Įkraunama...
Įkraunama...

Besimokinančioms vairuoti (II tema)

Sveikos besimokinančios vairuoti, perskaičiau visą temą, greitai ir aš įsirašysiu į jūsų gretas, kol kas teoriją įpusėjau, kaži kaip man čia bus su vairavimu, porą kartų MB pamokino, mes nesusituokę, tai negalėsiu su M raide važinėti, daugiau neturiu su kuo, mama nevairuoja, tėvukas AA.

Dar nepaminėjau, kad ir metų man jau 40+.  :D  

Atsakyti
QUOTE(Laukinė orchidėja @ 2016 11 02, 11:42)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="Laukinė orchidėja" data-cid="71176057" data-time="1478073033"><div><p>Sveikos besimokinančios vairuoti, perskaičiau visą temą, greitai ir aš įsirašysiu į jūsų gretas, kol kas teoriją įpusėjau, kaži kaip man čia bus su vairavimu, porą kartų MB pamokino, mes nesusituokę, tai negalėsiu su M raide važinėti, daugiau neturiu su kuo, mama nevairuoja, tėvukas AA.</p></div></blockquote><p>Dar nepaminėjau, kad ir metų man jau 40+.  biggrin.gif  </p>

Nepergyvenk, imanoma ismokti ir vien tik su instruktoriais, ir kai tau 40 ;)
Atsakyti

Nepergyvenk, imanoma ismokti ir vien tik su instruktoriais, ir kai tau 40 ;)

Mb tą patį sako, nežiopla esi, išmoksi, o aš taip ir esu nusiteikusi, noriu išmokti vairuoti, nors ir bijau.  :D Bet baimė manau, natūralus dalykas. :) 

Atsakyti
QUOTE(Avocado @ 2016 11 01, 22:12)
Tai ką paraśiau - vyko Kaune smile.gif Aš tikiu, kad ir nusvilti galima. Ir pati niekad taip nesielgčiau! Dar kai praeity lankiau kursus, net siūlė egzaminą apskritai nusipirkti. Maždaug važiuoji kaip važiuoji, bet praeisi. Kainavo, tais laikais, 700 Lt. Bet juk čia tai taip gilu, kai paanalizuoji! Perki ne vienkartinę paslaugą, o galimybę vairuoti, būti kasdieniam eisme, galų gale, perki riziką...Siaubinga išties.

Tiesa, pasakojau čia Jums, kad nežinau ką daryti dėl instruktoriaus, nes visai nusigrybavo, o naujos mokyklos nepriima,kol neišsilaikiau mokyklinio vairavimo egzamino. Tai žinokit atradau kas priimė ir be jokių sutarčių, tiesiog kaip individualiems papildomiems vairavimams! Vairavau jau 5 kartus, bet jau po kelių supratau, kad išmokau daugiau nei po 15 pas pirmąjį... Dabar po kiekvieno vairavimo būnu tarsi apsidopingavus, pilna energijos, galvoje verda puodas biggrin.gif Po kiekvieno vairavimo užsirašau ką naujo sužinojau, pamačiau, supratau... Man patinka mokytis!!! Adrenalino irgi užtenka biggrin.gif Nėra lengva, dar daug išmokti, bet tikiu, kad pavyks viską įveikti!!! Kitaip negali būti smile.gif

Kaip sekasi mano bendramintėms, jau pravairavusioms ir 20, ir 25 vairavimus?.. mirksiukas.gif Gal jau matosi šviesa tunelio gale? smile.gif Pasidalinkit patirtimi!

Tiesą sakant nelabai supratau ką jūs čia padarėte. Nes ir kitos mokyklos priima išėjusius iš kitų mokyklų mokinius ir be jokių išlaikytų egzaminų, užtenka iš senosios mokyklos išsiimti taip vadinamąjį baltą raštą apie jūsų išklausytas, išvažinėtas pamokas. Viskas. Kitaip, jei jie ir priimė jus mokytis be jokių sutarčių-vadinasi "Chaltūrina", gal ir moko neblogai, bet neoficialiai ir jokių egzaminų, jokių mokyklos baigimo dokumentų, kurių reikalauja Regitra einant į praktinio vairavimo egzaminą jums niekas neišduos. Nebent jūs išmokastate vairuoti ir einate atgal į savo mokyklą bandyti laimės laikant mokyklinį egzaminą.

QUOTE(Avocado @ 2016 11 02, 08:20)
djurdjevak - ir po tų 35+3 išlaikėte Regitroje iš 1 karto? bigsmile.gif

Kažkas čiq rašė, kad užsienyje apskritai nėra apibrėžto pamokų skaičiaus. Vairuoji kol išmoksti, kiekvienam individualiai. Patiko idėja smile.gif

Ir čia nėra apibrėžto pamokų skaičiaus, yra tik numatytas minimumas. O visa kita jau nuo jūsų poreikio priklauso. Kodėl dauguma mokinių užsiciklina, kad jie turi išmokti per tas 30 akademinių pamokų-NEŽINAU. Net pačios regitros puslapyje yra parašyta, kad vidutiniškai reikėtų 120 ak. val, pradedantiesiems vairuotojams pravažouoti, kad per pirmuosius 2 vairavimo metus sumažinti avarijos tikimybę vos tik 40 proc. Mes skirtingi ir individualūs žmonės, todėl neturime lygiuotis vienas į kitą pamokų skaičiais. Svarbu ne per kiek, o aplamai išmokti. Vieniems tai užtrunka trumpiau, kitiems ilgiau........ normalu. O jei kuriai koks instruktorius sako, kad e tau vairuoti... keisk instruktorių, arba minimum persėskit už automatinės pavaros automobilio vairo. O gal žmogus tiesą sako, tik ne iki galo.
Atsakyti
Aciu visoms už atsakymus..
Vokelio siulyti tikrai negaleciau... Bet pakalbeti tai tikrai reikejo pameginti... Vyras ta pati sake, kad mano klaidos juokingos buvo - neparodziau kur stabdziu skyscio rezervuaras, ir pries sankryza jau sustojusi kai dege raudona netycia uzgesau.
Na bet saukstai po pietu... Kitam kartui zinosiu..
Atsakyti
QUOTE(Laukinė orchidėja @ 2016 11 02, 11:42)
nepaminėjau, kad ir metų man jau 40+.  biggrin.gif  </p>

Tikrai neverta dėl to pergyventi. Dar ne tokio amžiaus žmonės mokosi ir gauna tą vairuotojo pažymėjimą, važinėja..... 40+-tai tikrai normalu. Aukščiau nosytę.
Atsakyti

Tikrai neverta dėl to pergyventi. Dar ne tokio amžiaus žmonės mokosi ir gauna tą vairuotojo pažymėjimą, važinėja..... 40+-tai tikrai normalu. Aukščiau nosytę.

Ačiū.  :4u: 

Atsakyti
QUOTE(MadlenaX @ 2016 11 02, 13:01)
Aciu visoms už atsakymus..
Vokelio siulyti tikrai negaleciau... Bet pakalbeti tai tikrai reikejo pameginti... Vyras ta pati sake, kad mano klaidos juokingos buvo - neparodziau kur stabdziu skyscio rezervuaras, ir pries sankryza jau sustojusi kai dege raudona netycia uzgesau.
Na bet saukstai po pietu... Kitam kartui zinosiu..

O Jūs nepasiskaitėte klausimų kurių gali klausti prieš egzaminą????? Nepasižiūrėjote kas kur? Ar tiesiog iš tos baimės viską pamiršote?
Atsakyti
QUOTE(Avocado @ 2016 11 02, 08:20)
djurdjevak - ir po tų 35+3 išlaikėte Regitroje iš 1 karto? bigsmile.gif

Kažkas čiq rašė, kad užsienyje apskritai nėra apibrėžto pamokų skaičiaus. Vairuoji kol išmoksti, kiekvienam individualiai. Patiko idėja smile.gif

Taip, iš pirmo karto smile.gif
Tiesa, mokyklinį pirmojoje vairavimo mokykloje laikiau tris kartus, ir visus tris kartus neišlaikiau. Po trečio karto supratau, kad instruktorius mato manyje auksinę avį, kuri dar ir dar ims pamokas, be to, per egzaminą, mano manymu, pasielgė tikrai negarbingai, parinkdamas maršrutą, kuriame visi, be išimties, darytų tą pačią kritinę klaidą, kadangi vairuojant dar yra ir protingumo principas. Po 15 privalomų ir 10 papildomų keičiau mokyklą. Tikrai galima keisti mokyklą, neišlaikius mokyklinio vairavimo egzamino, paskambinau į senąją ir po kelių dienų pasiėmiau pažymą. Su nauju instruktoriumi buvo visai kitaip, bet ir dirbau daug bei sunkiai. Papildomai šiek tiek praktikavausi su tėvu (važinėjau senu drebančiu automobiliu, su sunkiai junginėjamomis pavaromis), prieš egzaminą savaitę važinėjau su vyru (išsinuomojome Ford Focus, tik gerokai nudrožtą ir senesnę nei Regitros, bet tai padėjo pajusti gabaritus), o prieš pat egzaminą - su instruktoriumi pasikartojau pratimus aikštelėje ir Regitros maršrutus. Manau, esant galimybei, vertėtų pavairuoti kelias skirtingas mašinas, tada mažesnis stresas sėdant prie nepažįstamos mašinos vairo Regitroje.
Galite pasiskaičiuoti, kiek man kainavo vairavimo pažymėjimas smile.gif Bet aš buvau nusiteikusi imti tiek pamokų, kiek reikės, nes man reikėjo dirbti su savo psichologija, ypač po pirmojo instruktoriaus visiško abejingumo ir netikėjimo, kad galiu vairuoti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo djurdjevak: 02 lapkričio 2016 - 13:02
QUOTE(Avocado @ 2016 11 01, 22:12)
Tai ką paraśiau - vyko Kaune smile.gif Aš tikiu, kad ir nusvilti galima. Ir pati niekad taip nesielgčiau! Dar kai praeity lankiau kursus, net siūlė egzaminą apskritai nusipirkti. Maždaug važiuoji kaip važiuoji, bet praeisi. Kainavo, tais laikais, 700 Lt. Bet juk čia tai taip gilu, kai paanalizuoji! Perki ne vienkartinę paslaugą, o galimybę vairuoti, būti kasdieniam eisme, galų gale, perki riziką...Siaubinga išties.

Bet kaip MadlenaX atveju, tai nematau nieko blogo pasikalbėti su egzaminuotoju. Ne papirkinėti, ne maldauti, o pasikalbėti - o gal ims ir nubrauks porą klaidelių ax.gif Juk dažnai egzaminuotojas egzaminuotojui nelygus. Čia aiśku tik kitam kartui tiktų, o kitas kartas, tikiu, jau bus triumfo! bigsmile.gif

Tiesa, pasakojau čia Jums, kad nežinau ką daryti dėl instruktoriaus, nes visai nusigrybavo, o naujos mokyklos nepriima,kol neišsilaikiau mokyklinio vairavimo egzamino. Tai žinokit atradau kas priimė ir be jokių sutarčių, tiesiog kaip individualiems papildomiems vairavimams! Vairavau jau 5 kartus, bet jau po kelių supratau, kad išmokau daugiau nei po 15 pas pirmąjį... Dabar po kiekvieno vairavimo būnu tarsi apsidopingavus, pilna energijos, galvoje verda puodas biggrin.gif Po kiekvieno vairavimo užsirašau ką naujo sužinojau, pamačiau, supratau... Man patinka mokytis!!! Adrenalino irgi užtenka biggrin.gif Nėra lengva, dar daug išmokti, bet tikiu, kad pavyks viską įveikti!!! Kitaip negali būti smile.gif

Man irgi siūlė pirmasis instruktorius (500lt), pasirodo, specialiai nedamokė, norėjo užsidirbti tokiu būdu... Pasiunčiau aš jį mandagiai, sakau, už tuos pinigus geriau išmoksiu vairuoti, ir atsisveikinome smile.gif

Taip, pasikalbėti draugiškai žmoniškai visai galima, ne žvėrys tie regitrininkai smile.gif

Nelegalai... gerai, jei gerai, bet, neduok, dieve, kas nors, arba jei transportiniai sustabdys netyčia surengę neplanuotą reidą... Ket yra rašoma, kas gręsia už vairavimą be teisių... kažkas kažkada čia guodėsi, kad atsidūrė teisiamųjų suole įvykus eismo įvykiui...be to, joks tikrai rimtas instruktorius nedirbs nelegaliai, nes brangina visų pirma savo reputaciją. Linkiu, kad viskas būtų gerai, žinoma, bet pati taip nerizikuočiau 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Laukinė orchidėja @ 2016 11 02, 10:50)
<p>Sveikos besimokinančios vairuoti, perskaičiau visą temą, greitai ir aš įsirašysiu į jūsų gretas, kol kas teoriją įpusėjau, kaži kaip man čia bus su vairavimu, porą kartų MB pamokino, mes nesusituokę, tai negalėsiu su M raide važinėti, daugiau neturiu su kuo, mama nevairuoja, tėvukas AA.</p>

Teoriškai turbūt negalite, o praktiškai - niekas netikrina, nebent papultumėt į eismo įvykį, tuomet gal ir prisikabintų.
Mes nesusituokę, bet atvažinėjau visą savaitę su M raide, ir niekam niekas neužkliuvo.
Atsakyti
Labas. Aš čia vis skaitau skaitau. Pakelia man nuotaiką jūsų postai ☺
Nuo liepos pradėjau mokslus, dar galo nematyt.
Su teorija viskas ok. Is pirmo karto.
Vairavimo papildomų jau 4 pravažiavau. Ir atrodo visiškai netobulėju. tiesa instruktorius pasikeitė. pirmajį perkėlė kitur ir paskyrė kitą. po pirmos pamokos su juo manau kad tai i gera.
Su vyru vaziuoti sunku. Rekia... 😕
Bet va kaip minejau pasiskaitau cia ir atgaunu pasitikėjimą 😙
Atsakyti