Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikas nekalba 19

QUOTE(dmu @ 2015 09 05, 12:49)
Bus kaip su darželiais: užsimanei ženytis - užsisakyk vietą daržely POTENCIALIEMS vaikams.
Na jau ne! tongue.gif Registruojant vaiką į darželį, reikalingas asmens kodas. O tai reiškia, kad vaikas jau turi būti gavęs gimimo liudijimą CMS, t.y., nors kelios minutės po gimimo, priklausomai nuo to, kaip tėtis suskubs atlėkt į CMS. biggrin.gif O jei vaikas gimė vakare, tai skubėk neskubėjęs, praeis pusė paros, kol CMS atsidarys. lotuliukas.gif
O būna, kad tėčiai "juodai linksminasi", kol močiutė nesusirūpina... lotuliukas.gif
Papildyta:
QUOTE(spinduliukėa @ 2015 09 04, 19:18)
i metus galima du kartus lankytis.
Jei vaikas lankosi kokį rugsėjį, tai sausį vėl galima, nes Ligonių kasos kompensuoja už kalendorinius metus.
Galima lankytis ir ištisai, tačiau tuomet pagalba mokama.
Atsakyti
I darzeli, bent jau Vilniuje gali tik tais kalendoriniais metais uzregistruoti, kai vyksta registracija

Cia bendrai, straipsnis, kadangi sia logopede gerai pazistu wub.gif
http://www.tavovaika...a.d?id=65580764
Atsakyti
spinduliukėa, kaip paskutine diena praejo? ar gavot kokiu rekomendaciju, patarimu ir pan?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rozyte2015: 08 rugsėjo 2015 - 15:56
QUOTE(rozyte2015 @ 2015 09 08, 16:53)
spinduliukėa, kaip paskutine diena praejo? ar gavot kokiu rekomendaciju, patarimu ir pan?

Paskutine diena praejom proceduras kaip eiline diena. Dar net atcakymu akyse nemaciau. Vakar skambinau . Gydytoja atosyogose. Skambint ketvirtadieni. Zodziu laukiu 3saw man atrodo ar dvi. Nei pirmyn nei atgal. Viskas vel sustojo...Mum patare toliau logopede. Pereit tas nemokamas 40 apsilankymu pas logo ir psicholog poliklinikoi. Man dyrbt su zodziais platint jos zodyna. Logo su tarimu. Zodziu kerpam is reklaminiu zurnalu viska. Klijuojam i sasvini ir as pasakau kas cia ji atkartoja. Viska kekviena vakara vartom kartojam kaip teve musu. Poto sakiniai 3 zodziu.
Papildyta:
Mes labai sunkioje situacijoje... pradejom eiti i darzeli. Zodziu ryte atvedu mergaite ,ji prieina prie vienos mergaite ta mergaite nuo mano dukros nuaina. Prieina prie kitos mergaites ji taipat nuaina pas kitas mergaites.. Na ir Emilija viena nuaina zaist.... Ateinu pasiimt vaiko . Emilija sedi ant zemes kokie 5-6 berniukai ja apsupe per galva su delnais dauzo. Nu pratrukau atsisedau i masina ir apsiverkiau.... Nezinau ka daryt? Issibraukt is darzelio? Nejau jai vaikas nekalba as turiu jo nevesti i darzeli? ziauriai skaudu. Dar dabar atcigaut negaliu...
Atsakyti
QUOTE(spinduliukėa @ 2015 09 17, 18:42)
ryte atvedu mergaite ,ji prieina prie vienos mergaite ta mergaite nuo mano dukros nuaina. Prieina prie kitos mergaites ji taipat nuaina pas kitas mergaites.. Na ir Emilija viena nuaina zaist....
Emilija sedi ant zemes kokie 5-6 berniukai ja apsupe per galva su delnais dauzo.
Nezinau ka daryt? Issibraukt is darzelio?
Priminkit, koks vaikų amžius. Gal galėsiu pakomentuot tokį reiškinį. g.gif
Čia tai tikrai žiauru. unsure.gif O ką auklėtoja tuo metu?..
Jokių išbraukimų! schmoll.gif Prarasit vietą ir dar daug visokių "bla bla bla..." Kaune nepapulsit į jokį kitą darželį, nebent privatų.
Atsakyti
QUOTE(klopedija @ 2015 09 17, 18:53)
Priminkit, koks vaikų amžius.  Gal galėsiu pakomentuot tokį reiškinį. g.gif 
Čia tai tikrai žiauru.  unsure.gif  O ką auklėtoja tuo metu?..
Jokių išbraukimų!  schmoll.gif  Prarasit vietą ir dar daug visokių "bla bla bla..." Kaune nepapulsit į jokį kitą darželį, nebent privatų.

4m . Aukletoja stovejo kalbejo su kita aukletoja. Ziauru as net nezinau...
Papildyta:
QUOTE(spinduliukėa @ 2015 09 17, 19:01)
4m . Aukletoja stovejo kalbejo su kita aukletoja.  Ziauru as net nezinau...

As kazkaip per aplinkui siandien atejau. Nemate manes net aukletoja. Viskas vyko lauke. Vaikai buvo uzlinde uz tu zaidimu nameliu. Paejus i sona tik pamaciau. Aukletoja ir tikrai mate. As sakau ka cia darot. Aukletoja iskart pasimete . Pasiemiau vaika ir nuejau.
Atsakyti
QUOTE(spinduliukėa @ 2015 09 17, 19:05)
4m .
Aukletoja stovejo kalbejo su kita aukletoja.  Ziauru as net nezinau...
Pasiemiau vaika ir nuejau.
Kaip supratau, neseniai pradėjot lankyti grupę. g.gif
Tokio amžiaus vaikams kiekvienas naujas vaikas yra "svetimas". Senbuviai ne ignoruoja naują narį, o įvertina: "nepažįstamas". Kaip šuniukai, apsiuosto ir išsilaksto kas sau. Atsiprašau, už tokį palyginimą, bet manau, jis labai akivaizdus. blush2.gif
Žiauru... unsure.gif
Reikia ne nueiti, o iškart aiškintis "čia ir dabar". Ryt-poryt nei vaikai, nei auklėtoja epizodo neprisimins, o neigiama informacija JUMS IR JŪSŲ VAIKUI įstrigs ilgam, o gal net visam laikui.
Papildyta:
P.s.
Keista... Naujokams auklėtojos turėtų būti itin atidžios. g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo klopedija: 17 rugsėjo 2015 - 19:01
QUOTE(klopedija @ 2015 09 17, 20:03)
Kaip supratau, neseniai pradėjot lankyti grupę.  g.gif
Tokio amžiaus vaikams kiekvienas naujas vaikas yra "svetimas". Senbuviai ne ignoruoja naują narį, o įvertina: "nepažįstamas". Kaip šuniukai, apsiuosto ir išsilaksto kas sau. Atsiprašau, už tokį palyginimą, bet manau, jis labai akivaizdus.  blush2.gif
Žiauru...  unsure.gif
Reikia ne nueiti, o iškart aiškintis "čia ir dabar". Ryt-poryt nei vaikai, nei auklėtoja epizodo neprisimins, o neigiama informacija JUMS IR JŪSŲ VAIKUI įstrigs ilgam, o gal net visam laikui.
Papildyta:
P.s.
Keista... Naujokams auklėtojos turėtų būti itin atidžios.  g.gif

Mes sita grupe lankom nuo lopselio. Tik ta prasme atejom vos ne rugsejo viduryje,nes ejom i ta lopselio g. Visa vasara atostogavom.. man sokas buvo. Nelabai ka ten pasakius buciau... Nes nu apakau as. Nezinau baisu man cia. As net neisivaizduoju ka toliau daryt.

Papildyta:
QUOTE(spinduliukėa @ 2015 09 17, 20:19)
Mes sita grupe lankom nuo lopselio. Tik ta prasme atejom vos ne rugsejo viduryje,nes ejom i ta lopselio g. Visa vasara atostogavom.. man sokas buvo. Nelabai ka ten pasakius buciau... Nes nu apakau as. Nezinau baisu man cia. As net neisivaizduoju ka toliau daryt.

Ir as pati manau ,kad ja ten skriaudzia..ji nors ir negali papasakot. Bet jaucias is jos emociju po darzelio. Vasara buvo kitas vaikas.
Papildyta:
QUOTE(spinduliukėa @ 2015 09 17, 20:21)

Papildyta:

Ir as pati manau ,kad ja ten skriaudzia..ji nors ir negali papasakot. Bet jaucias is jos emociju po darzelio. Vasara buvo kitas vaikas.

Jos paklausi kas tavo draugai pasako vardus. O sakau turi draugu darzelyje . Taip sako. Koks vardas draugu tavo. Ir ji tyli. Ji vaiku vardu net nezino per du metus...
Atsakyti
QUOTE(spinduliukėa @ 2015 09 17, 20:19)
Mes sita grupe lankom nuo lopselio.
neisivaizduoju ka toliau daryt.
Tai gal auklėtojos pasikeitė? g.gif
ŠNE-KĖ-TIS! "ČIA IR DABAR"!
Vieni pastebi vienus dalykus, kiti - kitus. Ta pati situacija vienam gali atrodyti vienaip, kitam - kitaip. Bet koks žodis, veiksmas, ištrauktas iš konteksto, gali būti tiek pat teisingas, tiek pat ir neteisingas. unsure.gif

Aiškintis reikia nedelsiant, "čia ir dabar"! Geriau be emocijų, bet, jei neišeina, galima ir "paisterikuoti". mirksiukas.gif

Apsuksiu klausimą kitu kampu: o kaip Jūsų mergaitė jautėsi toje situacijoje?

Vaikų santykiai būna sudėtingesni net už suaugėlių. Suaugėliai žino "normas" ir stengiasi jų laikytis, o vaikai stengiasi išbandyti "normas ir ne normas". g.gif

spinduliukėa, nesistengiu nieko įrodyti, įteigti. Bandau nuraminti emocijas. 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(spinduliukėa @ 2015 09 17, 20:23)
vaiku vardu net nezino per du metus...
Na ir ką? Net 6-rių metų vaikai ne visada įvardija savo tėčio, mamos, sesės, brolio vardus. Tai ką kalbėti apie draugus?
Atsakyti
QUOTE(spinduliukėa @ 2015 09 17, 20:23)

Papildyta:

Papildyta:

Jos paklausi kas tavo draugai pasako vardus. O sakau turi draugu darzelyje . Taip sako. Koks vardas draugu tavo. Ir ji tyli.  Ji vaiku vardu net nezino per du metus...

sveikute, nezinau ar i tema bet papaskosiu savo situacija. Maniske buvo 2.5 metu ir pradejom eiti i darzeli snekejo mazai pavienius zodzius sakinuku dar nebuvo na gal vienas kitas is 2 zodziu. Labai norejo eiti su dideliu dziaugsmu po kiek laiko atsirado nenorejimas ir po darzelio ji man liudna budavo nors pirma men buvo linksma ir viskas buvo ok. Kai ateidavau pastebejau kad viena zaidzia kamputi na ji pas mane tokia komunikabili tik tada daugiau pauksciu kalba ciulbejo. poto rasdavau verkiancia kai pas aukletoja paklausdavo ko verkia tai ivardino kad zailso nori nepasidalija tai vel ka. viena karta atejau is kitos puses ir vaikai buvo lauke ir matau vaizdeli kai visi zaidzia o ji stovi netoli aukletojos ir verkai, aukletoja kalba su kazkokia moterimi ir net nekreipia demesio as truputi paziurejau ir nieks nesikeite, bet kai pamate mane aukletoja tik tada pradejo raminti ir t.t iskentem mes tuos metus aiksu ir sirgom nemazai, po ziemos ji pradejo po truputi sakinukus deliot 2-3 zodziu bet pazanga visi pastebejo tik ne aukletoja verysad.gif kai as visa laiminga paklausiau na kaip sekasi, jau kalba kaip progresas o ji tokia veodo israiska sako kad nelabai kazkas pasikeite tik tada supratau kad aukletoja daugiau bendravo su kalbanciais arba kitais vaikais o mano vis salia viena zaisdavo. atsiemiau as is to darzelio( kai pasakiau tai aukletoja kazkaip isizeiode, dziaugiuosi kad pranesiau priespaskutine diena). ne ir su baime isleidau i kta darzeli ir kitus vaikus kurie nuo lopsio kartu...kokia baime buvo ir ka neatsidziaugiu ir as ir mano dukryte wub.gif ir vaiku vardus zino(na ne visu)ir noras begalinis laukia kada i darzeli eissavaitgali net noretu, aukletoja dievas, nors daug sergam, bet nei vienos asaros nebuvo, ciauska, aisku su kalba dar yra bedeliu bet ciauska nesustodama aukletoja pagyre kad formuluoja labai gerai sakinius(protingus), bendrauja su vaikas ir t.t tai man didelis dziaugsmas kad as pakeiciau darzeli ir aukletojas ax.gif labai issipleciau bet papasakojau kaip mums buvo...atsiprasau jeigu ne i tema 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(vaidalius @ 2015 09 17, 21:23)
atsiprasau jeigu ne i tema  4u.gif
Labai į temą. 4u.gif
Aš skatinu apsvarstyt situacijas, o Jūsų žodžiai guodžia ir teikia vilties. 4u.gif
Jei "nesikandžiosim ir nesispardysim", pasisemsim vieni iš kitų naudingos patirties. 4u.gif
Atsakyti
Sunku ką ir bepasakyt tokiose situacijose. Taip, kalbėtis, kalbėtis ir dar kartą kalbėtis. Dėl darželio nesiskundžiam, auklėtoją turim gal net ne auksinę, o visą platininę, jau net šiokį tokį progresą įžiūrim (sako, kad jau pradėjo retkarčiais šio bei to paklaust, kad tikrai nori kažką sužinot, o ne "kad patestuot sistemą"). Tik va, paskutiniu metu labai pradėjo duris trankyt. Įdomu, dėl ko?..
Atsakyti