QUOTE(Bramune @ 2015 10 24, 16:30)
Tikriausiai reiketu keisti darzeli... Bet dukrytei labai sunki adaptacija naujoj aplinkoj, todel tokios galimybes nesvarstom. Net vasara, kai darzelis uzdaromas, paeiliui visi imam atostogas, kad jai nereiketu keisti darzelio. Net pakeitus grupe, buna sudetinga situacija...
O gal kaip tik reikia pratinti vaiką prie pasikeitimų? Kai jie laikini, pvz vasaros laikotarpiu, yra viena, nes dirba bile kas ir nebūtinai gerai, o kai jau papuolat į nuolatinė grupę, visai kas kita.. Kitąmet mokykla, ten nieks nesiderina, tai gal geriau iš anksto pradėt ruoštis?
Net jei nusprendėte visi taikytis prie vaiko, nemanot kad ir sistema turėtų taikytis? Nors aš būčiau už pagalbą vaikui esamame kolektyve, kaip ir pedagogams, nei jų atskyrimą spec įstaigoje, tačiau šiuo metu situacija tokia... Gal per brangu kažkam, gal neverta, nzn...
Papildyta:
[quote=Zamba,2015 10 24, 16:38]
Drįstu paprieštarauti Dar praeitais metais, kai vaikas ėjo į lopšelinę grupę, buvau nuėjusi pas logopedę pasikalbėti, bet gavau atsakymą, jog jis per mažas ir galbūt "išaugs", todėl ji su juo nedirbs, nors aš prašiau tik susitikti su vaiku, kad realiai matytų kokia yra situacija ir galbūt parekomenduotų kaip pasielgti. Ji man pasiūlė kreiptis į ART ir "tegul ten su juo dirba logopedas". Kreipėmės į VRC, lankėmės Dienos stacionare. Tuomet vėl ėjau pas tą pačią logopedę, bet dar neturėdama rankose išvadų, bet tiksliai žinodama, jog nuolatiniai užsiėmimai su logopede mums labai reikalingi. Iš jos vėl išgirdau, jog išvadomis ji vis tiek nesivadovaus, ne bent būtų PPT rekomendacijos (visa tai vyko šių metų pavasarį).
Labai panašu, jog taip ir elgiamasi.
Be to, pavasarį kalbėjau su buvusiomis auklėtojomis, tuomet man labai keistai nuskambėjo jų žodžiai " čia netas žmogus, didelių lūkesčių neturėkite", ką dar lyg per pusę lūpų prasitarė ir dabartinės auklėtojos.
tai jau tikrai
[quote=Kriiste,2015 10 24, 14:37]
Čia gal kaip kur, mes to negalim sau leist... Privalome imt max ir dar kelis viršaus...
Tai gal jau tie dokumentai priduoti ir krepšelis gautas...
Šis vaikas dar mažas, todėl ir vilkinamas reikalas pasiteisinant anketų negalėjimo užpildyti ir pan...
/quote]
Jeigu būtų galimybė pasirinkti logopedinę grupę ir kitą darželį, taip ir pasielgčiau, bet deja viskas ne taip greitai vyksta kaip norėtųsi.
[/quote]
Nu jei atvirai ir mes lopšio vaikų nežiūrim... Nukreipiam į Art... Ir trimačių stengiamės neimti, nes per akis vyresnių... O kokias išvadas jums PPT parašė? Ar ne sulėtėjusia raida? Ir rekomendacijas vertinti po metų?