Įkraunama...
Įkraunama...

Besimokinančioms vairuoti (II tema)

Teoriškai turbūt negalite, o praktiškai - niekas netikrina, nebent papultumėt į eismo įvykį, tuomet gal ir prisikabintų.
Mes nesusituokę, bet atvažinėjau visą savaitę su M raide, ir niekam niekas neužkliuvo.

Gal aš nerizikuosiu, geriau kur užmiestyje žvyrkeliu pavažinėsiu, kai grįš iš darbų užsienyje, ką ir dariau porą kartų. :) 

Atsakyti
QUOTE(djurdjevak @ 2016 11 02, 14:14)
Teoriškai turbūt negalite, o praktiškai - niekas netikrina, nebent papultumėt į eismo įvykį, tuomet gal ir prisikabintų.
Mes nesusituokę, bet atvažinėjau visą savaitę su M raide, ir niekam niekas neužkliuvo.

Tikrai tikrina, paprašo parodyt santuokos liudijimą (privalote tureti su savim važinėjant) ir teorijos egzamino pažymą.
Atsakyti

kai laikiau mokyklini tai egzaminuotojas daug patare. sake kai klausines klausimu zodzio nezinau negali but, ka nors savais zodziais ir jei atlaidesnis instruktorius ka i tema uzskaitys bent kazkiek. po to del pakalbejimo apie klaidas: aptart jas vistiek reikes tai gal aptarimo metu galima kazkaip issiaiskint ir sau ar tiesiog pasakyt kaip yra ir deretu daryti teisingai, manau zmogiskesnis instruktorius ir nubrauktu pora klaideliu. as papildomai pirkau tik viena pamoka pries egzamina, bet laaaaabai daug vazinejau su vyru.... esant galimybei ir vaziuodavom, kad ir iki parduotuves. ir esant galimybems vaziuokit su kuo ivairesniais auto, net pats egzaminuotojas kaip pliusa izvelge kad esu vaziavus skirtingu tipu automobiliais.

Atsakyti
QUOTE(kristtule @ 2016 11 02, 20:06)
<p>kai laikiau mokyklini tai egzaminuotojas daug patare. sake kai klausines klausimu zodzio nezinau negali but, ka nors savais zodziais ir jei atlaidesnis instruktorius ka i tema uzskaitys bent kazkiek.

Labai teisingai pasakė, juk jau bent kažką net ir nežinant galima mėginti sakyti, o gal ir išeis pataikyti- blogiau jau tikrai nebus smile.gif Mano dukra kai laikė tai egzaminatorius paprašė avarinius įjungti, ir paklausė, kaip stabdžių skystį patikrinti, tai ji papasakojo koks bakelis po kapotu (nusakė formą biggrin.gif ), ir kad yra min ir max žymos. Tiesa, mano vaikas tų techninių klausimų niekur internete nežiūrėjo ir nesimokė specialiai, aš parodžiau viską, kas po kapotu ir kaip lengviau suprasti/atsekti, kas kur yra. Suprato iškart, paskui dar gavo ant visiškai kitokios mašinos pasitreniruoti, kur viskas kitose vietose- surado smile.gif
Atsakyti
QUOTE(denaxa @ 2016 11 02, 15:11)
Nelegalai... gerai, jei gerai, bet, neduok, dieve, kas nors, arba jei transportiniai sustabdys netyčia surengę neplanuotą reidą... Ket yra rašoma, kas gręsia už vairavimą be teisių... kažkas kažkada čia guodėsi, kad atsidūrė teisiamųjų suole įvykus eismo įvykiui...be to, joks tikrai rimtas instruktorius nedirbs nelegaliai, nes brangina visų pirma savo reputaciją. Linkiu, kad viskas būtų gerai, žinoma, bet pati taip nerizikuočiau  4u.gif

Viskas vyksta legaliai, tiesiog aš pasipasakojau savo situaciją, kaip nenoriu grįžti pas senąjį inatruktorių, tai jie sutiko man sudaryti sutartį, viskas oficialiai, tiesiog nemokėjau visų kursų kainos, o moku tik už vairavimus. Ir ne už 15, o tiek, kiek pati norėsiu.

Aš turėjau omeny, kad man nereikėjo nutraukti sutarties senojoj mokykloj.

Beje, man Rigvedoj sakė, kad pas juos ateit vairuot galiu tik nutraukus sutartį savo mokykloj ir susimokėjus baudą,arba tik išsilaikius mokyklinį. Tai aš net minčių neturėjau, kad gali būt kitaip unsure.gif O kai naujoji mokykla papasakojo ko galima ir ko ne, tai pasipustydama padus lėksiu į senąją mokyklą išsiimti pažymos ir mokyklinį vairavimą laikysiu pas naująjį instrukrorių smile.gif Jis man pats to nepasiūlė, nes manė, kad senojoj mokykloj man liko mokyklinis egzas, kuris įskaičiuotas į kursų kainą, tai sako kam mėtyti pinigus. O aš 15 pravažiavau su mintim mokyklinį apsimokėti po papildomų vairavimų, bet taip ir neprireikė, kai pirmajam instruktoriuj dingo kantrybė su nanimi.

Beje, čia temoje dar guodžiausi kaip gaila, kad be mokyklinio negaliu pereiti mokytis kitur, tai nė viena nepasakėte, kad galima. O dabar kai pasipasakojau perėjusi,tai iškart nelegalai, nelegalai rolleyes.gif Galėjote anksčiau mane apšviesti! biggrin.gif

Tiesa, minėjote eismo įvykį. Prieš porą savaičių pakliuvau į jį vairavimo metu unsure.gif Buvo laaaabai baisu. Gerai, kad viskas laimingai baigėsi. Ir instruktorius psichologiśkai neleido palūžti. Mat jau buvo minčių nebevairuoti... Labai jaudinausi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Avocado: 02 lapkričio 2016 - 19:28
QUOTE(Laukinė orchidėja @ 2016 11 02, 15:40)
Gal aš nerizikuosiu, geriau kur užmiestyje žvyrkeliu pavažinėsiu, kai grįš iš darbų užsienyje, ką ir dariau porą kartų. smile.gif </p>

Taip ir padarykite, nes tikrai tikrina 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Avocado: 02 lapkričio 2016 - 20:03
QUOTE(Avocado @ 2016 11 02, 20:19)
Viskas vyksta legaliai, tiesiog aš pasipasakojau savo situaciją, kaip nenoriu grįžti pas senąjį inatruktorių, tai jie sutiko man sudaryti sutartį, viskas oficialiai, tiesiog nemokėjau visų kursų kainos, o moku tik už vairavimus. Ir ne už 15, o tiek, kiek pati norėsiu.

Beje, čia temoje dar guodžiausi kaip gaila, kad be mokyklinio negaliu pereiti mokytis kitur, tai nė viena nepasakėte, kad galima. O dabar kai pasipasakojau perėjusi,tai iškart nelegalai, nelegalai  rolleyes.gif Galėjote anksčiau mane apšviesti! biggrin.gif

Tiesa, minėjote eismo įvykį. Prieš porą savaičių pakliuvau į jį vairavimo metu unsure.gif Buvo laaaabai baisu. Gerai, kad viskas laimingai baigėsi. Ir instruktorius psichologiśkai neleido palūžti. Mat jau buvo minčių nebevairuoti... Labai jaudinausi.

Nu tai nėra taip, kad be popierių smile.gif Parašėte, kad be popierių, tai mes čia taip ir supratom, o pasirodo, kad su popieriais ;)

Aš nebuvau apsilankius čia, kai guodėtės, nemačiau, tikrai būčiau parašiusi, kad galima bėgti į kitą mokyklą 4u.gif

Atsakyti
QUOTE(denaxa @ 2016 11 02, 23:33)
Nu tai nėra taip, kad be popierių smile.gif Parašėte, kad be popierių, tai mes čia taip ir supratom, o pasirodo, kad su popieriais ;)
Aš nebuvau apsilankius čia, kai guodėtės, nemačiau, tikrai būčiau parašiusi, kad galima bėgti į kitą mokyklą  4u.gif

Na su tariama sutartim blush2.gif Bet svarbiausia, kad legaliai ir nereikėjo mokėti naujos kursų sumos unsure.gif

A, supratau, tuomet atsiprašau 4u.gif

Bet kai pagalvoji, tai ta kursų kaina apie 300 eur yra tik uogytės, jei nepasiseka išmokti per minimalų pamokų skaičių. Atrodo tirpte tirpsta pinigai už papildomus vairavimus...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Avocado: 03 lapkričio 2016 - 07:48
QUOTE(MadlenaX @ 2016 11 01, 16:07)
Nesupratau.. Gal pas jus draudimo rūšis kai vairuoja vienas asmuo? kai aš pradėjau važinėti tai pasidarėm draudimą kad du asmenys vairuoja automobilį.

Labas

Na taip, kol kas musu seimoj mb vienas vairuotojas, kitu nėra.

O ir masina jei vairuoju, tai ne savo, o uosvio, jo sutartis ant jo.

Man irgi labai idomu pasiskaityti si skyreli, pasijust ne vienisai biggrin.gif

I tema apie uzduodamus klausimus, man instruktore dave atsviestus lapus, kokie atsakymai i galimai uzduodamus klausimus, turetu buti.. Paskutinė teorijos paskaita apie tai buvo... Internete info irgi maciau ;)
Atsakyti
QUOTE(Fėja* @ 2016 11 03, 09:30)

I tema apie uzduodamus klausimus, man instruktore dave atsviestus lapus, kokie atsakymai i galimai uzduodamus klausimus, turetu buti.. Paskutinė teorijos paskaita apie tai buvo... Internete info irgi maciau ;)

Kam dar aktualu....

Šie klausimai yra pateikti VĮ "Regitra" puslapyje, bet........
Beveik visos vairavimo mokyklos yra net puslapį savo svetainėse pasidarę su klausimais ir atsalymais. Kaikurios net su piešinėliais. Patartina visoms pasižiūrėti, pasiskaityti ir savo vairavimo instruktoriaus paprašyti parodyti kas kur gyvai atidarius automobilio kapotą ir panašiai. Geri instruktoriai patys parodo, kaikurių reikia paprašyti.
Atsakyti
QUOTE(1juraciukas @ 2016 11 03, 10:58)
Kam dar aktualu....

Šie klausimai yra pateikti VĮ "Regitra" puslapyje, bet........
Beveik visos vairavimo mokyklos yra net puslapį savo svetainėse pasidarę su klausimais ir atsalymais. Kaikurios net su piešinėliais. Patartina visoms pasižiūrėti, pasiskaityti ir savo vairavimo instruktoriaus paprašyti parodyti kas kur gyvai atidarius automobilio kapotą ir panašiai. Geri instruktoriai patys parodo, kaikurių reikia paprašyti.

va būtent, kad be "gyvo" parodymo ir paaiškinimo kas kaip veikia visa tai įsiminti sunkoka, o pamačius realiai, pačiupinėjus ir supratus kas prie ko zubrinti tų klausimų išvis nereikės ir viskas bus aišku ir suprantama. Sakau, mano vaikas jų net neskaitė smile.gif
Atsakyti
QUOTE(1juraciukas @ 2016 11 02, 12:07)
O Jūs nepasiskaitėte klausimų kurių gali klausti prieš egzaminą????? Nepasižiūrėjote kas kur? Ar tiesiog iš tos baimės viską pamiršote?

Nu skaičiau tuos visus klausimus, ir po mūsų mašinos kapotu taip pat teko pasikrapštyti... Bet. Nueinu š egzą, kinkos dreba, gerklė iškarto perdžiūva kad net liežuvis nesivarto, šaltas prakaitas išpila, o dar kai po kapotu pasižiūriu tai matau tik svetimas galaktikas... biggrin.gif

Kas keisčiausia, niekada man taip anksčiau nebūdavo. Šiaip galiu prieš šimto žmonių minią atsistot ir ką nors ekspromtu pasakot... Kai reikėjo baigiamąjį darbą gintis visas kursas raminamuosius gėrė, o aš kaip į šventę ėjau... Man dar tada powerpointas užlūžo - komisija sėdi, o man lentelių nerodo.. Net nemirktelėjau, viską žodžiu nupasakojau. Paskutinės dalies komisija jau neklausė, sakė "jau supratom, eik, 10 balų". Tai aš taip nusiminiau, kaip tai eik, taigi pats įdomumas! Turėjo mane įtikinėt kad jau egzaminas baigtas... biggrin.gif

Dabar žinau kaip mano kursiokai prieš egzus jautėsi... Tada galvojau "durniai, mokytis reikėjo..." unsure.gif
Papildyta:
O šiaip... Nuskilo pagauti vietą į egzaminą, tai rytoj vėl einu laikyti... Kaip norėčiau kad jau būtų paskutinis kartas...
Atsakyti