinimu nebepamenu, nes nebeaktualu mums). Tai sake pas juos grupese yra po 8 kazkur vaikus, gauna logopedo uzsiemimus kiekviena diena. Sake, kad geriau reikejo ateiti mums i viena is siu darzeliu, butu buvusi didesne nauda, bet kadangi laiko neatsuksi, tai yra kaip yra. Tad vilnietes, turekite omenyje, kad yra 2 darzeliai kurie vis dar turi po viena ar kelias logopedine grupes. Pries pora geru metu as skambinau i viena is darzeliu del patekimo, bet kazkaip lengvai buvau atkalbeta. O kaip logopede sake, tiesiog tokia taktika yra, nes grupes ne gumines ir visu priimti nera galimybiu, tai tik tiek pakliuna, kurie ryztingai nusiteike yra.
Atsakyti
QUOTE(taskiukas @ 2015 11 24, 07:39)
Mergaites vilnietes, pasidalinsiu savo ziniomis. (...) darzelyje pasikeite logopede, (...) ji dirba viename is dvieji darzeliu, kurie turi pasitvirtine logopedines grupes(...) grupese yra po 8 kazkur vaikus, gauna logopedo uzsiemimus kiekviena diena. Sake, kad geriau reikejo ateiti mums i viena is siu darzeliu, butu buvusi didesne nauda,
(darzeliu pavadinimu nebepamenu, nes nebeaktualu mums).
grupes ne gumines ir visu priimti nera galimybiu, tai tik tiek pakliuna, kurie ryztingai nusiteike yra.
Įsiterpsiu, atleiskite... blush2.gif
Nes logopedės žodžiai nuskambėjo kaip biznio reklama.
Man išvis nepatinka panašaus pobūdžio klausimai/teiginiai "o kur jūs anksčiau buvote?"

Nes kyla klausimų:
o tie darželiai valstybiniai?
o logopedo pagalba nemokama? Ir, apskritai, kokie mokesčiai?
o pagal kokias programas įstaiga dirba?..
g.gif
Aš nesuinteresuota, bet labai pagelbėsit vilnietėms, jei pasidomėsit, kokios tai įstaigos. mirksiukas.gif
Čia tai šventi žodžiai.
Atsakyti
Tai čia ne jokia paslaptis, tie darželiai yra "Sakalėlis", ir dar kažkoks, kurio pav užkrito šiam momentui, na ir dar spec. darželis "Čiauškutis". Apie savaitinius net nešneku...aš vis tiek laikaus nuomonės, kad ne vaikus kišt reik į spec įstaigas. o įstaigose reikalaut to , ko vaikams reikia, reikalaut savivaldybės lygmeniu. Vaikams su raidos bėdom kaip niekas kitas yra reikalinga pirmiausia pilnavertė kalbinė aplinka, - t.y. sveiki normaliai kalbantys vaikai, be raidos ir be logopedinių bėdų, kurie yra kaip pavyzdys nekalbiukams, kurie gali matyti kaip ta kalba naudotis savo poreikiams, bendravimui, norams, na ir kalba turi būti sąlyginai gera jų amžiui.. g.gif taip pat esu mačius kaip iš tų spec įstaigų vaikai "prisišaudo" visokio destrukyvaus ar kaip čia švelniau pavadinus, ydingo elgesio ir taip - ydingos kalbos. Tai va...bet nesakau, bendrojo lav. daržiuke be paramos irgi labai labai sunku ir reik velniškos stiprybės atstovėt tą viską, o kur dar reikalaut pagalbos savo vaikui. Bet čia tik grynai asmeniška nuomonė, kas čia žino, gal dar teks atsiprašyt tų įstaigų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Violeta*: 24 lapkričio 2015 - 19:58