QUOTE(spinduliukėa @ 2015 07 06, 19:42)
Cia reik isgirst nepaaiskiniu as
Nu bet mam grynai jausmas ,kad kazkas ne taip su tuo balsu. Ji sako zodi ir taip stengias atrodo jai tiek pastangu reik idet kad ji iskleist.tarkim prasau ji pasako pasau kartais prasau nu bet neaskiai.
....Prisiminiau kai mano vaikis išvis nė žodžio netardavo, čia buvo apie 2,5 m ir daugiau ir buvo patys pirmieji bandymai spaust kokį tai garsą, tai būdavo ta kalba tokia..pusiau mykimas, pusiau koks kapotas staigus garsas - vienas skiemuo ir pan. Darželio logė, sako, kad gali būt su liežuviu kas nors, bloga įnervacija ar per daug liežuvis įtemptas....rekomendavo nepersistengiant daryt liežuvio pratimus, bet ne treniruočių forma, o žaidžiant..sukinet liežuvį po burną, kaišiot, ištraukt ir pan...įsivedžiau dar taisyklę namuose, skaitau pasakas prieš miegą...intonuodama, kiek įmanoma raiškiau...tegul girdi, klausosi..ir manau, reik normalios atpalaiduojančios veiklos, kad "atsirištų" smegenys vaikui. Tada siet tai su maloniais žodžiais, kad tarkim, "smagu, linksma"...kai lenda ožiai, aš saviškiui sakydavau, kad bus smagu, ir ožiai rimsta....
O kodėl lopšelio grupė? Dėl nešnekėjimo? Nežinau...Iš savo varpinės pasakysiu, mano vaikas aukštas berniukas, stiprus, judrus labai, aktyvus, drąsus...ėjo lopšelio grupėn kur vaikai 1,5-3 m..Tai jis buvo vienas vyresnių...Ir ten prasidėjo elgesio bėdos...Vaikas, aišku ,nekalbantis, tai ko reikia, ima neprašęs...kas nors neduoda...tas pastumia, įsikiša auklėtoja.....ir tokios situacijos kasdien...o man vis galvos kvaršinimas, kad jūsų vaikas blogas, kitus skriaudžia....o man vis kirba neišsakytos frazės, kad
nėra blogų vaikų, yra tik blogas elgesys, ir tavo darbas su tuo susitvarkyt, jei esi gera pedagodė...namie to nėra, vien daržiuke...Tai po metų laiko man vis kyla klausimai, ar gerai dariau kad vaikas ėjo į lopšelį - na pgl amžių priklausė..kita vertus aš labai bijojau, kad nebūtų mobingo iš vyresnių ir kalbančių, nes tada kalbos raida vėl lėtėtų dėl streso...kita vertus su vyresniais gi nepasistumdysi gal taip, anie moka už save pastovėt...galu gale yra iš ko mokytis kalbėt, ko mums trūko...tai reziumuojant kažin ar ta lopšelio gr bus gerai, jei vaikas 4 m ir turėjo elgesio bėdelių..bus gi mažiukų ir kyla ta bėda, kad jūsų vaikas gali užribyje su blogiečio etikėte, be galimybės apsigint ,nes nekalba
...kaip kad rašė ir Alchemie ..dabar vaiko darželin nevedu, turim du mėn laisvės iki rugsėjo, atostogos, galvoju, gal pasistūmės kalba priekin, galų gale ir vaikui poilsio reik nuo kasdienio streso, gal ir tam tikrus elgesio modelius pamirš...